Basitçe ve çok ucuza hayvan barınağı yapın

19:46 No Comments

Bir arkadaşım geçtiğimiz hafta çocuğuyla bu güzel projeyi hayata geçirmiş, ben de kendisinin paylaştığı şu video ile hayvan barınağı yapımının basit yöntemini öğrendim:

Gerçekten ucuza mal edeceğiniz bu barınaklarla hayvanların hayatını kurtarabilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler de nalbur veya yapı marketlerden kolayca bulunur cinsten:  Koli, koli bandı, güçlendirilmiş koli bandı, foamboard köpük, maket bıçağı. 


Arkadaşım yaklaşık 20 lira harcadığını söyledi. Yaptıkları barınağın uçmaması için içine de taş yerleştirmişler. Ve elbette halkımızın ne yapacağı belli olmadığı için de üzerine cd kalemiyle "kedi barınağı" diye eklemişler. 

Büyük bir iyilik, bu soğuk kış günlerinde yapacağınız en güzel işlerden biri...
Devamını Oku...


Cildiniz için nadas zamanı!

19:37 No Comments

Sonbahar geldi ve yaz boyunca güneşten, tuzlu sudan yıpranan cildin nadas zamanı geldi. Rüzgara ve soğuk havalara cildinizi hazırlamanız için Dr. Yasemin Fatih Amato önerilerde bulundu.


Cilt iki şekilde yaşlanır. İlki dış etkenlerle diğeri ise genetik olarak. Dış etkenler konusunda en büyük sebep güneş ışığıdır. Ultraviyole ışınları ciltten atılması güç olan maddelerin (serbest radikaller) hücrelerde birikmesine neden olur. Bunun sonucunda cilt altında bulunan ve cilde esnekliğini, gerginliğini kazandıran kolajen ve elastik lifler ultraviyole etkisiyle kalitesini yitirir. Böylece cildin gerginliği azalır. Cildin parlak, pürüzsüz ve dolgun yapısı kaybolur.

Önceki yıllarda en fazla tercih edilen yöntem yüz gerdirmeydi. Diğer tabir ile bıçak altına yatılarak yapılan tedavi şekilleriydi. Ama bu tedavi şeklinin handikapları çok fazla ve sonuçların istenildiği gibi olmama durumları ortaya çıkınca, teknolojik gelişmelerle lazere yönelindi. Lazerle cilt gençleştirme işlemi yüz, boyun, göğüs ve ellerde yaşlanmaya bağlı izlerin yok edilmesi için kullanılan uygulaması basit bir işlemdir.

Lazer ile hangi rahatsızlıklar tedavi edilebilir?

Prensip olarak bütün cilt hastalıkları lazer ile tedavi edilebilir. En çok tedavi uygulanan rahatsızlıklar:

* Pigment değişiklikleri

* Güneş lekeleri

* Yaşlılık lekeleri

* Kapiller hemanjiom, telenjektaziler

* Nedbe dokuları

* Siğiller

* Kıllanmalar

* Dövmelerin silinmesi

* Kahverengi, siyah ve mor benler

* Yaşlanma ile ilgili kırışıklıklar

Lazer çeşitleri

Lazerle cilt gençleştirme ve kırışıklık tedavilerinde cildi soymadan etkili olan lazerler çok çeşitlidir. Bu tür lazerlerin ciltteki kolajeni arttırarak etkili olduğu düşünülüyor. Tedavi sonrasında kırışıklarda azalma, ciltte canlanma ve toparlama ortaya çıkar.

Lazerle cilt gençleştirme ve kırışıklık tedavilerinde sonuç alabilmek için bir ya da birçok seans gerekebilir. Cilt yenileme sonuçları tedaviden sonra 6 ay -1 yılda görülebilir.

* Damarsal lazerler: Ciltte yaşlanma yanında kızarıklık varsa tercih edilmeli.

* Mid infrared lazerler: Ciltte sadece kırışıklık varsa tercih edilmeli.

* İntense Pulsed Light: Ciltte leke ve kızarıklık varsa tercih edilmeli.

Lazer deride nasıl yenileme yapar?

Cilt yüzeyi üzerinden gönderilen ışık demetleri deri altında bulunan kolajen adı verilen aminoasitleri harekete geçirerek derinin tekrar kendini tedavi etmesini sağlar. Böylece arızalı kolejenler yok olurken yenileri oluşmaya başlar. Bu yeni oluşum ile kırışıklarınız azalır, düzgün bir yüzey elde edilir.

Tedavi ne kadar sürüyor?

Tedavi, yaş ve derinin sorunlarına göre 4 haftalık aralıklarla 3-5 seans olarak uygulanır. Daha sonra 6-12 aylık aralarla tek seans halinde hatırlatma seansları uygulanır.

Lazer tedavisi sonrasında kişi, düzenli bir şekilde güneşten koruyucu kullanmalı. Ayrıca yenilenen cilt için en önemli mevsim sonbahar olduğu için kazanılan taze ve kışırıksız deri, soğuk hava ve rüzgardan mümkün olduğu kadar uzak tutulmalı. Bıçak altına yatmadan uygulanan bu tedaviler ile kışı dingin ve diri bir cilt ile geçirilebilir.
Devamını Oku...