Yılbaşında büyük küçük herkesi sevindirmek isteriz. Tarifini vereceğim
kurabiyenin ikram edilen herkesi sevindireceğine hiç şüphem yok. İster
benim gibi renklendirin, kalıplarla kesin, ortasını delin ve yılbaşı
ağacınızı süsleyin, isterseniz şık bir tepsiye koyup ikram edin. Başka
bir alternatifte kutulara koyup, kurdelelerle sarıp, yılbaşı hediyesi
olarak sevdiklerinize sunmak.
250 gr. un (2 su bardağı)
125 gr. pudra şekeri (1 su bardağı)
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
125 gr. tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 adet hafifçe çırpılmış yumurta
Kırmızı ve yeşil gıda boyası (arzu edilirse)
Yapılışı:
Un, vanilya ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Oda
sıcaklığında tereyağı, yumurta ile karıştırıp yoğurarak yumuşak bir
hamur elde edin. Hamuru renklendirmek isterseniz, renklendirmek
istediğiniz çeşit kadar eşit parçaya ayırın. Ve azar azar gıda boyasını
ekleyip hamurlarınızı renklendirin. Hamurları ayrı ayrı streçleyip
buzdolabına koyun ve en az yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Un serpilmiş tezgahta hamurunuzu açın ve yılbaşı
formlarındaki kalıplarla kesin. Kurabiyeleri asmak istiyorsanız üst
kısımlarından delik açın. (Bir çöp şiş ya da fırçanın arka tarafını
kullanabilirsiniz)
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyelerinizi dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
Kurabiyeler soğuduktan sonra kurdele ya da iplerle bağlayın.