Islak Kek Tarifi
Malzemeler:
Malzemeler:
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı dolu dolu kakao
1 paket margarin
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Benim tarafımdan denenmiş ve afiyetle yenmiş bir tariftir :)
Yapılışı:
1 paket yağı ocağa koyun kısık ateşte erisin.
Yumurtaları beyazlaşıncaya kadar çırpın el kuvvetiyle :) çok önemli
Şekeri ilave edin ve çırpmaya devam
1 paket yağ erimiştir artık onu da katın ve çırpın
Sütü ilave edin ve çırpmaya devam.
Yoruldunuz biliyorum işte sevgi burda gerekli o size güç verecektir.
Kakao ilave edin ve çırpmaya devam
iyice çırpıldığına inandığınızda ve tüm stresinizin gittiğine emin olduktan sonra sos için 1 su bardağı bu karışımdan ayırın.
un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin.
püf nokta ( un vanilya ve kabartma tozunu önceden karıştırırsanız daha
iyi oluyormuş ben öyle yaptım ve unu eleyerek ekleyin :) )
artık çırpın durun burası da biraz yorucu yine sevgimize başvurup güç alıyoruz. iyice çırpmaya devam edin.
Kek kalıbını sıvı yağ ile iyice yağlayınız. fırının derecesini 180 dereceye getiriniz. ve 3-4 dk önceden çalıştırınız ısınsın.
Keki fırına verin bir püf nokta kesinlikle ilk 20 dk kapağını açmayın.
20dk bakmanıza gerek yok. bakmadan da kendi kendine pişebiliyor :)
ortalama 25-30 dk pişme süresi 20dk dan sonra ara sıra kontrol edin
bıçağı içine batırın iz çıkmazsa pişmiştir. Devamlı kontrol edicem diye
de delik deşik yapmayın keki :)
Keki kalıptan çıkartın marifet istiyor :)
Cebelleşmeniz bittiyse ve kek kalıptan çıktıysa kekin üzerine ayırdığımız sosu güzelce gezdirin. üzerine yine sevginizden katın ve soğumasını bekleyiniz.
Not: Eğer bir de yanında dondurma ile servis ederseniz süper oluyor.
Sonra bize de getirin biz de test edip not verelim :) Afiyet olsun.