Hayatın hızla akıp gitmesinden dolayı misafirlerimize sunabileceğimiz börek çörek vs. için pek zaman ayıramayız ve ya beceremeyiz.Fakat sizler için pratik su böreği nasıl yapılır onu sunacağız bu tarifimizde.Artık sizlerde kendi ellerinizle su böreği yapıp misafirlerinize ikram edeceksiniz,şimdiden afiyet olsun…
Malzemeler:
- 6 tane yufka
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 su bardağı rendelenmiş sert beyaz peynir
- 100 gram tereyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 3 su bardağı su
- 6 tane yumurta
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1 tutam tuz
Pratik su böreği tarifi
Yumurtaları derin bir kaba kırıp ılık tereyağ, kabartma tozu, su ve karbonatı ilave edin.Çırpıcı ile malzemeleri 1-2 dk kadar çırpın.Başka bir taraftanda, fırın tepsisini yağlayın.Yufkalardan birini tepsiye buruşturarak koyun.Hazırladığınız karışımdan bir kepçe kadar alıp yufkanın her tarafını ıslatın.İkinci yufkayıda buruşturarak tepsiye koyun.Yumurtalı karışımdan bir kepçe kadar daha alıp, yufkanın üzerine yayın.Bir yufka daha alıp onu da aynı biçimde üstüne yayın.İç harcı içinde kenarda bekleyen peynirleri karıştırıp yufkanın üstüne serpin.Kalan yufkalarıda aralarına yumurtalı sostan gezdirin.Bıçağın ucuyla ve ya çatalla böreği rastgele delip kalan sosu da üstüne yayın.Böreği 5 dk önceden ısıtıp 200 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında üstü nar gibi kızarana kadar, en az 40-45 dk pişirip çıkarın.Daha sonra dilimleyerek servise sunun afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder