Dolgulu Hamburger Ardanın mutfağı

13:24

Dolgulu Hamburger Malzemeleri

Dolgu için Malzemeler
1 adet parmak sucuk
2-3 dilim dana jambon
1 orta boy kırmızı soğan – yemeklik doğranmış
4 adet kurutulmuş domates
2 adet hamburger ekmeği
3 dilim cheddar peyniri

Kıyma için Malzemeler
500 gr. orta yağlı köftelik kıyma
Tuz
Karabiber
1 tutam kuru kekik
4 çorba kaşığı ketçap
2 çorba kaşığı hardal
1 su bardağı kadar galeta unu
1 adet yumurta
Dolgu malzemelerinin hepsini ince doğrayın ( cheddar peyniri hariç ) ve yukarıda yazıldığı sıra ile birer birer tavaya ekleyerek soteleyin ve kenara alın, soğutun.
Kıyma için olan malzemeleri harmanlayın ve iyice yoğurun.
Kıymanızdan bir tutam alın ve ortası çukur kenarları duvar olacak gibi elinizle şekil verin. Dolgu malzemesinin yarısını bu çukura doldurun, üzerini aynı şekilde yine kıyma ile kapatın, kenarlarının iyice örtüştüğüne dikkat edin.
Tavada her 2 tarafı da iyice renk alacak şekilde pişirin ve sonra 5-6 dakika kadar 180 derecelik fırına atın.
Pişen hamburgerlerinizi, isteğinize göre domates, yeşillik, turşu, soğan, ketçap, mayonez hardal ya da karamelize soğan ile servis edebilirsiniz.