Tıp dünyası son yıllarda beyin alanında gerçekleşen atılımları konuşuyor. Beyin fonksiyonları ve alternatif tıp üzerinde dile getirilen birçok durum gelecek adına ümit verici. Özellikle beyin hastalıkları için geliştirilen frekans tedavisi tüm dünya tarafından uzun zamandır beklenen tedavi modellerinin başında geliyordu.
Bir data deposu olan beyin özellikle sinir sistemi ile vücut içerisinde ön plana çıkan bir organ görünümünde. Vücutta gerçekleşen her olayın beyinde de aynı esnada gerçekleştiğini söylemek yanlış olmaz. Duyu organlarından gelen frekansları yorumlayarak dış dünyayı oluşturan beyin adlı organ, insan için büyük bir önem taşıyor. Doğru kullanılmadığı takdirde bireyin kendi hayatı içerisindeki kontrolü minimum düzeye inebilir. Bu açıdan bakıldığında hem fiziksel hem de psikolojik olarak beyin sağlığını dikkate almamız gerekiyor.
Beyin sağlığının hangi düzeyde olduğunu anlayabilmek için :
- Bireyin günlük yaşamı esnasında sık sık yaşadığı unutkanlıklar.
- Aldığı kararları uygulayamaması
- İrade yoksunluğu
- Ani öfkelenmeleri kontrol altına alamaması
- Kendini tekrar eden tatminsizlik duygusu
- Yönsüzlük duygusu, isteksizlik
Yukarıda verilen durumlar bireyin beyin sağlığının giderek olumsuz bir grafik çizdiğinin göstergesidir. Öncelikle beyin hafızasını geliştirmek için Omega yağı tetcih edilmelidir. Omega yağında yüksek miktarda B-6 ve B-12 vitaminleri bulunmaktadır. 3-4 aylık uzun bir kullanım sonrasında beyin hafızası güçlenecektir. Öğünlerinizin içerisinde az da olsa et ve balık ürünleri bulundurmayı ihmal etmeyin. Bu sayede beyin sağlığınız olumlu bir grafik sağlayacaktır. Son yıllarda bu alanda ön plana çıkan detaylar içerisinde beyni etkileyen faktörlerin aynı zamanda psikolojik olduğunu düşünebiliriz. Psikolojik sağlık beyin sağlığı ile paralel bir durum içeriyor. Beyin sağlığı için doğru beslenme her ne kadar önemli olsa da bireyin psikolojik durumu da oldukça önem taşıyor.
0 yorum:
Yorum Gönder