Cocuklar arabada nasil rahat eder.

10:02 No Comments

Ailecek arabayla uzun bir yola çıkacaksanız çocuklarınızın güvenliği ve mutluluğu için bunlara göz atın.

Son yapılan araştırmalarda aileler çocuklarıyla sorun yaşamamak için onu oyalayıcı şeyler bulunuyor. Siz de çocuğunuzla beraber uzun yola çıkacaksanız işinizi kolaylaştıracak önerilere bakabilirsiniz.














Hafif ve kolay

Aşırı sıcak çocukların huysuz olmasına neden olabilir. Vücut sıcaklıkları normal olacak şekilde giydirebilirsiniz. 

Arabada tüketecekleri atıştırmalıkların dökülüp saçılan, üstlerini kirletecek türden olmamasına özen gösterin. Üstünü kirlettiğinde ise, hemen değiştirmek için yanınızda yedeğini bulundurun. Her ihtimale karşı arabada ıslak mendil bulundurun.

Kahvaltı yapın

Çocuklar boş mideyle yola çıktıklarında her zaman huzursuz olurlar. Bu nedenle yola çıkmadan önce iyi bir kahvaltı yapmalarını sağlayın. Çocuğunuzun yolda çıkarmasını istemiyorsanız kızarmış veya yağlı yiyecekler vermeyin. İyi bir kahvaltı çikolata ve tatlı yiyeceklerden çok daha iyidir. Şekerli yiyecekler kısa sürede kana karıştığı için aşırı enerjik olmasına neden olabilir. 


Ve siz yoksunuz!

Yeni doğan bebeğinizle uzun yolculuklarda kısa molalar vermek durumunda kalırsınız. Uzun yola çıkmadan önce yanınızda bulunması gerekenleri kontrol edin. Kıyafetler, organik bebek gıdaları, kaseler, kaşıklar, steril şişeler, ıslak mendiller, bebek bezleri, önlükler ve araba koltuğu öncelikli ihtiyaçlarınız olabilir. 


Durun ve oynayın

Yol üstünde çocuklara özel geniş ve yeşil alanları olan yerlerde mola verip, çocukların oyun oynamalarına izin verin. Böylece arabada depoladıkları enerjiyi boşaltma fırsatı bulmuş ve temiz hava almış olurlar. Tekrar yola koyulmadan önce çocuğunuzun tüm oyuncaklarını ve eşyalarını topladığınızdan emin olun. Yolda bir kriz yaşanıp geri dönmek istemezsiniz.

Atıştırma krizi

Atıştırma krizi geldiğinde dondurma yemek istediğinizden emin misiniz? Eriyen yiyecekler, çikolata dahil arabayı ve çocukların kıyafetlerini mahvedebilir. Kekler, krakerler, meyveler atıştırmalık için doğru seçenek değil. Bunun yerine kuru myve ve çerez bulundurun. Susadığınızda tuvalet ihtiyacı doğurn kafeinli içecekler değil, sadece su tercih edin. Çocuğunuzun arkanızdan meyve suyu püskürtmeyeceğinden  emin olana kadar kutu meyve suları almayın.


'Hastayım'
Uzun yolda en sık karşılaşılan durumlarda biri mide bulantısıdır. DVD izlemek, kitap okumak daha da mide bulantısı yapar. Bulantıyı önlemek için uzaklara bakmasını söyleyin veya yanınızda bulantı önleyici tabletler bulundurun.Bileğe takılan bulantı bilekliklerinden alın. Yavaş ve derin nefes aldırmak, pencereyi biraz açmak da iyigelebilir. Eğer çocuğunuzun mide bulantısı hala geçmediyse biraz mola verin.  


'Ne kadar kaldı?'

Sadece bir kaç çocuk uzun yolculuk boyunca sessiz kalır ve 'ne kadar kaldı, nezaman varacağız' sorularını sormaz. Çocuklarınıza arabada vakit geçirmek için yanlarına alacakları eğlence çantası hazırlamalarına izin verin. Yanlarına ufak ve aklınızdan geçmeyen şeyleri alacaklardır. Kulaklıkla müzik dinleme, DVD izlemeleri biraz asosyal gibi gelse de sessizliğin keyfini çıkarmanızı sağlayabilir. Müzik dinlemek mide bulantısını gidermeye de yardımcı olur. 



Belki gece...

Çocuklarınız gündüz çok hareketlilerse belki gece yolculuğunu düşünebilirsiniz. Çok fazla trafik olmaz, daha kısa sürsede yol alırsınız. Ufak yastık ve battaniyeler herkesin işine yarayabilir. Siz de gece uykunuzun gelmemesi için yanınıza kahve alabilirsiniz.


Vardınız!

Seyahat bitti. Şimdi sizi ne rahatlatır? Uzun yolculuğun sonunda çocuklarınızı ufak bir hediye vererek ödüllendirebilirsiniz. Ayrıca, iyi bir yemek ve duş herkes için iyi olabilir.Gelecek sefere arka koltukta oynanabilecek oyunları da öğrenerek yola çıkın. 
 






0 yorum:

Yorum Gönder