Açmanın yapılışı

23:56 No Comments


Hamuru için;
  • 2 bardak süt (ılık)
  • 1 paket yaş maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta (akları hamura, sarıları dışına)
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 5 bardak un ( tam ölçü)
Açmak için;
  • Sıvı yağ
Öncelikle maya, süt ve şekeri hamuru yoğuracağımız kapta karıştırıyoruz. Ardından yumurtanın aklarını ilave edin. Sarılarını bir kaseye koyun dursun. Daha sonra yağını, tuzunu, mahlebi ilave edin. 5 bardak unu azar azar ilave edin. Ben bu malzemelerle tam 5 bardak koydum. Eğer sizinki tam 5 bardağı koymadan iyi olduysa eklemeyin. Fazlasını çok cıvık olduysa ekleyin. Hamuru 5 dakika kadar iyice yoğurun. Ne çok ele yapışan ne de hiç yapışmayan ikisinin arasında bir hamur olacak. Daha sonra kapağını kapatın. Sofra bezine sarın 1 saat mayalansın.
Ayrı bir kaseye sıvı yağı koyun. Hamurdan cevizden biraz büyük parça kopartın. Elinizi yağa batırarak açabildiğiniz kadar açın. Yırtılmalar olur, sorun değil. Açtıktan sonra rulo halinde sarın. Kendi etrafında sararak gül şekli verin. Şekil vermek size kalmış. Ay şeklinde de yapabilirsiniz. Elinizi sürekli yağa batırıp hamurları istediğiniz gibi şekillendirin. 20 dakika tepside mayalandırdıktan sonra yumurta sarısının içine 1 tatlı kaşığı şeker atın karıştırıp üzerlerine sürün. 190 derecede kızarana kadar pişirin. Bu ölçülerden 2 tepsi çıkıyor. Fırından çıkınca servise hazır. Yumuşacık bir poğaça oluyor. Afiyet olsun.
Açmanın Yapılışı 3


0 yorum:

Yorum Gönder