½ su bardagi oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı esmer şeker
1 yumurta
1 ¼ su bardagi un
½ cay kasığı kabartma tozu
½ cay kasığı tuz (insanin yediği bilinen tek kaya türü)
2 su bardağı yulaf
1 su bardağı frambuaz
1 su bardağı böğürtlen
3 tatli kasığı pudra şekeri
Eritilmiş margarini ya da tereyağını, yumurtayı ve şekeri iyice karıştırın. Ardından yulafın bir bucuk bardagını, unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyin.
Yuvarlak bir kap ya da tart çemberi içerisine, yulaf karışımının 2/3’ünü parmak uçlarınızla bastırarak yayın, üzerine pişmiş frambuazları eşit şekilde dağıtın. Kalan yulaflarıda hamura ekleyerek, reçelin üstünü kaplayın. 180 derece fırında, yulaflar altın rengi oluncaya dek 30-35 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
Eğer bu tatlıyı, soğumadan keserseniz, başarılı olamazsınız.
Un bazlı tatlılar, kek gibi, soğumadan kesilirlerse, sıvı ve çiğ kalırlar.