Okul Öncesi Yağmur Deneyi

12:42

Yağmurun oluşumunu basit resimlerle anlatalım istedik. Okul öncesi çocuklarımıza uygun olsun diye basit resimlerle olsun istedik. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur. Yağmur deneyi nasıl yapılır? Sorusuna geçmeden önce daha öğretici olması açısından çocuklarımıza basit resimler çizdik. Bu resimler sayesinde kafalarında oluşan yağmurun nasıl olduğunu anlatmak istedik.
Yağmur deneyi
Deneyimizi okulumuzda öğrencilerimize yapmaya karar verdik. Su ısıtıcısına bir miktar su doldurarak işe başladık. Su ısıtıcısının düğmesine bastık ve suyun kaynamasını sağladık. Kaynayan suyu görmek için ısıtıcının kapağı hafifçe açtık. Bir tencere kapağı aldık elimize, kaynayan su buharı kapağa çarptığında buhar suya dönüşür, tekrar ısıtıcıya su damlacığı şeklinde düşer.
Okul öncesi yağmur deneyi
Çocuklarımızın ilgiyle, “yağmur nasıl oluşur?” Diyerek izlerken; yağmur deneyi nasıl yapılır? Sorusuna hep birlikte cevap vermiş olduk.
Yağmur deneyi nasıl yapılır
Yağmur deneyi yapılışı
Yağmur yağdırma deneyi
Çocuklarımızla yapmış olduğumuz bu eğitici ve öğretici faaliyeti evdeki çocuklarımıza da yapabilir, yağmur deneyi nasıl yapılır? Basit şekilde çocuğumuzu bilgilendirebiliriz. Teknoloji giderek gelişmekte olduğundan, çocuklarımızda her olayı merak etmektedirler. Onları bilgilendirmekte biz annelere gerçekten büyük görevler düşüyor. Hayatın hızına yetişmelerini sağlamak önce evde eğitimle başlıyor. Herkeste bir öğrenme hırsı var. Bütün veliler benim çocuğum en önde olsun her şeyi bilsin istiyor. Böylece bir yarış başlıyor. Bu yarışta hiçbir evladın geri kalmaması dileğimizdir. Sizde evinizde çocuğunuzun sorularını yanıtsız bırakmayınız, nedeni ise; öğrenme esnasında, çocuğun merak algısının daha da gelişmesini sağlayarak daha ileri gitmeleriniz sağlayabilirsiniz.