Yassıada'nın ismi resmen Demokrasi ve Özgürlük Adası oldu.

21:40 No Comments

İl Genel Meclisi'nden yapılan yazılı açıklamada; Adalar İlçesi'ne bağlı olan ve darbeyle anılan Yassıada'nın isminin "Demokrasi ve Özgürlük Adası" olarak değiştirilmesi yönündeki teklifin oy birliğiyle kabul edildiği, böylece Türkiye'de darbe izlerinden birinin daha silindiği bildirildi.

Açıklamada, teklifin Meclis'te görüşülmesi sırasında söz alan İl Genel Meclisi Ak PartiGrup Sözcüsü Remzi Aydın'ın, Yassıada'nın, 1960 darbesinden sonra demokrasi şehitlerinin yargılandığı bir ada olarak ülke tarihine geçtiğini belirterek, "İktidarı ve muhalefetiyle, demokrasi tarihimizde kara bir süreci teşkil eden adadaki yargılamalar ve akabindeki idamlar, milletin hafızasında daha olumlu noktaya çekilmesi için, İl İdare Kurulunun kararı bizce uygundur. Yerinde bir karardır. Biz uygun görüş veriyoruz" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Oylamaya muhalefet sözcülerinin de uygun görüş verdiği belirtilen açıklamada, alınan kararla, adada demokrasi müzesi yapılması konusundaki Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çalışmalarının taçlandırılmış olduğu belirtildi.

Açıklamada, İstanbul Valiliği İl İdare Kurulunun 2 Ekim'de aldığı Yassıada'nın isminin değiştirilmesi ile ilgili kararın İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından 5 Kasım'da İl Genel Meclisi'ne, idari teklif olarak gönderildiği, teklifin bugünkü oturumda gündem dışı olarak Meclis'e sunulduğu ve oy birliğiyle kabul edildiği bildirildi.

1960 darbesindeki yargılanmalar ile adı bir bütün haline gelen Yassıada artık Yassıada olarak anılmayacak. İstanbul İl Genel Meclisi adanın adını değiştirme kararı aldı.

Devamını Oku...


İncir Reçeli Final sahnesi

14:23 No Comments

Halil Sezai’nin baş Rolünde oynadığı İncir Reçeli Büyük ilgi gördü ve Final Sahnesi tüm seyircilerden büyük beğeni topladı. 
30′lu yaşlardaki Metin, televizyon showları için skeç yazarak hayatını sürdürmektedir. En büyük hayali senaryosunu yazdığı bir filmin çekilmesiyken yazdığı senaryolar hep reddedilmektedir. Her gün gittiği barda birgün Duygu isimli bir kızla tanışır. Ayakta duramayacak kadar sarhoş olan Duygu’yu evine alır, kendisi kanepede yatarken ona yatağını verir sabah uyandığında ise Duygu’nun küçük bir not bırakarak gittiğini görür. Sonraları tekrar karşılaşırlar,
Duygu yine Metin’in evinde kalır ancak hep aynı şekilde Duygu sabah erkenden küçük bir not bırakarak evden ayrılır. Metin aşık olduğu ancak sadece adını bildiği bu kızın neden bu şekilde davrandığını merak eder, nedenini öğrendiğindeyse ölümsüz bir metropol aşkı doğar.


Devamını Oku...


NASA’nın yeni Mars aracı

14:19 No Comments

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), kasım ayında Mars’a yollayacağı son uzay aracını tanıttı.
MAVEN adı verilen araç, Mars’ın yörüngesine girerek Kızıl Gezegen’in atmosferini incleyecek.
NASA yetkilileri, Mars atmosferindeki incelmenin sırrına erişmeyi hedeflediklerini açıkladı.
Açıklamada, MAVEN’in amacı, Mars atmosferinin geçmişini incelemek. Yaşanan iklim değişimlerini ve bunun Mars yüzeyine etkilerini öğrenmeyi amaçlıyoruz” dendi.
18 Kasım’da Florida’dan uzaya gönderilecek olan uzay aracının 22 Eylül 2014′te Kızıl Gezegen’e ulaşacağı açıklandı.
Devamını Oku...


Çocuklar İçin Polaroid’den Yeni Tablet

14:18 No Comments

Polaroid’in çocuklar için ürettiği yeni kamerası Kids Tablet 2 resmen basına tanıtıldı. Hem yapısı, ergonomisi, tasarımıyla, hem de donanımsal ve yazılımsal içerğiyle ailelerin çocuklarına almak isteyecekleri bir tablet olmayı amaçlayan Kids Tablet 2 7 inçlik, 1024×600 çözünürlüklü bir ekran, 1.6 GHz çift çekirdekli Cortex A9 işlemci ve 1 GB RAM ile gelecek. Android 4.2 ‘Jelly Bean’ kullanacak olan Kids Tablet 2′nin içerisinde çocuklara uygun 70 e-kitap, uygulama ve benzeri içerik bulunacak. 149$ gibi uygun bir fiyattan satışa sunulacak tableti Toys R Us satacak. Ne dersiniz, çocuğunuza alır mıydınız böyle bir şey?
Devamını Oku...


birkaç kelime

14:17 No Comments

birkaç kelime yan yana geldi

*yokluğuna sarılıp dalıverdim uykuya
zaman gözlerimi susturunca
*etrafında senden başka kalabalık olmayacak,
ta ki;
gölgen bile yalnızlıktan çıldırıncaya dek
*şükredip; sığınabileceğim tek yer,
merhamet beklediğim yüreğin
*hayatta ki avuntularım
sadece
bir yada bir kaç parça
ne yazık ki; onlarda
eskimiş yamalı bohça
*sen son cemreydin;
çoktan toprağa düştün bile
*toprağa veremediğim anılarım gibisin
ıslak bakışlarımın üstüne
Devamını Oku...