Grip Oldum Neler Yapmalıyım

15:48

Grip (İnfluenza) viral bir hastalıktır. RNA genomu taşıyan bir virüs bu hastalığa neden olmaktadır.
Temas, Hava ve hapşuruk öksürük gibi etkilerle etrafa yayılan damlacıklar vasıtasıyla hastadan sağlama doğru yayılım gösterir.

Grip Tedavisi Nasıl Yapılır?
Bu hastalık virüslerden kaynaklandığından bir tedavisi yoktur. Virüsler antibiyotiklerden etkilenmediğinden herhangi bir antibiyotik tedavisi de işe yaramaz. 1 haftalık bekleme süresinin ardından iyileşme kendiliğinden görülür.

Grip Oldum Neler Yapmalıyım?
Bu hastalığın tedavisinin olmadığını belirtmiştik. 1 haftalık hastalık süresinin genelde 1–2 günü oldukça ağır geçebilir. Hastanın kesinlikle dinlenmesi, bol sıvı tüketmesi gerekir. Sıvı tüketimi salgıları artıracağından burun ve ağız salgılarına geçen virüs de hızla dışarıya atılabilecektir. Diğer yandan Grip Hastalığı sürecinde destekleyici şifalı bitkiler den yararlanılabilir. Vitamin desteği hastalığın hafif atlatılmasını sağlayabilir. Öksürük baskılayıcı ilaçlar oldukça faydalı olacaktır. Bütün bunlara ilaveten ağrı kesici ateş düşürücü ilaçların alınması da gerekebilir.

NOT: Grip hastası eğer bir çocuksa oldukça dikkatli olunmalıdır. Ağrı kesici olarak parasetamol veya ibuprofen ilaçlar kullanılması gerekir. Aspirinden özellikle kaçınılmalıdır. Aspirin viral hastalıklardan sonra ortaya çıkan Reye Sendromu nu tetikler. Reye hastalığı olarak da bilinen bu hastalık ateşli viral hastalıklardan sonra çocuklarda görülür. (sitemizden geniş açıklamasını okuyabilirsiniz)

Grip Olmanın Avantajı veya Dezavantajı var mıdır?
Normal seyrinde geçirilen grip bir tür erken uyarı sistemi görevi üstlendiğinden biz avantajlı olduğuna inanıyoruz. Ancak bazı hastalar vardır ki bu durumlarda grip oldukça tehlikeli olabilmektedir. Örneğin yüksek risk grubu dediğimiz,

1. 65 yaşın üstündeki hastalar
2. Kronik kalp, akciğer, karaciğer ve buna benzer organik hastalıkların olduğu kişiler,
3. Uzun süreli aspirin tedavisi almış çocuklar
4. Hamile kadınlar
5. 6. aydan sonra bebekler

Yüksek risk gurubudurlar. Bu grupta olan kişilerin grip hastalığına yakalanmaları istenmedik olaylardır. Yine bu gruptaki kişilerin grip aşısı olmaları oldukça faydalı olabilmektedir.

Grip Oldum Hangi Şifalı bitki yi Önerirsiniz?
Biz nane limon çayını hem severek tüketiyoruz hem de gerçekten faydasını görüyoruz. Bunun yanında yüksek c vitamini içeren gıdalarda faydalı olabilir
Devamını Oku...


Ayak kokusu Nedenleri ve Tedavisi

15:46

Ayak kokusundan kurtulmak için çeşitli ilaçlar veya bitkisel yöntemleri deneyebilirsiniz ancak biz size bu yazımızda pratik ve masrafsız bir yöntemlerden bahsedeceğiz. Bir çok kişide yaygın olarak görülen ayak kokusu sorunu sadece bizi rahatsız etmekle kalmıyor, çevremizdekileri de rahatsız ediyordur.

Ayak kokusu tedavisi için

Ilık çay dolu bir leğene ayaklarınızı koyun ve her akşam yatmadan önce 10 dakika leğende bekletin. Bu işlemi 10 gün boyunca uygulayın, 10. günün sonunda ayak kokusu diye bir şey kalmamaktır. Bu tedavi yöntemi genelde tavsiye edilen yöntemdir ancak ayak kokularınızdan kurtulmak için ayak sağlığınıza da dikkat etmeli çorabınızı sıklıkla değiştirmeli ve rutin bir şekilde bakım yapmalısınız.

Ekstra bir kaç bilgi daha verecek olursak, cildiniz yağlıysa banyodan çıkmadan bir çaydanlık çay ile teninizi ovuşturun, bu uygulama balsam vazifesi görür. Ayrıca bazı rahatsız edici kokulara karşıda demli çay yöntemini uygulayarak kurtulabilirsiniz mesela eliniz balık ya da soğan kokuyorsa, elinizi demli çayla yıkayın.
Son olarak ayak kokularınızdan çeşitli yöntemleri denemenize rağmen kurtulamıyorsanız bir doktora danışmanız yararlı olacaktır.

Ayak kokusu insanların ayaklarını etkileyen bir vucüt kokusu tipidir. Ayak kokusu çok kötü koku olarak bir çokları tarafından dikkate alınmaktadır. Ayak kokusu birkaç saatte özellikle yeterli havalandırma olamayan çorap ve ayakkabılardan meydana gelmektedir. Çünkü insan ayağı sıklıkla ter bezleriyle kaplıdır (daha büyük ayağa sahip olanlar daha fazla terlerler) ayakların aşırı derecede terlemesinin nedeni budur. Bu terleme ve sıcaklık sürekli çoğalan bakteriler ve mantarlar (fungiler) için ideal şartları sağlamaktadır.

Ayak kokusu toplumsal bir sorundur. İnsanların ayak kokusu, çevrelerindeki ilişkilerini değiştirebilecek bir proplemdir. Ayak kokusu kız isteyen erkeklerde bile kızı vermeme, kızın erkek adayını istememe gibi istenmeyen sonuçlara neden olmaktadır. Ayak kokusu aile toplantılarında bireylerin en güçlü referanslarından birisidir.

Ayak kokusu bazen, ayak sahibini istenmez yapar. Bu kadar olumsuz etkiye sahip ikinci bir vakıa ter kokusudur. Ki ter kokusunun çaresi kolaydır. Bir parfüm, deodorant yada kolonya geçicide olsa çözümdür. Ama ayak kokusu  hiçte kolay çözülecek bir sorun değildir. Ayak kokusu ayağı sürekli temiz tutmakla giderilebilinir. Ancak bu her zaman işe yaramaz. Bazı bünyelerdeki mikrop oranı o kadar etkindir ki hemen çoğalır.


Fiziksel aktiviteler artığında, ayak terlemesi bakteriyel büyüme ve bakteri artık ürünlerinin tümü artmaktadır. Bu durum kokunun şiddetini artırmaya neden olmaktadır. Ayaklardaki kıllar, özellikle parmaklar üzerindeki, bakterilerin daha etkili olmaları için özel bir ortam sağlamaktadır. Bu durum daha fazla kokunun oluşmasını da sağlamaktadır.

Ayak Kokusu Nedenleri :

Ayak kokusunun ana nedeni brevibakterileri (Brevibacteria,Maya bakterileri) olarak düşünülmektedir. Bu bakteriler ayak üzerindeki, özellikle parmak aralarında  ve taban üzerinde oluşmuş, ölmüş deriyi sindirirerek sülfür kokusuna sahip amino asit, metiyonin, metanetiyole (amino acid, methionine ve methanethiol ) dönüştürürler. Brevibakterileri aynı zamanda Limburger, Bel Paese, Port du Salut ve Muenster gibi peynir çeşitlerinin karekteristik keskin kokulu (keskin ekşi kokusu) gibi nahoş kokuları vermektedir. Buna ek olarak propiyonik asit (propanoic acid) aynı zamanda ayak ter örneklerinde bulunmuştur.

Bu asit  propiyonik bakterileri tarafından amino asitlerin parçalanma ürünüdür. Propiyonik asid, kimyasal yapı olarak ve koku karekteristik özelliği gibi fiziksel özellikleri yönüyle asedik aside benzerdir. Buda ayak kokularını çoğu kişiler tarafından sirke kokusuna benzetmelerini açıklamaktadır.

İzovalerik asit (isovaleric acid)3-methyl butanoic asid Staphylococcus epidermidis bakterisinin faaliyetleri sonucu olarak ayak kokusunun diğer kaynağıdır. Bu bakteri bazı peynir tiplerinde mevcuttur.

En eski ayak deodorantlar arasında allspice (yeni bahar bitkisi) gibi aromatik bitkiler vardı. 19 yy da Rus askerleri botlarına koruma için yerleştirirlerdi. Pudra ve aktifleşmiş odun kömürünün çoğu tipleri Odor Eaters gibi ayak kokusuyla mücadele etmek amacıyla geliştirilmiştir. Ayak kokusuyla mücadelelerde antimikrobiyal çorap, antimikrobiyal sprey ve diğer antimikrobiyal ürünler kullanılmaktadır.

İnsanlar büyüdükçe onların istenmeyen ayak kokusu ciddi rahatsızlıklar vermektedir. Bu nedenle batı ülkelerinde ayakkabılar günün büyük kısmında giyilir, çoğu insanlar ayakkabıları çıkarmaktan kaçmışlardır. Bu bir çelişkidir. Çünkü ayak terlemesini azaltmanın en etkili yolu ayakkabıları çıkarmaktır.

Farklı kültürlerde ayak kokusuna tepki farklıdır. Örneğin eve girişlerde ayakkabıların çıkarıldığı yerlerdeki ülkelerde ayak kokusu daha azdır.

Ayak Kokusu Tedavisi:


Ayak kokusunu çözmek için piyasada çeşitli kremler, spreyler, çoraplar bulunmaktadır. Tercihinize göre kullanabilir ve ayak kokusu sorununu çözebilirsiniz. 
Devamını Oku...


İmplant Tedavisi

15:44

Diş ağrısından kurtulmak isteyip İmplant neden tercih etmeyeliyim diyenler için kaçırılmayacak fırsatlar.

İMPLANT NEDİR?

Son yıllarda sıkça konuşulan, daha çok vida yada çakma diş olarak tabir edilen İmplantlar, insan kemiğine ve yapacağı işe en uyumlu Titanyumdan yapılan yapay diş kökleridir. Çene kemiğine bir diş kökü görevi görecek şekilde uygulanır. Her madde insan vücuduna uyum sağlamaz. Çok iyi uyum sağlayan bir çok madde de çiğneme işlemine dayanacak kadar dayanıklı değildir. Bu konuda Titanyum elementi hem insan vücuduna uyumlu hem de yeteri kadar dayanıklıdır.

İMPLANTIN UYGULANDIĞI DURUMLAR

İmplant her türlü diş eksikliğinde uygulanabilir. Tek diş eksikliğinde kullanılabildiği gibi, özellikle tam dişsizlik durumlarında ya da sabit protez yapılamayacak şekilde diş kaybı bulunan durumlarda da çok yüz güldürücü sonuçlar vermektedir.

UYGULANIŞ ŞEKLİ

Diş eksikliği olan hastanın muayenesi yapılıp, Panoramik filmleri incelenerek bir planlama yapılır. İmplant uygulanacak çene kemiğinin ölçümleri yapılarak, hangi İmplantın uygulanacağı karar verildikten sonra, o bölge uyuşturularak bir operasyonla İmplant yerleştirilir. Uygulama süresi için 2 ay beklendikten sonra üzerine protez yapılır. Eğer çene kemiği uygunsa, diş çekimi işlemi yapılır yapılmaz da hiç beklemeden İmplant uygulanabilir.

İmplant bugüne kadar klasik yöntemlerle yaptığımız protezlere alternatif olarak çok daha rahat ve konforludur, üstelik daha da estetik olanaklar sağlar.

İMPLANT BAŞARISI

İmplant yerleştirilmesi planlanırken göz önüne alınması gereken bir çok parametre vardır. Uygulama yapılacak bölgenin durumundan önce hastanın genel durumu daha önceliklidir. İmplant uygulanacak kişinin iyileşmesini engelleyecek bir hastalığının bulunmaması gerekir. Örneğin şeker hastalarında İmplant uygulanması son derece risklidir. Kontrol altında olmayan şeker hastalığı İmplantın kemiğe kaynamasını olumsuz etkileyeceğinden başarısızlığa yol açabilir. İmplant uygulandıktan sonra da şeker hastalığı oluşursa yine komplikasyonlar oluşabilir.

İMPLANTIN ÖMRÜ

İmplantlar da beklenti daha kısa olsa da 30 yıl kadar sorunsuz kullanıldığı gözlemlenmiştir. Hastanın genel durumu iyiyse ve İmplantlara iyi bakıyorsa dahada uzun kullanılabilir. Sigara kullanımı ve aşırı alkol tüketimi başarıyı olumsuz yönde etkileyen faktörlerdendir.

Genel durumu iyi olan hastalara doğru yere ve doğru bir şekilde uygulanan İmplantlar daha sonra hasta tarafından da iyi bakılmalıdır. Ağız hijyeni kötü olan hastalarda İmplant iltihaplanmayla birlikte kaybedilebilir. Ancak doğru yapılmadığında veya doğru İmplant kullanılmadığında Osseointegrasyon dediğimiz canlı kemik dokusu ile İmplant arasında kaynaşma gerektiği gibi olmaz ve İmplant kemiğe tutunamaz ve bu durumda çikarılmak zorunda kalınabilir. Bu durum alerji gibi, vücut kabul etmedi gibi yanlış söylentilerin çıkmasına sebep olur.

Merkezimizde İmplant uygulamaları bu konuda uzman diş hekimlerimiz tarafından başarıyla yapılmaktadır.
Devamını Oku...


Rüya Tabirleri Aşık olmak Anlamı

15:43

Rüyada aşık olduğunu görmek, doğru yolda ilerlemek için çaba sarfedeceğine,sevgilisine kavuşan bir aşığı görmek, fayda elde edeceğine, birisini size aşık görmek,size aşık olan kişiye faydalı olacağınıza işarettir.
Devamını Oku...


Zengin erkeğe aşık olmak ?

15:41

Zaman zaman basında çıkan yaşlı ve zengin erkeklere âşık(!) olan çocuk –genç kadın haberleri ile hararetle tartıştığımız "para için evlilik olur mu" sorusu yeni bir diziyle yeniden gündemimize oturdu.

Pek çoğumuz evliliğin salt aşk ve sevgi temeline dayanması gerektiğini savunurken, gözün aşktan kör olması sonucu, peynir ekmek de olsa yerim, yeter ki sevdiğimin yanında olayım diye evlenmiş birçoğumuz, peynir ekmekle sadece karnımızın doyduğunu, parasızlık sebebiyle gergin geçirilen günlerin ve uykusuz geçirilen gecelerin maalesef aşkı öldürdüğünü ve yerine pek çok tartışma getirdiğini acı biçimde tecrübe etmişizdir. Genelleme yapmak caizse "aşk, aşk, aşk" diye şarkılar söyleyen grup parasızlığın aşkı olumsuz etkilediğini çok da tecrübe etmemiştir.

Gelin itiraf edelim hanımlar; ZENGİN BİR ERKEĞE ÂŞIK OLMAK DA, AŞKI KORUMAK DA DAHA KOLAY. Maddi imkânları geniş olan ve bunu sevdiği kadını mutlu etmek için kullanmayı bilen bir erkeğin, kadınları etkilemesi daha kolay değil mi? Hepimiz, bizi en şık restoranlara götürebilen, beyaz atı yerine arabasıyla bizi evden alan, doğum günlerimizde kadife kutularda tek taşlar sunan erkekleri hayal etmiyor muyuz? Gerçekçi olalım lütfen, kaçımız sevdiği adamla tıkış tıkış bir belediye otobüsünde yolculuk yapmayı hayal ediyor, ya da evlenip aile kurduğunda bayramda yeni bir ayakkabısı olmadığı için üzülen çocuğuna "ben babana aşığım, önemli olan da bu" demeyi...

Elbette sadece para için, hiçbir şey hissetmediğimiz bir erkekle evlenmenin doğru olduğunu söylemiyorum. 19 yaşında genç bir kızın sırf zengin diye 60 yaşında bir erkekle evlenmesi asla savunmayacağım üstelik de son derece haysiyetsizlik olarak nitelendirdiğim bir durum. Söylemek istediğim sadece maddi imkanların ve maddi denkliklerin önemli bir kriter olduğu.

Üstelik de zengin olduğu halde zenginliğini eşi ve çocuklarıyla değil de, dışarıda neredeyse kızı yaşında hanımlarla paylaşmayı tercih eden çok erkek de var maalesef. Demek ki her zengin erkekle yapılan evlilik de saadet getirmiyor. Azı paylaşmayı bilmeyen, çoğu da paylaşmak istemiyor.

Birçok kadın evlenmek istediği erkeği tanımlarken fiziksel ve davranışsal özelliklerinin yanı sıra, "durumu iyi olsun, evi, arabası olsun" gibi maddi özellikleri de ekler. Önemli olan, hayattan ne istediğimizi bilmek. Nasıl bir evlilik hayal ettiğimizi, neler yaşadığımızı kendi içimizde netleştirebilirsek, seçimlerimiz de daha gerçekçi olur ve bizi hayal kırıklığına uğratmaz.

Elbette hayatta her şey bizim için. Maddi, manevi rahat yürüyen evlilikler bir iflas sonucunda tüm dengesini kaybedebiliyor. Bu demek değil ki bu evliliğimizde maddi sıkıntı yaşadığımızda ilişki bozulacak. Hayır, evlilik iyi ve kötü gün içindir. Önemli olan iyiyi, kötüyü, parayı ve tüm hayatı paylaşmayı bilmektir
Devamını Oku...


bebek | Erkeğim : Bayan arkadaş arıyorum

15:40

Romantik man
Romantik man
BEN 45 YASINDA ORTA YASLI BI BEYIM, BANKADAN EMEKLI OLMUS VE ISTANBULDA 2 TANE BAYAN AYAKKABI mazam VAR VE MADDI DURUMUM OLDUKCA IYIDIR, HAYATIMA GIRECEK OLAN BAYANI MADDI OLARAK HER YONDEN MEMNUN EDERIM, YAS ONEMLI DEGI ...

İlan : bebek | Erkeğim : Bayan arkadaş arıyorum

ROMANTIK
ROMANTIK
BEN 45 YASINDA ORTA YASLI BI BEYIM, BANKADAN EMEKLI OLMUS VE ISTANBULDA 2 TANE BAYAN AYAKKABI mazam VAR VE MADDI DURUMUM OLDUKCA IYIDIR, HAYATIMA GIRECEK OLAN BAYANI MADDI OLARAK HER YONDEN MEMNUN EDERIM, YAS ONEMLI DEGI ...

İlan : bebek | Erkeğim : Bayan arkadaş arıyorum

ZENGIN ADAM
ZENGIN ADAM
BEN 45 YASINDA ORTA YASLI BI BEYIM, BANKADAN EMEKLI OLMUS VE ISTANBULDA 2 TANE BAYAN AYAKKABI mazam VAR VE MADDI DURUMUM OLDUKCA IYIDIR, BEN YALNIZ YASAYAN VE YALNIZLIKTAN BIKAN BI BEYIM KENDIME YENI HEYECANLAR ARAMAK IS ...

İlan : bebek | Erkeğim : Bayan arkadaş arıyorum

SOSYETIK ADAM
SOSYETIK ADAM
BENN BATU 48 YAS BANKADAN EMEKLI OLMUS BI BEYIM , MADDI DURUMUM OLDUKCA IYIDIR, İSTANBULDA 4 TANE BAYAN GIYIM mazam VAR VE KENDIME AIT 4 APARTMANIM VE YAZLIK DAIREM VAR, HAYATIN TUM GUZELLIKLERINI BENIMLE PAYLASACAK HER ...

İlan : bebek | Erkeğim : Bayan arkadaş arıyorum

benimle evlenirmisin
benimle evlenirmisin
slm ben sakaryadan emrah acil bişekilde evlen mem lazım bana göre eminimki ordada bi bayan arkadaş vardır 3 giyim üzerine mazam var durumum iyi türk kızlarından fayda yok gene nevarsa alman kızlarında

İlan : adapazarı | Erkeğim : Bayan arkadaş arıyorum

ZENGIN HAYATLAR
ZENGIN HAYATLAR
slm bayanlar ben 48 yasında bankadan emeklı olmus bı beyım, maddi durumum cok ıyı, istanbulda 4 tane bayan gıyım mazam var ve kendıme aıt 4 apartmanım ve yazlık evım var, artık bunlarda benı mutlu etmıyo her sey paylastı ...

İlan : bebek | Erkeğim : Bayan arkadaş arıyorum

YASANMALIK HAYATLAR
YASANMALIK HAYATLAR
slm bayanlar ben 48 yasında bankadan emeklı olmus bı beyım, maddi durumum cok ıyı, istanbulda 4 tane bayan gıyım mazam var ve kendıme aıt 4 apartmanım ve yazlık evım var, artık bunlarda benı mutlu etmıyo her sey paylastı ...

İlan : kartal | Erkeğim : Bayan arkadaş arıyorum

HAYATI ZENGINLIKLERIYLE YASAYALIM
HAYATI ZENGINLIKLERIYLE YASAYALIM
slm bayanlar ben 48 yasında bankadan emeklı olmus bı beyım, maddi durumum cok ıyı, istanbulda 4 tane bayan gıyım mazam var ve kendıme aıt 4 apartmanım ve yazlık evım var, artık bunlarda benı mutlu etmıyo her sey paylastı ...

İlan : kadıköy | Erkeğim : Bayan arkadaş arıyorum

ZENGINLIGIMI PAYLAS
ZENGINLIGIMI PAYLAS
slm bayanlar ben 48 yasında bankadan emeklı olmus bı beyım, maddi durumum cok ıyı, istanbulda 4 tane bayan gıyım mazam var ve kendıme aıt 4 apartmanım ve yazlık evım var, artık bunlarda benı mutlu etmıyo her sey paylastı ...

İlan : maltepe | Erkeğim : Bayan arkadaş arıyorum

BEKLIYORUM
BEKLIYORUM
SLM BAYANLAR BEN TUFAN 40 YASINDAYIM, BI BANKADAN EMEKLIYIM VE MADDI DURUMUM COK IYI, İSTANBULDA 4 DAIREM VE GIYIM mazam VAR, HAYATIMA GIREN BAYANI MADDI YONDEN MUTLU EDEBILIRIM YALNIZ EVLIYIM AMA BENIMLE DOST HAYATI YAS ...

İlan : bebek | Erkeğim : Bayan arkadaş arıyorum

Devamını Oku...


İslami Evlilik Sitesi

15:10

MUSLIMLIFE 2007 yılında hizmete başladı ve kısa bir süre içinde evlilik siteleri arasında zirveye oturdu. Başarısından dolayı onbinlerin buluştuğu evlilik merkezi oldu. İslami evlilik hizmetimizin başlığıdır ve ciddi evlilik arayışında olanların güvenilir adresidir. Evlenmek isteyenler MUSLİMLİFE’da ücretsiz olarak evlilik ilanları yayımlayabilirler. Eş aramak MUSLİMLİFE aracılığıyla artık çok daha kolay oldu.

İslam’da Evlilik

MUSLIMLIFE ciddi, şeffaf ve islami değerler üzerinde tasarlanmış evlilik sitesidir. Allah’ın (cc) ve Peygamberimizin (sav) cizdiği tanışma ve evlilik kuralları çerçevesinde çalışmak için gayret ediyoruz. Bu ana hedefimize ulaşabilmek için ilkelerimizi belirledik ve uyguluyoruz.

Arkadaşlık Siteleri ve MUSLİMLİFE

MUSLİMLİFE flört servisi, çöpçatan veya arkadaşlık sitesi değildir. İslami kurallar çerçevesinde evlilik niyetinde olan bay ve bayanlar için tasarlanmıştır. MUSLİMLİFE ve diğer arkadaşlık sitelerinin arasında ki fark kalite standardlarıdır. Rahatsız edilme ile alakalı şikayetler anında takibe alınır, analiz edilir ve gerektiğinde de hakkında şikayet bulanan üye MUSLIMLIFE'dan ihraç edilir.

Allah Rızası İçin Gönülden Sevenler

Evlilik teklifi, nişan, nikah ve düğün mutlu bir ailenin ilk adımlarıdır. Evlenip de güzel bir aile kurmak çoluk çocuğa karışmak herkesin hayalidir. Allah rızası için gönülden sevenler MUSLİMLİFE’da buluşuyorlar. Eş arama da Allah (cc) herkese en hayırlısnı versin.

Türk Evlilik Sitesi

MUSLİMLİFE uluslararası çalışan profesyonel İslami evlilik sitesidir. Üyelerimizin çoğu Türkiye, Almanya, Hollanda, Avusturya, İsviçre ve diğer Avrupa ülkelerinden katılıyorlar. Türk evlilik sitesi olduğumuzdan dolayı İstanbul, Ankara, İzmir ve anadolunun dörtbir yanından evlilik niyetinde olan üyelerimiz katılıyorlar.

Evlilik Merkezi olmak büyük bir görev

İslami evlilik sitesi kurmak kolay olabilir ama evlilik merkezi görevi üstlenmek sorumluluk isteyen önemli bir görevdir. Bekar üyelerin bu atmosferi yakalaması için MUSLİMLİFE devamlı gayret içinde. “Evlenmek istiyorum” diyen herkes kısmetini MUSLİMLİFE’da arasın. Şimdi üye ol ve evlilik ilanını yayımla. Kısmetiniz açık olsun...
Devamını Oku...


En zengin 100 dünyalının başarı sırrı!

15:09

Gözlerinizde Euro işaretleri görüyorum. Evet nedir bu sır? Sizi daha fazla bekletmeden açıklıyorum. Dünyanın en zengin 100 kişisinin başarı sırrı, adı üstünde bir sırdır! Sır kelimesinin sözlük anlamı ise: kimseye söylenmemesi, gizli tutulması gereken şey’dir
Başlığa bakıp, benim bu sırrı açıklayacağımı zannetmeniz ise 8’de 8 sizin kusurunuzdur. Ben bu adamların sırdaşı değilim ki, nereden bilebilirim? Bilsem zaten, ben de o listenin içinde olurum. O listenin içinde olsam neden yazı yazarım ki? Şatomun bahçesinde resim çizmek varken...
“Yenibir” yazı macerasına atıldığım bu ilk günde size, “ambalajlanmış başarı sırları” olayının perde arkasını aydınlatmaya çalışacağım. Yanımda matrix haplarından getirdim. Ve hepinize mavi olanından yutturacağım. Ve siz mavi hapı yuttunuz bile.
Renkli renkli kitaplar görürüz kitapçılarda. Bunları satın alır, sonra da okuruz. Seminer ilanları görür, davetiye satın alır ve izleriz. Bunlarda bize yapmamızın önerildiği “şiddetli tavsiyeler” vardır. Bunların bazıları kasaya para ödemeye gidene kadar başarının sırrını açıkladığını söylerler bize. Şöyle bir soru sorsam size, bana ne dersiniz? Tıpkı bir ekmek gibi milyonlara sunulan bir şey “sır” olabilir mi? Tılsımını yitirmiş, etkisi geçmişte kalmışsa o ayrı bir konu. O da işimize yaramaz zaten. Benim bir kitap çıkardığımı düşünün. Adı da “Hiçbir yerde bulamayacağınız borsa tüyoları”.
Her liderin, her dehanın başarısının anahtarı olan ve kimselere söylemediği bazı “şey”ler vardır. Biz bunları ancak, onların icraatlarına kafa yorarak, yaşamlarını analiz ederek ortaya çıkarabiliriz. Şunu da unutmamak gerekir. Graham Bell’in hayatına her bakan kişi, kendi gözlüğüne uygun, farklı yorumlar yakalar. Gittiğim hiçbir konferans, okuduğum hiçbir kitap bana Graham Bell’in telefonu icad etme sürecinde 7 yıl mahkemelerde süründüğünü anlatmadı. Telefonu icad eden kişinin, telgraf statükosunun kuyruğuna basmanın bedelini, hayatının 7 yılıyla ödediğini, onun hayatını okuyunca kendim yorumladım. Siz okuduğunuzda, kimbilir başka neler yorumlayacaksınız?
Geçtiğimiz günlerde, “Mor İnek” konferansı düzenlendi ülkemizde. Şunu söylemeli. Bu konferans, izleyenlerine mutlaka çok yararlı olmuştur. “Farklılaşma” konusunda bir araya getirilmiş fikirlere bir anda ulaşmak şüphesiz güzel bir fırsattı. Ancak, unutmamalı ki bu konferans bize en fazla “Ben sıradışı bir kariyer geliştireceğim” kararını aldırma konusunda yararlı olabilir. İş bizde, kendi içimizde bitiyor çünkü. Rahmetli Vehbi Koç, konferansta tanımlanan “mor inek” tanımına tıpatıp uyuyor. Ama o asla tam olarak bilemeyeceğimiz başarı sırrını, hiçbir “ambalajlanmış sır” satın alarak elde etmedi şüphesiz.
Yararlanabileceğimiz tüm kaynaklardan yararlanmalıyız. Şunu unutmayarak: Evrende hiçbir şey birbirinin aynı değil. Benim hikayem de kimseninkiyle aynı olmayacak! Onu ben, kendi başıma yaratacağım.
Şimdi bu yazıdan sonra posta kutuma, Sayın kitap okunmasına ve konferans izlenmesine karşı olan garip yazar, şeklinde mailler almak istemediğim için altını tekrar çiziyorum. Bu sayılan ürünler, bizler için birer pusuladır. Bize doğru yönü gösterir ama bizi hiçbir yere götürmez. Bizi o yöne götürecek olan iki şey, sadece ve sadece kendi ayaklarımızdır.
Özellikle bazı kitaplarda, bu durum iyice abartılıyor. Her biri adeta birer “cennet sertifikası”. Herhangi bir kitapçıya gidin. Gidin ve bakın. “Kadınları tavlamanın 10 altın kuralı” diye bir kitap mutlaka vardır. Kasada da elinde bu kitapla bekleyen birileri... Doğru oturup, doğru konuşalım. Okuma yazma bilen her erkeğin kullanımına açık olan böyle bir kitaptan nasıl bir bireysel rekabet avantajı yaratabilir ki insan?
Düşünsenize;
- Şule hanım merhabalar. Ben Cevdet. Sorarım size. Birini çok sevip de ona yüreğinizde saklı kalmış çiçekleri uzatamadığınız oldu mu hiç? İşte ben o buharı içinde taşıyanlardanım.
- Afedersiniz. Cevdet bey. Diğer hattım çalıyor. Alo efendim?
- Şule hanım merhabalar. Ben Osman. Sorarım size. Birini çok sevip de ona yüreğinizde saklı kalmış çiçekleri uzatamadığınız oldu mu hiç? İşte ben o buharı...
Uzun lafın kısası. Bildiğim ve bilemediğim birer şey var. Bilemediğim, dünyanın en zenginlerinin başarı sırrı. Bildiğim ise çok basit. O listede yer almak istiyorsam, kendi sırrımı kendim yaratacağım.
Ve de kusuruma bakmayın. Bulursam onu, sizlerle paylaşmayacağım...
Devamını Oku...


Nasıl zengin olursunuz?

15:07

Hepimiz bir gün çok zengin olma hayali kurarız. Pahalı arabalar, havuzlu, bahçeli bir villa, ünlü modacıların tasarladığı giysiler, muhteşem otellerde tatiller herkesin hayalini süsler. Şimdi size güzel bir haberimiz var: Bu hayallerinizi gerçeğe dönüştürmemeniz için hiçbir sebep yok. İhtiyaç duyduğunuz fikirlerin hepsi burada, yapmanız gereken sadece harekete geçmek. Büyük paralar kazanabileceğiniz bu yolda size yardımcı olabilmek için uzmanlardan başarılarının sırlarını öğrendik. 35. yaş gününüzü kutlamadan hayallerinizi gerçekleştirmeye ne dersiniz?
ALTIN KURAL 1
Erkek Gibi Davranmayın.
Birçok şirketin başında erkek patronun olduğunu görerek, zengin olmak için erkekler kadar çok çalışmanız gerektiğini düşünmeyin. Girişimcilik hakkındaki "Guerrilla Marketing" (Gerilla Taktiğiyle Pazarlama) adlı kitabın yazarı Jay Conrad Levinson, kadınların iş dünyasında erkeklerden çok daha başarılı olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Kadınlar ilişki kurmada, içgüdüleriyle hareket etmede ve geleneklere uygun yaklaşımlar sergilemede çok daha başarılılar." Antropologlara göre, kadınlar olabildiğince işlerini iyi yapmaya çalışıyorlar ve işlerine sımsıkı sarılıyorlar. Ladies Who Launch şirketinin kurucusu Victoria Colligan, kadınların başarı elde edebilmeleri için iş dünyasındaki bütün gelişmelere göz atmaları gerektiğini, böylece kısa sürede çok fazla para kazanabileceklerini söylüyor. İş dünyasında önünüze çıkabilecek problemleri önceden kestirebilmeniz ya da karşınıza çıkan problemleri kısa sürede çözüme kavuşturabilmeniz çok önemli. Gerektiğinde bütün koşulları ihtiyaç duyduğunuz hale getirebilmelisiniz.
ALTIN KURAL 2
Yoldan Çıkma Cesaretini Gösterin.
Mali fırsatlar, kendi şirketinizi kurarak çok büyük paralar kazanma şansınızı ya da bir şeylerin riskini göze alma cesaretinizi arttırabilir. "Kazanacağınız gücün bir sınırı yoktur, öncelikle sermayenizi nasıl kullanacağınıza dikkat etmelisiniz, bütün fırsatları cebinize girecek birer kazanç olarak değerlendirmelisiniz" diyor Enterprise Computing Inc. şirketinin sahibi ve MillionaireWomen.com sitesinin kurucusu Christina Gage.
Bir uyarı: İşinizde günün 24 saati kendinizi patron gibi görün. "İşyeri sahipleri her zaman kendi motivasyonlarını yüksek tutmak zorundadır" diyor Colligan ve ekliyor: "Hiç kimse size ne yapacağınızı söyleyemez, öncelik verdiğiniz şeyleri gerçekleştirmek için hemen harekete geçmelisiniz."
ALTIN KURAL 3
Gözünüzü Açın.
Dışarda değerlendirilmeyi bekleyen tonlarca fırsat var, en zor kısmı ise bu fırsatları nasıl değerlendireceğinize karar vermeniz. Çevrenizdeki yenilikleri takip edebilmeli ve ihtiyaç duyulduğunda gördüğünüz boşlukları doldurabilmelisiniz. (Ev hayvanları için tasarlanan ürünlerin son zamanlarda nasıl prim yaptığını bir düşünün.) Kendi işinde oldukça başarılı olan ortodontist Jennifer Salzer her zaman başkalarının kafalarındaki düşüncelerden farklı şeyler üretmeye çalıştığını söylüyor.
"Diğer insanlar teknolojiye korkuyla yaklaşırken, ben dişçilik alanında teknolojiyi korkusuzca kullanan ilk ortodontistlerden oldum. Şirketim beni bu nedenle yeni ürünlerin tanıtımı için eğitmen olarak seçti ve bu özelliğim sayesinde müşterilerim çığ gibi büyüdü" diyor.
ALTIN KURAL 4
Kendinize Destek Sistemi Oluşturun.
İş dünyasında birçok tehlikeyle karşılaşabilirsiniz. Bunun için zengin olmak istiyorsanız her zaman çevrenizde size destek olacak insanlar bulundurmalısınız. İyi bir haber: Uluslararası bir internet ağı iş kadınları arasında son dönemde oldukça popüler. MillionaireWomen.com adresinden ulaşabileceğiniz iş kadınlarıyla iletişim kurarak, onlardan farklı fikirler alabilirsiniz. Bağlantı kurmanıza ve tavsiyeler almanıza yardımcı olabilecek, birlikte strateji geliştirmenizi sağlayacak insanlarla iletişim kurabilirsiniz.
Amerika''da çok satan kitaplar arasındaki "Mentored By a Millionaire" (Milyonerlerin Akıl Rehberi) adlı kitabın yazarı ve multimilyoner iş adamı Steve K. Scott, "Başarıya ulaşmak için tek başınıza mükemmel bir strateji geliştirmenize gerek yok, bilgi almaya ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda başkalarından fikir almaya ve onlarla düşüncelerinizi paylaşmaya çalışmalısınız" diyor. Closette adlı şirketin sahibi ve kurucusu Melanie Charlton, "Tüm hesaplamaları ve iş dünyasındaki gelişmeleri takip ediyorum ama şirket içinde parttime çalışan bir muhasebecimiz de var. Onun ürünlerin giriş çıkışlarında benden çok daha dikkatli davrandığını düşünüyorum" diyor.
ALTIN KURAL 5
Bilgisayar Kurdu Olun.
İnternete, aradığınız bilgiye ulaşacak kadar hakim değilseniz, zengin olmanız biraz zor. İş kadınları hakkında yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre işyeri sahibi milyoner kadınların yüzde 56''sı, kendi web adreslerini kullanarak ticari bağlantılar kuruyor ve online iş görüşmeleri gerçekleştiriyor. Lucky Chick güzellik hattının sahibi ve yaratıcısı Stephanie Sakoff, internet siteleri aracılığıyla büyük gelir elde ettiklerini söylüyor. "İnternette ürün satışı yaparak, bize ulaşamayan insanlara da kolaylıkla ulaşabilme fırsatını yakaladık. Çok küçük bir maliyetle tüm dünyaya ürün satabiliyoruz" diyor.
İnternet üzerinden para kazanabilmek için kendi ürünlerinizi ya da düşüncelerinizi satmanıza ihtiyacınız yok. Amazon.com ve eBay adreslerini bir düşünün. Kendi sitenizi yaratabilir, şirketinizle ilgili bilgileri sitenize koyabilir ve değişik fikirlerinizi sitenizde yayınlayabilirsiniz. Başka şirketlerin linklerini sitenize koyarak, onların reklamlarından da para kazanabilirsiniz.
ALTIN KURAL 6
Saha Arkadaşlıkları Kurun.
Ünlülerle tanışabileceğiniz kültürel etkinlikler ya da sportif faaliyetler pratik olarak ürünlerinizin ya da kendinizin reklamını yapmanız anlamına gelebilir. Sakoff, "Magazin dünyasından Brittany Murphy ve Jennifer Love Hewitt vücut nemlendiricilerimizi kullanmaya başlayınca insanlar çılgın gibi bu ürünleri satın almaya başladılar. Bundan daha iyi reklam yapamazdık! Ünlülerin insanları etkileme gücünden yararlandık" diyor.
Bunun en iyi yanı ise, çok büyük paralar ödemek zorunda kalmamanız. Ünlüler kendi arkadaşları arasında da ürünlerinizin reklamını yapacağından bu çalışmalarınızın size dönüşü yüksek olacaktır. Herkes para vermeden sahip olduğu şeyleri sever. Koşulları avantajlı hale çevirmeye çalışın. Levinson, "Beğendiğiniz ünlülere ya da basındaki arkadaşlarınıza ürünlerinizden hediye edin" diyor. Ünlülerle iletişim kurmak için Google''ı kullanabilir ya da ünlüleri tanıyan arkadaşlarınızdan yardım isteyebilirsiniz. Hediyelerinizin yanına kartvizitinizi eklemeyi unutmayın.
ALTIN KURAL 7
Paranızı Çoğaltın.
Bir işe başlamak ilk aşamada sizin için cesaret gerektirebilir ve sandığınızdan çok daha pahalıya patlayabilir. Gage, "Kurduğunuz şirket kendi kendine sizi zengin yapamaz. Ben elimden geldiğince para biriktirmeye çalıştım. Kolay satabileceğim emlak ve ürünler üzerinde yoğunlaştım. İlk üç yıl her sene gelirimi ikiye katladım. Yoksa 28 yaşımda nasıl zengin olabilirdim" diyor.
Genel olarak para kazanabileceğiniz metotlardan biri emlak satın alarak, bunları kiraya vermek olabilir. Böylece her ay elinize geçecek sabit bir gelir elde etmiş olursunuz. Aldığınız yerleri restore ederek daha da yüksek fiyatla büyük şirketlere kiralayabilirsiniz. Yazlık mekanlar veya devre mülkler satın alarak, sezonluk kiralaya verebilirsiniz. Güzelliğiyle büyüleyen mekanları tercih ederseniz, daha kârlı çıkabilirsiniz.
Devamını Oku...


Zengin kısmet bulma rehberi!

15:06

Kendinizi geliştirerek başarılı olmak mümkün ama bunun için çok çalışmak gerekiyor.
Sırt üstü yatarak başarılı olmak da maalesef mümkün değil ama üzülmeyin zengin olmak mümkün!
Eğer "sırt üstü yatarak" zengin olmak istiyorsanız, aşağıdaki rehber tam size göre. Bu konulardan uzman bir editör tarafından hazırlandı.
Bir de "İzmir Büyücüleri" adlı kitabı okudunuz mu kim tutar sizi? Bu kitabın yazarı zengin koca bulmuş ve bunun yollarını kitabında anlatıyor. Yazarın temel tezi şu "eskiden param yoktu. Sürekli çalışmaktan kitap okuyamıyordum. şimdi zengin koca buldum, o çalışıyor ben kitap okuyorum!!!"
BÜLENT CANKURT
GÜNAYDIN
Her genç kızın rüyasını zengin bir erkekle evlenmek süslüyorsa da günümüzde bunun tam tersi de geçerli. Yani hem kızlar hem de erkekler artık zengin bir eş bulup hayatının kalan kısmını rahat yaşamanın peşinde koşuyor. Ama ne var ki, "davul bile dengi dengine" atasözümüzün de ortaya koyduğu gibi, zengin eş bulmak o kadar da kolay değil.
Fakat insanın kafasına koyup da yapamayacağı hiçbir şey yoktur! Yeter ki, biraz araştırmacı, azimli ve akıllı olunsun! Yani evlenme potansiyeli taşıyan zengin ve bekar erkekler/kızlarla nerede, nasıl tanışılır bilmek gerekir. Onların ayağınıza gelmesini beklerseniz evde kalırsınız, o yüzden sizin onun peşinden gitmeniz gerekiyor. İşte benden, iyi bir nasip hayaliyle yanıp tutuşan kızlara ve erkeklere altın değerinde tüyolar! Zengin eş tavlayabilmeniz için en doğru alternatifler...
DÜGÜNLER
Düğünlerde herkes duygusal olur. Bütün bekarlar kendilerini yalnız hissedip, biraz da alkolün de etkisiyle yeni aşklara yelken açarlar. Çırağan ve Swissotel''deki düğünler, istediğiniz formasyonda bir potansiyel bulmak için çok uygun. Unutmayın; düğüne davetli olmanız gerekmiyor. Kız tarafı erkek tarafının, erkek de kız tarafının misafiri zanneder. O curcunada, kimse "kim bu?" demeyecektir.
PLANET HEALTH CLUB VE MAYA SPORT CENTER
Spor salonları tanışmak için en ideal mekanlardandır. Aynı derse girmek ya da yandaki koşu bandına tüneyip "yeni mi başladın?" türünden muhabbetlerle temeli atılan ilişkilerin evliliğe kadar gittiği görülmüştür; Serdar Bilgili-Ebru İpekçi çiftinde olduğu gibi Gerçi sonradan boşandılar)... Ancak yıllık ücreti bin 100 dolar olan Planet''e verecek o kadar paranız yoksa da canınızı sıkmayın. Dersine göre değişen 40-50 dolarlık saat ücretini ödedikten sonra da Planet''in içinde gönül rahatlığı ile dolaşabilir, o kadar parayı feda eden adaylarla aynı havayı soluyabilirsiniz. Evlilik çağındaki en çok bekarı Maya Sport Center ve Planet''te bulacağınız kesin. Ancak üçüncü bir ihtimal için de Hillside Trio Healt Center''ı unutmamak lazım.
TAYLAN KÜMELİ''NİN OFİSİ
Ünlüleri zayıflatan kadın olarak son bir yıldır büyük sükse yapan Taylan Kümeli''nin Nişantaşı''ndaki ofisi, zengin bir eş bulmak için en uygun yerlerden biri. Kilo sorunu olanlar -ki bu paralı olanların yüzde 90''ı oluyor- soluğu Kümeli''nin ofisinde alıyor. Tabii burada biraz da şans lazım; kilolu prens ya da prensesinizle randevu saatlerinizin çakışması gerekiyor. Böylece güveni yıkılmış, şişmanlık kompleksi olan bir para makinesiyle burun buruna gelmeniz an meselesi!
KEMER COUNTRY
Kemer Country''de golf oynamak veya ata binmek en önemli aktivitelerdendir. İkisine de ilgi duyanlar sizin alanınıza giriyor. Zaten bu işe bir burnunuzu soktunuz mu, bir anda herkesle tanışıveriyorsunuz. Herkes herkesi tanıyor. Kısa zamanda kimin daha çok parası olduğu ortaya çıkıyor. Böylece listenizi daraltmanız da kolaylaşıyor. Maslak''taki İstanbul Golf Kulübü ve Atlı Spor Kulübü de, Kemer Country''nin iyi alternatifleri. Atçı ya da golfçü olmak için hiçbir malzemeye ihtiyacınız da yok; uygun fiyatlara hepsini kiralamak mümkün.
OTO GALERİİLERİ
Borusan ya da Arsel gibi sadece lüks otomobiller satan bir oto galerisine acil olarak gidin. Parmağında yüzük olmayan karşı cins bir müşteriye arabalarla ilgili sorular sorun ya da yorum yapın. Katalog ve arabalar arasına gömüldüğünüz dakikaları paylaşınca 40 yıldır tanışıyor gibi hissedeceksiniz.
UNISEX KUAFÖRLER
Kadın-erkek karışık bütün kuaförler tanışmaya uygundur. Akmerkez MOS, Nişantaşı Hakan Köse ve Diba''nın nimetlerinden yararlanabilirsiniz. Şüphesiz bu kuaförlerin en piyasa olanı Maya Uptown''daki Erdem Kıramer. Havadan sudan konularla, hedefle diyalog kurabilirsiniz. Bir de bluetooth''lu telefonunuz varsa yaşadınız. Aynı özelliğe sahip o mekandaki bütün telefonlara mesajınızı gönderebilirsiniz.
BUZ BAR
İstanbul''un popüler mekanlarından biri olan Buz''da da potansiyel ''yağlı'' bir partner bulma olasılığınız çok yüksek. Ancak mekana bu amaçla gidiyorsanız, kesinlikle hafta ortasını tercih etmelisiniz. "Buz Yalnızları" olarak da anılan, ciddi bir potansiyel sizleri bekliyor olacak. Hafta ortası mekanı şereflendirdikten sonra maharetinizi konuşturmak artık size kalıyor.
UÇAK VE HAVALİMANLARI
Uçakta tanımadığınız kişilerle sohbet etmek yerine uyumayı tercih ediyorsanız, ne fırsatlar teptiğinizin farkında bile değilsiniz demektir. Uçakta yan yana oturanlardan da, arka arkaya tuvalet sırası bekleyenlerden de evlenenler olmuştur. Bir rivayete göre merhum Mehmet Sabancı ile Zeynep Sabancı, aynı okulda okumalarına rağmen uçakta tanışmıştır. Tabii ''business class'' tercih sebebi... Bu arada Ayşe Arman''ın neredeyse tüm sevgililerini ve şimdiki kocasını da havalimanında bulduğunu da hatırlatmadan geçmeyelim...
CENAZELER
Düğünler kadar cenazeler de insanların en hassas, en duygusal oldukları zamanlardır. Bu yüzden bir desteğe, karşı cinse ihtiyaç duyarlar. Hatırlarsanız Hakan Uzan ile Özlem Kızılkaya''nın bile, Varan''ın patronunun cenazesinde tanıştıkları çıkmıştı gazetelerde. Ufak bir hatırlatma; en havalı cenazeler Teşvikiye Camii''nden kalkar.
YAZIN TÜRKBÜKÜ KIŞIN ULUDAG
Tatil yörelerinde de potansiyel kısmetinizi bulma oranınız çok yüksek. Tabii bunu bir ''tatil aşkı''ndan sürekli bir ilişkiye dönüştürebilmek de size bağlı. Yaz mevsiminde sosyetiklerin hücum ettikleri Bodrum Türkbükü, kış mevsiminde ise Uludağ potansiyeli en yüksek yerler. Türbükü beach''lerinde dip dibe güneşlenirken ya da wakeboard yaparken, Uludağ''da da kayakta ya da teleski''de tanışmak çok kolaydır.
INTERNET SİTESİ "YONJA" DA BİR ALTERNATİF
Devir teknoloji devri olunca, müstakbel kısmetinizi internet''ten bulma şansınız da var tabi. Hatta Türkiye''nin ünlü ve zengin ailelerine mensup binlerce genç, artık sevgililerini sanal çöpçatan sitesi www.yonja.com''dan seçmeye başladı bile. Yapmanız gereken tek şey, siteye üye olan birisini bulup, özelliklerinizi ve fotoğraflarınızı sitede yayınlatabilmek.
AMERİKAN HASTANESİ
Hastane kadar önemli bir yeri böyle bir amaç için kullanmak ayıp diye düşünebilirsiniz. Ancak unutmayın memleketin en güzel/yakışıklı doktorları ve hasta yakınları hep Amerikan Hastanesi''nde toplanıyor. Özellikle Divan Pub, hastanede hiç yakınınız ya da işiniz olmasa bile, gidilecek en piyasa yer. 10 YTL''ye bir sandviç kemirip, telkine muhtaç hasta yakınları ile yakınlık kurabilir ya da doktorları motive edebilirsiniz.
PAPERMOON
Akmerkez''in altındaki Papermoon, işadamlarının ve bankacıların favorisidir. Özellikle öğle yemeklerindeki potansiyeller, tanışma şansınızı artırır. Yalnız, adam başı en az 60 YTL''yi gözden çıkarmanız gereken Papermoon''da fiyatlar biraz pahalıdır. Bütçenizi aşıyorsa yemekten uzak durmakta fayda var. 15-20 YTL''ye elinizde bir kadehle bar tarafında saatlerce durabilirsiniz.
BEBEK SAHİLİ BELGRAD ORMANI
Orman deyince Türk filmlerinde bileğini burkanlar, koşarken arabanın önüne atlayanlar geliyor akla. Ancak Belgrad Ormanı''nda köpekleriyle dolaşan o kadar çok potansiyel var ki. Hatta köpek sayısı arttıkça, daha zengin oldukları sonucuna varmak da mümkün. Aynı şey Bebek sahili için de geçerli. Ya ormana ya da sahile birkaç hafta üst üste aynı gün ve saatte giderek önce aşina olacak, sonra da ister bileğinizi burkmuş gibi yapacak, ister doğrudan muhabbete gireceksiniz.
MAYADROM VE RITZ CARLTON''UN SİNEMALARI
Sinemaya tek başınıza gidip de filmin başlamasını beklerken ya da arada, sizin gibi yalnızlığı seçmiş bir karşı cinsle tanışmanız çok mümkün. Sinema biletleri 22,50 YTL olsa da, Ritz Carlton Shop & Miles Movie Theater''ın girişindeki bar böyle tanışmalar için bulunmaz birfırsat. Miller Afm Mayadrom''un girişinde diğer bütün sinemalar gibi basit bir büfe olsa da, sonuçta 6 YTL''ye film izlemek dururken 22 YTL''ye aynı filmi seyrettiğiniz için önemli bir ortak noktanız oluyor ve konuşmaya sıfırdan başlamıyorsunuz.
Hedefi vurmak için altın tüyolar
* Papermoon ya da Buz gibi, havalı simaların tercihi mekanların çalışanlarıyla iyi geçinmek şart. Hatta bazı garsonları ve valeleri bahşişe bağlayıp, hedef listenizden birileri geldiğinde size SMS yollamalarını sağlayabilirsiniz. Hemen hazırlanıp, anında kendinizi oraya atıp, hedefinize göz süzüp, naz yapabilirsiniz. Orada olduğu haberini alıp da koşa koşa geldiğiniz kimse anlamayacaktır.
* Alışveriş sırasında tavlayacağınız kadın ya da erkeğin hangi mağazalara girip çıktığına, neler aldığına dikkat etmek şart. Hedef erkekse, kuyumcudan çıkıyorsa ve her yerinden altınlar sarkan bir kıro değilse, büyük ihtimal evlidir. Yani olay yerinden uzaklaşmakta fayda var. Hedef kadınsa, çocuklar veya erkekler için alışveriş yapıyorsa da aynı durum geçerli. Daha çok hem kadın, hem erkek giysileri satan mağazaları tercih edin.
* Bazı meslekler bu uğurda diğerlerine göre daha şanslıdır. Emlakçılar, lüks oto galerilerinde çalışanlar, patron sekreterleri ya da asistanları ve lüks mağazalardaki satış elemanları... Patronlar ya da çalıştığınız şirketin müşterileri kaçırmamanız gereken fırsatlardır.
Devamını Oku...


İstanbul Bahçelievler Satılık Daire

14:36



Bahçelievler, Kocasinan, merkez mah. emsalsiz, satılık sıfır daire. Dairemiz 4. katlı binanın, 1. kat dairesi 3+1 120 m2 dir. Binamız asansörlüdür. Güney cebhe ve her katta tek daire ve üç tarafı açık olduğundan oldukca ferah ve önü açıktır. Lokasyon olarak çok merkezi bölgede bulunduğundan, okul, hastane,çoçuk parkı,sağlık ocağı,alış veriş merkezleri,toplu taşıma vb aktiviteler çok yakındır. Binamız yeni yönetmenliğe uygun radye temel, C-35 Beton kullanılmış,dış cebhesi fransız balkon mimarisi ile şıklık, modernlik,mantolama sistemiylede soğuk ve sıcağa karşı izolasyonu sağlanmıştır. Dairemizde kartonpiyer,saten boya,asma tavan,spot aydınlatma,panel kapı,çelik kapı,ısıcam,pvc.medefe gövde,mebran kapak, mutfak,hilton banyo,çift wc.ıslak zeminler seramiktir. 
Şirinevler Mahallesindedir. Dairemiz Güvenlik Bakımından Güvenilir Olup Bahçelievlerin Nezih Semtindedir. Daire Toplu Taşıma (Metrobüs, Metro, IETT,Minibüs,Taksi,Dolmuş),Sağlık Ocağı,Hastane,Market,Alışveriş Merkezi, Semt Pazarı, Stadyumlara Yürüme Mesafesinde Olup Merkezi Konumdadır. . Bina Deprem Yönetmeliğine Uygun Olarak Yapılmış Olup Radyan Temel Perde Betonludur. Binanın Dış Cephesi Mantolama Olup Isı ve Ses Yalıtımı Sağlanmıştır. Dairemizin Tüm Odaları Aydınlık Olup Güney Cephe Isınması Kolay Yakıtı Düşüktür. Dairemizin Odaları Laminant Parke ve Islak Zeminleri Granit Olup Kapıları Özel Yapım  Amerikan Nesil Mobilya Kapıdır. Daire Kat Tapulu Olduğundan Konut Kredisi Kullanmaya Uygundur. bahçelievler yenibosna zafer mahallesinde krediye uygun 2+1 85m2 sıfır 3.kat satılık daire1.kat ve 2.kat daki dairelerimizde mevcuttur. metro metrobüse 25 dakika yürüme mesafesindedir. toplu taşıma araçlarına okula hastane ve caddeye oldukça yakındır. Dairemiz Bahçelievler İlçesi Kocasinan Merkez Mahallesindedir. Daire Konumu İtibariyle İlçemizin Değerli Bölgesinde Yeni Yapılan Devlet Hastanesi Ve Bölgenin Lider Eğitim Kurumlarından Birine Komşu Olup Şehrimizin Hemen Her Yerine Ulaşım Sağlayan İlçemizin Değerli 3 Caddesine Yakın Lokasyonda Olup (Hastane, Market, Semt Pazarı, Okul, Lise, Semt Otoparkı, Güvenlik Teşkilatları Binası (Karakol), Banka) Gibi Değerli Ve Hayatınızı Kolaylaştıracak Yerlere Yakın Merkezi Konumdadır. Dairemizin Tüm Odaları Aydınlık Olup Güney Cephe Isınması Kolay Yakıtı Düşüktür. Dairemizin Odaları Laminant Parke Ve Islak Zeminleri Granit Olup Kapıları Özel Yapım  Amerikan Nesil Mobilya Kapıdır. Dairemiz Ebeveyn Banyosu Dahil Olmak Üzere Üç Banyolu Üç Tuvaletlidir, Alt Katında Balkonu Üst Katında Terası Bulunmaktadır. Her İki Katında Mutfağı Bulunan Dairemizin Ayrıca Üst Katında Müstakil Girişi Bulunmaktadır. Dairede Standart Olarak Ankastre Mevcuttur. Bina Deprem Yönetmeliğine Uygun Olarak Yapılmış Olup Radyan Temel Perde Betonludur. Binanın Dış Cephesi Mantolama Olup Isı Ve Ses Yalıtımı Sağlanmış Ve Sövelerle Zengin Mimari Yansıtılmıştır. Bahçelievler yenibosna hürriyet mahallesinde 2+1 90m2 doğalgaz kombili kiralık 1.kat daire700 tl kira ve iki kira bedeli depozito istenilmektedir. metro metrobüse (5-7) dakika yürüme mesafesindedir toplu taşıma araçlarına okula hastane ve caddeye oldukça yakındır . Satılık Daire Bahçelievler  Kocasinan  Mahallesindedir.Daire 2+1  olup 115M2’dir. Full Güneş Görmektedir. Mutfagı Geniş Olup Oldukça Kullanışlıdır .Diğer Odaları ise Dikdörtgen  Şeklinde Olup Kullanışlıdır.  Daire Daha Öncesinde 3+1 Olup Nezih Bir Semtte Ulaşımı Kolaydır.Daire Güney Cephelidir. Dairenin Odaları Binanın Arkasında Bulunan Siteye Bakmaktadır.        Yasemin konakları ve Eviza Konakları civarındadır.Dairenin  Çevresinde spor Amaçlı Park Vardır. (Basketbol,futbol) Sahası bulunmaktadır.Park’ın içinde Ailece otura Bileceğiniz Cafe bulunmaktadır.(Minibüs,taksi,Dolmuş, iett v.b)Toplu Taşıma Araçlarına 3Dk Uzaklıktadır. (Sağlık Ocağı, Hastane, okul, Market, camii, semt pazarı)’na Yürüme Mesafesinde Olup merkezi konumludur.Bina’nın her Katında İki Daire vardır. Toplam 10 Daire mevcuttur. (Daire’nin Salonu 30 M2’dir.)Bina Deprem Yönetmeliğine Uygun Olarak Yapılmış Olup Radyan Temel Perde Betonludur. Dairenin Mobilyaları Özel Yapım Amerikan Kapıdır. Daire’nin Odaları Laminant Parke Ve Islak Zeminleri Granitten Oluşmaktadır.
Devamını Oku...