Rüyada Bebek (canlı) Görmek

08:01



Bir kimsenin rüyada küçük bebek görmesi, sevince ve huzura işarettir. Çünkü çocuklar hanelerin sevinç kaynağıdır. Yine birbebeği sevip okşadığını görmek, sevinçli bir habere işarettir.
Rüyada bir bebeği cami avlusunda terk edilmiş olarak görmekve onu kucağına almak, akrabalar yoluyla gelecek mirasa delalet eder.
İşsiz güçsüz birinin rüyada bir bebeğin beşiğini salladığınıgörmesi, yakında işe gireceğine ve sevineceğine delalet eder.
Bebek çok güzel giydirilmiş ve kundaklanmış, sağlıklı ve neşeli ise, sıkıntı önemsiz olup çabuk geçecek demektir. Bakımsız, ağlayan ve özellikle çıplak çocuk görmek, o kimsenin tövbe etmesine yorumlanır. Fakir birisi kendisini anadan doğma bir çocuk olarak görse, onun zenginleşeceği manasına gelir.
Rüyada bebek görmek kısmet, şansın talihin açık olduğuna, şansın sizinle olduğuna tabir olunur. Bebek rüyalarının tabiri genelde hayırlıdır. Rüyada bebek görmek sıcaklık, cana yakınlık, masumluk ve yeni başlangıçları temsil eder.
Bebek aldığını görmek ise çok pişman olunacak bir hataya düşmeye, fakir biri kendini çıplak bir bebek olarak görürse, onun zenginleşeceğine işarettir.
Bakımsız, ağlayan çıplak bir bebek görmek, rüyayı görenin tövbe etmesine tabir olunur. Terkedilmiş bebek görmek ve bebeği almak mirasa erişmeye işarettir.
Kız bebeği kucağına aldığını görmek, çok hayıra ermeğe, fakir kişinin zengin olacağına, sıkıntıdan kurtulmaya yorulur.
Bir bebeğin süt emdiğini görmek, evdeki rızık ve bereketin bolluğuna tabir olunur. Rüyada bir bebeği sevip okşadığını görmek, beklemediği bir yerden bir haber alacağına işaret eder. 
Bebeğin ağladığını veya onu susturmaya çalıştığını görmek, bir ticaretten kazanç için uğraştığına, Bir bebeğin bir bahçede ya da cami avlusunda terkedilmiş olarak bulunduğunu görmek, uzak akrabadan bir mirasa konacağına delalet eder.
Bir bebeğin beşiğini salladığını görmek, bir işe girip mutlu olacağına yorulur. Hamile birinin bebeğinin doğması bebeği kız ise erkek, erkek ise kız bebeği olacağına yorulur.
Ölü bir bebek görmek sizin parçanız olan bir şeyi kaybedebileceğinize, bu şeye daha çok ilgi göstermeniz gerektiğine yorulur.
Rüyada bir bebeği emzirdiğinizi görmek sahip olduğunuz bilgi, beceri ve deneyimlerden birilerini çok ciddi bir fayda sağlayacaksınız, o insanın ihtiyacını karşılayıp çok büyük sevaba gireceksiniz demektir.
Rüyada bir bebeğin vücudunda kızarıklıklar görmek çok değer verdiğiniz bir konu ile ilgili endişeler duyacaksınız ve o sorunu yok etmek için çok fazla çaba harcayacaksınız demektir.
Rüyada bir bebeğin elinizle sırtını okşayarak gazını çıkarmaya çalıştığınızı gördüyseniz kendi başınıza gelecek bir olayı kendinizin çözeceğinin işaretidir.
Rüyada bir bebeği salladığınızı ve onu uyuttuğunuzugördüyseniz yaşayacağınız olaylarda huzur ve sükûn aradığınızın göstergesidir.
Rüyada bir bebeğin altını temizlediğini gördüyseniz yakın bir arkadaşınızın veya akrabanızın yaptığı bir hatayı temizleyeceksiniz ve ona büyük bir iyilik yaparak onu rahatlatacaksınız demektir.
Rüyada ağlayan bir bebeği sakinleştirip ağlamasını durdurduğunuzu gördüyseniz kendi sorununuzu kendinizin çözeceğine işaret eder.
Rüyada konuşma zamanı gelmediği halde konuşan bir bebekgördüyseniz dini inancınızın artacağına ve dini ibadetlerinizi daha özenerek yapacağınız anlamına gelir.
Yeni doğmuş çocuk üzüntü ve kedere, cahil halkı hoş tutmaya, Yerde bulunan kız çocuğunu oradan kaldırıp kucağına almak her türlü hayra pek yakında kavuşmaya - yoksulsa zengin olması, hasta ise şifa bulması, sıkıntıda olanın bundan kurtulması gibi tabir edilir. Hassta olan erkek ve kadının çocuk doğurması iyileşmelerine delalet eder. ( Daha geniş tabir için Bakınız; DoğumBeşikÇocuk.)
Oyuncak bebek, eğlenceli bir yere davet edileceğine, bebeği hediye ediyorsa, pişman olacağı bir iş yapacağına işarettir.
Bebek haberdir. Eğer bebek güzelse iyi bir haberdirÇirkin, cılız, sıska bir bebek kötü haber veya dedikodudur. Üstü başı kirli bir bebek yakın zaman sonra para geleceğine işarettir. Ağlayan bir bebek sevilen kimsenin tatlı sözleridir.
Ağlayan bebek, hastalığın ve hayal kırıklığının, mutlu bebek mutluluğun habercisidir. Eğer bebeği emziriyorsanız, yakın çevreden gelecek kötülüğe hazır olun.
Çıplak, temiz bebek göz aydınıdır, çok sevinç verir.
Rüyada bebeklerin bir arada uslu uslu oynadığını görmek gireceğiniz ortamda sizi sıkınntıya sokacak her hangi bir şeyle karşılaşmayacağınızın göstergesidir.
Rüyada bebeklerin bir arada kavga gürültü ve bağrış çağrışlaoynadığını görmeniz gireceğiniz ortamda huzurunuz olmayacak ve o ortamdan ayrılmak isteyeceksiniz şeklinde yorumlanır.
Rüyada bir bebeğin altını temizlerken huylandığınızı görmek eğer bebeğiniz yoksa hiç işinize sinmeyen bir işte çok önemli bir noktaya geleceksiniz şeklinde yorumlanır.
Bebek (canlı) rüya tabiri hakkında sormak istediklerinizi, eleştirilerinizi ve yorumlarınızı aşağıdaki yorum bölümümüzdenyazabilirsiniz.

Rüyada bebek görmek mutluluk ve neşenin habercisidir. Bazen rüyanızda bebek görmüş olsanız bile bu rüya size iç sıkıntısı verebilir. Bu gibi durumlarda olumsuz düşünmeye gerek yoktur. Rüyada bebek görmek her zaman iyiye yorulmaktadır. Bebek özellikle şansı simgeler. Şanslı günlerin kapıda olduğunun habercisidir. Beklemedeğiniz kapılar size açılabilir, gündemde olmayan maddi gelirler ortaya çıkabilir. İçgüdülerinize ve fikirlerinize güvenmelisiniz zira bu dönemde aklınıza gelen fikirler size fayda sağlayacaktır. Gireceğiniz işlerde şansınız yüksek olacaktır.
Bu rüyanın bir çok güzel anlamı vardır. Etrafınızdaki insanlardan göreceğiniz faydalar da söz konusu olabilir. Ayrıca bebek, doğumdan sonra ortaya çıkan mucizevi bir varlık olduğundan rüyalarda yeni oluşan durumları, işleri, gelir kapılarını, dostlukları ve aşkı da simgeleyebilir. Rüyada görülen bebek neşenin, huzurun ve mutluluğun sembolüdür.
Bazı durumlarda rüya, bebeğin nasıl görüldüğüne göre farklı şekillerde de tabir olunmaktadır. Örneğin mutlu ve güzel bir bebek feraha ermeye delalet ederken, ağlayan bir bebek  içinizdeki pişmanlıkların sembolü olabilir. Aşağıda rüyada bebeğin görülme şekillerine göre, çeşitli tabirler yer almaktadır. Rüyanızda gördüğünüz diğer nesneler ve olaylarla birlikte yorumladığınızda rüyanızın size ne anlatmaya çalıştığını çok daha net anlayabilirsiniz.
Rüyanızda bebek sevdiğinizi görmeniz, alacağınız güzel haberlerin müjdecisidir.

Rüyada bebek görmek tabiri

Rüyada bebek emzirmek

Rüyada bebek emzirmek bazı kayıplarınızın olabileceğine, bu konuda dikkatli olmanız gerektiğine işaret eder. Ayrıca etrafınızdaki kişilere karşı da dikkatli olmalısınız. Yakınınızda bulunan kişiler bilerek veya bilmeyerek size zararı dokunacak şeyler yapabilir. Birilerinden kötülük görebilirsiniz. Kendinizi mümkün olduğu kadar korumaya almalısınız.

Rüyada kız bebek görmek

Rüyada kız bebek görmek, işlerinizin düzgün gideceğine delalet eder. Hanenize bereket gelecektir. Rüyada kız bebek görmenin bir diğer tabiri ise çevrenize karşı itibarınızın artacağıdır.
Rüyanızda onu kucağınıza almışsanız bu rüya, yaptığınız işlerin hayırlı sonuçlar getireceğinin işaretidir. Maddi durumunuz kötü ise zengin olacaksınız demektir. Eğer sıkıntılı bir dönemdeyseniz feraha ereceğinizin müjdecisidir.
Hamile bir kadın rüyasında kız bebek görmüş ise, bebeği erkek olacak demektir.

Rüyada erkek bebek görmek

Rüyada erkek bebek görmek, alacağınız hayırlı haberleri temsil eder. Size gelecek bu haberler, sizi fazlasıyla sevindirecektir.
Hamile bir kadın rüyasında erkek bebek görmüş ise, bebeği kız olacak demektir.

Rüyada beşik sallamak

Rüyada beşik sallamak eğer çalışıyorsanız iş yerinizde olumlu gelişmeler yaşanacağının habercisidir. İş yeri sahibiyseniz bereketli bir döneme gireceğinize delalet eder. Eğer işsizseniz yakın zamanda işe girebilirsiniz.

Rüyada ağlayan bebek

Rüyanızda ağlayan bir bebek görmüşseniz, bu rüya işlediğiniz günahlardan dolayı pişmanlık duyup tövbe edeceğinize işaret eder.
Ağlayan bebek ile ilgili bir diğer yorum ise psikolojiktir. Duygusal olarak ihtiyacınız olan bazı şeyler olabilir. Etrafınızdaki insanların ilgisini ve sevgisini daha sık görmek istiyor veya  daha çok takdir görmek istiyor olabilirsiniz.
Eğer rüyanızda onu susturmaya çalıştıysanız, bu rüya, işle ilgili çeşitli gelişmelerin olacağına ve bu gelişmeler adına çaba sarfedeceğinize işaret eder.

Gülen bebek

Rüyada gülen, mutlu bir bebek görmek sıkıntılarınızdan kurtulacağınızın habercisidir. Rahat bir dönem sizi bekliyor demektir.
Eğer rüyanızda bebekle oynayarak onunla güzel bir zaman geçirmişseniz, bu rüya, dostlarınızla birlikte geçireceğiniz güzel günlere delalet eder.

Terkedilmiş bebek

Rüyanızda terkedilmiş bir bebek görmeniz ailenizden veya akrabalarınızdan gelecek mal ve mülk şeklinde yorumlanır.
Bebeği sahiplenerek ona yardım ettiğinizi görmüşseniz, hayatınızdaki sıkıntılar kısa süre içerisinde geçmişte kalacaktır. Borcunuz varsa borcunuzdan kurtulursunuz, işlerinizde sorunlar yaşıyorsanız sorunlarınız ortadan kalkar, hanenizde bereket yoksa hanenize bolluk ve bereket gelir. Böyle bir rüya yakın zamanda menfaatinize olacak hayırlı olaylara yorulur. Canınızı sıkan ve aklınıza takılan konular varsa sıkıntılarınız yakın zamanda beklemediğiniz bir şekilde geçecektir.

Konuşan bebek

Rüyanızda bir bebeğin konuştuğunu görmüşseniz, bu rüya geleceğinizde ve ahiret hayatınızda mutlu olacağınızın müjdecisidir.

Güzel bebek

Rüyanızda gördüğünüz bebek mutlu ve güzel bir bebekse, sevinçi haberlere delalet eder.

Çirkin bebek

Rüyanızda gördüğünüz bebek zayıf ve çirkinse, can sıkıcı haberler işiteceksiniz demektir.

Kirli bebek

Rüyanızda kirli bir bebek görmeniz, beklemediğiniz bir yerden elinize geçecek paraya yorulmaktadır.

Temiz bebek

Mis gibi kokan temiz bir bebek, gönül ilişkilerinizde mutluluğa ereceğinize yorulur. Bu dönemde yeni bir aşk kapıda olabilir veya sağlam dostluklar kurabilirsiniz.

Ağlayan bebek

Sevdiğinizin, güzel sözlerle sizi hoş tutacağına delalet eder.

Yeni doğmuş bebek

Rüyada görülen yeni doğmuş bebek, yakın zamanda başınıza bazı sıkıntılar geleceğine fakat bu sıkıntıların ardından neşe dolu günlerin de sizi beklediğinin habercisidir.

Oyuncak bebek

Oyuncak bebek alacağınız bir davetin sizi sevindireceğine delalet eder. Rüyanızda birisi size oyuncak bebek hediye ederse, bu rüya, alacağınız kararlardan ilerde pişman olabileceğinize karşı bir uyarıdır.
Bir diğer rüya tabirine göre ise bu rüya aşk yaşamınızda fazla rahat davrandığınızın işaretidir.  Rüyada oyuncak bebek görmek gönül ilişkilerinizde daha düzgün davranmanız için size gelen bir uyarı niteliği taşımaktadır.
Birine oyuncak bebek hediye ettiğinizi görmeniz ise bazı konulardaki tavır ve davranışlarınızdan dolayı pişmanlık yaşayacağınıza delalet eder.

Bebek doğurmak

Rüyanızda bebek doğurmanız gelecek günlerde yeni gelir kapılarınızın açılacağına işaret eder.

Doğum

Rüyada bir doğuma şahit olmanız ve bir bebek görmeniz, eğer erkekseniz eşinizden boşanacağınıza, maddi durumunuz kötüyse kısmetlerinizin artacağına ve durumunuzun iyileşeceğine, maddi durumunuz iyiyse işlerinizin kötüleşeceğine, gurbette iseniz vatananıza döneceğinize delalet eder.
Eğer rüyanızda doğuma doğru giderken kendinizi görmüşseniz, eskiden beri aklınızda olan ve yapmak istediğiniz şeyler için daha fazla emek vermeye başlayacağınıza delalet eder.

Emziren anne

Rüyanızda bir yakınınızın bebek emzirdiğini görmeniz, o yakınınızın yakın zamanda feraha ereceğine işaret eder.
Rüyada süt emen bir bebek görmek ise hanenizde bolluk ve bereketin artacağının habercisidir.

Uyuyan bebek

Rüyada uyuyan bebek görmek geleceğinizin güzel olacağının işaretidir.

Oynayan bebek

Rüyada oynayan bebek görmek, mutlu olacağınız şeklinde yorumlanır.

Zayıf bebek

Rüyada zayıf bebek görmek biraz sıkıntılı günler geçireceğiniz şeklinde tabir edilir.

Bebeğin altına yapması

Bebeğin altına yaptığını görmek, hanenizde bolluk olacağına delalet eder.

Şişman bebek

Bu rüya, güzel günlerin kapıda olacağının müjdecisidir.

Bebek öldürmek

Verdiğiniz kararların size fayda yerine zarar getireceğine delalet eder. Bu nedenle hayatınızla ilgili kararlar verirken ince eleyip sık dokumalısınız. Size güzel gibi gözüken şeyler aslında sizin hayrınıza olmayabilir. Bu nedenle mantıklı davranmakta fayda olacaktır. Bu rüya bir uyarı rüyası olarak dikkate alınmalıdır.

Rüyada bebeğe dönüşmek

Rüyada kendisini bebek olarak görmek, rüyayı gören kişinin maddi durumunun düzeleceğine yorulmaktadır.

Rüyada bebek sahibi olmak

Rüyanızda bir bebeğinizin olduğunu görmeniz, yeni maddi kapıların size açılacağının işaretidir. Eğer bekarsanız yeni biriyle tanışabilir veya var olan ilişkinizi evlilik yolunda ilerletebilirsiniz.  Bu rüya hasta iseniz yakın zamanda şifa bulacağınızın müjdecisidir. Rüyada bebek sahibi olmak her şekilde iyiye yorumlanabilir. Herhangi bir ihtiyacınız varsa hiç beklemediğiniz şekilde bu ihtiyacınız giderilir. Ummadığınız yerlerden maddi ve manevi destek görürsünüz. Üstelik tüm bunlar siz hiç çaba sarfetmeden gerçekleşir.

Bebeğin bir şey vermesi

Rüyanızda bebek size bir şey verirse sizi sevindirecek bir haber alacağınıza veya ummadığınız bir yerden elinize mal yada para geleceğine delalet eder.

Küçük bebek

Rüyanızda gördüğünüz bebek normalden daha küçükse, sizi kaygılandıran şeylerin aslında farazi olduğuna işaret eder.

Bebekle yolculuk

Rüyanızda yanınızda bir bebekle yola çıkmanız, gerçek yaşamınızda da bir seyahat yapacağınız şeklinde yorumlanmaktadır.

Beşikte bebek

Beşikte yatmış bebek, mutluluğa ve maddi gelirlerlere delalet etmektedir.

Bebek arabası

Rüyanızda bebek arabasında olan bir bebek görmeniz çok uzun sürmeyecek sıkıntılı bir dönem atlatacağınıza yorulur. Bu dönemin ardından huzurlu ve mutlu günler gelecektir.

Ölü bebek

Çok sevdiğiniz bir eşyayı veya sevdiğiniz bir yakınınızı kaybedebilirsiniz. Bu nedenle ilişkilerinizde daha yapıcı olmalısınız. Maddi olarak da harcamalarınıza dikkat etmeli ve işlerinizle daha çok ilgilenmelisiniz.

Yürüyen bebek

Rüyanızda yürüyen veya oynayan bir bebek görmeniz, yaşamınızın ileriki dönemlerinin çok güzel geçeceğine yorulur. Neşeli ve huzurlu bir gelecek sizi bekliyor demektir.

Rüyada bebek psikolojik yorum

Rüyada görülen herşeyin bilinçaltımızda bir sembol olduğunu biliyoruz. Rüyanız gelecekten haber verebileceği gibi bilinçaltınızın size gönderdiği bir mesaj da olabilir. Genel olarak bebeğin sembolize ettiği şeylere bakarsak çoğunlukla bunların masumiyet, sıcaklık ve yeni başlangıçlar olduğunu görürüz.  Bebekler, saf savunmasız, çaresiz ve bozulmamış olan kendi iç duygularımızı temsil eder. Rüyanızda gördüğünüz bebeğin neler yaptığına bakarak farkına varmadığınız arzularınızı ve duygularınızı daha rahat görebilirsiniz.
Rüyada bebek görmek ayrıca karakterinizdeki değişimlerin ve gelişimlerin de yansıması olabilir.
Bu rüya ile ilgili bir başka yorum da günlük yaşamın koşuşturmasında içinizdeki çocuğa yeterince ilgi göstermeyişinizdir.

Mutlu bebek

Rüyanızda gördüğünüz bebek gülümsüyorsa ve mutlu ise bu rüya içsel olarak huzurlu ve mutlu olduğunuzu ifade eder.

Bebek bulmak

Rüyanızda bir bebek bulmanız, aslında içinizde gerçekleştirmek istediğiniz arzularınızla ilgili gerekli potansiyelin olduğunu ifade eder. Herhangi bir isteğiniz gerçekleştirmek için bilinçüstünüzde kendinize güvenmiyor veya kendi kendinize çeşitli bahaneler üretiyor olabilirsiniz. Bilinçaltınız size bunun doğru olmadığını söylüyor. Belki de bilinçaltınızı dinlemeniz gerekiyor.
Bu rüya başka şekilde de yorumlanabilir. Yaşamınızda değişen koşullar nedeni ile bir yere koyup unuttuğunuz bazı yetenekleriniz rüyanızda bulduğunuz bir bebek şeklinde karşınıza çıkmış olabilir. Bu rüya size rafa kaldırdığınız projeleriniz, hobileriniz ve ilgi alanlarınızla ilgili çalışmalarınız için şu anda doğru zamanda olduğunuzu anlatmaya çalışıyor olabilir.

Ağlayan bebek

Rüyada ağlayan bir bebek görmek içinizde ilgi isteyen bir parçanızı simgeler. Sevgiye muhtac olan bu parçanız gerek başkaları tarafından gerekse sizin tarafınızdan yeterince kabullenilmemiştir. Kendinizde beğenmediğiniz yönler yüzünden belki de kendinizi kötü hissediyor olabilirsiniz. Öncelikle kendinizi olduğunuz gibi kabul etmeli, olumsuz gördüğünüz özellikleriniz de dahil olmak üzere bütünüyle kendinizi kabullenmeli ve sevmelisiniz. İç çatışmalarınızdan dolayı kendi içinizde sevmediğiniz bu parçanız bilinçaltınızdan bu rüya yoluyla açığa çıkmış olabilir.
Alternatif olarak, bu rüya yerine getirilmemiş hedefleri ve hayatınızda eksik olan şeylerin temsili olabilir. Böyle bir bebek, ihmal ettiğiniz hayallerinizi ve isteklerinizi simgelemektedir.
Bir diğer taraftan rüyada ağlayan bebek görmek kendinizi ve ailenizi korumak için yeterli özelliklere sahip olmadığınızla ilgili kaygılarınız olduğunu ifade ediyor olabilir.

Aç bebek

Rüyada aç bebek veya açlıktan ağlayan bebek görmeniz, başkalarına olan bağımlılığınızı yansıtmaktadır. İlgi çekme, takdir edilme gibi konularda kendinizi eksik hissediyor olabilirsiniz. Çaresizlik, başkalarına olan muhtaçlık ve güvensizlik duygularınız bu rüya yoluyla bilinçaltınızdan size yansıyor olabilir.

Yürüyen bebek

Rüyanızda yürüyen, koşan veya dans eden bir bebek görmeniz hayatınızda sizin için potansiyeli yüksek birçok imkanın varlığından haberdar olduğunuzu sembolize etmektedir.
Eğer bir bebek sahibi iseniz, rüyanız bebeğinizle ilgili umutlarınızın bir sembolü olmaktadır.

BEBEK

Rüyada Bebek görmek ile alakali tabirler, Rüyada Bebek görmek ne anlama gelir, Bebek nasil tabir edilir? Diyanet rüya tabirlerine göre ve Bebek dini rüya tabirlerinde Bebek anlami tabiri
Tiflisi Tabirleri : » Çağdaş Ulema: Bebek görmek; genel olarak iyiye…

Bebek doğurmak; yeni gelir kaynakları elde edeceğinize…

Doğmakta olan bebek görmek; erkekler için eşlerinden ayrılmaya, fakirler için iyiye, zenginler ve tacirler için kötüye, yolcular içinse memlekete geri dönmeye…

Tanıdığınız bir bebeği süt e-merken görmek; bebeğin annesinin mutlu olacağına…

Bebeğe isim koymak; hayatınızda birtakım değişiklikler olacağına…

Bebeği uyurken görmek; iyi bir geleceğiniz olacağına…

Bebeği oynarken görmek; sevineceğinize…

Zayıf bebek görmek; huzursuz bir dönem geçireceğinize…

Şişman bebek görmek; iyi bir dönem geçireceğinize…

Ölmek üzere olan bir bebek görmek; beklenmedik bir başarı elde edeceğinize…

Bebek öldürmek; kendi kendinize büyük bir zarar vereceğinize işarettir.

Diyanet Ruya : Rüyada bir erkek bebek görülmesi; müjde alınacağına işaret eder. Bir kimsenin rüyasında küçük bir oğlan çocuğunu sırtına yüklendiğini görmesi; o kimsenin üzüntüye maruz kalacağına ve hastalanacağına delalet eder. Yine bir kimsenin rüyasında bir kız çocuğu görmesi; o kimsenin bolluğa ereceğine, şerefinin artacağına ve zorluktan sonra kolaylık göreceğine yorumlanır. Rüyanızda henüz meme emen bir kız çocuğu görmeniz; övgüye layık ve kendisinden iyilik ümit edilen hayırlı bir işe işaret sayılır. Rüyada küçük kız çocuğu görülmesi; rüyayı gören kimse için dünyalığa delalet eder.Bir kimsenin rüyasında bir yere bırakılmış bir kız çocuğunu kaldırdığını veya onu yüklenip götürdüğünü, ya da kendisinin bir kız çocuğunun doğduğunu görse; bu rüyayı gören kimse eğer tutuklu ise veya hukukuna tecavüz edilmiş ise veyahut da borçlu ise bütün bu sayılanlardan kurtulacağına ya da bir çocukla müjdelenerek sıkıntı ve üzüntüsünün gideceğine ve sayılanlardan hiçbiri kendisinde yoksa üzüntü ve kedere maruz kalacağına yorumlanır. Rüyanızda çocuk olduğunuzu ve beşikte bağlı bulunduğunuzu görmeniz; tutuklanacağınıza veya hasta olacağınıza yorumlanır. Rüyada görülen çocuk eğer beşikte bağlı olmayıp kendi haline bırakılmış ise; o kimsenin aklını zayi edip delireceğine işaret sayılır. Bir kadının rüyasında çocuk olduğunu görmesi; dünyanın kendisice meyletmesine ve ebediyen çocuğunun olmayacağına delildir.

İhya Rüya Tabirleri : yeni doğmuş çocuk üzüntü ve kedere, cahil halkı hoş tutmaya, Yerde bulunan kız çocuğunu oradan kaldırıp kucağına almak her türlü hayra pek yakında kavuşmaya - yoksulsa zengin olması, hasta ise şifa bulması, sıkıntıda olanın bundan kurtulması gibi..-; Hassta olan erkek ve kadının çocuk doğurması iyileşmelerine delalet eder. ( Daha geniş tabir için Bakınız; Doğum, Beşik, Çocuk.)

Seyyid Süleyman : Bkz. Çocuk.

MollaCami Tabiri : Rüyada erkek çocuk görmek müjdeye işaret eder. Rüyada kız çocuğu görmek ise bolluğa, şerefe, zorluktan so a kolaylığa işaret eder. Kız çocugunu görmek, sevinçli bir işle karşılaşılacağını işaret eder.
Rüyada çirkin, cılız sıska bir bebek görmek tatsız kisa süre sonra para gelecegini bildirir.
Rüyada ağlayan bir bebek görmek sevilen kimsenin tatli sözleridir. yeni dogmus bir bebek görmek, iyi degildir.cok güzel giyimli bir bebek saglikli ve sevincli göründüyse varolan sikintinin önemsiz ve cabuk atlatilacagina isarettir.
Devamını Oku...


Rüyada Altın görmek

07:57

Rüyada altın görmek farklı manalara sahiptir. Rüyada altın görmekgenel olarak arzulara ulaşmaya, sevince ve neşeye işaret eder. Gerçekleşecek dilekleriniz parasal mevzularda olabileceği gibi manevi yaşamanızla da ilgili olabilir. Maddi ve manevi dilekleriniz yakın zamanda gerçekleşecek ve siz rahata ereceksiniz. Ayrıca yakın çevreniz ve dostlarınızdan da destek görebilirsiniz. Rüyada altın görmek, rüyayı gören kişinin hasta olması durumunda, kısa süre içerisinde şifa bulacağı müjdesidir. Herhangi bir işle uğraşmak veya bir başlangıç yapmak istiyorsanız tereddütünüz olmasın çünkü rüyada altın görmek yolunuzun açık olduğunu işaret eder.
Elinizi atacağınız her işte beklediğinizin çok daha üstünde ve çok daha iyi bir şekilde muvaffak olacaksınız. Çevrenizdeki kişilerin takdirini toplayacaksınız. Hatta zengin bile olabilirsiniz. Bazı durumlar ise yapmak istediğiniz şeylerin olumlu sonuçları olacağı konusunda size gelen bir uyarıdır. Bu konularda adım atmaktan çekinmemelisiniz. Ayrıca yakınlarınızla ilgili içinizde duyduğunuz şüphelerin yersizliğine de dikkat çeken bir rüyadır. Karşınızdaki kişilerin samimiyetini ifade eder. Altın bazen de sizin hakkınızda çevrede dönen dedikoduları işaret eder. Bir noktada yığılan altınlar görmeniz, etrafınızda olan ve hatırı sayılır bir kişi hakkında gizli bir bilgiye sahip olacağınıza delalet eder.
Altın kişiliğin en iyi ve en değerli yönlerine işaret eder. Bir kişi rüyasında altın bulursa, kendindeki bu özellikleri keşfedeceği anlamına gelir. Altın güç, saygı, nüfuz ve parayı simgeler. Bununla birlikte değerli zihinsel-ruhsal niteliklerin rüya sahibinde bulunduğuna ancak kendisinin farkında olmadığına da delalet etmektedir. Altın, rüyada görüldüğü şekle göre anlamı değişen bir semboldür. Gelecekten emin olmanız gerektiğini, her koşulda ilerleme sağlayacağınızı, sizin için büyük önem taşıyacak ilişkilere başlayacağınızı, şanslı bir döneme gireceğinizi işaret eder. Altını gömüyorsanız, bir şeyleri saklamaya çalışacaksınız demektir. Altınınız olduğunu ve altınınızı kaybettiğinizi görmeniz, sadık bir dostunuzla aranıza mesafe gireceğini veya bu kişiyi kaybedeceğinizi delalet eder. Altını yıkamak çok çalışmak zorunda olduğunuz bir işin üstesinden başarıyla geleceğiniz anlamını taşır.

Altın rüya tabiri

Rüyada birinin altın vermesi

Bir ölü tarafından size hediye edilen altın, sıkıntıdan ve cefadan kurtulacağınızı işaret eder. Eğer altını almamışsanız, bir konuda bazı insanlar yüzünden canınız sıkılacak demektir.
Size verilen altının miktarı çok ise veya külçe halinde altın verilmişse, iş yerinizde çok yüksek bir makama geleceksiniz demektir. Eğer kendi işinizin sahibiyseniz, yeni bir işe daha el atabilirsiniz.
Rüyayı gören kadınsa ve altını kendisine bir erkek vermişse, bir erkekle gizli bir ilişki yaşayacağına delalettir. Fakat rüyanız size bu durumun er ya da geç ortaya çıkacağı konusunda sizi uyarıyor.

Rüyada altın dağıtmak

Eğer rüyanızda çok miktarda altına sahipseniz ve bu altınları çevrenize dağıttığınızı görmüşseniz, borçlarınızı yakın zamanda kapatacaksınız demektir.
Bir kişiye kırık, bozuk veya ezilmiş bir altın vermeniz o kişiyle aranızda ufak çaplı bir tartışma yaşanacağını ifade eder. Bu tabir, bir kişinin size kırık, bozuk veya ezilmiş bir altın vermesi durumunda da geçerlidir.

Hamile kadının altın görmesi

Hamile bir kadının rüyasında altın görmesi, bebeğin kız olacağının müjdecisidir.

Rüyada altın saklamak

Rüyanızda altın bulup, bu altınları sakladığınızı görmeniz yakın zamanda, size şaşırtıcı bazı sırlar verileceği manasına gelir.

Altın para basmak

Rüyanızda altın para basıyorsanız, dini yaşamınız hayatınızın içerisinde daha fazla yer tutmaya başlayacak. Temel dini vazifelerinizi yerine getirmeye başlayacaksınız.

Rüyada altın toplamak

Rüyanızda altın topladığınızı görmeniz yeni bir işe gireceğinizin veya bir işyeri açacağınızın habercisidir.

Rüyada altın bulmak görmek

Rüyanızda bir tane altın bulursanız, size emanet edilen mal sebebiyle şahitlik yapmak durumunda kalacaksınız demektir.
Bir diğer rivayete göre de böyle bir rüya, gerçek yaşamınızda da alın bulacağınıza delalet eder.
Altın bulduktan sonra, altının erimesi veya kaybolması, rüyayı gören kişinin annesinden dolayı kısa süreli bir üzüntü yaşayacağını işaret eder.
Eğer bulduğunuz altınlar 5 tane ise, yakın zamanda namaz kılmaya karar verebilirsiniz.

Sahte altın

Rüyanızda gerçek zannettiğiniz ve sonradan sahte olduğunu anladığınız altın görmeniz, bir arzunuzun tam gerçekleşecekken bir anda işlerin ters gideceği ve arzunuzun gerçekleşmeyeceği manası taşır.

Rüyada altın bilezik görmek

Rüyasında altın bilezik gören bir kişi, beklemediği bir yerden zenginliğe kavuşur.

Altın kıyafetler

Rüyanızda altından yapılmış kıyafetler kuşandığınızı görmeniz, seçeceğiniz eşin sizinle eşit statüde olmayacağı anlamını taşımaktadır.

Rüyada altın külçesi görmek

Altın külçesi her ne kadar olumlu bir anlama sahipmiş gibi görünse de, eski rüya tabircilerine göre bunun tam zıttı bir anlama sahiptir. Rüyasında altın külçesi gören kişi, maddi kayba uğrar.

Altın ev

Rüyasında evinin altına dönüştüğünü gören kişinin evinde yangın çıkar.

Ellerin altına dönüşmesi

Elleriniz altına dönüşürse, çalıştığınız işle ilgili sıkıntılı bir döneme girersiniz.

Altın işçisi

Rüyanızda altını şekle sokan ve madenden çıkaran bir işçi görmeniz size yol gösterecek ve yanlışlarınızı dürüstçe söyleyecek bir dosta işaret eder.

Altın ustası

Rüyada altını işleyen bir usta veya kuyumcu görmeniz neşe ve mutluluğu temsil eder. Bir diğer taraftan kuyumcu görmek bir çocuğunuzun olacağının müjdesi olabileceği gibi etrafınızda dönen hile ve yalanların da tezahürü olabilir.
Rüyanızda altın ustası, altın bir ziynet eşyasının üzerini değerli taşlarla süslüyorsa; düşmanlarınızla anlaşma sağlayacaksınız demektir. Etrafınızdaki kötü kişilerden kurtulacaksınız. Aynı zamanda bu rüya olumsuz bir dönemin sonu, bolluk ve bereket dolu bir dönemin başlangıcı şeklinde de yorumlanmaktadır.

Altın hurdası

Altın hurdası görmek aile ve dost çevrenizde sizi hoşnut edecek kişilerin olduğunu ifade eder.

Altın eşyalar

Rüyada altın eşyalar görmek, mutlu günlerin sizi beklediğinin habercisidir. Rüyanızda altından yapılmış yemek takımları, bardaklar veya tabaklardan yemek yer veya bir şeyler içerseniz sıkıntılarınız yakın zamanda geçecektir.

Altın ziynet eşyaları

Rüyada görülen altın ziynet eşyaları her zaman olumlu yorumlanır.

Altın gerdanlık

Rüyanızda gördüğünüz altın gerdanlık; eğer rüyayı gören kadınsa evliliğe, eğer rüyayı gören erkekse devlet kapısında gireceği bir iş ve saygınlığa işaret eder.

Altın yüzük

Rüyada altın yüzük takmak, evlilikle müjdelenir.

Altın kolye

Rüyada görülen altın kolye hayırlı kabul edilmektedir. Mutlu olacağınız haberler ve gelişmeler yaşayacaksınız.

Altın taç

Rüyada görülen altından yapılmış bir taç güç, onur ve saygınlığı simgeler. Aynı zamanda bilinç ya da ruhsal farkındalığın daha yüksek seviyelerine ulaşacağınızın bir işaretidir. Başarı ve üstesinden geleceğiniz olayları da sembolize ediyor olabilir. Bu rüya yorumlanırken, rüyanızda gördüğünüz taçı kimin taktığı da önemlidir.

Altın yemek

Rüyanızda altınları yediğinizi görmüşseniz, ilerleyen dönemlerde birikim yapacaksınız demektir.

Sandıkta altın

Sandıkta veya sandık gibi kapalı kutularda bulunan altınlar yeni mallar edineceğinizin işaretidir.
Altınlar eğer kese gibi şeylerle bağlanmışsa rüya yine aynı şekilde yorumlanır.

Altın tutmak

Rüyanızda birkaç tane altın parayı tutuyorsanız, karşılaşacağınız bazı olaylardan dolayı kederlenebilirsiniz. Hakkınızda dedikodular dolaşıyor olabilir. Eğer beş adet altın tutuyorsanız, çevreniz tarafından onaylanan bir işe girişebilirsiniz. Bir tane altın tutuyorsanız yeni bir ev alırsınız.

Altın para basmak

Rüyada basılan altın paralar, dini vecibelerinizi yerine getireceğinizin işaretidir.
Resimli altın
Rüyada görülen üstünde resim bulunan altınlar, doğru yolu şaşırabileceğiniz konusunda size gelen bir uyarıdır. Gelecek dönemlerde sergileyeceğiniz davranışlar ve vereceğiniz kararlar hususunda ciddiyetle düşünmeli ve ince eleyip sık dokuyarak hareket etmelisiniz.

Altın kaybetmek

Rüyanızda elinizdeki altınları kaybetmeniz, dini vecibelerinizi yerine getirmediğiniz manası taşımaktadır.
Bir diğer rüya tabirine göre ise kaçıracağınız fırsatları simgeler. Karşınıza çıkacak fırsatları kaçıracak olabilirsiniz. Bu rüya geleceğe işaret ettiği gibi geçmişi de simgeliyor olabilmektedir.

Büyük altın

Rüyada görülen büyük bir altın size verilecek bir emanete veya bir konuda kazanacağınız uzmanlığa işaret eder.

Allah yazılı altın

Rüyada üzerinde Allah yazılı veya Allah’ın isimlerinden biri yazılı bir altın görürseniz yakın zamanda hayırlı olaylarla karşılaşacağınız anlamına gelir.

Rüyada altın psikolojik anlamı

Rüyanızda altın görmeniz zenginlik ve servet beklediğinizi ifade eder. Bir diğer yandan zaten bu zenginlik ve servete sahip olduğunuzu düşünüyor olabilirsiniz.
Rüyada görülen altın bilinçaltınızdaki beklentileri de ifade ediyor olabilir. Rüyada altın şifa, aydınlanma, içsel gelişim ve zenginlik beklentilerinin sembolüdür. Altının olumsuz anlamları da olabilir. Hırslarınız ve günah olarak anlamlandırdığınız davranışlarınız bu rüya ile açığa çıkmaktadır.
Altın manevi ödülleri işaret eder. Zenginliği, zarafeti ve kendinizi geliştirmekle ilgili azminizin sembolüdür.

Rüyada altın bulmak

Rüya altın bulmak kendi içinizde değerli bir şey keşfettiğinizi gösterir. Bu bazı gizli yetenekler ya da bilgi olabilir.

Rüyada altın gömmek

Rüya altın gömmek  kendiniz hakkında bir şeyler saklamaya çalışıyor olduğunuzu göstermektedir.

Altın madeni

Rüyada altın madeni görmek başarı ve zenginlik göstergesidir.

Altın tozu

Rüyanızda gördüğünüz altın tozu bazı kişisel ilişkilerinizin sona ermesi ile ilgili pişmanlıklarınızı gösterir. Bu konuda hata yapmış olduğunuzu düşünüyor olabilirsiniz.

Altın kaybetmek

Rüyanızda altın kaybetmeniz aynı altın tozu gibi yorumlanmaktadır. Hayatınızda önemli olan bir kişi veya bir nesneyi kaybetmiş olabilirsiniz. Bu kaybınız sizi, kendinizin bile fark etmediği kadar üzmüş. Bu üzüntü bir suçluluk duygusunun da tezahürü olabilir.
Rüyanızdaki altın kısaca sizin için değerli olan maddi ve manevi her şeyi simgeleyebilir. Rüyanızda gördüğünüz durumlarla birlikte yorumladığınızda aslında bilinçaltınıza neleri ittiğinizi açığa rahatlıkla çıkarabilirsiniz.
herkes iyice bilir ki altın dünya zinetidir. Dünya ise müminler için meşakkat mahallidir. Bu nedenle rüyada altın görmek, borca, gam ve kedere alâmettir.
rüyada altın bilezik takmak
Rüyada altın bilezik taktığını görmek, rüya sahibinin eline geçecek bir mirasa işaret eder.
rüyada altın külçe bulmak
Rüyada altın külçesine rastgeldiğini görmek, elden çıkacak mala işarettir. Yine altını külçe ettiğini görmek, şer ve helak ile tâbir olunur.
Rüyada kendisine büyük bir altın parçası verildiğini görmek, devlet işlerinde yüksek derecelere nail olmaya delâlet eder.
Rüyada altın bilezik görmek
Câfer-i Sâdık (r.a.) demiştir ki: Rüyada altın bilezik görmek beş şekilde tâbir olunur:
1- Riyaset (baş olma, reislik),
2- Hikmet,
3- Günah ve hile,
4 -Gam ve keder,
5- Evlad ve kardeş.
rüyada elinde altın görmek
Ibn-i Şîrîn (rh.a.) demiştir ki: Rüyada elinde beş adet altın olduğunu görmek, halk indinde makbul olacak işlere delâlet eder. Elinde tek altın olduğunu görmek, güzel bir ev ile tâbir olunur.
rüyada iki elinde altın görmek
Rüyada iki elinin birden altın olduğunu görmek, iş hususunda sıkıntıya düşmeye işarettir.
Kıymetli elbiselerden başörtüsü, taç ve bunlara benzer nesnelerin altın sırma ile dokunmuş veya örülmüş olduğunu görmek; bu elbiseyi giyenlerin Allahu Teâlâ'ya yakınlıklarına delâlet eder.
Yine rüyada halis altın ve gümüşten olan şeyi görmek, ihlâsa, saf niyete, anlaşmaya ve doğru söze delâlet eder.
Rüyada gözlerinin altın olduğunu görmek, kör olmaya işarettir. Rüyada üzerinde, altın, Gümüş, boncuk veya mücevherden gerdanlık olduğunu görmek, devlet hizmetinde yüksek makama gelmeye delâlet eder.
ALTIN : Rüyada altın görmek birkaç şekilde yorumlanır.
Rüyada altın ile ilgili herhangi bir şey görmek, maddi, manevi ve Sağlık yönünden istenilen şeylerin gerçekleşeceği, çevreden iyilik ve yardım görüleceği bir döneme girildiğini gösterir.
Altın para, dedikodu demektir.
Altınları yığılı bir şekilde gören kimse, birisiyle ilgili bir sırrı öğrenir.
Bekar bir genç kız ya da erkek altın yüzük takarsa iyi bir evlilik yapar.
Bir erkekten altın para, altın ziynet eşyası alırken gören bir kadın, gizli bir ilişkiye girişir. Ama bu durum muhakkak duyulacaktır.
---
Altın ümit, iyi sıhat demektir. Altını başkasının elinde görmek, altını tutan için iyi bir hayata, altın bilezik görmek, itibarınızın artacağına,iki elinin altın olduğunu görmek,felç olunacağına, iki gözünün altın olduğunu görmek, kör olmaya, birisinden altın almak, büyük bir adamın etkisinde kalmaya, birisine altın vermek, kazançlı bir işe sahip olmaya, altın saymak, kısa süreli bir hastalık geçirileceğine, altın bozdurmak, keder ve hastalığa işarettir. Rüyada altın birkaç şekilde yorumlanır. Altın para dedikodu, söylentidir. Bir yerde altınların yığılı olduğunu gören, biriyle ilgili çok gizli bir durumu öğrenir. Bekar bir genç kız ya da erkek altın yüzük takarsa iyi bir evlilik yapar.
Rüyada altın bilezik taktığını görmek, rüya sahibinin eline geçecek bir mirasa delalet eder. Rüyada altın külçesine rast geldiğini görmek, elden çıkacak mala işarettir. Yine altını külçe ettiğini görmek, şer ve helak ile tabir olunur. Rüyada kişinin kendisine büyük bir altın parçası verildiğini görmek, devlet işlerinde yüksek derecelere nail olmaya delalet eder.
Rüyada altın bilezik görmek beş şekilde tabir olunur: 1) Riyaset (liderlik), 2) Hikmet, 3) Günah ve hile, 4) Gam ve keder, 5) Evlat sahibi olma ve kardeş.
Rüyada elinde beş adet altın olduğunu görmek, halk indinde makbul olacak işlere delalet eder. Elde tek altın olduğunu görmek, güzel bir ev ile tabir olunur.
Yine rüyada halis altın ve gümüşten olan şeyi görmek, ihlasa, saf niyete, anlaşmaya ve doğru söze delalet eder.
Rüyada kişinin gözlerinin altın olduğunu görmek, kör olmaya işarettir. Rüyada üzerinde, altın, gümüş, boncuk veya mücevherden gerdanlık olduğunu görmek, devlet hizmetinde yüksek makama gelmeye delalet eder.
Rüyada altın bilezik görmek, gelecek olan büyük bir mirasa işarettir. Rüyada beş altın görmek beş vakit namaza; altın ile gümüşü karıştırmak ihanete uğramaya; çocuk sahibi olmaya da yorumlanabilir. Rüyada altın erittiğini gören kimse çirkin bir hususta düşmanlık yapar ve halkın dilinde şöhret bulur. Rüyada altın bulmak zarara uğramaya, gam ve kedere işaret eder.
Rüyada eski sikkeler bulduysanız bu sevinç ve memuriyetin geleceğine delalet eder. Kadının altından mamul ziynet eşyası takınması sevinç ve kendine güvene delalet eder. Rüyada damgalanmış, işlenmiş bir altını olmak ev alacağınıza, değerli insanlarla tanışacağınıza delalet eder. Böyle beş altın görmek beş vakit namaza da işaret eder. Rüyada altın para görmek kişide bulunan emanete delalet eder. Rüyanızda altın bilezik taktığınızı gördüyseniz eğer elinize geçecek mirasın habercisidir, kadın için ise rüyada bu durum evlenmeye işaret eder.
Bazen de rüyada altın görmek iyi niyete, samimiyete, inanılacak söze ve hayırlı anlaşmalara delalet eder. Rüyada altını döven ya da onu diğer madenlerden ayrıştıran birini görmek hakla batını , iyi ile kötüyü birbirinden ayarın adama veya adil hakime işaret eder, hayatınıza bu şekilde girecek kişiler hayatınıza adalet ve huzur getirir. Rüyada altın ve gümüş hurdası görmek faydalı ilme, uygun hanıma, hayırlı evlada ve değerli dosta delalet eder. Altından yapılmış eşya güzelliğe, böyle bir kaptan yemek yemek ya da su içmek gam ve kedere delalet eder.
Rüyada altın gerdanlık görmek erkek için önemli memuriyetin, şeref ve itibarın, kadın için izdivacın habercisidir. Başka bir rivayete göre de gerdanlık hacca gitmeye işaret eder. (Ayrıca Bakınız; Gerdanlık,Küpe, Sikke.) Altın küpe kadın için güzelliğe, erkek için müzik vs. dinlemeye delalet eder. Rüyada altın görmek birkaç şekilde yorumlanır.
Rüyada altın ile ilgili herhangi bir şey görmek, maddi, manevi ve sağlık yönünden istenilen şeylerin gerçekleşeceği, çevreden iyilik ve yardım görüleceği bir döneme girildiğini gösterir. Altın paralar ile oynadığını görmek dedikodunun etrafta kol gezdiğinin göstergesidir. Rüyada altınları yığılı bir şekilde gören kimse, birisiyle ilgili bir sırrı öğrenir. Rüyada bekar bir genç kız ya da erkek altın yüzük takarsa iyi bir evlilik yapar. Rüyada bir erkekten altın para, altın ziynet eşyası alırken gören bir kadın, gizli bir ilişkiye girişir. Ama bu durum muhakkak duyulacaktır. 
Rüyada altını sarı olmak yerine başka bir renkte gördüyseniz giriştiğiniz tüm işlerde umduğunuzdan fazla başarı elde edeceksiniz. İnsanların takdirini kazanmayı ve zengin olmayı başaracaksınız. Rüyada altın bulduğunu gören kedere ve sıkıntıya uğrar yahut istemediği bir işe girer, yahut da elinden mali gider veya hükümet kapısından bir zarara uğrar. Bir iste ise isinden ayrılır. Rüyada külçe halinde altın görmek, büyük bir kederle yorumlanır. Sikke halinde altın görmek de daha hafif yorum vardır, işlenmiş ve takı haline getirilmiş (bilezik, yüzük, gerdanlık gibi) altın görmek hüzne ve endişeye delalet eder.
Üzeri yazılı sikke halinde (madalyon ve para gibi) altın görmek ne hayra ve ne de şerre yorumlanır. Fakat yorumcuların bir çoğu altın görmeyi hiç bir zaman hayra yormazlar. Rüyada altından yapılmış kap ve benzeri şeyler gören, derde uğrar. Levha halinde veya çubuk seklinde altın gören, şiddetli sıkıntıya düşer. Bir rivayete göre, altın zarar ve hüzündür.
Bir kadının rüyada altın veya altından yapılmış süs eşyası takması hayır ile yorumlanır. Rüyasında altın yediğini gören para biriktirir. Sandıklarda ve bavullarda kapalı olarak altın görmek, mal kazanacağına delalet eder. Bağlı kese veya torbalarda altın görmek de bu şeklide yorumlanır.
Ebu Said El-Vaiz'e göre: rüyada altın görmek iki şekilde iyi değildir: Birincisi Arapça adı zehep olduğu için gitmek manasına benzerliğinden, diğeri rengi sarı olduğu için hastalığa delalet etmesindendir. Bunların yorumu ise hüzün ve kederdir. Hatta evinin altından yapılmış olduğunu görenin evi yanar. Eline altın lira geçtiğini gören ya hükümet tarafından bir zarara uğrar veya elindeki serveti yok olur. Bir rivayete göre de para cezası öder veya hastalık dolayısıyla bütün parasını harcar. Altın erittiğini gören kötü bir işi için mahkemeye düşer ve davayı kaybettiği gibi, üstelik halkın diline de sakız olur.
Danyal (AS)'a göre; Rüyasında elinde bir kaç tane altın para tuttuğunu gören, bir işten dolayı canı sıkılır veya aleyhinde söylenen sözleri işitip üzülür. Elindeki altınların sayısı azsa ona göre uğrayacağı dert ve keder de az olur.
Ibn-i Sirin'e göre ; Rüyada elinde beş tane altın bulunduğunu gören halk arasında makbul olacak bir iş yapar. Elinde bir tek altın gören güzel bir eve sahip olur. Rüyada yanında sayıları çift olmak üzere yüzden veya binden fazla altın olduğunu gören (eşya tahmini) (muhamminlik=exsper) ilmini öğrenmiş olur. Rüyada birine bir altın verdiğini gören veya lirayı kaybettiğini gören bildiği şeyi unutur. Kirmani'ye göre (RA); Rüyasında bir altın bulduğunu gören çocuğu yüzünden bir musibete uğrar. Rüyada bir çok altın bulduğunu görmek ise bir çok zahmet ve sıkıntıya düşmek demektir.
Bir rivayete göre rüyada bir çok altın görmek kendisine bırakılan bir emanetle yorumlanır. Bir çok altını olup bunları başkalarına dağıttığını gören kendisinden alacaklı olanlara haklarını verir. Bir rivayete göre, rüyada altın para, Allah Tealanın emanetidir. Bir miktar altın bulup bunları iyi bir yere saklayan, kendisine verilen sırrı saklar. Altın para bastığını gören, farzları yerine getirir ve halkın hakkini öder. Rüyasında yerden altın topladığını gören bir iş sahibi olur.
Cabir'ül-Mağribi'ye göre; Rüyada bir altın bulduğunu gören, kendisine bırakılan emanetten dolayı tanıklık yapmaya mecbur olur. Rüyasında eline bir altın geçtiğini gören bir çok kimseler vardır ki, ertesi gün bir altın kazanırlar ve rüyaları aynen çıkar. Rüyada üzerinde resim olan altın görmek dine aykırı bir yolda olduğuna işarettir.
Caferi Sadık'a göre ; Altınların sayısı beş ise, beş vakit namaza delalet eder. Rüyasında kendisine altın paralar verildiğini gören zulüm görür, kendisi verse zulüm eder. Bir kimseye bir kenarı ezik veya kesik altın vermek veya ondan böyle bir altını almak, o iki kişi arasında bir anlaşmazlık veya dava olacağına delalet eder. Rüyada toprakta altın bulup aldığını ve o altının elinde eridiğini gören, annesi tarafından kedere uğrar ama kısa bir zaman sonra o kederi geçer. Rüyada bir ölünün kendisine altın para verdiğini gören, zulümden kurtulur, ölünün altın verdiğini, fakat kendisinin almadığını görmek, zulme uğramaya delildir. Elinde bir çok altın olduğunu, fakat bunları muayene edince altın olmadıklarını görmek, hayal ettiği şeyin hakikat olmak üzere iken, olmayacağını anlamasına işarettir.
Es-Salimi'ye göre; Altın paraları bir kadının başında sıralanmış olarak görmek, kadın için ziynete yorumlanır. Delik yahut silik altınlar görmek vehim ve kederin azalmasına işarettir. Rüyada kişinin sahibi olduğu altın parayı kaybetmek namazını kılmakta kusur islediğine delalet eder. Büyük boyda altın görmek, emanet, saadet ve ilimle tabir olunur.
Halid-ül Isfahani'ye göre; Eğer altın paranın üzerinde Allah Teala’nın ismi varsa hayırdır. Resim varsa hiç bir zaman hayra yorulmaz. Bir başka rivayete göre de: Rüyada altın görmek kötü bir ise ve borca işaret eder. Bazı tabirciler, altın gam ve kederdir, dediler. Rüyada altın bilezik takmak, rüya sahibinin eline geçecek mirastır derler. Altını külçe ettiğini gören kimse şer ve helaka uğrar. Rüyada bir kimse evinin altından olduğunu görse o eve yangın isabet eder. Rüyasında iki elinin altın olduğunu gören kimse işsiz kalır, çalışamaz.
Gözlerinin altın olduğunu gören kimsenin gözleri kör olur. Bir kimse rüyada altın külçesine rasgeldiğini görse kendisinden bir mal gider. Altın erittiğini gören kimse çirkin bir hususta düşmanlık yapar ve halkın dilinde şöhret bulur. Kendisine büyük bir altın parçası verildiğini gören kimse büyük bir lütfa ve makama nail olur.
Bazı tabirciler de Altın görmek, ferahlığa, rızka, salih amele, üzüntü ve kederin gitmesine, eşe, evlada, ilme, hidayete, altından yapıları süs eşyalarına yahut ziynete kıymetli elbiselerden baş örtüsü, taç ve bunlara benzer şeylerin altın sırma ile örülmüşleri, kadın, karı koca veya evlatlardan bu elbiseleri rüyada giyen kimselerin Allahu Teala Hazretlerine yakınlıklarına fakat yaldızlanmış şeyi görmek ise dünya ehline yahut ahiret ehlinin amellerine benzemeye işaret eder demişlerdir.
Halis altın ve gümüşten olan şey, ihlasa, saf niyete ve anlaşmaya ve sağlam söze işaret eder. Altın veya gümüş ile yaldızlanmış olan şey ömrün kısalığına, işlerin alt üst olmasına işaret eder. Bir başkasına altın vermek, şeref, şanının artacağına işaret eder. Rüyada altın saymak çok kısa bir hastalığın kolayca atlatılacağına işaret eder. Altından bir şey giydiğini gören kimse kendisinin dengi olmayan birisi ile evlenmekle akrabalık kurar.
Rüyada altın erittiğini gören kimse çirkin bir hususta düşmanlık yapar ve halkın dilinde şöhret bulur. Rüyada bir yerde altınların yığılı olduğunu gören, biriyle ilgili çok gizli bir durumu öğrenir. Bekar bir genç kız ya da erkek altın yüzük takarsa iyi bir evlilik yapar. Bir erkekten altın para, altın ziynet eşyası alırken gören bir kadın veya kız, gizli bir ilişkiye girişir. Ama bu durum eninde sonunda duyulacaktır. Altın ümit, iyi sıhat demektir.
Altını başkasının elinde görmek, altını tutan için iyi bir hayata, altın bilezik görmek, itibarınızın artacağına işaret eder. Vücudunun altından olduğunu görmek, felç olunacağına, iki gözünün altın olduğunu görmek, kör olmaya, birisinden altın almak, büyük bir adamın etkisinde kalmaya, birisine altın vermek, kazançlı bir işe sahip olmaya, altın saymak, kısa süreli bir hastalık geçirileceğine, altın bozdurmak, keder ve hastalığa işarettir.
Devamını Oku...