İmplant Tedavisi

15:44

Diş ağrısından kurtulmak isteyip İmplant neden tercih etmeyeliyim diyenler için kaçırılmayacak fırsatlar.

İMPLANT NEDİR?

Son yıllarda sıkça konuşulan, daha çok vida yada çakma diş olarak tabir edilen İmplantlar, insan kemiğine ve yapacağı işe en uyumlu Titanyumdan yapılan yapay diş kökleridir. Çene kemiğine bir diş kökü görevi görecek şekilde uygulanır. Her madde insan vücuduna uyum sağlamaz. Çok iyi uyum sağlayan bir çok madde de çiğneme işlemine dayanacak kadar dayanıklı değildir. Bu konuda Titanyum elementi hem insan vücuduna uyumlu hem de yeteri kadar dayanıklıdır.

İMPLANTIN UYGULANDIĞI DURUMLAR

İmplant her türlü diş eksikliğinde uygulanabilir. Tek diş eksikliğinde kullanılabildiği gibi, özellikle tam dişsizlik durumlarında ya da sabit protez yapılamayacak şekilde diş kaybı bulunan durumlarda da çok yüz güldürücü sonuçlar vermektedir.

UYGULANIŞ ŞEKLİ

Diş eksikliği olan hastanın muayenesi yapılıp, Panoramik filmleri incelenerek bir planlama yapılır. İmplant uygulanacak çene kemiğinin ölçümleri yapılarak, hangi İmplantın uygulanacağı karar verildikten sonra, o bölge uyuşturularak bir operasyonla İmplant yerleştirilir. Uygulama süresi için 2 ay beklendikten sonra üzerine protez yapılır. Eğer çene kemiği uygunsa, diş çekimi işlemi yapılır yapılmaz da hiç beklemeden İmplant uygulanabilir.

İmplant bugüne kadar klasik yöntemlerle yaptığımız protezlere alternatif olarak çok daha rahat ve konforludur, üstelik daha da estetik olanaklar sağlar.

İMPLANT BAŞARISI

İmplant yerleştirilmesi planlanırken göz önüne alınması gereken bir çok parametre vardır. Uygulama yapılacak bölgenin durumundan önce hastanın genel durumu daha önceliklidir. İmplant uygulanacak kişinin iyileşmesini engelleyecek bir hastalığının bulunmaması gerekir. Örneğin şeker hastalarında İmplant uygulanması son derece risklidir. Kontrol altında olmayan şeker hastalığı İmplantın kemiğe kaynamasını olumsuz etkileyeceğinden başarısızlığa yol açabilir. İmplant uygulandıktan sonra da şeker hastalığı oluşursa yine komplikasyonlar oluşabilir.

İMPLANTIN ÖMRÜ

İmplantlar da beklenti daha kısa olsa da 30 yıl kadar sorunsuz kullanıldığı gözlemlenmiştir. Hastanın genel durumu iyiyse ve İmplantlara iyi bakıyorsa dahada uzun kullanılabilir. Sigara kullanımı ve aşırı alkol tüketimi başarıyı olumsuz yönde etkileyen faktörlerdendir.

Genel durumu iyi olan hastalara doğru yere ve doğru bir şekilde uygulanan İmplantlar daha sonra hasta tarafından da iyi bakılmalıdır. Ağız hijyeni kötü olan hastalarda İmplant iltihaplanmayla birlikte kaybedilebilir. Ancak doğru yapılmadığında veya doğru İmplant kullanılmadığında Osseointegrasyon dediğimiz canlı kemik dokusu ile İmplant arasında kaynaşma gerektiği gibi olmaz ve İmplant kemiğe tutunamaz ve bu durumda çikarılmak zorunda kalınabilir. Bu durum alerji gibi, vücut kabul etmedi gibi yanlış söylentilerin çıkmasına sebep olur.

Merkezimizde İmplant uygulamaları bu konuda uzman diş hekimlerimiz tarafından başarıyla yapılmaktadır.