Ünlü makyaj sanatçısı Hamiyet Akpınar ile makyaja dair her şey

09:42 No Comments

Moda çekimlerinin vazgeçilmez makyaj sanatçısı Hamiyet Akpınar ile 2014 makyaj trendlerini, en iyi makyaj malzemelerini, kadınların makyaj yaparken yaptığı hataları ve makyaja dair merak ettiğimiz pek çok konuyu konuştuk.

 Moda çekimlerinin ve dergilerinin vazgeçilmez makyaj sanatçılarından birisiniz. Sizin makyajla ilgili hikayeniz ne zaman başladı? 1988'de LCC sanat kursunun makyaj bölümüne gittim. Bir süre kuaför salonunda çalıştım. 15 yıldır da sadece çekimlerde makyaj yapıyorum. Ağırlıklı olarak moda fotoğraf çekimlerini tercih ediyorum. Moda sürekli değişiyor. Bu yüzden farklı makyajlar yapabiliyorum bu da mesleki açıdan çok motive edici benim için. 

Size makyaj konusunda bugüne kadar neler/kimler ilham verdi? 
Hollywood'un ikonik kadınları her zaman ilham kaynağım oldu. Meslek hayatımın başlarında, makyaj markalarının sezon koleksiyonları ve fotoğrafları ilham vericiydi. Ünlü isimleri sürekli takip ediyorum. Ajda Pekkan’ın birçok kişiye ilham verdiğini gördüm. Madonna her zaman beni etkiliyor. Şimdilerde ünlü markaların sezon trendlerini takip etmek bana hep ilham veriyor. 

Makyajda olmazsa olmaz şey nedir sizce? 
Bence makyajın olmazsa olmazı tendir. Sağlıklı ve güzel görünen bir ten tek başına yeter. Bir de rimel bence çok önemli. 

Sezonun en çok öne çıkan makyaj trendleri neler? 
2014 kış makyajı oldukça renkli, gözlerde kızıl ve mürdüm gölgeler var. Dudaklar hiç olmadıkları kadar renkli. Kırmızı, bordo ve mor renkli rujlar artık günlük hayata kadar girmiş durumda. 
Doğal sevenlere, pembe yanaklar, gülkurusunun açığı yani dudak rengi dediğimiz rujlar dikkat çekiyor.. 

Eyeliner severler bu sezon gündüz gece rahatça kullanabilirler çünkü çok moda. 

Ve gri, gümüşten granite tüm tonları ile geri geldi. Ama gri tonları ile gölgeli göz makyajı yapanlar, dudaklarına daha pastel bir ruj sürmeliler. 

Dudakları ön planda tutmak isteyip gündüz kırmızı, bordo ya da mor ruj sürenlere önerim, gözlerine çok makyaj yapmamaları yönünde. Koyu renk rujlarla gece kalın eyeliner veya ışıltılı farlar güzel oluyor. Tabii keskin allıklar da sürebilir. Ama bu tür gece makyajının biraz iddialı olabileceğini unutmamak lazım. 

Siz bu trendlerden hangilerini daha fazla kullanıyorsunuz? 
Ben genelde konsepte göre her türlü makyajı yapıyorum ama bugünlerde dudak ağırlıklı makyajları yapmayı seviyorum. 

Sizce kadınların makyaj çantasında mutlaka olması gereken makyaj malzemeleri hangileri? 
Kadınların makyaj çantasında mutlaka olması gereken malzemeler kişiye göre değişir. Mesela soluk tenli kişiler ya allık (terracotta) ya da renkli ruj taşımalılar. Cildi yağlı olanlar pudra taşır. Kaşına takık olanlar ise kaş kalemi taşıyor. Ben mutlaka dudak nemlendiricisi taşırım. Sonuçta mutlaka olması gerekenler kişinin ihtiyacına veya neye takıntısı olduğuna bağlı biraz. 

Hemen tüm markaları birebir denemiş bir uzman olarak hangi markanın hangi ürününü daha çok beğeniyorsunuz? Bununla bağlantılı olarak kendi makyaj çantanızda yıllardır hiç vazgeçmediğiniz ürünler ve markaları neler? 
Benim profosyonel hayatımda kullandığım ve vazgeçemediğim markalar Mac, Nars, Make up Forever. Bu markaların tüm ürünlerini çok iyi tanıyorum ve seviyorum. 

Mac'in farları, allıkları, rujları ve fırçaları çok iyi. 
Nars'ın fondötenlerini, allıklarını ve rujlarını seviyorum. 
Make Up Forever'ın HD serisini çok seviyorum, Aqua serisi de çok başarılı ve kalıcı. 
Diğer markalardan Bobbi Brown'un fondötenleri ve krem farları çok güzeldir. 
Christian Dior’un farları ve rujlari güzel. Lancome rimelleri efsanedir. Armani'nin fondötenlerini çok beğenirim. Guerlain’in terracotta'sı da bir klasiktir. Shiseido'nun ten makyajı ürünleri (özellikle yağlı ciltler için) ve krem farları süperdir. YSL'nin concealer'i çok iyidir. 
Yanlış anlaşılmasın, bu markaların sadece bu ürünleri güzel demiyorum. Genel olarak A kalite markalarda tüm ürünler ortalama olarak benzer güzellikte. Bunlar sadece benim şahsi favorilerim. 


Türkiye’de kadınların yaptığı en büyük makyaj hataları neler? 
Gözlemlediğim kadarıyla eskisi kadar olmasa da hala bazı hatalı uygulamalar yapıyoruz. Öncelikle şunu söylemek isterim, bana göre en büyük hata kişinin yapamadığı şeyleri uygulamaya çalışması. Mesela eyeliner veya kalem çekemiyorsa, kesinlikle çekmemeli; kırmızı ruju iyi süremiyorsa dudakları müsait olsa bile bence sürmemeli. Beceremediği halde gözlerine farla gölgeler yapmaya kalkmamalı kadınlar. 
Ben artık makyajda çok kuralcı olmamak gerektiğini düşünüyorum çünkü insanlar kendini iyi hissetmek için makyaj yapıyor. Gözleri mavi veya yeşil olan bir kadın aynı renk kalem veya farla makyaj yaptığında; gündüz vakti kırmızı ruj sürdüğünde ya da gözü küçük olduğu halde göz içine siyah kalem çekince kendini iyi hissediyorsa, bence o doğru bir makyaj oluyor artık. 

Ama özel olarak kadınlar ne tür hatalar yapıyor derseniz en fazla hatayı gündüz makyajlarında görüyorum. Ten rengi açık olduğu halde, teninden daha koyu fondöten veya pudra kullananlar var. Gündüz vakti çok pırıltılı, simli makyajlar yapanlar var maalesef. Gölgeleme tekniklerini sert şekilde uygulayanları da görüyorum. Benim gözümü çarpan en büyük hatalar bunlar. 

Hataları konuştuk, şimdi sıra doğrularda. Hangi konuda iyiyiz sizce? 
Makyaja meraklı olan kadınlar kendilerine ne tür makyaj yapmaları gerektiğini araştırıyorlar, öğreniyorlar ve yetenekleri ölçüsünde de uyguluyorlar. Bu konuda profesyonel makyaj markaları, makyajı öğrenmek isteyenlere çok yardımcı oluyor. Belli bir ücret karşılığında, onlar için en iyi makyajı en uygun malzemelerle uygulamayı öğretip, ödedikleri ücret karşılığında makyaj malzemeleri almalarını sağlıyorlar. Kendine ne tür bir makyajın yakıştığını öğrenmek isteyenlere tavsiye ederim. 
Kadınlar arasında efsane bir söz var, “çok iyi makyaj taşıyor” diye. Sizce ne tür bir yüz iyi makyaj taşıyor? 
Çok iyi makyaj taşımak demek kişinin yüz hatlarının makyaja müsait olması demek. Mesela, elmacık kemiği çıkık, kaş-göz mesafesi orantılı, dudakları ortalama irilikte olan bir yüzü her türlü makyajı taşıyan ideal bir yüz olarak değerlendirediliriz. Ama makyajı iyi taşımak, bazen de kişilikle alakalı. İncecik dudakları olduğu halde kırmızı bir ruju harika bir şekilde sürüp, kendine yakıştırıp özgüvenle geziyorsa bence bu da makyajı iyi taşımak anlamına geliyor. 

Bugüne kadar makyaj yaptığınız ünlüler arasında makyajı en iyi taşıyan kişiler kimlerdi?
Benim çalıştığım isimler arasında ilk aklıma gelenler Ebru Gündeş, Bade İşcil, Tuğba Ünsal, Naz Elmas, Hadise, Tülin Şahin, Serenay Sarıkaya,Tuba Büyüküstün. Hepsi makyajı çok güzel taşıyorlar. 

Çok teşekkür ederiz. Makyaj konusunda çok şey öğrendik.

Devamını Oku...


2013-2014 Sonbahar Kış sezonunun en güzel oje renkleri

09:40 No Comments

Bu sezon tırnaklarda koyu morlar, koyu kırmızılar ve koyu maviler olacak.

oje renkleri 2013 2014 sonbahar kis
Ünlü markalar 2013-2014 sonbahar kış ojelerini birbiri ardına çıkardı. Oje konusunda en son yenilikleri merakla takip eden biz kadınlar hemen bazı renkleri daha çok beğendiğimizi gösterdik. Tırnaklarımız morlar, koyu kırmızılar ve grilerle renklendi. 

Kozmetik içerikleri konusunda bilimsel danışmanlık yapan Dr Ebru Karpuzoğlu Pudra.com için sezonun en güzel oje renklerini bir araya getirdi. 

Hemen hatırlatalım: Koyu renkli ojeler çok kısa tırnaklara pek uygun olmayabilir. Koyu tonlar, uzunluğu parmak ucunu biraz geçmiş ve hafif küt törpülenmiş tırnaklarda kullanıldığında kendisini daha çok gösteriyor. 

Şimdi gelin sezonun oje trendlerinden hangi markada hangi oje rengi öne çıkıyor tek tek bakalım. Koyu kırmızılar, morlar, koyu maviler, yumuşak griler ve metalik pırıltılar arasında siz en çok hangisini sevdiniz? 

Oxblood 
Yarı kahve yarı mor tonları taşıyan koyu kırmızı 'oxblood' rengi tırnaklara sofistike derinlik veriyor. Sezonun en iyi koyu kırmızıları: 
1. Tom Ford Beauty Nail Lacquer, Bordeaux Lust 
2. Chanel Le Vernis, Rouge Noir 
3. NARS Nail Polish, Chinatown 
4. Mac Nail Lacquer, Vintage Vamp 
5. Zoya Nail Polish, Janice 

Navy 
Koyu lacivert tonları, siyah ojenin yumuşak ve çekici alternatifi. Laciverdin önlenemez yükselişi devam ettikçe ojede de lacivert/koyu mavi tonlarını daha fazla göreceğiz. Sezonun en iyi koyu mavileri şöyle: 
1. NARS Nail Polish, 413 BLKR 
2. Essie Nail Polish, After School Boy Blazer 
3. OPI Nail Lacquer, Incognito in Sausalito 
4. Zoya Nail Polish, Sailor 


Amethyst 
Ametis taşının ismiyle anılan koyu mor tonları hemen her kıyafete uyabilecek bir seçim. Sezonun en iyi koyu mor ojeleri: 
1. Tom Ford Beauty Nail Lacquer, Viper 
2. China Glaze Nail Lacquer, Charmed I'm Sure 
3. Essie Nail Polish, Smokin’ Hot 

Coffee 
Kahvenizi nasıl seviyorsunuz? Kahve tonlarının modası bu yıl da devam ediyor. 2013-2014 sonbahar kış ojeleri arasında en iyi kahveler: 
1. Yves Saint Laurent La Laque Couture Nail Lacquer, Beige Galery 
2. Lancome Vernis in Love, Chocolat Mordore 
3. Essie Nail Polish, Hot Coco 


Griler 
Bu sezon en çok griler yükselişte... Gri tonları koyu renk tercih etmeyenler için iyi bir alternatif. Sezonun en iyi grileri: 
1. Yves Saint Laurent La Laque Couture Nail Lacquer, Gris Underground 
2. NARS Nail Polish, Galathee 
3. Essie Nail Polish, Power Clutch 

Yeşil 
Avcı veya asker yeşili ojelerin tırnaklarda duruşu harika. Hiç denemediyseniz bu sezon yeşile bir şans verin. Bu yılın en iyi yeşil oje renkleri: 
1. Chanel Le Vernis, Mysterious 
2. Zoya Nail Polish, Hunter 

Metallikler 
Sonbaharın güneşini parmaklarda yakalayan pırıl pırıl metalik renkler farklı tonlarda karşımıza çıkıyor. Metalik oje alternatifleri şöyle: 
1. Chanel Le Vernis, Alchimie 
2. Yves Saint Laurent La Laque Couture Nail Lacquer, Dore Orfevre 
3. Dior Diorific Nail Vernis, Minuit 
4. Essie Nail Polish, Cashmere Bathrobe 
5. Essie Nail Polish, For the Twill of It

 

Devamını Oku...


Ünlülerin ilham veren kısa saç modelleri

09:38 No Comments

Maskülen tarzların modada güç kazanmasıyla son yıllarda kısa saçlı kadınların sayısı arttı. Hangi model kısa saçın size yakışacağını bulmak için ünlülerin saçlarına bir göz atın. İlham veren kısa saç modelleri.

 

Birkaç yıl öncesine kadar çoğumuz saçlarımızın ucundan dahi aldırmaya korkardık. Şimdi öyle mi? Kısa saçlı kadınlar gittikçe çoğalıyor. 

Son yılların modası olan kısa saçlar size de göz kırpıyorsa ünlülerin saç modellerini gelin birlikte inceleyelim. 


Charlize Theron


Charlize'in saçını kısa görmeye alışığız, fakat bu model onun tercihleri arasında farklı bir yere sahip. Modelde kendini belli eden boğumlar ve yüzüne düşen perçem ona daha canlı bir ifade kazandırmış ve uzun saçlı haline göre çok daha genç göstermiş. 

getty 162785979 anne hathaway kisa sac glr
getty 162785979 anne hathaway kisa sac glr

Lady Gaga


Neredeyse her konserinde farklı bir saç modeliyle görmeye alıştığımız Lady Gaga'nın 90’lardan kalma bu romantik saç stili onun en sade hali sanırız!
getty 162785979 anne hathaway kisa sac glr

Anne Hathaway


Son olarak "Sefiller" filminde karşımıza çıkan Anne Hathaway son aylarda karşımıza sürekli farklı kısa saçlarla çıkıyor. Sarı renge boyadığı saçlarını arkaya doğru taraması bu senenin trendlerine sadık kaldığını gösterdi.
Devamını Oku...


Yilbasi yemegi ve yilbasi evi

09:29 No Comments

Yılbaşı yaklaşırken - biraz zor da olsa - yavaş yavaş havaya giriyoruz.

Bu sabah yaklaşık 1 saat süren yürüyüşten sonra eve ter içinde dönünce dedik ki " demek ki hala kış gelmemiş ! " 
Ama olsun varsın takvimler kasımın 2. yarısını gösteriyor , şunun şurasında Yılbaşına 1,5 ay gibi az bir zaman kaldı. Blogları sıcacık Yılbaşı evleriyle şimdi donatmayacağız da ne zaman donatacağız?

Arşivime ne zaman kaydettiğimi anımsamadığım bu evle sizlerde Yeni Yıl ruhunu uyandırmaya çalıştım ,biliyorum ki sizin arşivlerinizde de yayınlanmayı bekleyen pek çok güzel fikir vardır. Haydi tam zamanı!
Hep birlikte geriye saymaya başlayalım!

Mutlu bir pazar dileklerimle!



 
Devamını Oku...


Yılbaşı İkramiyesi Belli Oldu

09:25 No Comments

Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesi 50 milyon lira olarak belirlendi.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Recep Biçer, 31 Aralık 2013'te yapılacak yılbaşı özel çekilişinde 50 milyon liralık büyük ikramiyenin yanı sıra 1 adet 5 milyon lira, 1 adet 3 milyon lira, 1 adet 2 milyon lira, 1 adet 1 milyon lira ve 5 adet de 500 bin lira verileceğini bildirdi.

Yılbaşı özel çekilişi büyük ikramiyelerinin 2008 yılından bu yana her yıl 5 milyon lira artırıldığını anlatan Biçer, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da meslek odaları kanalıyla bayilerimizin görüşünü aldık. Büyük ikramiyeyi geçen yıla göre 5 milyon lira artırdık ve 50 milyon lira olarak belirledik" dedi.

Biletler de zamlandı

Genel Müdür Biçer, yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyeye paralel bilet fiyatlarının da artacağını ifade etti.

Geçen yıl yılbaşı özel çekilişinde 40 liradan satılan tam biletin bu yıl 50 lira olacağını belirten Biçer, bu çerçevede yarım biletin 25, çeyrek biletin de 12,5 lira olacağını söyledi.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü, yılbaşı özel çekiliş biletlerinin 29 Kasım çekilişinin ardından piyasaya sürüleceğini belirtti.

Yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesinin tam bilete çıkması halinde, bu Milli Piyango tarihinin en yüksek ikramiyesi olacak.

Büyük ikramiye 10 yılda yüzde 233 oranında arttı

Milli Piyango İdaresi verilerine göre, bu yılbaşı çekilişinde 50 milyon liraya yükseltilen büyük ikramiye, son 10 yılda yüzde 233 oranında artış gösterdi

2004 yılında 15 trilyon lira (6 sıfır atılması sonrası 15 milyon lira) düzeyinde bulunan büyük ikramiye, 2005 ve 2006 yıllarında 20 milyon lira, 2007 ve 2008 yıllarında 25 milyon lira olmuştu. Büyük ikramiye 2009'da 30 milyon lira, 2010'da 35 milyon lira, 2011'de 40 milyon lira, geçen yıl ise 45 milyon lira olarak belirlenmişti.

Faizi bile zengin edecek

Milli Piyangonun yılbaşı büyük ikramiyesi, bugünkü kurlarla döviz bazında yaklaşık 25 milyon dolara ulaşıyor. Bu arada, 50 milyon liralık yılbaşı özel çekilişi, talihlileri faiziyle bile zengin edecek. 50 milyon liranın 1 aylık mevduata yatırılması halinde, yüzde 8,70 faiz üzerinden aylık getirisi 327 bin lira olacak. Bunun günlük faiz getirisi ise yaklaşık 11 bin lirayı bulacak. Büyük ikramiye olan 50 milyon lira ile 331 bin 125 adet çeyrek altın alınabilecek.
Devamını Oku...


Milli Piyango Yılbaşında 300 Milyon Dağıtacak

09:22 No Comments

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Recep Biçer'den alınan bilgiye göre, özel çekiliş için toplam 500 milyon liralık bilet bastırılacak. Büyük ikramiyenin 50 milyon lira olduğu özel çekilişte 2 milyon 950 bin 273 adet ikramiye dağıtılacak.

Tam biletin 50, yarım biletin 25 ve çeyrek biletin 12,5 liradan satılacağı özel çekilişte, 50 milyon liralık büyük ikramiyenin yanı sıra 1 adet 5 milyon lira, 1 adet 3 milyon lira, 1 adet 2 milyon lira ve 1 adet 1 milyon lira verilecek.

Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişiyle en az 5, en fazla da 13 kişi yeni yıla milyoner olarak girecek.


TOPLAM İKRAMİYE 44 MİLYON ARTTI

Özel  çekilişte büyük ikramiyelerin yanı sıra, 5 adet 500 bin lira, 20 adet 100 bin lira, 30 adet 50 bin lira, 50 adet 10 bin lira, 100 adet 5 bin lira, 200 adet 3 bin lira, 300  adet 2 bin lira, 500 adet bin lira, 1.000 adet 500 lira, 8 bin adet  350 lira, 40 bin adet 250 lira,  200 bin adet 150 lira ve 700 bin adet 100 liralık ikramiyeler sahiplerini bulacak. 2 milyon adet de amortinin verileceği özel çekilişte, tüm biletlerin satılması halinde dağıtılacak ikramiye adedi 2 milyon 950 bin 273'e ulaşacak.

Milli Piyango İdaresi, büyük ikramiyeyi kıl payı kaçıranlara da 63 adet 50 bin liralık teselli ikramiyesi dağıtacak. Bütün biletlerin satılması kaydıyla 286 milyon 150 bin liralık ikramiye dağıtılacak. Böylece, toplam ikramiyede de geçen yıla göre 44 milyon 65 bin liralık artış meydana gelecek.

Yılbaşı özel çekilişi için bastırılan biletler 29 Kasım'dan itibaren satışa sunulacak.
Devamını Oku...


Yılbaşı Kutlama Tatlısı

09:19 No Comments

Malzemeler
  • 250 gram toz şeker
  • 300 ml şarap
  • 1 uzunlamasına ikiye bölünmüş çubuk tarçın
  • 6-8 adet soyulup uzunlamasına ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış armut
  • 350 gram bitter çikolata
  • 1 hazır kek
  • 250 gram ricotta peyniri
  • 500 gram vanilya kreması
  • 250 ml beyaz rom
  • 500 gram yoğurt
  • 2 paket vanilya
Tarif
  • 175 gram şekeri,şarap tarçın ve 650 ml kaynar suyu tencerede karıştırın
  • ve 5 dakka kaynatın.
  • armutları ekleyin 30 dakika kadar pişirdikten sonra armutları çıkarın ve
  • 20 dakika boyunca yaklaşık 400 ml kalıncaya kadar şurubu kaynatın
  • şurubun yarısını başka bir tencereye alın ve 200 gram çikolata ekleyin
  • sos haline gelene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
  • elde ettiğiniz kekei parçalara ayırın ve yarısını bir kaseye alın.
  • armutları ve şarap sosunu ekleyin çikolata sosunu dökün.
  • ricotta peynirinin yarısını 1 paket vanilyayı ve 4 yemek kaşığı romu da ekleyin sonra bir kek katmanı daha ekleyip kalan romu dökün
  • yogurdun yarısınıkalan ricotta peynirini şekeri ve kalan vanilyayı çırpıp üstüne dökün.
  • çikolatayı kırıp serpin kalan krema ve yogurdu çırpıp en üste dökün
Devamını Oku...