Bir saatte vücudunuzu canlandırın!

13:47

Hepimizin başına gelir, tam da daha güzel görünmek istediğimiz bir gün; saçlarımızın söz dinlemeyeceği tutar, gözlerimizin alında mosmor haleler, torbalar belirir, cildimiz soluk görünür, yüzümüzde çizgiler ve gölgeler derinleşir, tırnak derilerimiz kurur... İnsan ne yapacağını, nereden başlayacağını, kendisiyle nasıl baş edeceğini şaşırır. İşte böyle durumlarda yapmanız gerekenleri Dermatolog Dr. Yasemin Fatih Amato anlattı.


Kendinizi silkeleyin, canlanın!
Bir saatte vücudunuzu canlandırın!
- Önce güzel bir duş alın. Banyo yaparken, birkaç kez, soğuk suyla vücudunuzda daireler çizin. Soğuk suyu yüzünüze tutmayı ihmal etmeyin.

- Sonra yere bir battaniye serip, üzerine uzanın. Sırtınızı hareket ettirerek, tüm yüzeyinin zemini hissetmesini sağlayın. Birkaç kere burnunuzdan derin nefes alıp verin. Sonra baş veya işaret parmaklarınızla, önce şakaklarınızı nazikçe bastırın, sonra burun kemerine, en son da alt dudağın altındaki çukura, bir süre hafif baskı uygulayın. Bu bir çeşit aku-press masajıdır. Vücudunuzu dengeler ve canlılık kazandırır.

- Kalkınca, burnunuzun altına azıcık nane yağı dokundurun. Böylece nefesiniz açılır, içiniz ferahlar, her şey daha kolay görünür.
Parlak ve sağlıklı tırnaklar
Bir saatte vücudunuzu canlandırın!
- Derilerileriniz uzadıysa, birkaç tablet Alka Seltzer’i ılık suya koyun, erimeye bırakın. Parmaklarınızı içine batırın, bir diş fırçasıyla masaj yapın, sonra yıkayın.

- Tırnaklarınızın rengi soluksa, yüz peelingi’ni tırnaklarınıza sürün ve biraz bekledikten sonra yıkayın.

- Tırnaklarınız sarardıysa, üzerine beyazlatıcı bir diş macunu sürün. Sonra bir kaba ılık su koyun ve parmaklarınızı içine batırın.

- Tırnaklarınızın kimi uzun, kimi daha kısaysa, veya hiçbiri tam olarak uzamadıysa, şeklini sevmediyseniz, sedefli bir oje sürün.
Sedefin ışıltısı tırnaklarınızı daha uzun ve düzgün gösterir, kusurları örter.

Saçlarınız ahenkle dans etsin
Bir saatte vücudunuzu canlandırın!
- Saçınızı yıkarken kafa derinize iyice masaj yapın. Böylece kan dolaşımı hızlanır, saçlarınız canlanır.

- Saçınızı yeni boyattıysanız, rengini sabitlemek için sirke ve zeytinyağı maskesi yapın. Başınızda 15 dakika durması yeter. Sonra ılık su ile yıkayın.

- Saçınızı bir yana ayırıyorsanız, aksi yöne ayırmayı veya geriye doğru taramayı deneyin. Saçlarınız çok daha hacimli görünür.
Gözler kalbin aynasıdır
Bir saatte vücudunuzu canlandırın!
- Salatalık, göz çevresindeki ödemin dağılmasına yardımcı olur. Birkaç dilim salatalık kesin. Sonra uzanın ve salatalık dilimlerini gözlerinizin üstüne koyun. Elinizle hafifçe bastırarak, suyunun çıkmasına yardımcı olun. Bu işlem için on dakika yeter.

- İki çay poşetini sıcak suda ıslatın, hafifçe sıkın, gözlerinizin üzerine koyun ve soğumasını bekleyin.

- Bunları yaparken ya güzel bir müzik dinleyin ya da burnunuzdan derin derin nefes alıp verin.
Kolayca yüzünüzü gerin
Bir saatte vücudunuzu canlandırın!
Önce yüzünüzü güzelce temizleyin. Sonra bir yumurtayı kırın. İçine toplam bir çay kaşığı bal ve badem yağı karışımı koyarak karıştırın. Yüzünüze sürün ve on dakika bekleyin. Sonra su ile yıkayın. Ardından başka bir yumurtanın beyazını ayırıp alın, yüzünüzde germek istediğiniz yerlere (göz – ağız çevresi-alın gibi) sürün. Kuruyuncaya kadar mimik yapmadan, kasları oynatmadan dinlenin. Artık makyajınızı yapabilirsiniz.
Lekeler mi canınızı sıkıyor?
Bir saatte vücudunuzu canlandırın!
Fondötene az miktarda sarı far ekleyin. Fırça yardımıyla veya yüzük parmağınızla lekelerin üzerine sürün. Karışımı gözlerinizin altına uygularken, iç kısımdan başlayın ve gözün dış kısmına kadar yayın. Sonra pudra kullanın ve bu zemin üzerine normal makyajınızı yapın.
Doğru duruş
Bir saatte vücudunuzu canlandırın!
İnsanın morali bozuk olunca duruşundan belli olur. Bunu önlemek için, terliklerinizi çıkarıp, duvarın önünde durun. Vücudunuzu yaklaştırıp-uzatarak duvara yapıştırmaya çalışın. Omuzlarınızı arkaya alın. Sonra duvardan uzaklaşın ve yavaş adımlarla yürüyün. Kendinizi daha uzun hissedeceksiniz ve kuşkunuz olmasın, öyle görüneceksiniz.
Bütün bu işlemlerin hepsini bile yapsanız, gerekli süre bir saati bulmaz. Bunun yarısı zaten uzanma ve dinlenme halinde geçer. Panik veya can sıkıntısı ile insan daha fazla zaman kaybeder.
Devamını Oku...


Ölmeden önce dünyada görmeniz gereken 5 müze

13:44

Dünya genelindeki müzelerin hepsini gezmek oldukça zor. Fakat eğer imkanınız varsa görmeniz gereken, dünyanın sayılı 10 müzesini sizin için listeledik. 

1- Vatikan Müzeleri (The Vatican Museums) 

1473′ te Papa Julius II tarafından kurulan Vatikan Müzeleri, halen Dünyanın en büyük müzeleri arasında yer almaktadır. Rönesans Dönemine ait koleksiyonlarını bu müzelerde görebilirsiniz. Özellikle Rönesans Döneminin en ünlü eserlerinden biri sayılan Michelangelo‘ya ait “Son Yargılama” adlı resmin de bulunduğu Sistene Şapeli’nde, Vatikan’ da ki müzelerin en önemli kısmını oluşturur. 

Sistene Şapeli gibi o dönem papaların için inşa edilen saraylarda, çeşitli eserleri görebilirsiniz. Bazı müzelere giriş ücretsizken, bazılarında 5-10 euro gibi ufak meblağlar ödeyerek bu müzeleri gezebiliyorsunuz.

2- Smithsonian Enstitüsü (Smithsonian Institution) 

1846′ ta Washington’ da kurulan müze, Dünyanın en geniş alana sahip müzesi olarak bilinir. Aynı zamanda en çok ziyaretçi çeken müzeler arasında da zirvede yer alır. Amerikan Tarihi Müzesi, Doğal Tarih Müzesi, Amerikan Yerlileri Müzesi gibi 19 farklı müze kompleksinden oluşmakta ve aynı zamanda da müzeleri ziyaret etmek ücretsizdir. Müzede toplam 136 milyon parça sergilenmekte olup aynı zamanda 6.4 milyon eserde dijital ortamda ziyaretçilere açık durumda.
3- Ermitaj Müzesi (The State Hermitage) 

Rusya’nın Saint Petersburg şehrinde bulunan, Çariçe II. Katerina tarafından 1764 yılından kurulan Ermitaj Müzesi (Hermitage Museum/The State Hermitage), Dünyanın en büyük ve en eski müzeleri arasında yer alır. Ayrıca büyük bir çoğunluğu tablo olmak üzere 3 milyondan fazla esere ev sahipliği yapmaktadır. Leonarda Da Vinci, Rembrandt, Peter Paul Rubens, Francisco Goya, Michelangelo, Van Gogh ve Pablo Picasso gibi dünyaca ünlü birçok ressama ait tabloyu incelemek isterseniz mutlaka ziyaret etmeniz gereken müzeler arasındadır.
4- Louvre Müzesi (Le Louvre) 

Fransa’ nın Paris şehrinde bulunan müzede yaklaşık 300 binden fazla eser bulunuyor. Mısır, Yunan, Arap ve daha birçok medeniyete ait eserlere ev sahipliği yapmaktadır. Dünyanın en büyük ve adı en çok bilinen sanat müzesi olan Louvre’da, Mona Lisa‘ da dâhil Leonardo Da Vinci ve Michelangelo gibi ünlü ressamların eserlerini görebilirsiniz. 

Dediğim gibi oldukça fazla eserin mevcut olduğu müze haliyle çok geniş bir alanda yer almakta. Müzenin tamamını gezmek 3 haftadan fazla sürebiliyormuş. Fakat Dünyanın en çok ziyaret edilen müzesinde, sadece Fransa değil birçok medeniyete ait resimleri, heykelleri vs. incelemek ve sadece eserlerin hakkında bilgi sahibi olmak bile bu müzeyi gezmek için bir sebep.

5- İngiltere Müzesi (British Museum) 

İngiltere’nin Londra şehrinde bulunan müzede, Dünyanın her bölgesinden getirilen Eskiçağ eserleri sergilenmektedir. Aslında müze 1753 yılında kurulduğunda sadece el yazmaları ve bazı antika parçalar sergileniyordu. Daha sonraları arkeolojiye ilginin arttığını fark eden müze yetkilileri, özellikle Anadolu ve Trakya bölgelerinden olmak üzere Dünyanın çeşitli bölgelerinden paha biçilemez eserleri “çalarak” veya satın alarak müzede sergilemeye başladılar. Halen Yunan ve Mısır Medeniyetlerine ait bir çok önemli eser bu müzede sergilenmektedir. Türkiye’ den de kaçırdıkları eserleri görmek her ne kadar üzücü olsa da mümkündür.
Devamını Oku...


INSTAGRAM KENDİ FENOMENLERİNİ YARATTI

13:41


23 yaşındaki Somerfield, henüz uzun bir geçmişi olmayan kariyerine fotoğraf paylaşım sitesi Instagram'a bikinili fotoğraflarını yükleyerek başladı

SOSYAL MEDYA FOTOĞRAFLARIYLA KAPAK KIZI OLDURenee Somerfield, birçok kızın çok daha genç yaşta ve nice zorluklarla girdiğe moda dünyasına Instagram fotoğraflarıyla adım atmayı başardı.

Sosyal medyanın artık iyiden iyiye günlük hayatın her alanına girmesiyle gösteri dünyasında da büyük değişiklikler oldu. Artık isteyen ve biraz da çaba harcayan herkes kısa süreliğine de olsa 'ünlü' olabiliyor. Avustralyalı Renee Somerfield de bunun en çarpıcı örneklerinden biri.

Çok da uzun sayılmayacak bir zamanda 430 binden fazla takipçi edindi.Bunun sonucunda da Avustralya'nın en seksi sosyal medya yıldızı unvanıyla Maxim dergisine kapak kızı olmayı başardı.

Devamını Oku...


PERİHAN MAĞDEN (HAKAN GENCE 2014)

13:26

HÜLYA AVŞAR

Yetenek Sizsiniz’i de izleyemiyorum. Türkleri çok yeteneksiz buluyorum. Bu kadar yeteneksiz bir milleti seyretmek istemiyorum. İkincisi jürideki Hülya Avşar’a tahammül edemiyorum.


HADİSE
Tahammül edemiyorum

Hadise için ilk başta “ne tatlı kadın” dedim. Ama aynı tatlılık, aynı gözleri yaşarmayı o kadar çok yaptı ki içime fenalık geldi. Dünya iyisi gibi davranıp tribüne oynuyor.


UĞUR YÜCEL - BİNNUR KAYA
Bir yerlerinden yırtılacak gibiler

‘Aramızda Kalsın’ çok büyük bir oyunculuk sarfiyatı. Binnur Kaya ve Uğur Yücel karikatüre bağlamış durumda. Senaryosu eksik. O lafları büyük hale getirmek için o kadar büyük oynuyorlar ki bir gün bir yerlerinden yırtılacaklar diye telaşlanıyorum. Yücel garson kürdanı düşürse de haciz gelse de hep kırmızı ve kalp krizi geçirecekmiş gibi.

MERYEM UZERLİ
Tatlı bir yaratık gibi

Marilyn Monroe kadar ilginç bir vaka. Çok sırlı bir oyuncu. Dünyanın en dürüst ve tuhaf insanı. Mavi gözlerini kocaman kocaman açarak, dudaklarını şişirerek, tatlı bir yaratık gibiydi. Onun sayesinde Hürrem’i anlar hale geldik. Bu da inanılmaz bir oyunculuk başarısı. Yüzde yüz geri dönecek ve yeni işi tutacak.

VAHİDE PERÇİN
Hakiki Hürrem o

Hürrem yılan kadar soğuk, hesapçı, kontrollü bir kadın. Beş kere saraydan atıldı, 20 kere sürüldü. Ama kadın mutlaka geri döndü. Hin oğlu hin! Şimdi yaşlandı ve menopoza girdi. Kanuni’ye olan aşkı da geriye çekildi. Geriye sadece iktidar hırsı kaldı. Vahide Perçin bence olması gereken ve tarihte yaşayan hakiki Hürrem oldu.

BEREN SAAT
Artık biraz dinlense...

İntikam dizisi çok ekstrem bir intikam hikâyesi anlatıyor. Beren Saat hayranıydım ama onu ‘İntikam’ yüzünden terk ettim. Böyle bir hikâyeyi Türkiye’ye getirmek Beren Saat’i harcamak oldu. Ayrıca onun diğer dizisi yeni bitmişti. Bir yaz tatili zor dayandı. Keşke Kıvanç gibi biraz kendini dinlendirseydi.


FARAH ZEYNEP ABDULLAH
Zamanla alışabilirim









































Kıvanç Tatlıtuğ’un yanına kim gelse beğenmeyeceğiz ve yeterince güzel bulmayacağız. Bu psikoloji içinde Farah Zeynep Abdullah’ı da beğenmedim. Ama dizi başlayınca zamanla alışabilirim. Mesela Kuzey Güney’de Kıvanç’ın karşısında Öykü Karayel’i beğenmemiş ve haftalarca kudurmuştum. “Bizimle alay mı ediyorlar?” diye düşünüyordum. Sonra inanılmaz iyi bir oyunculuk sergiledi ve televizyon tipi bir kız olduğu için sevdik.

Devamını Oku...


EBRU GÜNDEŞ Yasını evde tutsun

13:22

EBRU GÜNDEŞ
Yasını evde tutsun

Yarışmada jüriliğe devam etmesi halkla ilişkiler açısından doğru karar olabilir ama kocası hapiste olduğu için ‘sert, acımasız ve tavizsiz’ kadın olarak durması beni deli ediyor. “Ona bu yolda başarılar” diliyorum dışında lafı yok. Madem yastasın, evinde tut yasını!

Devamını Oku...


Hatanın feriştahını yaptı

13:22

NURGÜL YEŞİLÇAY

Ara vermeden önüne gelen her işe atladı. Ve kadın oyuncuların yaptığı hatanın feriştahını yaptı. “Ben Nurgül Yeşilçay’ım parama bakarım. Bu televizyonculuk işinde o da tutuyor, bu da tutuyor. Ben ne bileyim ne tutacak, hadi len!” diyerek bodoslama daldı ve iki üç defa tosladı. Hep ismine ve kendine güvendi. Mağlubiyetleri de hak etti. Ama ‘Cinayet’ tutmazsa üzülürüm. Çünkü bu sefer hak etmiyor.

Devamını Oku...


Kötü vücutlu aşk objesi olamaz

13:20

HAKAN KURTAŞ

Hazal Kaya ve Özgü Namal’ın hastasıyım. Kaya, geçen sezon kötü bir projede harcanmıştı. Hop ‘Aşk’ dizisine atladı. Kızı kötü olan bir karakter yaptılar. Başroldeki çocuk Hakan Kurtaş bir yüzücüyü canlandırıyordu. Sen berbat yüzen, kötü vücutlu bir adamı bana yüzücü olarak yutturamazsın. Ayrıca o tip bir çocuğu ben aşk objesi olarak izlemek istemiyorum.

Devamını Oku...


Perihan Mağden tam bir ekran canavarı

13:19

PERİHAN MAĞDEN (HAKAN GENCE 2014)

PERİHAN MAĞDEN (HAKAN GENCE 2014)

Perihan Mağden tam bir ekran canavarı. Ekranella.com’a yazdığı televizyon yazılarının üzerine, bir de sıfır kilometre makalelerinden oluşan kitap hazırlığında. Mağden’le, evinin salonunda, televizyon karşısına geçtik, dizi dünyasını filtresiz ve acımasızca masaya yatırdık. Tüm ekran şöhretleri nasibini aldı. Fazlasıyla!

Kadınlar aseksüel erkekler firijit

Türk dizilerinde seksi kadın yok. Hepsi ‘Höt höt’ ve çok aseksüel. Oysa Türk kadınlarının sırf bu topraklardaki kadınlara ait olan müstehcen bir seksapeli var. Bunu genç Türkân Şoray’da ve Müjde Ar’da gördük. Hülya Avşar ve Sibel Can’da da 90’lar boyunca bu seksilik foşur foşur üstümüze aktı. Nirvana’ya eriştik. Yeni kızlarımdaysa bunlar yok. Erkek oyuncular da kendilerini rollerde firijit gibi yapıyor. Bir seviyelilik ki ölmek üzereyiz. Mesela İbrahim Çelikkol yeni bir Kadir İnanır olabilir. İffet dizisinde hem müthiş hem seviyesizdi. Ama Merhamet’te zengin bir bankacı gibi görünmek için firijit adamlara benziyor.

Devamını Oku...


ÜNLÜ İSİMLERDEN NEJAT İŞLER'E DESTEK

13:18

Muğla’nın Bodrum ilçesinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ünlü oyuncu Necat İşler yoğum bakıma alındı. İşler'in durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Yoğun bakıma alınan ünlü oyuncu için birçok sanatçı dostu geçmiş olsun mesajı yayınladı.

İşte o mesajlardan bazıları…


TUĞBA ÖZAY

Sevgili Nejat İşler ‘in sağlık durumunu az önce öğrendim. Umarım sağlığına biran önce kavuşur bu Asi çocuk. Dualarımız seninle

ESER YENENLER

Gencecik, yakışıklı, iyi yürekli aslan gibi bir adam için bütün dualarım Nejat İşler için

AHU SUNGUR

Dualarımız seninle Nejat İşler

YUNUS GÜNCE

Çok üzülürüz! Aman! Sakın! Üzme bizi! Güzel haberlerini duyalım! Nejat İşler

NİLGÜN BELGÜN

Senin gibi iyi yürekli insanlara ihtiyacı var bu ülkenin

MESUT YAR

Nejat İşler için sağlık diliyorum. Güçlü bir aktör, delikanlı bir tavır adamıdır.

HASİBE EREN

Hadi Nejat iyi direnİŞLER... Yine filmlerini izlemek, "Ot" ta yazılarını okumak istiyorum... Diren

GONCA VUSLATERİ

An durdu. Devam etmek için Nejat abinin iyileşmesini bekliyor. Bi’ iyileş, ne şebeklikler yapacağım sana Nejat abim..

ELİF KARLI

Allah yardımcın olsun Nejat İşler dualar seninle.

YONCA LODİ

Kitap satarken de, okuldaki sohbetlerde de, ünlü bir jön olduğunda da aynı adamdın. Güzel adam, hayatımızda olmaya devam et olur mu?

ECE ERKEN

"Aşk ve Gurur “da abim rolündeydi, o zaman da severdim... O hep adam gibi adamdı. Nejat İşler, geçmiş olsun

İLKER İNANOĞLU

Çok geçmiş olsun en kısa zamanda inşallah sağlığına kavuşursun dualarımız seninle

BEHZAT UYGUR

Nejat İşler şimdi duydum güzel kalpli , kendisi gibi olan adam sakın ha

İBRAHİM TATLISES

Nejat İşler kardeşime Allah’tan şifa dilerim, Yüce Rabbim Yar ve yardımcısı olsun İnşallah. Dualarımız seninle


Devamını Oku...


Nejat İşler Öldü mü?

13:14

Nejat İşler yoğun bakımda durumu ciddi

Ünlü oyuncu Nejat İşler'in, gelişen septik şok sonucunda akciğerlerinin ciddi şekilde etkilendiği bildirildi.

Acıbadem Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, sanatçı Nejat İşler'in, 17 Ocak'ta saat 00.15 sıralarında hastanelerinin acil servisine başvurduğunu belirtti.
NEJAT İŞLER SEVENLERİNİ ÜZDÜ


Acil serviste yapılan muayene ve tetkikler sonucunda İşler'in tedavisine yoğun bakım servisinde devam edilmesine karar verildiğini aktaran Aksoy, şunları kaydetti:

"Muayene ve tıbbi tetkikler sonrasında hastamızda, şiddetli akciğer enfeksiyonuna bağlı solunum yetmezliği ve enfeksiyonun çok ilerlemiş olmasına bağlı olarak septik şok tablosu saptandı. Septik şok, çoklu organ yetmezliği ile seyreden ve yüksek hayati riskin oluşabildiği klinik bir tablodur. Bu tanı sonucunda tedavisi, yoğun bakım ünitesinde devam ettirilmektedir. Hastamızda gelişen septik şok sonucunda akciğerleri çok ciddi şekilde etkilenmiştir. Aynı zamanda böbrekler, kalp ve kan hücrelerinin ve karaciğerin de bu durumdan etkilendiği tespit edilmiştir. Solunum cihazına bağlı olduğu için uyutulan hastamızın tedavisi halen yoğun bakım ünitesinde devam etmektedir. Hastamız, göğüs hastalıkları, yoğun bakım, enfeksiyon hastalıkları, gastroenteroloji ve kardiyoloji uzmanları tarafından takip edilmektedir."
Nejat İşler’in hastaneye kaldırıldığı haberini alan oyuncu arkadaşları, sabah saatlerinden itibaren hastaneye gelmeye başladı. Fikret Kuşkan, Derya Şensoy, Ayşe Özyılmazel, Aşkın Şenol ve Dost Elver hastaneye gelen ilk ünlüler arasında yer aldı.  Fikret Kuşkan, İşler’in durumunu öğrenmeye geldiklerini ve çok üzgün olduğunu ifade etti.ARKADAŞLARI HASTANEYE AKIN ETTİ
Hastane yetkilileri, İşler’in durumunda bir değişiklik olmadığını, yoğun bakım ünitesinde tedavisinin devam ettiğini bildirdi.

Devamını Oku...