Dana Rosto Tarifi

20:25 No Comments

Dana Rosto
Malzemeler
1 Adet Nuar (1-1.5 Kg.’lık)
2 Adet Soğan
2 Adet Havuç
1 Adet Patates
2 Adet Defne Yaprağı
10 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Demet Maydanoz Sapı
Tuz
Karabiber
Yemeğin Tarifi
Yağ ve derilerini temizlediğiniz nuar parçasını sivri uçlu bir bıçak yada makasın ucuyla delin.Deliklerin içine bir diş sarımsak sokup bastırın.Aynı nuar etini uzunlamasına delip içine ince uzun havuçları saplayın.Yağı erittikten sonra kıydığınız soğanı,defne yaprağını,sarımsağı ve eti ilave edip kavurmaya başlayalım.Et kavrulunca ince ince kıydığınız havucu,patatesi,kalan sarımsağı ve salçayı ekleyip karıştırdıktan sonra maydanoz saplarını da koyarak bir iki sefer karıştırın.Tuz ve karabiber ekledikten sonra üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup ağzı kapalı olarak pişirin.Et iyice pişip de yumuşayınca tencereden çıkarın.Biraz soğuduktan sonra keskin bir bıçak ile birer santim kalınlığında dilimleyin.Kalan sosu da blenderdan geçirin.Etleri ısıya dayanıklı bir tepsiye dizip üzerine sosu yayın.Bir iki taşım daha kaynatıp servis edin.


0 yorum:

Yorum Gönder