Peynirli Çıtır Tavuk - Arda Türkmen

13:31








 
 

Peynirli Çıtır Tavuk Malzemeleri
4 adet tavuk göğüs
2 su bardağı un
3 adet yumurta
1-2 su bardağı toz parmesan
Tuz
Karabiber
Ayçiçeği yağı – kızartmak için
Tavukları istediğiniz büyüklükte doğrayın. İster ince uzun, ister yassı…
Doğradığınız tavukları tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
Sırasıyla un, yumurta ve rende peynire bulayıp kızgın derin yağda kızartın.
Beraberinde Sürpriz Patatesler deneyin.
Devamını Oku...


Reyhanlı Cacık - Ardanın mutfağı

13:29

reyhanlı cacık
Reyhanlı Cacık Malzemeleri
1 kase süzme yoğurt
¾ su bardağı su
7-8 yaprak reyhan
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yoğurt, su, tuz ve ince kıyılmış reyhanı bir kâsede karıştırın.
Servis kâsesine alıp üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin.
Devamını Oku...


Yabanmersinli Soğuk Çay - Arda Türkmen

13:28


Yabanmersinli Soğuk Çay

Yabanmersinli Soğuk Çay Malzemeleri
200 gr. yabanmersini
1 su bardağı su
1 adet limon suyu ve kabuğu
1 bağ taze nane
1 su bardağı şeker
5 su bardağı demlenmiş çay
Yabanmersinlerini 1 su bardağı su ile beraber pişirin. Tamamen yumuşadıklarında bir kaşıkla biraz ezin ve içine limon suyu, kabuğu ve nane yapraklarını koyup 5 dakika daha kaynatın.
Dilerseniz karışımı parçalayıcıdan geçirin ve süzün veya istemezseniz parçalayıcıdan geçirmeden süzün.
Ardından bu yabanmersinli karışımla, demlenmiş çayı iyice birleştirin, soğutun ve dilerseniz buz ve limon dilimleriyle beraber servis edin.
Devamını Oku...


Karides Mantı Arda Türkmen

13:26

Karides Mantı Malzemeleri
2 adet yufka
300 gr. küçük karides
200 gr. süzme yoğurt
2 diş sarımsak
50 gr. tereyağı
1 tutam pul biber
1 adet yumurta akı
Karidesleri ayıklayın, yufkaları ince uzun dikdörtgenler şeklinde kesin.
İçerisine karidesleri yerleştirin, yufka karidesi iki kat sardığında yufkayı bıçakla kesin.Ucuna yumurta beyazı sürüp yapıştırın.
Not: Eğer yufkayı iki kattan fazla sararsanız,karides mantınızın içi hamur kalacak ve istediğiniz çıtırlıkta olmayacaktır.
Derin yağda sardığınız karides mantılarını kızartın, servis tabağına alın üzerinde yoğurt ve acı yağ ile birlikte servis edin.
Karides Mantı
Devamını Oku...


Sürpriz Patatesler - arda türkmen

13:25

Sürpriz Patatesler
Sürpriz Patatesler Malzemeleri
500 gr. bebek patates
100 gr. rende kaşar
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Tuz
Karabiber
Ayçiçeği yağı – kızartmak için
Bebek patatesleri yarı haşlayın.
Ortadan ikiye bölün içlerini biraz oyun ve kaşar peyniriyle doldurup yeniden yapıştırın.
Sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayıp kızgın derin yağda kızartın.
Devamını Oku...


Yeşil Mercimek Kısırı- Arda Türkmen

13:24

Yeşil Mercimek Kısırı
Yeşil Mercimek Kısırı Malzemeleri
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı ince bulgur
2 adet soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 bağ maydanoz
½ bağ dereotu
3-4 dal taze soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
Marul yaprakları – süslemek için
Mercimekleri 3 su bardağı suda haşlayın. Mercimekler haşlandıktan sonra içerisine ince bulguru ekleyin ve demlenmeye bırakın.
Ayrı bir tavada ½ su bardağı zeytinyağını ekleyip, ısıtın ve tavaya yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip renk alıncaya kadar kavurun. İçerisine salçaları ekleyin ve kokuları çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Mercimek ve bulgurlu harca bu soğanlı karışımı yedirin.
Yeşillikleri ince kıyın, harca ekleyin, kalan ½ su bardağı zeytinyağını, tuz, karabiber ve pul biberi de ilave edip karıştırın.
Kısırı bir kâseye alıp marul yaprakları ile süsleyerek servis edin.
Yeşil Mercimek Kısırı
Devamını Oku...


Dolgulu Hamburger Ardanın mutfağı

13:24

Dolgulu Hamburger Malzemeleri

Dolgu için Malzemeler
1 adet parmak sucuk
2-3 dilim dana jambon
1 orta boy kırmızı soğan – yemeklik doğranmış
4 adet kurutulmuş domates
2 adet hamburger ekmeği
3 dilim cheddar peyniri

Kıyma için Malzemeler
500 gr. orta yağlı köftelik kıyma
Tuz
Karabiber
1 tutam kuru kekik
4 çorba kaşığı ketçap
2 çorba kaşığı hardal
1 su bardağı kadar galeta unu
1 adet yumurta
Dolgu malzemelerinin hepsini ince doğrayın ( cheddar peyniri hariç ) ve yukarıda yazıldığı sıra ile birer birer tavaya ekleyerek soteleyin ve kenara alın, soğutun.
Kıyma için olan malzemeleri harmanlayın ve iyice yoğurun.
Kıymanızdan bir tutam alın ve ortası çukur kenarları duvar olacak gibi elinizle şekil verin. Dolgu malzemesinin yarısını bu çukura doldurun, üzerini aynı şekilde yine kıyma ile kapatın, kenarlarının iyice örtüştüğüne dikkat edin.
Tavada her 2 tarafı da iyice renk alacak şekilde pişirin ve sonra 5-6 dakika kadar 180 derecelik fırına atın.
Pişen hamburgerlerinizi, isteğinize göre domates, yeşillik, turşu, soğan, ketçap, mayonez hardal ya da karamelize soğan ile servis edebilirsiniz.
Devamını Oku...


Soğan Halkası - Ardanın Mutfağı

13:22

Soğan Halkası
Soğan Halkası Malzemeleri
2 adet büyük boy soğan
1 şişe soda
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
Ayçiçeği yağı – Kızartmak için
Soğanları soyun, iri halkalar halinde doğrayın, halkaları ayırın.
Soda, süt, un, karbonat ve tuzu yavaşça çırparak karıştırın.
Soğan halkalarını önce una sonra hazırladığınız sıvı harca bulayıp kızgın yağda renk alıncaya kadar pişirin ve havlu kağıdın üzerinde yağını bıraktırıp, servis tabağına alın.
Devamını Oku...


Peynirli Mini Pideler, Tabule, Siyah & Beyaz Pasta Video Bölüm 1

13:20

Arda Türkmen; bu programda ‘‘Peynirli Mini Pideler’’, ‘‘Tabule’’ ve ‘‘Siyah & Beyaz Pasta’’ tariflerini sizlerle paylaşıyor.
Devamını Oku...


Sebzeli Pilav - Ardanın Mutfağı

13:18

Sebzeli Pilav Malzemeleri
2 su bardağı yasemin pirinci.
2 orta boy havuç
1orta boy kuru soğan
½ su bardağı haşlanmış bezelye
2-3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Dereotu
3,5 su bardağı tavuk suyu
Sebzeli Pilav
Tencereye tereyağını koyup eritin ve yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip pişirin. Soğanlar yumuşadığında rende havuçları da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Tavuk suyunu, tuz ve karabiberi ekleyin ve kaynadığında pirinci ilave edin. Su kaynayıncaya kadar yüksek, su kaynadığında kısık ateşte pişirin.
Suyunu çekince bezelyeleri ve dereotlarını ilave edip demlenmeye bırakın.
Sebzeli Pilav Arda Türkmen
Devamını Oku...


Krepte Kuzu Eti - Ardanın Mutfağı

13:17

Krepte Kuzu Eti Malzemeleri
400 gr. kuzu kuşbaşı – küçük küp doğranmış
1 adet soğan
10-15 adet mantar
3 yemek kaşığı tereyağı
1 cay bardağı su
2 tutam tuz
1 tutam karabiber
3-4 dal taze kekik
Maydanoz sapı

Krep için Malzemeler
2 su bardağı un
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Büyük boy bir tavayı ocağın üzerine alın ve tereyağını ekleyip eritin. Yağ eridiğinde etleri ekleyin, etler suyunu bırakınca, sırasıyla piyazlık doğradığınız soğanları, 4 yada 6’ya bölünmüş mantarları ekleyip soteleyin.
Baharatları ekleyin kavurun. Suyu ekleyip suyun tamamen çekmesini bekleyin ve etiniz hazır olduğunda ateşten alın.
Krepler için
Yumurta, un, süt ve tuzu homojen oluncaya kadar karıştırın.
Krep tavanızı ısıtın, içerisine bir damla yağ ekleyip bir peçete ile bu yağı tavaya yayın. Ardından krep harcınızdan bir kepçe tavaya alın. Krep hamurunuzun üzerinde baloncuklar olduğunda diğer tarafını çevirin ve bu şekilde tüm krep harcınızdan krepler elde edin.
Hazırladığınız kreplerin ortalarına etleri paylaştırın. Bohça seklini verin ve maydanoz saplarıyla bağlayın. Yağladınız fırın kabına dizin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika kreplerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Krepte Kuzu Eti
Devamını Oku...


Arda nın Mutfağı Kestaneli Beyaz Çikolatalı Sufle

13:13

Kestaneli Beyaz Çikolatalı Sufle Malzemeleri
125 ml. süt
10 gr. un
2 adet yumurta sarısı
20 gr. şeker
2 adet yumurta beyazı
50 gr. beyaz çikolata
50 gr. kestane püresi
25 gr. tereyağı
25 gr. şeker
Sütü bir sos tenceresinde ısıtın.
Yumurta sarısını 20 gr. şeker ile çırpın, unu ilave edin ve karıştırın.
Sıcak sütü yumurtalı karışıma ılıtarak ilave edin, bu işlemi yaparken sürekli çırpın, yoksa yumurtalarınız pişecektir.
Bu karışımın içinde bulunduğu kaseyi, 2 parmak su koyduğunuz bir tencerenin üzerine oturtarak ocağın üzerine alın ve benmari usulü pişirin. Kasenin tenceredeki suya temas etmemesine dikkat edin.
Karışımınız muhallebi kıvamına geldiğinde tencerenin üzerinden kenara alın ve içerisine küçük doğradığınız beyaz çikolataları ve tereyağını ekleyin, tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
Son olarak kestane püresini ilave edin. Tamamen homojen oluncaya kadar karıştırın.
Yumurta beyazını 25 gr. şeker ile birlikte beyaz köpük kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Kestaneli karışımınızla yumurta beyazlarını bir spatula yardımı ile yavaşça karıştırarak birbirine yedirin.
Fırın kaplarınızı tereyağı ile yağlayın ve içlerine şeker serpin. Fazla şekeri silkeledikten sonra sufle harcınızı kaplara bölüştürün.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin ve sıcak servis edin.
Kestaneli Beyaz Çikolatalı Sufle Arda Türkmen
Devamını Oku...