Cildi yenileyici özelliği olduğu için özellikle batıkları bulunan bayanlara önerilen jilet uygulaması işleminin sonu kabusa dönmeden önce mutlaka yazımızı okumalısınız!
Bacakları kuru ciltte mi yoksa nemli ciltte mi traş etmek daha etkilidir?
Kuru cilt üzerine gerçekleştirilen jiletleme işlemi kıl köklerini deformasyona uğratarak kanamasına neden olabilir. Bu sebepten jilet ile bacak traşının uygulanabileceği en iyi zaman duş aldıktan sonradır. Sıcak suyun buharıyla genişleyen gözenekler ve sertliği kaybolan tüyler kolaylıkla çıkacaktır. İşlemi yaptıktan sonra mutlaka bacağınızı tekrardan sabunla ovalayıp ılık suyla durulamayı unutmayın. Aksi halde boşalan kıl köklerinin mikrop kapmasına, sivilce veya benzeri iltihaplanmalara neden olabilirsiniz. Bacak traşı ciltte peeling etkisi yarattığı için vücuttaki ölü hücreleri yok eder ve eğer varsa batıkları atar. Yalnız bunu tek başına gerçekleştiremez ve mutlaka gün aşırı uygulanması gerekir. Jiletle bacak traşı yapmadan evvel ponza taşını yavaşca bacaklarınızın üzerinde gezdirin. Tüy köklerini aldıktan ve iyice kurulandıktan sonra mutlaka cilt tipininize göre uygun olan nemlendirici krem ile bakım yapmayıda unutmayın.
Bacak traşı için jel, köpük ve krem seçeneklerinden hangisi tercih edilmelidir?
Jeller, traş köpüklerinden daha kuvvetlidir. Eğer tüy kökleriniz olması gerekenden sert ve jilete alışkın ise köpük kullanmamakta fayda var. Jeller daha yoğun olduğu için traşa daha uygun ve kaygan bir zemin hazırlar. Böylece bacağınızın tahriş olmasınıda engeller. Kremlerde tıpkı jeller gibi yoğun kıvamdadır. Hassas, narin, hemen kanama özelliğine sahip ve özel bir bakıma gereksinimi olan bir cilt tipiniz için krem kullanmanız daha yararlı olucaktır.
Uygulama esnasında hangi jiletler kullanılmalıdır?
Bayanlara özel olarak üretilen jiletleri kullanmaya özen gösterin. Bu jiletlerin üzerinde jojoba yağlı cildi rahatlatıcı ve yatıştırıcı özel bantlar bulunmaktadır. Jojoba yağı hem cilt yüzeyinin kayganlığı arttırır, hem de cildinize yapmanız gereken bakımı sağlar.
Kullanılan jiletler ne zaman atılmalıdır?
Jiletleri beş kere kullandıktan sonra atabilirsiniz. Çünkü bu süreden sonra bu jiletlerin uçları körelmeye ve kesmemeye başlar. Canınızı acıtabilecek tırtıklar ise fazlaca kullanılmış jiletlerin diğer bir olumsuz yönüdür.