Arkadaşımı Bul Oyunu

02:25 No Comments

IMG_2789Biliyorsunuz ki çocuk gelişimi bölümüne kayıt yaptırdım bu yıl..
Bu hafta sınav haftası olduğu için hiç bloğa yazı giremedim..
Şimdi bir boşluk bulmuşken hemen yazayım dedim..

Ders notlarında gördüm oyunu..
Oyunun adı aslında “Kardeşimi Bul” Ders notlarında gördüm..

Oyun şu şekilde oynanıyor okullarda..Bir kişi seçiliyor dışarı çıkartılıyor.. içerideki öğrencilerden biri belirleniyor ve dışarıdaki öğrenci çağırılıyor ona ipucu veriliyor.. İşte cinsi kız kırmızı giymiş filan vs..
Bizde şu şekilde oynadık..
Bilirsiniz ki kitapları çok seviyoruz ve onlar bizim arkadaşımız diye tekrar ediyorum sürekli..
Eskiden okuduğumuz ve şimdi yüzüne bile bakmadığı artık onlar bebek kitapları dediği kitapları topladım ve ona kitapların içeriği ile ilgili ip ucu verdim..Mesela
“Bir hayvan var, meyveleri yıkamadan yediği için karnı ağrımış acaba bu hayvan hangisi ve hangi kitapta anlatılıyor bu hikaye??
“Kirpi kiki “heeeyyy diyerek bu hikayenin olduğu kitabı buluyor..
“Bir hayvan var, merakından dolayı ormanda dolaşırken bir yere sıkılmış bu hayvan”
Kütüğe sıkışmıştı anne fare ona yardım çağırdı..Küçük sincap ve yardımsever arkadaşlarııı

Bir hayvan var arkadaşının evini kıskanıyor ve sazlıklarını yolmak istiyor
eveeeettt kıskanç kurbağaaa (bunun adı eskiden kıngaç kumbağaydı..

Böyle yaparak kitaplara karşı merakı uyandı ve birkaçını okumamızı istedi tekrar…
Şimdi dolabındaki diğer kitaplarla da oynamayı düşünüyorum ama ipucunu bu sefer kitaptan alıntı şeklindeki konuşmaları söyleyerek..
Mesela “açmış kitabını okumaya başlamış güvenle ve istekle okumuş (Kültürlü Kurt) gibi..
Sonra da tersten oynamayı düşünüyorum bu oyunu..Bir kitap seçip bana içeriğini anlatmasını isteyeceğim :)
Basit oyun ama Hafızasını, Bilişsel Alanı ve dil alanı gelişimini destekleyici bir oyun ;)
Devamını Oku...


Polar Pantalon ve Tavşanlı T-shirt Takim

02:24 No Comments

IMG_8835Vakit bulmuşken hemen erkenden yazayım dedim yine :)
Bunlar geçen haftadan yine..
Evde polar kumaş vardı ve bu şekilde takım dikerek değerlendirmek istedim..
Geçen sene önünü keçe ile süslemek yada boyama yaparım diye aldığım t-shirt küçülünce bende bu şekilde değerlendireyim dedim..
Eteklerine desenli kumaş, kollarını da kesip polar kumaş ilave ederek uzattım..
IMG_8828

Pantalon için ise, çift taraflı kullanılan şeyleri çocuklarda çok seviyorum..Özellikle de kumaşı rengarenk cıvıl cıvıl olunca.
Ama maalesef yurtdışında çeşit çeşit kumaş seçenekleri olsa da Türkiye’de oldukça sınırlı..
Biraz daha denemeler yapayım kumaş siparişi için yurtdışına açılıcam :) )
IMG_8833

Bu pantalon çift taraflı değil sadece paçalarına koydum t-shirte uygun hale getirmek için..
Ama maalesef başıma iş açtım..Yandım ki ne yandım..
Şimdi de Duru diyor ki “anne bana bugün ne diktin ne giydireceksin?”
Evde olanları giymek istemiyor, yeni yeni kıyafetler dikmemi istiyormuş..
Bu hem iyi hem kötü..İyi yanı, ne güzel kızım benim diktiklerimi beğenip giyiyor diye seviniyorum, kötü yanı da ben bu hızla bir haftada  bitirdiğime göre çok kavga edecek benimle çok
Devamını Oku...


Anaokuluna Uygun Kartondan Ev Yapımı Anaokulu Coçugu

02:20 No Comments

Yine bir Bebek Dünyası konusuyla karşınızdayım. Anaokuluna Uygun Kartondan Ev Yapımı Anaokulu Coçugu Anaokulu Çocuğu İlgi Alanları ile ilgili bilgileri bu yazıda paylaşıyorum. Bebek Dünyası kategorisinde, anaokuluna uygun kartondan ev yapımı ve anaokulu coçugu hakkında bilgiler bulabilirsiniz. Tüm leydilere armağanım olsun :)
kartondan mobilya yapımı. Benzer Konular. Kartondan ev maketi resimleri. ... kartondan kedi maketi. kartondan robot yap. Etiketler: anlatımlı, karton, maket, maketi, nasıl, ödev, örnek, örnekleri, Resimli, yapılır, yapımı, yapma.
anaokulu çocuğu ilgi alanları anaokulları aile iletişim yazıları anaokullarında ıletısım ıle ılgılı yapılan faaliyetler anaokulu çocuğu ile iletişim anaokullarında yapılan etkınlıkler anlatmalı vs..
Anaokuluna Uygun Kartondan Ev Yapımı Anaokulu Coçugu Anaokulu Çocuğu İlgi Alanları

Anaokulu Çocuğu İle İletişim

Anaokulu eğitimi çocukların bilişsel, duygusal ve sosyal açıdan gelişimlerini destekleyen çok önemli bir süreçtir. Çocuğun güven duyduğu aile ortamından sonra dış dünyayı tanımaya başladığı bir adımdır. Sosyal sınırların anlaşılması ve gözleme dayalı öğrenme kuvvetli olarak yaşanır. Bütün bu öğrenme süreçlerinin tanınmaya başladığı anaokulu süreci aynı zamanda annenin çocukla kurduğu ilişkinin imtihanı niteliğindedir. Güvenli ve doyum içerisindeki anne çocuk ilişkisi bu süreçten sadece kısa süreli uyum sancıları olarak etkilenir. Koruyucu aile ortamında büyümüş bir çocuk kendi ihtiyaçlarının ve gelişiminin sorumluluğunu olmak konusundan da isteksiz olacaktır. Anaokulu öncesinde gidilen oyun grupları bu geçişi kolaylaştıracaktır.
Anaokulunda ilk gün stresi nasıl atılır?
Her okula başlayan çocuk aynı tepkiyi göstermez. Anaokuluna başlayan çocukların zaman ve uzaklık kavramı tam oturmadığı için ilk kaygıları bu yönde olur.Evimize ne kadar uzaklıktayım?Annem beni alacak mı?Bu çocukları tanımıyorum.İhtiyaçlarımı kime söyleyeceğim, yardım ederler mi?Ev kuralsız bir yerdi. Her şeyi kuralla yapacak olmak sıkıcı.
Çocuk, bu soruların cevaplarını yaşayarak öğreneceği için kaygıları yüksek olmaktadır. İlk gün okulda 1-2 saat kalmak, annenin onu ne zaman alacağını saat üzerinden göstermesi, öğretmenle tanıştırıp, nasıl yardımlar isteyeceğini anlatması çıkacak sorunları azaltabilmektedir. İlk birkaç gün çocuğun görebileceği bir yerde oturup oradan ayrılmamak da yararlı olabilmektedir.
Adaptasyon süreci
Daha önce okula gitmemiş bir çocuk için 10 günü aşan ve hiç azalmayan uyum sorunları varsa anaokuluna gitme durdurulmalıdır. Çünkü çocuk okula gitmek için henüz hazır değildir. Daha önce anaokuluna gitmiş çocuklarda uzun tatil sonrasında okula dönüş güç olabilir ama okul tanıdıkları bir yer olduğu için, burada yaşanan kaygı daha kısa sürede atlatılabilmektedir. Taviz vermeden eski düzeni içinde çocuğun anaokuluna gidip gelmesi sağlanmalı ve çocuğun evde kalmasına izin verilmemelidir.
Çocuğa ilgisiz olmak ya da aşırı derecede ilgi göstermek çocuğun duygusal ve bilişsel gelişimini geciktirmekle birlikte öğrenme ve uyum sorunlarını yaşamasını kaçınılmaz kılmaktadır.
Dikkat edilmesi gereken noktalar:
Annenin adaptasyon sürecinde çocuğa eşlik etmesi onun hep okulda kalacağı anlamına gelmemeli. Çocuğa bu yönde verilen mesajlara dikkat edilmeli.Sıkıntısının anlaşıldığından emin olunmalı ve bunu çocuğa söz ve davranışla yansıtmalı. Bunun aşılabilecek bir sıkıntı olduğu dile getirilmeli.Anne ve babanın okula ve öğretmenlere güveniyor olması çocuğunda rahat olmasına yardımcı olmaktır. Akşam saatlerinde ev ortamında okul ile ilgili çok soru sorulmamalı. Kendisi anlatmak isterse dikkatlice dinlenmeli.Okul öncesi kurumlarını seçerken çocuğun da fikrini almalı ve bu ziyaretlere o da eşlik etmeli.• Şiddetli sıkıntı yaşayan çocuklar ilk günlerde okulda daha az kalmalı. Öğlen uykusu veya servis gibi deneyimler daha sonrası günlere ertelenmeli.
 Üfle Gelsin, Üfle Havlasın Bobbynin düdüklerini üfleyerek ona komutlar verebilir çocuğunuzu eğlendirebilirsiniz Haydi Alın

Anaokuluna Uygun Kartondan Ev Yapımı Anaokulu Coçugu Hakkında Bilgiler

Uygunsuz Gerçek: Uygunsuz Gerçek, 2006 ABD yapımı belgesel filmdir. Yönetmenliğini Davis Guggenheim'ın üstlendiği film, eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore'un vatandaşları kapsamlı bir slayt gösterisiyle küresel ısınma konusunda eğitmeyi amaçlayan kampanyasına ilişkindir.
Uygunsuzlar (film): Uygunsuzlar (İng. Orijinal adı The Misfits), Türkiye'de Uygunsuzlar adıyla gösterime girmiş bir Amerikan drama filmidir.
Uygun Adım Aşk: Uygun adım aşk dizisi 2009 yılında Altıoklar film şirketine yapılmıştır.
Uygun adım: Uygun adım yürüme ve koşma, askerlerin veya askerî düzendeki bir grubun aynı ritmde, ileri hareket etmesi.
Anaokulu Polisi: Anaokulu Polisi (İngilizce orijinal adı: Kindergarten Cop) başrolde Arnold Schwarzenegger oynadığı 1990 ABD yapımı komedi filmi.
Anaokulu Polisi: Anaokulu Polisi (İngilizce orijinal adı: Kindergarten Cop) başrolde Arnold Schwarzenegger oynadığı 1990 ABD yapımı komedi filmi.
İlgili Taraflar: İlgili Taraflar (İng. Both Parties Concerned), ABD'li yazar J. D. Salinger'ın ilk kez 26 Şubat 1944'te Saturday Evening Postta yayınlanan öyküsü.
İlgi eki: İlgi eki veya aidiyet eki, dilbilgisinde bir varlığın kime ait olduğunu bildiren -in eki. Sözcüklerin genitif hâlini oluşturmakta kullanılır.
İlgi diyagramı: İlgi diyagramı yazı halindeki verileri mantıksal bir şekilde organize etmek için kullanılan bir yöntemdir.
İlgisiz Alternatiflerin Bağımsızlığı: İlgisiz Alternatiflerin Bağımsızlığı (İAB), karar kuramındaki ve çeşitli toplum bilimlerindeki bir belit için kullanılan bir terimdir.
İlgi zamiri: İlgi zamiri -ki, Türkçedeki ek halindeki tek zamirdir ve belirtili isim tamlamalarında ikinci kısmın (tamlananın) yerine geçer. 

Anaokuluna Uygun Kartondan Ev Yapımı Anaokulu Coçugu Etiketleri

anaokuluna uygun kartondan ev yapımı, anaokulu coçugu, anaokulu çocuğu ilgi alanları, anaokulları aile iletişim yazıları, anaokullarında ıletısım ıle ılgılı yapılan faaliyetler, anaokulu çocuğu ile iletişim, anaokullarında yapılan etkınlıkler anlatmalı, rüyada okulların açılması ve ilk gün sınav olunması görmek, anaokulu iletişimle ilgli faaliyetler, iletişi ile ilgili faaliyet anaokulu
Devamını Oku...