Pepee Peluş Kukla

12:48

Pepee Peluş Kukla

Satın Almak için Tıklayınız

Pepee, çocukların en yakın arkadaşı olmaya geliyor. Üstelik bir el kuklası olarak! Birbirinden eğlenceli ve öğretici Pepee hikayelerini Pepe Peluş Kukla ile canlandırabilecek olan çocukların gösterilerini izlemeye hazır olun. Orijinal Pepee görünümünde olan Pepee Peluş Kukla, ele geçirilip çok rahat bir şekilde oynatılabilir. Bu sayede çocukların oyunlarına bambaşka bir neşe katar. Yumuşacık Pepe Peluş Kukla ile oynarken çocukların ince motor kasları, el becerileri ve hayal güçleri gelişeceğinden ve kuklanın tamamen sağlığa zararsız malzemeden üretilmiş olmasından dolayı çocuklarınıza gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

http://www.vitrinlikmarket.com/pepee-pelus-kukla-tr-2.html

Devamını Oku...


Dondurma Çubuklarından Çocuğunuzla Zevkli Bir Proje

12:44

dondurma çubuklarından puzzle (2)
Yazın çok tükettiğimiz dondurmaların çubuklarından çocuğunuzla zevkli bir proje yapmaya ne dersiniz.Bu puzzle için birbirlerine yapıştırdığımız dondurma çubukları üzerine resmi siz çizin ve boyamayı çocuğunuza bırakın,boyarken çocuğunuz resmi aslında hafızaya alacaktır.Siz daha sonra karıştırın çocuğunuz resmi zevkle tamamlayacaktır.
Çocuk gelişimde bu tarz eğitici ve hafıza çalıştıracak oyunlar çok önemlidir.Eğer siz de bu sıcak yaz aylarında aile olarak çok dondurma tüketiyorsanız 2 günde çubukları biriktirebilirsiniz.
Bence bu zevkli ve eğitici projeyi çocuğunuzla hiç zaman kaybetmeden yapmalısınız.
dondurma çubuklarından puzzle (3) dondurma çubuklarından puzzle (4) dondurma çubuklarından puzzle (5) dondurma çubuklarından puzzle (7) dondurma çubuklarından puzzle (8)

dondurma çubuklarından puzzle (1)
Bu şekilde lastikle toplarsanız parçalar kaybolmayacaktır.
Devamını Oku...


Okul Öncesi Yağmur Deneyi

12:42

Yağmurun oluşumunu basit resimlerle anlatalım istedik. Okul öncesi çocuklarımıza uygun olsun diye basit resimlerle olsun istedik. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur. Yağmur deneyi nasıl yapılır? Sorusuna geçmeden önce daha öğretici olması açısından çocuklarımıza basit resimler çizdik. Bu resimler sayesinde kafalarında oluşan yağmurun nasıl olduğunu anlatmak istedik.
Yağmur deneyi
Deneyimizi okulumuzda öğrencilerimize yapmaya karar verdik. Su ısıtıcısına bir miktar su doldurarak işe başladık. Su ısıtıcısının düğmesine bastık ve suyun kaynamasını sağladık. Kaynayan suyu görmek için ısıtıcının kapağı hafifçe açtık. Bir tencere kapağı aldık elimize, kaynayan su buharı kapağa çarptığında buhar suya dönüşür, tekrar ısıtıcıya su damlacığı şeklinde düşer.
Okul öncesi yağmur deneyi
Çocuklarımızın ilgiyle, “yağmur nasıl oluşur?” Diyerek izlerken; yağmur deneyi nasıl yapılır? Sorusuna hep birlikte cevap vermiş olduk.
Yağmur deneyi nasıl yapılır
Yağmur deneyi yapılışı
Yağmur yağdırma deneyi
Çocuklarımızla yapmış olduğumuz bu eğitici ve öğretici faaliyeti evdeki çocuklarımıza da yapabilir, yağmur deneyi nasıl yapılır? Basit şekilde çocuğumuzu bilgilendirebiliriz. Teknoloji giderek gelişmekte olduğundan, çocuklarımızda her olayı merak etmektedirler. Onları bilgilendirmekte biz annelere gerçekten büyük görevler düşüyor. Hayatın hızına yetişmelerini sağlamak önce evde eğitimle başlıyor. Herkeste bir öğrenme hırsı var. Bütün veliler benim çocuğum en önde olsun her şeyi bilsin istiyor. Böylece bir yarış başlıyor. Bu yarışta hiçbir evladın geri kalmaması dileğimizdir. Sizde evinizde çocuğunuzun sorularını yanıtsız bırakmayınız, nedeni ise; öğrenme esnasında, çocuğun merak algısının daha da gelişmesini sağlayarak daha ileri gitmeleriniz sağlayabilirsiniz.
Devamını Oku...


Okul Öncesi Plastik Tabaktan Balık Yapımı

12:40

Özellikle ilkokula giden öğrencilerin proje ödevleri veliler için zorlayıcı olabiliyor.
Proje ödevleri bazı durumlarda çocukların performansını göstermenin yanısıra, ebeveynin de beceri, ilgi ve yaratıcılık hakkında fikir verebiliyor.
Evde bulunan malzemelerle, proje ödevlerinde kullanılabilecek plastik tabaktan balık yapımının aşamaları göreceğiz şimdi.
Kullanılacak malzemeler; renkli tabaklar, makas, yapıştırıcı (bant yada uhu), keçe kalem, süslemek için canınız ne isterse o;)

plastik tabaktan balık yapımı
plastik tabaktan balık yapımı1
plastik tabaktan balık yapımı2
İlk balık hazı bile;)
plastik tabaktan balık yapımı3
Renkli balıkgiller familyası;)
Devamını Oku...


Çocukların bayılacağı Örümcek adam yastığı Hediye

12:36

Devamını Oku...


Yumurta kolisinden oyuncak maskeler Kartondan anaokulu için çalışma

12:30

Yumurta kartonundan yapılan etkinlikleri sizlerle paylaşmaya devam diyoruz. Yumurta kolilerini çöpe atmaktan vazgeçip, sizlere yayınlamış olduğumuz geri dönüşüm projelerini inceleyerek birbirinden güzel el yapımı aksesuarlar elde edebilirsiniz.
Yumurta kolisi etkinlikleri arasından, yumurta kolisinden çerçeve yapımı, yumurta kolisinden zürafa maskesi yapılışı ve yumurta kolisinden çiçek yapılışı etkinliklerini paylaşmıştık. Şimdi ise Volkswagen araba reklamı için yapmış olduğu yumurta kolisinden araba örneği ile karşınızdayız. Uzun yumurta kolisinin üzerine kalem ile çizilen araba resmi oldukça güzel görünüyor. Renkli kalem ve yumurta kolisi dışında herhangi bir malzemeye ihtiyaç duymadan kolayca yapabilirsiniz.
Yumurta Kartonundan Araba
Yumurta Kartonundan Araba

Çocuklarınızı sevindirmek için onlara küçük sürprizler yapabilirsiniz. Evde kullanılmayan malzemeleri kullanarak onlara oyuncaklar yapıp hediye edebilirsiniz.  Yumurta kolisinden yapılan bir çok oyuncak ve etkinlik arasında çocuklara hediyelerde bulabilirsiniz. Bunlardan biri de çocuklara oyuncak maskelerdir. Yumurta kolisinden maske yapılışı da evde yapabileceğiniz zahmetsiz ve kolay yapılan oyuncaklar arasındadır. Buyurun yumurta kolisinden yapılan maskeleri beraber inceleyelim …
Yumurta kolisinden maske yapılışı
Yumurta kolisinden maske yapılışı
Yumurta kolisinden maskeler
Yumurta kolisinden maskeler
Yumurta kolisinden oyuncak maske
Yumurta kolisinden oyuncak maske

Devamını Oku...