MARILYN MONROE MAKYAJI NASIL YAPILIR ?

13:23 No Comments

Marilyn Monroe
Makyaj Sırları !
Amerikalı aktris, model ve şarkıcı… Ama hepsinden önce dünyanın en güzel kadını olarak biliniyor Marilyn Monroe. 1950’lerin muhteşem yıldızının skandallarla dolu bir hayatı olmuş. Monroe, ölümünden 50 yıl sonra bile hala en çok konuşulan ünlüler arasında. Bu dünyalar güzeli sarışının makyaj sırları ise, bugün bile hanımların en çok merak ettiği güzellik sırlarından. Bu videoda gelmiş geçmiş en güzel sarışının makyaj sırlarını keşfedeceksiniz!


Devamını Oku...


Hem ucuz hemde kaliteli makyaj fircalari

13:20 No Comments

Makyaj fırçaları
 

İyi bir makyaj yapmak istiyorsanız eğer iyi bir de makyaj fırçası takımınızın olması gerekir. Yoksa asla makyajdan istediğinizi alamazsınız.
Uzun zamandır makyaj yapan ve bu işe aşık olan biri olarak herşeyden önce bir Makyöz eğitmeni olarak makyaj fırçaları üzerine uzun zamandır araştırmalar yapıyorum.
Eğitim verdiğim zamanlarda makyaj kursumda her türlü malzemelerim mevcut

Kryolan makyaj malzemeleri , mac makyaj malzemeleri , nars , balm , sephora hepsi var. Makyaj fırçaları olarak da dünyanın en iyisi olan m.a.c kozmetikle çalışıyorum .
Yalnız genelde yaşanan sorun şu oluyor.

Öğrenci makyaj eğitimi tamamladıktan sonra , kendisiyle başbaşa kalıyor .
Ağırlıklı olarak bütçesini Makyaj malzemelerini arıyor ve fırçalar en sona kaıyor.
Daha sonra gerçek bir kişi üzerine pratik makyajlar çalışdığı zaman istediği performanı alamıyor. Yani makyajları istediği gibi çıkmyır
Bana telefon açıp neden diye sorduklarında hemen şunu söylüyorum

MAKYAJ FIRÇALARIN TAM MI ?
Hayır dediklerinde zaten kendileri de anlamış oluyorlar.
Mac den bir fırça takımı dizmeye kalkdığınızda hepsini değil ama OLMAZSA OLMAZ fırçaları aldığnızda ödeceğiniz rakam şu zaman itibariyle ( 1.000 Tl – 1.500 ) tl arasında olacaktır.

Bunu almaya gücü olmayan öğrenci çakma diye tabir ettiğimiz sahte makyaj fırçalarına yöneliyor ve yine istediği gibi olmuyor.
Buna ek olarak ben de yabancı makeup artistlerin Sigma Fırçalarından çok memnun olduğunu gördüm .
Kendim de denedim ve çok beğendim.
Hatta mace eş değer / aynı seviye de hatta fondöten fırçası daha iyi buldum diyebilirm.
Bu fırçaların tamamını set olarak almaya kalktığınızda ise 500 tl civarı bir şey tutuyor.

Bence çok çok iyi . Hem kaliteli malzemeleriniz hem de uygun maliyetli fırçalarınız olacak ..
Bu yazıyı da bundan dolayı hazırladım , tüm öğrencilerime tavsiyemdir , kesinlikle alın :)

Sigma makyaj fırçalarını kullanabilirsiniz.

Devamını Oku...


Daha Genç Görünmek İçin Makyaj Hileleri

13:18 No Comments

MAC Kozmetik sanatçılarından Antonio Lopez, bazı makyaj oyunlarıyla daha genç görünmenin sırlarını veriyor.
12
Markanın yeni koleksiyonu bu amaçla hazırlanmış. Zamanı durdurmak hatta geri almak böylece çok kolay. Kırışıklık ve lekeler birkaç fırça darbesiyle yok ediliyor. Pudradan kaçınmak ilk kural. Çünkü toz pudra çizgi ve kırışıklıkların içine girerek daha kötü bir görünüm verebilir. Krem formüllü kapatıcı, pudra ve allık ürünler tercih edilmeli.

Parlak kısımlar kağıt peçeteyle fazla duruyorsa üzerinden alınmalı. Far ve allıkta ışıltı seçilebilir, daha genç ve modern gösterir. Düz ve yalın görünen mat ürünler ise sıradan ve soluk gösterebilir. Mineral içeren aydınlatıcılar yüze cazibe katar. Yanaklarda ise pembemsi tonlar ıslak görünümlü krem allıklarla sağlanır ve yüze ifade kazandırılır.
Cilt tonuna uygun silikon bazlı bir kapatıcı da işe yarar. İleri yaşlarda dudaklar da incelmeye başlar. Onları dolgun gösterin. Nemlendirin, şekel ve balla ovun. Dudaklarınız inceyse dışından kalem çekin. İçini canlı bir renkle boyayın. Güneşten koruyan kreminizi unutmayın. Likit eyeliner ile gözlere de genç ifadeler katın. Kaleminizi iyice çekin ve maskarayla makyajınızı bitirin.
Devamını Oku...


Yves Rocher Evidence Parfüm Fiyatı ve Yorumlarım

13:17 No Comments

Selam, bu yazımda sizlere nefis bir pudra kokusu olan Yves Rocher 'ın "Evidence" parfümünden bahsetmek istiyorum.Şöyleki öğretmenler günü hasebiyle biricik oğluşumun öğretmenine bu parfümü almaya karar verdim.Gordiondaki Yves Rocher mağazasına girdim ve o kadar mutlu oldumki anlatamam :D

Şimdi sıkı durun doğum günüm dolayısı ile , bu parfümün aynısını bana hediye ettiler evet yanlış duymadınız fiyatı yaklaşık 165 TL 100 ml Edp hediyesi verdiler :) üstüne yine doğum günüm olduğu için duş jeli ve bir çanta hediye ettiler.Oda yetmezmiş gibi % 30 luk indirim uyguladılar ve dahası biriken puanlarımla hediye kabuki fırça verdiler :)))

Kısacası ben çok mutlu oldum, daha önce bir iki kez makyaj temizleme losyonu ve bir fondöten ile kapatıcı almıştım.O kadar çok alışveriş yapmamama rağmen bu jestleri çok hoşuma gitti.Sizde bu tarz kampanyalardan yararlanmak istiyorsanız adınıza bir hesap açtırın.


Gelelim parfüm yorumlarıma, evet parfüm pudra kokulu bir parfüm ,hafif ve şık bir duruşu var, hani annelerimiz eskiden günlere giderken belissima ve viva capio kullanırlardıya onları andıran bir parfüm kokusu var valla ben beğendim zaten beğendiğim için almaya gitmiştim.

Yves Rocher Evidence 10 üzerinden 7 aldı benden ;)
Devamını Oku...


Wishlist / Alınacaklar Listesindeki Son Durum

13:16 No Comments

Merhabalar.

Kasım ayında yaptığım Wishlist/ Almak İstediklerim listesinde neler oluyor bu yazıda onu paylaşacağım.


Sırayla gideyim;

Severek takip ettiğim bir blog olan http://makeupaddictsblog.blogspot.com 'un sahibesinin instagram hesabından, Core collection'ı, Eyeliner fırçasını ve Revlon Lip Butterlar'dan Sweet Tartı sipariş ettim, henüz gelmedi, Aralık sonunda gelecekmiş ama o kadar heyecanlıyım ki anlatamam, blogger arkadaşım bu ürünleri fahiş fiyatlara satmıyor inanın, alınabilecek en uygun fiyatlara bakmak için buraya tık tık, daha bir sürü üründe gözüm var ama kendimi tutmam gerek bu da bir gerçek:)

Çok istediğim Skurar mumlukları Cerenciğim İkea'ya gideceğini ve bana alabileceğini söylediğinde çok mutlu olmuştum, gel gelelim bana gideceği günü söylemeden içinden gelip 2 tane almış bile, bu ince davranışı beni çok mutlu etti, sadece mumluklar olsa yanında rujundan ojesine bir de Lush'ın Lemony Flutter Cuticle Butter'ından eklemiş kutuma, ne kadar teşekkür etsem az, bu içten davranışı için tekrardan çok teşekkür ediyorum:) Hah mumluklar! eveet şahaneler, birara İstanbul turu yapmayı düşünüyorum, işte o zaman bekle beni İkea:)

Mac alışverişini de bugün yaptım tabi ki gelmesi 2-3 gün sürer ama onlar da şöyle olacak;

Coquette far ; Mac Usa online chatte 2 makyaj artistine sorduğum üzere kaşlarım için en uygun rengin bu olduğu cevabını aldım, umarım öyle olur, yoksa cidden üzülürüm.

Pro LongWear Concealer; Bu kapatıcıya olan aşkımı sağır sultan duydu lakin sakar bir insan olduğum için şişeyi kırdım, ürünün bir kısmını kurtarsam da yazık oldu:/ stokta bana uyabileceğini düşündüğüm tek bir renk vardı o da NW25, bakalım sonuç ne olacak.

Mac 217 Fırça; Görkem'den bu kadar övgü almışken almazsam olmazdı:)

Mac - Kinda Sexy; Nude ruj arayışıma son vermek istiyorum artık, tüm nedeni bu.

Geriye kaldı Nars-Laguna, Mac - Studio Fix Fluid, R.Tech Miracle Sponge, bir iki ruj ve bir iki fırça. 

Almak istediğim, klasik bir makyaj, kozmetik severde bulunması gereken o kadar çok ürün var ki ama hepsini aynı anda almak ciddi şekilde imkansız, kumbara yöntemiyle para biriktirmek işe yarıyor, gelecek olan kargoları aldığımda mutluluğum sanırım x1000 olacak:)

Darısı listemdeki diğer ürünlere ve diğer fırçalara ve herkesin isteklerinin gerçek olması dileğiyle.

Sevgiler.
Devamını Oku...


En iyi makyaj temizleme mendilleri

13:15 No Comments

en iyi makyaj temizleme mendilleri, Makyaj yapmak her kadına göre ayrı anlamlar taşır. Bazıları sadece bazı zamanlarda güzel görünmek için makyaj yaparken bazıları da artık bir takıntı haline getirmişti ve her gün makyaj yapar. Ayrıca bulunduğu iş dolayısıyla her gün makyaj yapmak zorunda olan bayan arkadaşlarımız da mevcut. Tabi iş böyle olunca makyajı yapması kadar çıkarması da işi zora sokuyor. Her akşam makyajı çıkarmak bir dert, bu yüzden ne kadar kaliteli makyja çıkarma mendilleri kullanırsak o kadar çabuk işimizi bitirebiliriz. Sonuçta makyajla yatmak cilde büyük zarar verir.
Biz de sizler için en iyi makyaj temizleme mendilleri adında bir galeri oluşturduk ve bu galeri içerisinde en çok beğendiğimiz, en kullanışlı, en hijyenik ve en uygun fiyatlara sahip olan makyaj temizleme mendillerine yer verdik. Önünüze gelen her mendili almayın ya da sıradan ıslak mendille makyajınızı çıkarmaya çalışmayın. Aşağıda vermiş olduğumuz galeride yer alan markalardan birini tercih etmek en sağlıklısı olacaktır sizin için.makyaj_temizleme_mendilleri_makyaj_temizleme_mendilleri_1makyaj_temizleme_mendilleri_2makyaj_temizleme_mendilleri_3


Devamını Oku...


Makyaj Hileleriyle Cilt Lekelerinden Kurtulun

13:13 No Comments

Cildinizdeki lekeleri makyaj hileleriyle kapatabilirsiniz. Kırmızı lekeleri yeşil, sarı lekeleri mor kalemle kapatın. Doğum lekelerine ise beyaz kalem sürün. Elbette fondöteninizi kullanmayı unutmayın!

Kadınların güzelliğini gölgeleyen cilt lekelerini silmede; dermatoloji doktorunun önerdiği medikal tedavinin yanı sıra makyaj hilelerinden de yararlanabilirsiniz! Yeşil renkte kapatıcı kalemle yüzünüzdeki kızarık bölgeleri, mor kalemle sarı lekeleri, pembe kalemle de doğum lekelerini gizleyebilirsiniz. Tabii fondöteni eklemeyi unutmadan!

Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Dermatoloji Uzmanı Dr. Can Cengiz ; kadınların güzelliğini gölgeleyen cilt lekeleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

• Dermatoloji bölümüne muayeneye gelen hastaların üçte biri, cildinde hiperpigmentasyon (cildin belirli kısmının diğer bölgeden daha koyu olması) şikayetiyle gelir. Görünüş olarak rahatsız edici ve inatçı nitelikte olan bu lekeler, hastaların hayatını olumsuz etkiler. Ancak derinin biyolojisi ve hiperpigmentasyon nedenleri bilindiğinde neredeyse herkesi mutlu etmek mümkün olmaktadır.
• Leke, cildimize renk kazandıran melanin hücrelerinin fazla çalışmasından kaynaklanan bir sorundur. Öncelikle söylenmesi gereken, deriye rengini veren melaninin miktarı, kalitesi ve dağılımıdır. Deriye rengini veren melanin; derinin basal tabakasında bulunan melanosit hücrelerin içinde bulunan melanosomlar (pigment üretici makineler) tarafından üretilir.

Leke İçin Neden Çok!

• Cilt lekelerine neden olan melanin hücrelerinin fazla çalışması sorununa birçok faktör zemin hazırlayabilir. Kullanılan ilaçlar, sistemik hastalıklar, yanlış kozmetikler, genetik nedenler, yoğun güneşe maruz kalınması, hormonlar, bazı enfeksiyon hastalıkları ve dermatolojik hastalıklar lekeye neden olabilecek başlıca sebeplerdir.
• Dermatoloğa en sık gelen lekelenmeler şunlardır: 1- Melazma  (gebelik lekesi), 2-Solar lentigo (güneş lekesi), 3- Postinflamatuar hiperpigmentasyon, 4- Göz altı koyuluk (morluk).

Lekeleri Makyajla Kapatma Tüyoları

• Cilt lekelerinde; tıbbi tedavilere ve piyasadaki bulunan ürünlere geçmeden önce,  tedavilerden sonuç alınana kadar homojen ve pürüzsüz bir cilt görünüm isteyenler bazı makyaj hilelerine başvurabilir! Lekeleri makyajla kapatmak için bir sonraki kozmetik alışverişinizde şu öneriler size faydalı olabilir:
• Yeşil renkte kapatıcı kalemler: Yüzünüzdeki kızarık bölgeleri daha az belirgin hale getiren renktir.
• Mor, eflatun (ve tonları ) renkte kapatıcılar: Mor ve tonları, yüzdeki sarı renkte lekelenmeleri kapatır.
• Beyaz, sarı ve tonları ile pembe ve tonları kapatıcılar: Melazma ve kahverengi lekelenmeleri kapatmak için kullanılır.
• İlk önce yukarda belirlenen kapatıcı (concealer) uygulandıktan sonra, bunun üzerine normal renginize uygun kapatıcıyı (fondöten veya pudranız) kullanmalısınız.
• Dermatoloğunuz tarafından verilen medikal tedavi, en önemli ve zorunlu yöntemlerdir. Ancak bu tedaviyle birlikte cilt bakımınızda kullanacağınız bu tip ürünler, özellikle lekeye meyilli ciltler için kurtarıcı olacaktır!

Doğum Lekelerine Özel Karışım

•  Melazma yani gebelik lekesi; yüz bölgesinde genellikle üst dudak, burun üstü, yanaklar, alında ve daha nadir olmak üzere boyunda değişik kahverengi tonlarda lekelenmelerdir. Melazmaya oluşumunda ve de artışında birden çok sebebin rol oynadığı düşünülmektedir:
• Doğum veya gebelik lekesi olarak adlandırılan melazma, doğum kontrol ilaçları kullanıldığında da ortaya çıkmakta, bu da bize östrojen ile bağlantısını göstermektedir. Menopoz sonrası renginde hafifleme olabiliyor.
• Güneşin UV ışınları, bu lekenin oluşmasının başlıca sebebidir ve şiddetlenmesin de tek sebebi UV ışınıdır. Epilepside kullanılan ilaçlar ve hormon salgılanmasına neden olduğu için stres de var olan melazmayı artırabilir.

Wood Işığına Bakın!

• Melazma lekesinin derecesi, dermatolog tarafından yapılan Wood ışığı muayenesinde anlaşılır ve ne kadar açılacağı bu muayenede belirlenir.
• Melazmanın tedavisinde; günlük bakımın yanı sıra dermatolog size özel tıbbi ilaç ve/veya  karışım ve durumunuza bağlı olarak peeling (glycolic,salisilik asit,TCA veya kombine) önerebilir. Bununla beraber eğer uygun görürse lazer de önerebilir.

Güneş Lekeleriniz Varsa...

• Güneş lekeleri; genellikle 1 cm çapında yuvarlak kahverengi lekeler olarak hem yüzde hem el sırtında görülür. Tek oluşma sebebi güneştir! Genellikle 50 yaş ve üzeri beliren bu lekeler; yanlış adıyla bilinen ‘yaşlılık lekeleri’ değildir. Güneşten korunmuş bir ciltte bu lekeler hiçbir yaşta oluşmaz!
• Solar lentigolar daha fazla epidermal olduklarından, tedavide mikrodermabrazyon, cryotherapy (dondurma işlemi) ve uygun lazer türü kullanılabilir.
• Solar lentigonun tek sebebi güneş olduğundan, bu tür lekesi olan tüm hastaların mutlaka ben muayenesi yapılması gerekir. Bu muayene, diğer sadece güneşe bağlı deri kanserlerinin erken teşhis ve tedavisi için önemlidir.

Cilt Lekelerinizin Nedeni Ağdalar Olabilir

• Cilt lekelerinden Postinflamatuar Pigmentasyon (PİH); deride bir böcek ısırığı, bir kesi, egzama, alerji, kıl dönmesi ve ağda sonrası gibi derinin iyileşirken bıraktığı kahverengi leke olarak kalan izdir.
• Burada en önemli tedavi; bu tür lekelenmelerin oluşmasını engellemektir. Örneğin; ağda (özellikle sir ağda), uygun olmayan cilt bakımları, kullanılan yanlış cilt ürünleri vs. sizde bu tür istenmeyen lekeler yapıyorsa, bunları yapmamak en uygun koruyucu önlem olur.
• Tedavide dermatatoloji doktoru hydroquinıne, retinoid,azeleic acid vs. önerebilir. Tüm lekelenmeler için geçerli güneş koruyucularını da hayatınızdan hiç eksik etmemeniz gerekmektedir.

Göz Altlarına K Vitaminli Krem

• Göz altında beliren lekelenmelerin (koyuluk ve morluk) genellikle iki tipi vardır. Birincisi genetik sayılır ve göz altındaki kan dolaşımın daha yavaş olmasına bağlıdır. Bu genetik yatkınlık daha sık Latin Amerikalı ve Akdeniz ülkelerinde bulunur. Yavaş kan dolaşımı, göz derisinin hemosiderin (demir  taşıyan bir pigment) birikimine sebep  olur.
• Diğer bir neden de daha koyu cilt tiplerinin özellikle göz altlarında daha çok melanin oluşturmalarıdır. Uykusuzluk önemli bir nedendir; ödem yarattığı ve dolaşımı daha da azalttığı için göz altı lekelerini arttırır.

Esmerler Sünger Gibi!

• Göz altı lekelerinden korunmada en önemli silah; güneş koruyuculardır! Yaz ve kış kullanılmalıdır. Göz altı lekeleri, en zor tedavi olabilecek lekelenmelerdendir. Artmaması için güneş koruyucu ve gözlük en önemli etkendir.
• ‘Koyu tenliyim güneşten korunmama gerek yok’ inanışı büyük bir yanılgıdır! Tam tersine; daha koyu tenliler güneşi sünger gibi çekerek, zaten koyu olan deri bölgelerini koruma amacıyla daha da koyulaştırır.
• Piyasada mevcut K-vitaminli kremlere dermatoloğunuz uygun görürse retinol eklenebilir. Bu lekelenmelerde, aşırı peeling ve lazer tedavilerinin fazla yeri yoktur.
Devamını Oku...


SAKIZLI MUHALLEBİLİ, VİŞNELİ GÜLLAÇ

00:17 No Comments


    15. yy ortalarında, Osmanlı’ya şekerin girmesiyle birlikte tatlı kültürü de gelişmeye başladı. Halk, Mısır nişastasından yufkalar açılıp saklıyordu. Ve bu kuruyan yufkaları sütle ve şekerle ıslatıp yemeye başladı. Zamanla bu süte, gül suyu da eklendi ve “Güllü aş” ismi verilen tatlı ortaya çıktı.





28 cm kelepçeli kalıp için:
½ paket güllaç
½ litre süt
½ su bardağı şeker
½ çay bardağı gül suyu
2 avuç vişne
1 avuç file fındık

muhallebi:
1 litre süt

1 su bardagı + 2 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
2-3 küçük parça damla sakızı (ya da bakkallarda satılan küçük paketlerden 1 tane)



    Muhallebi için, sütü, unu ve toz şekeri pişirme tenceresine alın. Topaklanma olmaması için sürekli karıştırararak orta ateşte pişirmeye başlayın. Süt kaynama noktasına gelince sakızları ekleyerek koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak, yaklaşık 5 dakika pişirmeye devam edin. Daha pürüzsüz bir kıvam için, ateşten alın ve el mikserinden geçirin.
    Sütü, gül suyunu ve şekeri karıştırın ve bir taşım kaynatın.
    Kalıba katkat güllaçları yerleştirin ve kepçeyle sıcak sütten dökerek ıslatın. Bu işlemi 6-8 kat güllaçla tekrarlayın. Muhallebiyi dökün ve eşit olacak şekilde bir spatula yardımıyla yayın.  Vişneleri ve file fındığın yarısını da muhallebinin üzerine eşit şekilde dağıtın. Tekrar 6 kat güllaç ve sıcak sütle, tabanda uyguladığınız işlemi uygulayın.  Katmanları ekledikçe, elinizle hafifçe bastırarak fazla süt koymadığınızdan emin olun. Buzdolabında soğumaya bırakın. Gül ve vişnelerle süsleyerek servis edin.


Devamını Oku...


Kırmızı Meyveli Yulaflı Turta

00:14






½ su bardagi oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı esmer şeker
1 yumurta
1 ¼ su bardagi un
½ cay kasığı kabartma tozu
½ cay kasığı tuz (insanin yediği bilinen tek kaya türü)
2 su bardağı yulaf
1 su bardağı frambuaz
1 su bardağı böğürtlen

3 tatli kasığı pudra şekeri




Kırmızı meyvelerin üzerine pudra şekerini serpin ve bir taşım kaynatın. Kısık ateşte, kıvam az koyulaşıncaya dek  20 dakika pişirin. Hazırladığınız meyveleri, çok az mikserden geçirip, soğumaya bırakın. Eğer bu işlemi yapmaya üşenirseniz, bir su bardağı hazır bir reçel de kullanabilirsiniz.
Eritilmiş margarini ya da tereyağını, yumurtayı ve şekeri iyice karıştırın. Ardından yulafın bir bucuk bardagını, unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyin.
Yuvarlak bir kap ya da tart çemberi içerisine, yulaf karışımının 2/3’ünü parmak uçlarınızla bastırarak yayın, üzerine pişmiş frambuazları eşit şekilde  dağıtın. Kalan yulaflarıda hamura ekleyerek, reçelin üstünü kaplayın. 180 derece fırında, yulaflar altın rengi oluncaya dek  30-35 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.


Tatlıyı oda sıcaklığına geldiğınde kaptan çıkarıp, tercihen bir ızgara üzerine yerleştirerek soğumaya bıraktıktan sonra dilediğiniz formda keserek, taze mevsim sebzeleri salatası eşliğinde servis edebilirsiniz. =) Mesela ballı yoğurtlu ananas-çilek salatası, fındıklı armut, vanilyalı latte ile=) mmss!!

Eğer bu tatlıyı, soğumadan keserseniz, başarılı olamazsınız.
Un bazlı tatlılar, kek gibi, soğumadan kesilirlerse, sıvı ve çiğ kalırlar.
Devamını Oku...


Cocuklar icin canavar hamburger

00:13 No Comments

1 avuç soya filizi
1 salatalık
2 çeri domates































   
    Peynir dilimini, resimde gördüğünüz şekilde, tırtıklı bir canavar dili oluşturacak şekilde kesin. Salatalıktan, domates lolipoplarını yapmak için iik adet ve yuvarlak gözleri kesin. Kalan salatalığı rendeleyin.
   Ekmeği ısıtın ve köfteyi, tavada 1 tatlı kaşığıo zeytinyağ ile pişirin. Eğer hazır köfte kullanmak istemiyorsanız, ki bence hazır köte kullanmayın! Sadece 3 yemek kaşığı az yağlı kıymaya, tuz, kimyon, ince kıyılmış taze otlar (maydanoz, nane, dereotu) ekleyerek tatlandırın. Ve yayvan hamburger köfteleri oluşturun. Çocukların da dengeli beslenmeye ihyiyaçları var.. ve bence ne kadar erken damak tatları gelişirse, o kadar sağlıklı beslenirler.
   Bu yemekte zaten ekmek olduğu için, köftenin içerisine ekmek koymanın yanlış olacağını düşünüyorum. Ekmek yerine, vitamin açısından zengin havuç, karnıyarık ya da kabak gibi sebzelerinin rendelenmiş hallerini ekleyebilirsiniz. Sebze yemeyen çocuklara sebze yedirmenin mükemmel bir yolu bu!

   Ekmek ısınıp, köfte pişince. ekmeğin üzerine rende salatalık parçalarını ve ketçabı ekleyin. Ketçabı canavarın ağzından akıyormuş gibi gösterin. Köfteyi ve üzerine canavarın dili ve dişleri gibi gözüken peyniri koyup hamburgeri kapayın.
Soya filizleriyle saçlarını, salatalık ve ketçap damlalarıyla ise  gözlerini oluşturun.

  Bıçakla içini açıp salatalalık batonlarını içlerine yerleştirdiğiniz domates lolipopları ile servis edin.
Devamını Oku...


EKMEKSIZ BURGER

00:09 No Comments

    



    Hamburgerin kökeni Orta Asya’da yaşamış olan Tatar Türkleri’ne dayanır. Tatar atlıları, çiğ eti eğerlerinin altında taşıdıkları  uzun seferlerde atın hareketleri sonucunda oluşan ısıyla,  etin, az da olsa piştiğini ve daha kolay çiğnenebilir hale geldiğini keşfettiler. Asya steplerindeki uzun seferlerinin sonunda bu ete; tuz, biber ve soğan da ilave ettiler ve  ‘Tatar Bifteği' tarifi ortaya çıktı.

    Almanya'nın Hamburg şehrinden bir tüccar, Orta Asya'da 19. yüzyılın ortalarında Tatar Bifteği'ni tatmış ve Almanya'ya getirerek Hamburg Bifteği olarak sunmuş. Bir aşçı bu eti kızartmış ve ona 'Hamburg'a ait' anlamında “hamburger” adını vermiş. Amerika’nın keşfinden sonra buraya göç eden Almanlar sayesinde de hamburger, hızlı tüketimin revaçta olduğu topraklarda yayılıp, ününe ün katmış.




   EKMEKSİZ BURGER

    Bazıları bana diyecek ki "ekmeksiz burger mi olur, yemekten anlamıyor musun sen!”. Bence,  her yemeğe kendi yorumumuzu katıp kişiselleştirebiliriz. Küçükken, kendi isteğiyle hamburger yemeyen nadir çocuklardandım. Zamanla, bedenimi dinleyerek nasıl beslenmem gerektiğini öğrendim ve karbonhidratlarla, proteinleri beraber yememenin bana iyi geldiğini farkettim. Ekmeksiz bir burger yapmaya karar verdim. Ekmeksiz olmuşken yağsız da olsun istedim ve iki köfte arasında, sote istridye mantarı hazırladım. Ortaya çıkan lezzet bombardımanı müthiş!


    İstiridye mantarlarını sadece kızgın tavada, birkaç damla zeytinyağında 2-3 dakika soteledim ve ardından tuz - kıyılmış maydanoz ekledim.
Bütün taze otları ince ince kıydım. Yazılı bütün malzemeleri 1-2 dakika yavaşça yoğurdum. Çok yoğurursanız, et sertleşebilir. 

    Bu tarifte yağsız bonfile seçtim. Daha bol lezzet için antrikot gibi yağlı bir et kullanabilirsiniz. Daha bol lezzet ise yağ demek. Yağların aromaları hapsetme özellikleri vardır, bu nedenle yağlı yemekler bize daha lezzetli gelir. Ancak, aromaları ve tadı arttırırsak, yağın yokluğunun eksikliğini de gidermiş oluruz. Bu nedenle, baharatlar ve taze otlardan oluşan bolca aromatiğin bu tarife yakışacağını düşündüm.

    2-3 cm kalınlığında köfteler hazırladım ve az zeytinyağında  pişirdim. İlk başta çok yüksek ateşte başladım ki güzelce renklenip mühürlensinler. İki taraf da birer dakika renklendikten sonra, kısık ateşte, üzeri hafif kapalı pişirmeyi, 5-6 dakikada tamamladım. Ateşten aldığım köfteleri, servis etmeden önce 2-3 dakika kadar dinlendirdim. 

   
  Unutmayın! Izgara etler, piştikleri sürenin yaklaşık yarısı kadar dinlendirilmelidirler. Böylece pişerken, çepere doğru çekilen su, heryere eşit olarak yayılır ve etinizin her tarafı aynı yumuşaklıkta olur. 
Mükemmel bir hamburgerin içi, 70-74°C arasında olmalıdır. Ancak et, 77°C’de iyi pişmiş kıvamına gelir. Eğer etinizi daha çok pişmiş seviyorsanız, tavaya koymadan önce ortasına bir delik açabilirsiniz. Ortası pişerken birleşir ve daha çok pişer.



500 gr bonfileden az yağlı dana kıyma
1 diş renlenemiş sarımsak
1 yemek kaşığı paprika salçası
1 avuç maydanoz
1 tutam kurutulmuş biberiye
1 avuç taze reyhan
1 avuç dereotu dereotu
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı hardal
2 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı köri
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 tutam beyaz biber
 1 tutam tarçın
8-10 dal frenk soğanı
Devamını Oku...