Rüyada Balık Görmek

07:49

Rüyada balık görmek genel olarak hayırla yorumlanmaktadır. Rüyada balık görmek en çok kısmetlerin habercisidir. Size gelecek kısmetler, mal ve mülkler balık sembolüyle rüyanızda size görünürler. Balık görülen rüyalar en hayırlı rüyalar arasında yer almaktadır.
Cafer-i Sâdık’a göre rüyada balık görmek tabirleri altı şekilde yapılmaktadır. Rüyada görülen balık, mevki sahibi bir kimseyi, bakire bir kızı, gelecek ganimeti, hizmetçiyi, askeri ve ganimeti simgelemektedir.
Danyal (A.S)’a göre balık eğer sıcak bir yerde görülmüşse zorluk çekeceğinize, soğuk bir yerde görülmüşse iyi şeylerle karşılaşacağınıza işaret eder.

Rüyada balık görmek tabiri

Balık sürüsü

Rüyada balık sürüsü görmek, kariyerinizde yükseleceğinize işaret eder. Eğer bir işte çalışıyorsanız mevkiniz artacak, kendi işinizin sahibi iseniz işleriniz genişleyecek demektir. Balık sürüsündeki balıklar ne kadar fazlaysa kısmetleriniz de o kadar çok olacaktır.

Denizde balıklar

Balıkların suda yüzmesi size doğru gelen kısmetlerin habercisidir.Balıkların suyun üst kısmına çıkması ise, gerçekleşmesi zor görülen arzu ve isteklerinizin beklemediğiniz bir anda gerçekleşeceğine delalet eder. İşleriniz düşündüğünüzden kolay bir şekilde gerçekleşecektir. Rüyada balıkların su yüzüne çıkması genellikle mirasa veya gizli sırların ortaya çıkmasına yorulmaktadır.
Denizde çeşit çeşit balık görmeniz bir yandan büyük mutluluklar yaşarken, bir diğer yandan bazı durumların canınızı sıkabileceğine işaret eder.
Balıklar berrak bir suda yüzüyorlarsa, mutlu günler kapıda demektir. Ayrıca berrak suda yüzen balık aynı zamanda zenginliği de temsil etmektedir.

Denizden balık çıkarmak

Denizden balık çıkarmak, elinize geçecek maddi değeri olan bir eşyanın habercisidir.

Kaynak suyunda balık

Kaynak suyunda balık görmek, basit bir şekilde elde edeceğiniz menfaatlere işaret etmektedir.

Canlı balık

Rüyanızda gördüğünüz canlı ya da taze balıklar kariyerinizde ve aşk yaşamınızda şanslı günlerin kapınızda olduğuna delalet eder. Aşk yaşamınıza girecek kişi namuslu ve iyi huylu olacak demektir.
Eğer balığı rüyanızda kendiniz avlamışsanız ve canlı canlı yemişseniz, menfaate kavuşacaksınız demektir.

Rüyada balık avlamak

Sizi çok mutlu edecek haberler alacağınız şeklinde yorumlanmaktadır. Balık avlamanın bir diğer yorumu ise menfaatinizin olacağı işlere gireceğiniz veya beklemediğiniz yerlerden fayda sağlanacağınız şeklindedir. Avladığınız balıklar çok fazla fakat küçüklerse; elinize geçecek paraların hızlı bir şekilde kaybolacağını işaret eder. Balık avladığınız deniz veya ırmağın suyu bulanık idiyse, bazı günahlar işleyebileceğinize yorulmaktadır.
Balık avladığınız su tatlı fakat balıklar tuzlu ise bazı konularda biraz sıkıntı çekeceğiniz şeklinde tabir edilir.
Rüyada büyük bir balık avlamak evleneceğiniz kişinin ailesinin zengin olacağına ve geniş olacağına işaret etmektedir. Bir diğer rüya tabirine göre rüyada büyük balık avlamak, şansınızın yaver gideceğinin habercisidir.
Rüyada küçük balık avlamak, bazı sıkıntılar geçireceğiniz şeklinde tabir edilir.
Karada balık avlamak, yakın zamanda alacağınız haberlerin sizi sevindireceğine delalet eder.
Balık avlamak amacıyla denize ağ atmanız, ince eleyip sık dokumadan her söylenene inandığınızı ve bunun size zarar verebileceğinizi simgelemektedir.

Rüyada balık tutmak

Rüyada balık tutmak, rüyada balık avlamak ile benzer şekilde yorumlanmaktadır. Rüyanızda balık tutuyorduysanız, elinize toplu miktarda para geçecek demektir.
Rüyanızda balık tuttuğunuzu görmeniz bazen de bir arayış içinde olduğunuzu ifade edebilir.
Rüyada balık tutmak için bir diğer tabir ise emeklerinizin karşılığını fazlasıyla alacağınızdır.
Su yolunda balık tutmak, rüya sahibinin yapacağı hileler ile etrafındakilerin mallarını ellerinden alacağına işaret eder.
İçinde balıkların olduğu bir kova veya kap görmüşseniz, bu rüya, işlerinizin yolunda gideceğinin habercisidir.
Rüyanızda balıkları tutarak denizden, ırmaktan veya gölden çıkarmak, elinize geçecek ganimeti temsil eder.

Rüyada balık oltası görmek

Rüyada olta görmek kendinize faydası dokunacak durumlarla karşılaşacağınıza delalet eder. Oltayla balık tuttuğunuzu görmüşseniz, sıkıntılı ruh halinizden kurtulacaksınız demektir.
Olta ile balık tutan kişiler görmeniz, dost çevrenizin genişleyeceğine işaret eder.

Rüyada balık yemek

Rüyada balık yemek; rüya sahibi kadınsa doğumunun kolay geçeceğine, rüya sahibi erkekse şansının açılacağına delalet etmektedir.

Rüyada canlı balık yemek

Rüyanızda yediğiniz balığın canlı olduğunu görmüşseniz, bu rüya; ev, araba gibi taşınmaz mallara sahip olacağınızın habercisidir. Bir diğer rüya tabirine göre çocuk sahibi olacaksınız demektir. Rüyada canlı balık yemek, mülk sahibi olacağınızın habercisi olmaktadır.

Rüyada tuzlu balık yemek

Devamlı olarak faydalanabileceğiniz bir mal sahibi olacağınıza delalet eder. İş seyahatine çıkabilir veya bulunduğunuz yerden farklı bir yere iş amacıyla taşınmak durumunda kalabilirsiniz.

Rüyada  kızarmış balık yemek

Rüyada kızarmış balık yemek misafirliğe çağırılacağınıza işaret eder. Eğer rüyayı gören genç bir kişi ise eğitim amacıyla yer değiştireceği şeklinde yorumlanmaktadır.
Rüyasında gökten kızarmış balık indiğini gören kişi duasından emin olur. Hasımlarına karşı galibiyet elde eder. Şan ve yücelik sahibi olur.

Rüyada bayat balık yemek

Evleneceğiniz kişinin kötü huylu olacağına işaret etmektedir.

Rüyada pis balık yemek

Rüyanızda pis bir balık yediyseniz, başkalarına iftira atacağınıza delalet eder. Yapacağınız hileler başkalarına zarar verebilir.

Rüyada kokmuş balık yemek

Eğer rüyanızda temiz güzel bir yemeği bırakarak kokmuş bir balık yediyseniz, bu rüya evliyseniz, eşinizi bırakarak çapkınlık peşinde koşacağınıza işarettir.

Rüyada tuzlu balık yemek

Rüyada tuzlu balık görmek kederli günler yaşayacağınızın habercisidir. Bir diğer tabire göre ise arkası gelecek gelire delalet eder. Sebebi ise tuzun balığın bayatlamasını engellemesidir.
Tuzlu balığı birisi size vermişse, bu rüya, güçlü ve iyi konumlu bir kimseden zarar göreceğinize işaret eder.

Rüyada balık satın almak

Rüyasında balık satın alan kişi kısa süre içerisinde evlenir.

Rüyada küçük balık görmek

Rüyanızda gördüğünüz balık ufak bir balıksa, tasa ve kedere işaret eder. Hoşunuza gitmeyecek bazı durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bir başka rüya tabirine göre küçük balıklar gelirinizin daralacağı şeklinde yorumlanmaktadır.

Rüyada büyük balık görmek

Rüyada büyük balık görmek, kazanacağınız malların habercisidir. Bir diğer rüya tabirine göre ise, rüyada büyük balık görmek, rüya sahibinin emeklerinin ödüllendirileceğine delalet eder.

Sazan balığı

Rüyada sazan balığı görmek, rüya sahibinin evleneceğine yorulmaktadır. Bir diğer tabire göre ise rüyada sazan balığı görmek ortak yapılacak ve hayırlı işlere delalet eder.

Yunus balığı

Rüyada yunus balığı görmek hayırlıdır. Endişe ve kaygılarınızın yersiz olduğuna işaret eder. Durumunuzun iyileşeceğine ve maddi yönden güçleneceğinize delalet eder. Eğer sıkıntılı günler geçiriyorsanız çok yakında tam tersi bir şekilde işleriniz yolunda gidecek ve feraha kavuşacaksınız demektir.

Pisi balığı

Rüyada pisi balığı görmek, etrafınızda kararsız olan birine işaret eder. Yakın çevrenizdeki bu kişi sürekli fikir değiştirmesiyle sizi rahatsız edebilir.

Rüyada balık satmak

Rüyada balık satmak, rüya sahibinin ailesi ve çocukları için hayırlı olaylar yaşanacağının habercisidir. Bu rüya rüya sahibinin yakın zaman içerisinde hanesinin bereketleneceğine işaret eder.

Mühürlü balık

Rüyanızda gördüğünüz balıkların gövdelerinde mühürler varsa, bu rüya, devlet kapısında işlerinizin gerçekleşeceği şeklinde yorumlanmaktadır.

Kurutulmuş balık

Rüyada kurutulmuş balık görmüşseniz, sağlığınıza dikkat etmeniz gerekir. Ufak bir rahatsızlık geçirebilirsiniz.

İnsana benzeyen balık

Rüyanızda insana benzeyen bir balık görmüşseniz, yakın çevrenizde hayırlı insanların yer alacağına delalet eder. Yeni dostluklar kurabilir veya var olan dostlarınızdan işinize çok yarayacak yardımlar alabilirsiniz.

Yumuşak balık

Yumuşak bir balık, eğer birine karşı hile yapmak istiyorsanız başarılı olacağınız şeklinde yorumlanmaktadır.

Yılanbalığı

Rüyada yılan balığı görmek işinizden kovulacağınıza işaret eder. Yılanbalığı görmek zararın işaretidir.

Ölü balık

Rüyada ölü balık görmek, arzu ettiğiniz şeylerin şimdilik gerçekleşmesinin mümkün olmadığına veya bir konuda hayal kırıklığı yaşayabileceğinize delalet eder.

Rüyada balıkhane görmek

Rüyanızda bir balıkhaneye girmişseniz, bu rüya, para kazanabileceğiniz bir yolculuğa çıkacağınızın habercisidir.

Rüyada balık pazarı görmek

Rüyada balık pazarı görmek işlerinizde başarılı olacağınıza işaret eder.

Taze balık

Rüyada taze ve büyük balıklarınızın olduğunu görmeniz, gelirinizin artacağına yorulmaktadır.

Vücuttan balık çıkması

Cinsel organdan balık çıkması

Rüyasında cinsel organından balık çıkan kişinin çocuğu erkek olacak demektir.

Ağızdan balık çıkması

Rüyasında ağzından balık çıkan kişi, haddinden fazla yalan söyleyecek demektir.

Rüyada balık olmak

Rüyanızda kendinizi balık şeklinde görmeniz, verimliliğinizin artacağı bir döneme gireceğinizin habercisidir.

Balıkla konuşmak

Rüyada balıkla konuşmak, sağlam konuma sahip bir kişinin sırlarına ortak olacağınıza işaret eder.

Kırmızı balık

Rüyada kırmızı balık görmek, çok istediğiniz bir şeyin gerçekleşeceğine delalat eder.

Balık yetiştirme tesisi

Balık yetiştirme tesisi kaygılı günler geçirdiğinizin ve gelecekle ilgili bazı endişelerinizin olduğunu göstermektedir.
Balığın midesinden yüzük çıkmışsa, başarılarınızdan dolayı etrafınızdaki kişilerin ilgi odağı olacaksınız demektir.
Gebe olan bir kadının karnından balık çıktığını görmesi, evladının kız olacağının habercisidir.
Rüyanızda gördüğünüz balığın midesinden inci çıkarsa, evladınızın erkek olacağının habercisidir.

Birine balık vermek

Rüyanızda birisine balık vermeniz, çevrenizdeki kişileri mutlu edebilmek adına bazı şeyler yapacağınızın habercisidir.

Rüyada balık kesmek

Rüyasında balık kesen kişi, hasta ise rahatsızlıklarından kurtulur.

Balık kızartmak

Rüyada balık kızartmak bazı cinsel problemlerin habercisi olabilir.

Rüyada balık görmek psikolojik anlamı

Rüyada görülen balıklar, kişinin cinsel arzularını ya da gereksiz isteklerini simgelemektedir.

Yüzen balıklar

Rüyanızda yüzen balıklar görmüşseniz, bilinçaltınızda çeşitli arayışlar içinde olduğunuz anlamına gelir.

Kaygan balık

Rüyanızda gördüğünüz kaygan balıklar psikolojik açıdan zor günler geçirdiğinizin işaretidir. Siz bunun farkında olmayabilirsiniz fakat hayatınızdaki bazı şeyler içten içe sizi rahatsız ediyor olabilir.

Balık yemek

Rüyada balık yemek maneviyat, şans ve enerjiyi simgelemektedir. Yeni işlere adım atmak için doğru zamandasınız demektir.

Ölü balık

Rüyanızda ölü balık görmüşseniz, bu yaşamınızda bazı kayıplarınız olmuş demektir veya bazı şeyleri kaybedeceğinizi düşünüyor da olabilirsiniz.

Balık olmak

Rüyanızda balık olduğunuzu görmeniz yüzeye çıkmak isteyen bastırılmış duygularınız olduğunu gösterir. Eğer buzlu sularda dolaşan bir balıksanız bu duygularınızı aşırı derecede bastırdığınızı ve bastırılan duygularınızın sertleştirilmiş duygusal bariyeri kırarak açığa çıkacağını simgeler. Alternatif olarak, bu rüya eğlence ve dinlenme için bir ihtiyacı temsil etmektedir.

Uçan balık

Rüyanızda uçan balık görmek iyidir. Rüyanızda gördüğünüz uçan balıklar duygusal olarak özgür hissettiğinizi işaret eder.

Beta balığı

Rüyanızda beta balığı görmeniz, bilinçaltınızdaki düşüncelerin yüzeye çıkmaya yakın olduğunu gösterir. Bastırılmış duygularınızla yüzleşmeye hazırsınız demektir. Eğer rüyanızda iki tane beta balığı görürseniz, bu, kendi içinizde uzlaşamadığınız bazı durumlar var demektir.
RUYADA BALIK: Sayısı belli az balık görmek kadın ile tabir olunur. Miktarı belli olmayan (belirsiz) olacak olursa; ganimetten elde edilecek mala delalet eder. Rüyada balık görmek kısmet ile tabir edilir. İşi olmayan için yeni bir işe de yorumlanır. Rüyada balık görmek, yüzler, tarzlar, sebepler, imkanlar, ilişkilerle işarettir.
İslami Tabiri: Rüyada Balık Görmek İslami kaynaklara göre: Câferi Sâdık (r.a.) demiştir ki: Balık rüyası beş türlü tabir edilir: Bakan, asker, bakire kız, ganimet, keder. Bekar için evlilik, bazende hayırlı bir kısmet ile tabir olunur.
Diyanet Tabiri: Rüyada Balık Görmek ile alakalı diyanet görüşü: Balık Rüyası Tabirinde rüya sahibinin hali, eğitimi ve şanı nazarı dikkate alınır. Kişinin durumuna göre şanı ve şöhreti ve kısmeti artar, talihi ve bahtı açılır insanlar arasında sivrilir.
İmam-ı Nablusi şöyle buyuruyor: Sahilde balık görmek; denizden çıkarmak, yemek ve paylaştırmak; ganimet malına delalet eder.Rüyada Balık görmek veya Büyük balık; hükumet erkanının yakınlarından birine delalet eder. Diri ve taze balık; bakire bir hizmetçiye delalet eder. Balığın çokluğu; çok mala mülke alamettir.

Rüyada Balık Yemek

Rüyada balık yemek ganimete ve gelecek mirasa yada bir miktar para kolayca kazanmaya işaret eder. Rüyada çiğ balık yemek, kazancın zorlaşmasına ve geçimde zayıflık çekmeye delalet eder. Rüyada pişmiş balık yemek kişinin rızkının genişlemesine işaret eder. Canlı balık yediği­ni gören kimse; mülke nail olur. Onun erkek bir çocuğu olursa mut­lu olur.

Kızarmış Balık görmek

Rüyada balık görmek ve kızartarak yemek, ele geçecek bir ganimete ve faydalı rızka ve bol geçime işaret eder. Rüyada Balık yemek, Kızarmış balık yediğini görenin kısmeti açılır işleri hayra gider, ve hayırlı bol rızka nail olur. Kendisine gökten kızarmış balık inse; sevinç ve zafere, şanının yücelmesine delâlet eder.

Balık Kızartmak

Balık kızarttığını gören kimse, sünnet, doğum şenliği veya dü­ğünü gibi neşe ve huzura sebep olacak bir şeye masraf eder. Rüyada Balık Kızartmak bir topluluğa veya büyük kalabalık bir misafirlik ile tabir olunur.

Balığın içinden değerli bir şey çıkması

Bir balığın karnında inci bulduğunu gören kimse, bir evlâda kavuşur. Bir balığın karnını yarıp oradan bir yüzük veya mühür çıkardığını gören kimse, güç, servet ve yetkiye sâhip olur. Rüyada balığın karnından yada ağzından bir miktar değerli ne olursa olsun şans ve rızka yorumlanır.

Taze Balık görmek

Bâzı rüyâ tâbiri âlimlerine göre: Taze balık rüyâsı eş ile tâbir edilir. Taze balık gören bekarsa, evlenir. Rüyada Taze balık görmek, bereket ve bolluk genişlik ile tabir olunur. Taze balık bayat balıktan hayırlıdır.

Balık Satmak

İsmail El Eş’as (r.a.) demiştir ki: Rüyâda balık sattığını görmek, kendi ve âilesi için kazanacağı hayırlı mala ve elde edeceği iyilik, güzel­liğe ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye tâbir edilip, yorumlanır.

Pis Balık

Rüyada pis balık görmek, kirlenmiş bir balığı görmek, sıkıntılı ve endişeli bir döneme girmeye ve bu dönemde geçim sıkıntısı çekmeye işaret eder. Rüyada pis balık yemek hastalık ile tabir edilir. Rüyada pis balık temizlemek, sıkıntılardan kurtulmaya işarettir.

Bayat Balık

Rüyada bayat balık görmek, pis balık görmek ile aynı tabir edilir. Rüyada bayat ve kokmuş bir balık görmek, kısmetlerini geri çeviren şansını tepen bir kimse ile tabir olunur. Rüyada bayat balık şans ve kısmetin zayıflaması ile yorumlanır.

Kokmuş Balık 

Kokmuş bir balık alıp bundan yediğini gören kimse, haram yer. Rüyada kokmuş balık görmek, Önüne konulan yemekteki balıktan başka birinin de yediğini gören kimse, hanımı­nı ve malını iyi korumak için dikkat etmelidir, rüyâ kendine bir ortak çıktığına tâbir edilip, yorumlanır.

Tuzlu Balık görmek

İbni Şirin (r.a.) demiştir ki: Rüyâda tuzlu balık görmek, sıkıntı­ya, tuzlu balığın kızartılmış veya pişirilmiş olduğunu görmek, ve on­dan yemek ilim öğrenmek için çalışmaya ve rızık için yolculuğa veya ilim adamlarıyla yapılan faydalı sohbete, tuzlu balığı çiğ olarak yediği­ni görmek, tedbirde hata edip cezasını görmeye tâbir edilip, yorumla­nır. Bâzı rüyâ tâbiri âlimlerine göre: Rüyâda balık yediğini görmek, iyi değildir.

Büyük Balık görmek

Büyük balıklar çalışıp kazanılacak para, servet veya kıymetli şeylerle küçük balıklar sıkıntı ve kederle, büyük ve küçük balıkları birlikte görmek, servet, sermâye, kıymet­li bir eşya veya paraya sahip olmakla beraber para ile tâbir edilir.

Küçük Balık görmek

İbni Kesir (r.a.) demiştir ki: Rüyada küçük bir balık tuttuğunu gören kimse, küçük bir âileye mensup zengin bir kadın ile evle­nir. Rüyada Küçük balık görmek, kendi halinde biriyle birlikte olmaya işaret eder.

İnsana benzeyen balık görmek

Rüyada kendine benzeyen balık görmek, bu balık deniz içindeyse devlet dairesinde çalışmaya işarettir. Rüyada İnsan yüzüne benzeyen bir balık görmek, kendisi gibi uğurlu ve bereketli bir eşe işaret eder. Rüyada insana benzeyen balıklar şans, kariyer, makam ve mevki ile yorumlanır.

Balıkhane Görmek

Rüyada Balıkhane veya Balık hali görmek, hayırlı ve bereketli ve bolluk içinde geçecek bir seneye girmeye işaret eder. İsmail El Eş’as (r.a.) demiştir ki: Bir akar sudan balık tuttuğunu gören kimse, oyun ve hile ile halkın malı­nı piyasa fiyatının çok altında bir fiyatla elinden alır.

Balık Pazarı Görmek

Rüyada balık pazarı görmek ve alışveriş yapmak, hanesinde huzur ve muhabbetin bolluğuna geleninin gideninin artmasına tabir edilir.Rüyada balık pazarında balık satmak ticaretin bollaşmasına o sene mahsulün artmasına işaret eder.

Balık Tutmak

Balık elinden kurtulup tekrar denize gitse; evliya ile birlikte olup sohbet etmeye işarettir. Rüyada Balık Tutmak tabiri, kısmetli bir kimse ile iş birliğine, hayırlı bir kısmete işaret eder. Danyâl (a.s.) demiştir ki: Susuz bir memlekette balık rüyâsı zah­met, meşakkat ve belâya, sulak ve deniz kıyısında bol kazançlı işlere ve rızık bolluğuna tâbir edilip, yorumlanır.

Balık Pişirmek

İbni Kesir (r.a.) demiştir ki: Bir görüşte kızartılmış taze balık görmek, yapılan münakaşada delil göstererek gâlip gelmeye tâbir edilip, yorumlanır. Rüyada balık pişirmek, düğün veya geziye veya bir topluğun bir araya gelip kutlamaya işarettir.

Ölü Balık Görmek

Bâzı rüyâ tâbiri âlimlerine göre: Taze balık rüyâsı eş ile tâbir edilir. Ölü balık görmek, eşiyle arasında sıkıntı yaşamaya veya kısa süreliğine dargınlık yaşamaya, bazende birikimi yemeye yorumlanır.

Akvaryumda Balık Görmek

Bir havuz veya küçük bir gölde bir balığın oynadığını, dönüp dolaştığını gören kimse, kötü huylu bir adamdan güç ve zahmet çekerek hakkını alır. Ağzını açmış bir balık görmek, hapisle tâbir edilir. Rüyada akvaryumda balık görmek, veya kavanozda iki balık görmek, bir işe ortak iki kimseye tâbir edilip, yorumlanır.

Balık Temizlemek

Rüyada pişirmek için veya yemek için balık temizlediğini görmek, hayırlı bir için adım atmaya işaret eder. Rüyada balık temizlemek helal rızka ve kazanca yorulur. Balıklar çoksa rızkı ve kısmeti de artar.

Balık Ayıklamak

Bir kimse rüyada balık ayıkladığını görse, sağlam bir yerde korunan ve zekâtı verilmemiş gümüş veya altına delâlet eder. Rüyada balık ayıklamak, bekar için kısmetlerin artmasına, evli için hayırlı geçime işaret eder.

Balık Avlamak

Bulanık suda balık avlamak; hayıra delalet etmez. Büyük bir kedere erişir. Rüyada temiz su da balık avlamak, hayırlıdır. Rüyada suda balık avladığını gören kimse, sevineceği bir öz işitir. Büyük bir balık avladığını görmek; fayda ve hayra delalet eder. Küçük balık avladığını gören kimsenin de zevk ve faydalı durumunun ortadan kalkmasına işarettir.

Sazan Balığı Görmek

Sazan balığını görmek; evlenmek isteyen ve birisiyle ortaklık kurmayı düşünen kimse için hayıra işaret eder.  Rüyada sazan balığı görmek, yeni bir iş için bir araya gelmeye işaret eder. Deniz yarılsa ve rüyâ gören o sırada bir balık alıp yese; maksadın mey­dana gelmesine, ilme, işlerinde kolaylık ve menfaate işarettir.

Balık Oltası görmek

Balık oltası ile Bir balık avlayıp yediğini gören kimse, yaptığı çalışmalardan son derece memnun, huzurlu ve mutlu bir hayatı olacak sonuca erer, huzur veren sözler işi­tir. Halk içinde yenmesi mekruh kabul edilen bir balık tuttuğunu ve bunu sattığını veya satmak istediğini gören kimse, hanımının akraba­ları veya damatlarıyla davâ ve anlaşmazlığa düşer.

Oltayla Balık Tutmak

İbni Kesir (r.a.) demiştir ki:  Deniz­den olta ile balık tuttuğunu gören kimse, zahmetle, ağ ve olta ile tut­tuğunu gören kimse, kolayca mal kazanıp yiyecek-içecek ve bereketli rızıklara kavuşmaya yorumlanır.

Vücudundan Balık çıktığını görmek

Cinsel organından bir balık çıktığını gören kimsenin bir kızı Dünya’ya gelir, bir rivâyete göre de zînâ eder. Ağzın­dan balık çıktığını gören kimse, büyük ve olması mümkün olmayan bir söz söyler veya yerine getiremeyeceği bir şeyi vaat eder. İbni Kesir (r.a.) demiştir ki: Bir kadının karnından balık çıktığını görmesi bir kız evlâdına, ağzından çıktığını gör­mesi eşiyle münakaşa edip üzüntüye düşmesine yorumlanır.

Balık Yağı Görmek

Balık yağı görmek, ve içmek kadın tarafından gelecek ev eşyası veya ticaret malına tâbir edi­lip, yorumlanır. Rüyada Balık Yağı içtiğini görmek, zengin bir bayana yada durumu iyi olan bayanın malından istifade etmeye işaret eder.

Balıkla Konuşmak

İsmail El Eş’as (r.a.) demiştir ki: Denizdeki balığın kendisiyle konuştuğunu gören kimse,hükümet sırlarında bilgisi ve becerisi olur. Rüyada balıkla konuştuğunu görmek, devlet ile alakalı bir yerde bağlantısının olacağına işaret eder.

Denizden Balık çıkarmak

Rüyada denizden balık çıkardığını görmek, bir devlet işinden faydalanmaya şansın ve kısmetin çoğalmasına, zor ve müşkül durumdayken bile başının çaresine bakan bir adama, ve bir büyük dosttan yardım görmeye işaret eder.

Canlı Balık Görmek

Rüyada Canlı balık görmek, Bekar için evlenmeye, evli için ise bolluk ve genişlik maişetin büyümesine ve neslin çoğalmasına delalet eder. Rüyada balığı canlı görmek yakın zamanda gelecek bir miktar paraya işaret eder.

Balık Sürüsü 

Rüyada balık sürüsü görmek, kısmetli bir kimse ile tabir edilir. Rüyada balık sürüsünü izlemek, veya balık sürüsünden balık tuttuğunu görmek, zenginlik ve mal,mülk,hayırlı bol bereketli ticarete işaret eder. Rüyada balık sürüsünden balık tutmak iş sahibi olmaya ve işlerinde yükselmeye işaret eder.

Bir Balığın Karnından ikinci Balık çıkması

Danyâl (a.s.) demiştir ki: Bir balığın karnında başka bir balık olduğunu gören kimse, boylu poslu, süslü ve güzel bir kadınla evlenir. Eğer iki balık bulur ise, iki hanım alır.

Alabalık Görmek

Rüyada alabalık görmek, dert ve tasalardan emin olmak ile tabir edilir. Rüyada alabalık yemek, pişirmek, canlı görmek şifadır. Hasta ise şifa bulur dertli ise dertlerinden kurtulur.

Hamsi Balığı Görmek

Rüyada hamsi görmek, bolluk ve cömertlik ile tabir edilir. Rüyada hamsi balığı görmek, şanslı, bereketli, kariyer sahibi bir kimse tarafından desteklenmeye ve faydalı ilim ile meşgul olmaya işaret eder.

Yunus Balığı Görmek

Rüyada yunus balığı görmek, Uyarıcı rüyalardan olmaktadır. Rüyada yunus balığıyla konuşmak ilim ehli bir kimse ile olmaya, ondan yardım ve destek görmeye işaret eder. Rüyada yunus balığı görmek faydalı bir işe girmeye veya bir ortaklığa işaret eder.

Balıkçı Görmek

Rüyada balıkçı görmek, faydalı bir kimseye ve bir sıkıntısı için destek görmeye işaret eder. Rüyada balıkçı ile konuşmak, boş işler ile uğraşmaya, balıkçı ile balık tutmak bir işe veya hayırlı bir işte yükselmeye bazende hayırlı bir sanat ile uğraşmaya insanlara faydalı olacak bir iş ile amel etmeye işaret eder.
Önemli Not: Bu sayfamızda yer almayan rüyanızın yorumu için lütfen bize bildirin ve sizin için yorumlayalım. Kişiye Özel RüyaYorumları için sayfamızın altında, rüyanızı yazın yorumlayalım bölümüne gördüğünüz rüyayı yazın.
Rüyada Balık Görmek ile alakalı Ayrıntılı Tabirler
  • Kuyudan balık avlamak ve çıkarmak; livataya ve yakınlarından birine livata etmek istediğine delâlet eder.
  • Cinsel organından balık çıktığını görmek hanımı hamile ise; bir kız çocuğu doğurur.
  • Kay­nak sularında görülen balık, kolay olan hayra delâlet eder.
  • Bir ba­lık avladığını gören kimsenin eline helâlinden mal geçer.
  • Beta balığı, borç veren için borcunu almakta zorlanmaya,
  • Uçan balık, kısmetlerinin değerini bilmeden geri çevirmeye işaret eder.
  • Balık olmak, şanslı ve kariyerli bir kimse olacağına ve iddaa ve kurmadan uzak durmaya işaret eder.
  • Ölü balık, nasip ve kısmetinin azalmasına yorumlanır.
  • Kaygan balık, elinde bir miktar paranın eriyip gitmesine işarettir.
  • Yüzen balıklar, gelecek bir miktar paraya ve harcama, borç ödemeye işarettir.
  • Balık kızartmak, şenlik ve eğlenceye veya düğüne delalet eder.
  • Balık Kesmek, hasta için şifa bulacak bir kimseden yardım almaya delalet eder.
  • Balık Vermek, borç vermek veya elindeki bir işi başkasına vermek ile tabir olunur.
  • Balık Yetiştirme tesisi, bolluk ve genişlik ve büyük bir iş yeri kurmaya işaret eder.
  • Kırmızı Balık, bir teklif almaya işaret eder.
  • Balıkla Konuşmak, dertli bir kimsenin derdine derman olacağına, borç isteye borç vermeye,
  • Balık Yutmak, kısa zamanda mal sahibi olacağına, miras veya mülk israfına delalet eder.
  • Ağzında Balık görmek, geçiminin kolaylaşıp işlerinin artmasına yorumlanır.
  • Taze Balık görmek, şanı yüce ve bilindik bir isim tarafından himaye edilmeye ve yardım görmeye işaret eder.
  • Rüyada balık görmek ile alakalı kapsamlı yorumları burada sizlere sunduk, İslami kaynaklara göre hazırlanmış, İslami Rüya Tabirlerisözlüğünde yer almayan, balık görmek ile alakalı rüyalarınızı sayfanın altında yorum yaparak bize bildirin ve sizin için kişisel rüyalarınızı size özel yorumlayalım. Rüyada balık görmek ile alakalı yüzlerce farklı rüya görme durumu olabilir bu sayfamızda rüyada en çok görülen ve görülmesi muhtemel olan rüyaları paylaştık.
  • balık görmek, mal ve ganimete delâlet eder. Küçük küçük balıkları görmek üzüntü ve keder ile tâbir olunur.
    rüyada tuzlu balık görmek
    Ibn-i Sîrîn (rh.a.) demiştir ki:
    Rüyada tuzlu balık görmek keder ve gamdır. Tuzlu balığın kızartılmış veya pişirilmiş olduğunu görmek ve ondan yemek, ilim ve rızık talebi için sefere çıkmaya işaret eder.
    rüyada havadan kızartılmış balık görmek
    Bir kişinin kendisine semadan kızartılmış balık indiğini görmesi, duasının makbuliyetine, düşmanlarına karşı zafer bulmaya, kadr ve şanının yüce olmasına işarettir.
    rüyada büyük balık görmek
    Rüyada büyük balık görmek, salih kimselerin mescidi, âbidlerin meclisi olarak tâbir edilir.
    Cafer-i Sâdık (r.a.) demiştir ki: Balık rüyası altı vech ile tâbir olunur:
    -Vezir (bakan),
    -Asker,
    -Bakire kız,
    -Ganimet,
    -Gam,
    -Hizmetçi.
    Rüyada büyük balık tutmak
    İbn-i Kesir (rh.a.) demiştir ki:
    Rüyasında gayet büyük ve cesim bir balık tuttuğunu görmek, büyük ve şerefli bir ailenin zengin kızı ile evlenmeye delâlet eder."
    Hamile bir kadının karnından balık çıktığını görmesi, doğacak çocuğun kız olacağına işarettir.
    rüyada balık satmak
    İsmail el-Eş'aş der ki:
    Rüyasında balık sattığını görmek, kendi ve çoluk çocuğu için hayır ve menfaate delâlet eder."
    Bir Su yolundan balık tuttuğunu gören kimse mekr ve hile ile halkın malını elinden alır.
    İmam Nablusi demiştir ki:
    Rüyada sayısı bilinen balık görmek, kadınlara, sayısı bilinmeyip çok olanlar, ise ganimetten elde edilen mala işarettir."
    rüyada balık avlamak
    Rüyada büyük bir balık avladığını görmek, fayda ve hayra, küçük balık avladığını görmek de, zevk ve menfaatinin gitmesine delâlet eder.
    rüyada tuzlu balık görmek
    Rüyada tuzlu balık görmek, devamlı ve hayırlı mala işarettir. Çünkü Tuz, balığı kokmaktan beri kılar. Rüyada balıktan bir şey aldığını görmek, devletin askerinden bir nesneye nail olmaya işarettir.
    rüyada yunus balığı görmek
    Rüyada Yunus balığını görmek, korkudan emin olmaya, fakirlikten zenginliğe, şiddet halinden selamete ve hayırlı bir mülke delâlet eder.
    Rüyada adaya benzeyen büyük bir balık görmek, salih bir kumandanın nezdinde cihada gitmeye ve ganimet malı elde etmeye alâmettir.
    rüyada sazan balığı görmek
    Rüyada sazan balığı görmek, bekâr ve evlenmeyi murad eden biri için hayra alâmettir.
    rüyada bulanık suda balık avlamak
    Bulanık su içinde balık avladığını görmek, ne türlü olursa olsun iyi değildir.
    rüyada kokmuş balık yemek
    Rüyada yanında bulunan güzel ve temiz yemeği bırakarak kokmuş bir balığı yediğini görmek, kendisine helâl olan hanımını bırakıp başkalarının peşine düşeceğine işarettir. Böyle bir rüya gören dikkatli olmalıdır.
    Bir kimsenin rüyada bir balığın karnında bir mühür bulduğunu görmesi, devlet, izzet ve şerefe delâlet eder.
    rüyada Canlı balık görmek
    Balık daima kısmet sayılır. Canlı balık görmek, aşkta ve işte şansının açıldığı anlamındadır.
    Balık yediğini görmek, mülk ve çocuk sahibi olacağına işarettir.
    rüyada suda balık avlamak
    suda balık avlamak iç açıcı bir haber duyacağına, balık sürüsü görmek yönetici durumuna gelineceğine işarettir.
    RÜYADA BALIK GÖRMEK
    Balık tuttuğunu gören kimsenin eline toplu para geçer. Çok sayıda balık tutmak büyük servet demektir. Suda yüzen balıklarda yaklaşan kısmetlerdir.