Falın iyi çıkması için kahve fincanı nasıl kapatılmalıdır?

12:53 No Comments

Kahve bittikten sonra kapatırken tabağı üste kapatılmalıdır. Fincan bir kez çevrilir.Bazı yerlerde ise üç kez çevrilir. Fincan içeri doğru çevrildiğinde iç dünyamız çıkar. Dışarı doğru çevirirsek dış dünya ile ilgili bilgiler çıkar. Hangi durumu merak ediyorsanız o yöne çevrilmelidir. Daha sonra bir yerde soğuması için bekletilir.
Fincanda bir kez ya da üç kez çevirmek demek mümkün olduğu kadar kahvenin telvesinin içeride dönümünü sağlamak demektir. Eğer döndürmeden çevirdiğiniz zaman içindeki telveler değişik bir şekil alamaz. Çünkü telvede ne kadar çok şekil oluşursa o zaman daha sağlıklı bir fal bakılır.

Kahve falı günümüze kadar gelmiş tarihçesi oldukça eski bir fal türüdür. Türkiye’de ve bir çok ülkede güncelliğini kurumakta ve fal türleri arasında ilk sırada gelmektedir. Kahve falını diğer fal türlerinden ayıran en belirgin özelliği sorduğunuz sorulara cevap aramaktan ziyade, telvelerin aldığı şekillerin neler söyleyeceğini merak edip öğrenme isteğidir.
Kahve falı gelecekten bilgi almaktan daha çok, falı yorumlayan kişinin neler söyleyeceği kadar, sohbet, eğlence ve birazda stres atmak amacı olarak baktırılmaktadır. Kahve falının bir diğer özelliğide hissiyatı biraz iyi olan herkesin şekillerden yola çıkarak yorum yapabilmesidir.


0 yorum:

Yorum Gönder