Saç ekimi

21:47 No Comments

Saç ekim Doktor ve hastanın özverisiyle birlikte gerçekleşen bu işlem sonunda oldukça doğal görünüme
Saç ekimi işlemi uzun bir sürede gerçekleşmektedir. Ön muayene süreci ile başlayan ekim işlemi, 6 ile 12 aralığında bir sürede saçın doğal halini kazanmasıyla son bulmaktadır. Doktor ve hastanın özverisiyle birlikte gerçekleşen bu işlem sonunda oldukça doğal görünüme ve kullanıma sahip saçlar ortaya çıkmaktadır. Ön muayene sonrasında hasta ekim işlemi için doktor tarafından çağrılmaktadır. İlk olarak saç köklerinin alınmasıyla başlayan işlem lokal anestezi yardımıyla acısız hale gelmektedir. Alınana saç kökleri, saçsız bölgede açılan kanallara tek tek ekilmektedir.
Saç ekimi işlemini tamamlayan hasta, klinikten çıkar çıkmaz sosyal hayatına geri dönmektedir. Ekimden sonra ilk hafta saçlarını çarpmamaya, korumaya çalışmalıdır. İyi bir şekilde muhafaza edilen saçlar belirli periyotlarda doktor gözetimine götürülmektedir. Doktor bu süreç içerisinde ek bir tedavinin yapılıp yapılmayacağına karar vermektedir. Hastanın saçlarını nasıl kullanacağı konusunda bilgiler veren doktor ilk saç yıkamasını da yapacaktır. Ekilen saçların tam olarak doğal bir görünüme sahip olup, hastanın dilediği gibi kullanması 6 ayık bir sürede gerçekleşmektedir. 6 ay sonunda doğal saçlardan ayırt edilemeyecek saçlar ortaya çıkmaktadır.
Devamını Oku...


Saç ekimi fut yöntemi

21:46 No Comments

FUT yönteminde iki kulak arasındaki saçlı dokunun bir kısmı cerrahi operasyonla alınır ve doku kökle
FUT yönteminde iki kulak arasındaki saçlı dokunun bir kısmı cerrahi operasyonla alınır ve doku köklere ayrıştırıldıktan sonra saçsız alana nakledirlir.
Saç ekimi teknik olarak kullanılan iki yöntem vardır. Bunlar  FUT ve FUE yöntemleri  olmak üzere, saç kökünün alım şekline göre ayrılmaktadır. Kullanılan bu yöntemlerin tercihi, ekilecek saç kökü sayısına ve doktorun ön muayenede karşılaştığı sonuçlara göre yapılmaktadır. Ekilecek saç kökü sayısı 5 bine kadar varan ekim işlemlerinde FUT, daha düşük miktarda yapılacak ekimlerde de FUE yöntemleri kullanılmaktadır. Ayrıca doktorun ön muayenede elde ettiği saç derisine ait sonuçlarda göz önünde bulundurulmaktadır.
FUT yöntemi  saç köklerinin şeritler halinde alınmasını, özel işlemler uygulanarak ekime hazır hale getirilmesini temel almaktadır. FUT yöntemi saç kayıplarının çok ciddi miktarlarda olduğu hastalarda kullanılmaktadır. FUE yöntemine göre daha uygun fiyatlarda olan FUT yöntemi, daha kısa sürelerde gerçekleştirilebilmektedir. FUT yöntemi kullanılarak ekilen işlemlerde kalıcı izler oluşabilir. Saç köklerinin deriyle birlikte şerit halinde alınması kalıcı iz oluşumunun temel nedenidir. Kalıcı iz oluşumu FUT yönteminin biraz daha arka planda kalmasına da sebebiyet vermektedir. Bu noktada daha ciddi avantajlar sağlayan FUE yöntemi tercih edilmektedir.
Devamını Oku...


Saç ekimine teknolojinin son armağanı: Micro Fue Saç Ekimi

21:45 No Comments

Bu teknolojilerin en son nimetinin “Mikro Fue” (Mikro motor FUE) yöntemi olduğunu, bu yöntem ile hem bir seansta ekilebilen saç miktarının diğer yöntemlere göre çok daha fazla olduğunu, hem de elde edilen sonuçların doğalgörünüm ve sıkılık açısından en iyi sonucu verdiğini vurgulayan Dr. Maral; ”FUT yöntemi ve elleyapılan klasik FUE yönteminde bir seans saç ekimiyle kapanabilen alan miktarı fazla değilken, MikroFUE yöntemi bir seansta geniş alanlara saç ekilebilmesini mümkün kılmıştır. Elle yapılan klasik FUE işlemi 2-3 günde yapılırken, MikroFUE ile daha fazla saç bir seansta ekilebilmektedir. Ve bu da hastaya hem rahatlık ve konfor hemde saç ekimi fiyatlarının daha düşük olmasına, dolayısyla hasta memnuniyetinin çok yüksek olmasına yol açmıştır.  Biz Mikro Fue tekniğiyle ile ekim yaparken hastalar da işlem boyunca çok daha konforlu, çok daha iyi vakit geçirmiş oluyorlar. İşlem sonrasında da tamamen ağrısız ve rahat oluyorlar”  dedi.

Özellikle estetik cerrahi ve saç ekimi sektörü konusunda atılımlar yapan Türkiye,  ağrısız ve konforlu saç ekim yöntemlerinde Avrupalı ve Arap turistlerin cazibe merkezi haline geldi. Plastikve Estetik Cerrahi Uzmanı  Doç. Dr. Tuğrul Maral MikroFUE yöntemi ile artık bir seansta, bir gün içinde yeterli saç ekimi yapıldığını ve hastaların işlemin ertesi günü dahi uçakla seyahat ederek evlerine geri dönebildiklerini,  yöntemin cerrahi açıdan da tamamen risksiz olduğunu belirtti.  Dr. Maral ayrıca saç ekiminin ülkemizin uluslararası tanıtımı ve itibarını arttırıcı bir sektöroluşturduğunu, buna karşın bu ünümüzü koruyabilmek için saç ekiminin güvenilir ve tecrübeli estetik plastik cerrahların kontrol ve sorumluluğunda çalışan uzman ve yetenekli saç ekim ekiplerince gerçekleştirilmesinin ve hastaların buna güven duymalarının önemini vurguladı.

Devamını Oku...


FUE Saç Nakli

21:44 No Comments

FUE (Follicular Unit Extraction): Kısaca FUE olarak adlandırdığımız FOLLICULAR UNIT EXTRACTION yine ensenizin üst kısmı ve kulak üstündeki saçlarınızdan yararlanılarak Saç köklerinin hiçbir şekilde kesi izi olmadan, dikiş kullanmadan, cerrahi işlem uygulamaksızın, özel mikro cerrahi aletlerle ve  MİCROMOTOR ile lokal anestezi altında  uzman doktor tarafından tek tek saçlı deriden çıkarılması işlemidir. Bu işlem sırasında her hangi bir kesi yapılmadığından mikromotor ile alındığı için dikiş atmak gerekmez ve saçlı deride bir iz bırakmaz. Günümüzde hastalarımızın tercihi doğrultusunda 10 hastamızdan 9 hastamıza bu yöntemi uygulamaktayız... Bu yöntemin avantajı fut yöntemine göre saçlı deride bir iz kalmaması, ekimde basari oranının daha yüksek olması ve bir seans da daha çok saç kökü transferine olanak sağlamasıdır. FUE yönteminde bir seansta maksimum 3000 ile 3500 greft yani yaklaşık 10000 saç teli nakli gerçekleştirebilmekteyiz. Bu teknik göğüs, sırt, karın kılları nakline de izin vermektedir. Alınan bu kıllar zaman içinde nakil edildiği bölgeye ait kıl özelliklerine uyum sağlayıp, aynı yapıya sahip olarak yaşamını sürdürür.
 
FUE tekniği şu durumlarda seçilmelidir;
 
Saçlarını ileride çok kısa boyda kullanmak isteyenlerde,
Küçük lokalize alanlar..)
Cilt elastikiyeti çok az, FUT tekniği ile şerit alınmasına izin vermeyen kafa derilerinde.
ilk seansını fut yaptırmış hastalarda
fue saç nakli
Devamını Oku...


Saç ekimi yaptırırken nelere dikkat etmeliyim?

21:43 No Comments

Saç ekimi, geliştirilen yeni yöntemlerle artık daha sağlıklı ve konforlu olsa da, dikkatli olmayı ve oldukça detaylı çalışma ve tecrübe gerektiren bir operasyondur. Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Ergin Er, saçların doğal çıkış açısında ve yönünde ekim yapılması, alınan saç köklerinin dış ortamda bekletilmeden hızlı şekilde nakledilmesi, ekim öncesi ve sonrası sürecin iyi

anlatılmasının bu operasyonun sağlıklı ve başarılı olmasındaki en önemli faktörler olduğunu belirtiyor. Saç ekimi, anestezi gerektiren bir işlemdir ve bu nedenle, hastanelerde, ameliyathane ortamında ve bir doktor başkanlığında bir ekiple yapılmalıdır. İşlem basite alınıp, yetkin olmayan bir yerde ve ekiplere yaptırılırsa hem sağlıkla ilgili komplikasyonlar ortaya çıkabilir; hem de estetik kaygıları gidermek için yapılan bir tedavi daha sıkıntılı sonuçlar doğurabilir.
Devamını Oku...


Saç ekimi nasıl yapılır?

21:42 No Comments

Saç ekiminde başlıca iki yöntem kullanılmaktadır. FUT yönteminde, ense bölgesinden cerrahi kesi ile alınan saçlı doku greftlere ayrılarak saçsız alana nakledilmektedir. FUE yöntemi ise saç kökleri dökülmemeye kodlanmış olan ense bölgesinde FUE motoru ile tek tek alınarak saçsız alana nakledilmektedir.


Saç ekimi, lokal anestezi altında uygulanmakta ve ekilecek kök sayısına göre yaklaşık 5-7 saat sürmektedir. FUE yönteminde cerrahi bir kesi olmadığı için iyileşme hızlı olmakta ve saç ekimi sonrası süreç daha konforlu geçmektedir. Saç ekiminden yaklaşık 3 ay sonra yeni saçlarınızı görmeye başlayacaksınız. 1 yıl sonra saçlarınız arzuladığınız şeklini alacaktır. Saç ekiminde kullanılan FUE yöntemi tekniğin adıdır. Her yerde uygulanan saç ekimi aynı standartlarda değildir. FUE yönteminde saç ekimi esnasında uygulanan PRP tedavisi desteği ve saç ekimi sonrasında verilen Saç Mezoterapisi tedavisi ile daha sağlıklı sonuçlar elde edilmektedir.
Devamını Oku...


Neden saç ekimi yaptırmalıyım?

21:31 No Comments

Saç dökülmesi ciddi bir rahatsızlık olmaktan öte estetik bir kaygıdır. Eğer siz de saç ekimiyle kendinizi daha genç hissedecekseniz, aynaya baktığınızda mutlu bir ifade görecekseniz, özgüveniniz artacaksa saç ekimi yaptırabilirsiniz. Bu soruların cevabı, vereceğiniz saç ekimi kararı için çok önemlidir. Saç ekimini her şeyden önce siz istediğiniz için yaptırmalısınız.
Saç ekimi, erkek tipi dökülme sonucu oluşan saçsız alanda, saç çıkarabilecek etili bir tedavi yöntemdir. Kellikle sonuçlanan saç dökülmelerinin yaklaşık %95'i genetik olduğundan, eski saçlara kavuşmak için kullanılan ilaç, krem veya kozmetik ürünler yeterli sonuç vermemektedir. Saç dökülmesi bazı kişilerde fiziksel olduğu kadar olumsuz psikolojik etki yaratmaktadır.
Devamını Oku...