Malzemeler
- 250 gram toz şeker
- 300 ml şarap
- 1 uzunlamasına ikiye bölünmüş çubuk tarçın
- 6-8 adet soyulup uzunlamasına ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış armut
- 350 gram bitter çikolata
- 1 hazır kek
- 250 gram ricotta peyniri
- 500 gram vanilya kreması
- 250 ml beyaz rom
- 500 gram yoğurt
- 2 paket vanilya
Tarif
- 175 gram şekeri,şarap tarçın ve 650 ml kaynar suyu tencerede karıştırın
- ve 5 dakka kaynatın.
- armutları ekleyin 30 dakika kadar pişirdikten sonra armutları çıkarın ve
- 20 dakika boyunca yaklaşık 400 ml kalıncaya kadar şurubu kaynatın
- şurubun yarısını başka bir tencereye alın ve 200 gram çikolata ekleyin
- sos haline gelene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
- elde ettiğiniz kekei parçalara ayırın ve yarısını bir kaseye alın.
- armutları ve şarap sosunu ekleyin çikolata sosunu dökün.
- ricotta peynirinin yarısını 1 paket vanilyayı ve 4 yemek kaşığı romu da ekleyin sonra bir kek katmanı daha ekleyip kalan romu dökün
- yogurdun yarısınıkalan ricotta peynirini şekeri ve kalan vanilyayı çırpıp üstüne dökün.
- çikolatayı kırıp serpin kalan krema ve yogurdu çırpıp en üste dökün
0 yorum:
Yorum Gönder