İngiliz Paskalya Çöreği (Hot Cross Buns)

17:53 No Comments

Paskalya, Doğu ve Batı kiliseleri arasındaki farklılıklar yüzünden her yıl aynı tarihte kutlanmayan, Mart sonu başlayıp Nisan ayı sonuna kadar devam eden bir süreçte ''Paskalya Günü'' adı verilerek Pazar günü kutlanan bir bayram. Bu çörekler 16. yüzyıl İngilteresi'nden beri süregelen bir Paskalya geleneğiymiş meğer. İngilizler bu mayalı çörekleri öyle çok sevmişler ki ''hot cross bun'' diye adlandırıp tüm zamanlara yaymışlar (Türkçeye 'sıcak çapraz çörek' şeklinde çevrilebilir). İngiltere’de bu çörekler kahvaltılarda çayın yanına eşlik ediyormuş; ama bir tür ekmek niyetine. Sıcakken ve tereyağı eşliğinde ya da marmelat sürülerek tüketiliyormuş. Çörekler pişip soğuduktan sonra üzerine yumurta akı ve unla çırpılmış bir karışım çapraz işareti şeklinde sıkılıp kısa bir süre daha fırına verin.
İngiliz Paskalya Çöreği (Hot Cross Buns)


0 yorum:

Yorum Gönder