Yılbaşını Kutlamak İçin Dünyanın En Güzel 7 Şehri

11:01

Bütün bir senenin yorgunluğunu atmak için yılbaşı çoğumuz için iyi bir fırsattır. Yeni yılı kutlamak her ne kadar dini bir öge olarak algılansa da yeni yılın gelişini kutlamak ve noeli kutlamak tamamen iki ayrı kavramdır.

Türkiye’de yeni yıla girerken büyük şehirlerin merkezi bölgeleri hınca hınç dolar. İzmir’de Alsancak, Ankara’da Kızılay, İstanbul’da ise Taksim’de yüzbinler meydanları doldurur. Ülkemizde yılbaşını kutlamak için gayet güzel yılbaşı otelleri, mekanlar ve kafeler olsa da yurtdışında yılbaşı kutlamaları biraz daha coşkulu olmaktadır.

Peki dünyada yılbaşını kutlayabileceğiniz, eşsiz güzellikteki şehirler ve oteller hangileri?

1- New York

New York, birçok Hollywood filminin geçtiği, belki de dünyanın en kozmopolit şehri. Amerika’da yaşayan çoğu kişi New York’u ”New York’a Amerika diyemezsiniz” şeklinde tanımlar.

Kent meydanındaki devasa yılbaşı ağacının etrafı birçok New Yorklu’nun yılbaşındaki buluşma mekanıdır. New York’ta yılbaşını geçirmek bir rüyadır. Alışveriş için birçok alternatifinizin bulunduğunu unutmayın.

Manhattan’da kalabileceğiniz birçok otel mevcuttur.

2- Amsterdam

Amsterdam sanatsal ve kültürel dokusuyla dünyanın hatrı sayılı şehirlerindendir. Van Gogh gibi ünlü ressamların bu kentten çıkması ve şehrin Hollanda’nın başkenti olması, kanalları ve kanalların üzerindeki kayıklarla nam salan şehri farklı bir konuma getirir.

Yılbaşında çılgın partileriyle ve Tiesto, Armin Van Buuren gibi ünlü DJ’lerin performansıyla adından söz ettiren Amsterdam, yeni yıla merhaba diyebileceğiniz şehirlerin başında gelmeli.

3- Prag

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag, şüphesiz Avrupa’nın en etkileyici başkentlerinden birisi. ”Masal şehri” diye  kendinden bahsedilen Prag, tarihi evleriyle ve dar sokaklarıyla, matruşka bebekleriyle zihinlere kazınmış bir tarihe çanak tutuyor.

Yeni yılı Prag’da geçirecekler Opera ve Bale’nin Avrupa’daki başkentlerinden birinde olmadığını unutmamalı ve hazır Prag’a gitmişken klasik müzik denince akla gelen başlıca şehirlerden biri olan Prag’daki opera ve bale binalarında mutlaka bir resitale kulak vermeliler.

4- Zürich

İsviçre kendi kendine yeten, tüm dünyayla iyi ilişkiler sürmeye çalışan ve bunu başaran, birçok araştırmaya göre Avrupa’da refahın en yüksek olduğu ülke konumunda.

Başkenti Zürich ise dünyanın en büyük finans merkezlerinden biri. Monocle isimli kuruluşun yaptığı ” hayat kalitesi” araştırmasının sonuçlarına göre 25 şehrin bulunduğu listede ilk sırada yer alıyor.

Alplerin eteklerinde, göl manzaralı eşsiz bir şehirde yılbaşını geçirmek en iyi seçimlerden biri olacaktır.

5- Provence (Fransa)

Fransa denince alkla ilk gelen şehirler genelde aşıkların şehri Paris olur. Provence çok bilinmese de yılbaşında kar yağması muhtemel ve tatilinizi beyaz bir örtüde geçirebileceğiniz oldukça küçük, kasaba edasında bir şehirdir. Provence sokaklarında gezerken kendinizi İstanbul’un küçük ve dar sokaklarında geziyor gibi hissedebilirsiniz.

Eğer Fransa’ya gittiğinizde geleneksel bir yılbaşı yemeği yemek isterseniz Bistrot Magador isimli mekan sizin için uygun olacaktır.

6- Viyana

Müthiş dekorasyonlarıyla, yılbaşında unutulmaz bir zaman geçirmenize olanak tanıyacak Avusturya’nın başkenti Viyana’da kendinizi yabancı hissetmeyeceksiniz. Çünkü şehirde 70 binden fazla Türk nüfus yaşıyor, dolayısıyla attığınız adımlarda kulağınıza türkçe kelimeler gelmesi muhtemel.

Bir tarihe tanıklık eden kültürlerin medeniye Viyana yılbaşını geçirmeniz için eşsiz bir kent.

7- Trömsö

İskandinav ülkelerinden herhangi birisinde yılbaşını geçirmeye karar verdiyseniz buz gibi bir soğuğa ve bembeyaz bir güne şimdiden hazırlanın. Norveç’te bulunan Trömsö kentinde kuzey ışıklarının müthiş görüntüsünü yılbaşı otellerinden birindeyken dışarı baktığınızda görebilirsiniz. Yeni yıla girerken bir-iki otel dışında Trömsö’de konaklayabileceğiniz bir otel bulmanız oldukça zor. Fakat Clarion Hotel Bryggen kapılarını yılbaşında da açık tutuyor.