SOĞUK HAVALAR İÇİN KULAKLIK YAPIMI

18:00

Kış aylarında ellerimizden sonra en çok üşüyen yerlerimiz kulaklarımız sanırım. En azından benim için öyle :) Her ne kadar kulaklarım ve burnum eşit derecede üşüse de burnu atkının altına saklayabiliyoruz. Biz süsüne düşkün hanımlar saçımız bozulmasın diye bere de tercih etmiyorsak eğer geriye tek bir seçenek kalıyor soğuktan korunmak için. O da bu kışlık kulaklıklar. Bir çok yerde yaygın olarak satılıyor çeşit çeşit kulaklıklar. Ama hiçbiri emek vererek, kendi ellerimizle yaptığımız kadar kıymetli olamaz değil mi? O zaman hemen kendi kulaklığımızı kendimiz yapalım.
Bunun için öncelikle gerekli malzemeler: polar, keçe yada eski yün kazaklarınızdan bir parça. Öncelikle bu saydığımız üç malzemeden birini seçip dilerseniz kağıttan bir model yaparak kafamıza uygun şekilde kumaşı kesiyoruz. Süslemek için çiçek şeklinde keçe parçaları oluşturuyoruz.
Kestiğimiz kumaşın kenarlarını kötü görünmemesi için dikiyoruz.
Kumaşın uç kısımlarını da dikiyoruz.
Fotoğraftaki gibi kumaşın uç kısımlarını dikmeden önce kumaşı kafamıza göre ölçüp fazlalığı içine kıvırarak dikmeliyiz.
Kumaşın bir ucuna düğme diğer ucuna ise ilik açıyoruz.
Daha önceden süsleme için kestiğimiz keçeleri kumaşımıza dikiyoruz.
Ve kulaklığımız hazır bile :)
Soğuk kış günlerinde artık kulaklarınız kendi yaptığınız kulaklıklarla ısınacak :) Bu sadece bir örnek. Yapım aşamasında kendi yaratıcılığınızı kullanarak farklı modeller de üretebilirsiniz.
Devamını Oku...


Kartondan YILBAŞI AĞACI YAPIMI

17:57

Yeni yılı kutlamak ve dekorasyon amaçlı, daha çok kullanır olduk yılbaşı ağaçlarını. Noel ağacı aslında ama biz yılbaşı ağacı diyoruz :) Bugün de alışılagelmiş yılbaşı ağaçlarından farklı bir ağaç yapacağız. Malzemeler de yapımı da çok kolay:

- 5 parça kalın karton ya da ahşap mat (20x30 cm olabilir)
- Renkli ince kumaş yada gramofon kağıdı
- Tırtırlı makas
- Normal makas
- Koli bandı (Beyaz olursa daha iyi olur)
- Tutkal
- Resim çerçevesi kancası.

Öncelikle büyük bir dikdörtgen oluşturacak şekilde iki yukarı ve iki aşağı dikey karton yada matımızı en üste de bir dikey matımızı yerleştiriyoruz. En üste koyduğumuz parçanın tam ortada durduğundan emin oluyoruz. Ve tüm parçaları birleştirmek için koli bandı ile yapıştırıyoruz. Beyaz koli bandı bulup onu kullanırsanız daha iyi olur. 
 
Ağacımızın şekli genel olarak hazır olduktan sonra saçaklarını yapabiliriz. Seçtiğimiz renkteki kumaşımız yada gramofon kağıdımızdan şeritler kesiyoruz ve tırtırlı makasımızla saçaklar oluşturuyoruz. Bu saçaklardan çok fazla yapmamız gerekiyor.
Ağacın tümünü kaplayacak kadar saçak kestiğinize inanıyorsanız ağacınızı kaplamaya başlayabilirsiniz. En alt sıradan başlamak üzere boşluk kalmayacak şekilde saçakları tutkalla yapıştırıyoruz.
Saçaklarla ağacımızı kaplama işlemi de bittikten sonra çengelimizi ağacımızın arka tarafına geçiriyoruz ve duvarımızdaki yerini alıyor :)
Nasıl beğendiniz mi? Yeni yılda hiçbir ev ağaçsız kalmasın. Hem kolay hem ucuz :)
Fotoğraflar Curbly sitesinden alınmıştır.
 
Normal plastik çam ağaçlarından daha ilginç ve daha eğlenceli bence :) Yeteneğimizi geliştirici şeylerle yeni yıla girmekse ayrı keyif.  

ayy çok güzel :) Bu hafta ki Etkinliğimde TGEV de çocuklarla yapabilirim süper bir fikir oldu:)
Devamını Oku...


Kozalaktan Yapılan Kapı Süsleri ve Masa Çelenkleri

17:54

Devamını Oku...