Şeker bağımlılığından nasıl kurtulursunuz

09:33

Son 20 yıldır hazır gıdalar, paketlenmiş besinlerin artışından sonra katkısız yiyecek tüketmenin nasıl bir şey olduğunu unutur olduk. Ancak paketlenmiş, raf ömrü uzatılmış bu besinlerin hatta tuzlu krakerlerin bile içinde gizlenmiş şeker bulunuyor. Böylece farkında olmadan devamlı olarak şeker alıyoruz. Vücuda devamlı insülin pompalanmasının sonucu olarak insülin direnci başlıyor ve masa başında büyütülen göbeklerle karşılaşıyoruz. 

Beslenme uzmanı ve diyetisyen Serkan Tutar, insülin hormonunun kilo kontrolünde işlevi en önemli, anahtar hormonlardan bir tanesi olduğunu söyledi. Özellikle göbek bölgesindeki yağlanmanın temel nedeninin fazla yemek değil yanlış ve düzensiz şekilde yemek olduğunu belirtti.

Dyt. Serkan Tutar insülin ile ilgili hürriyet.com.tr'ye şu bilgileri verdi; Karbonhidratı yüksek olan besinlerin tercih edilmesi karın bölgesindeki yağlanmanın temelidir. Bu nedenle siz bazal metabolizma hızınızın altında bile kalori alsanız karın bölgesinin yağlanmasını engelleyemezsiniz.

Şeker bağımlılığından nasıl kurtulursunuz

Şeker bağımlılığından nasıl kurtulursunuz

KARIN BÖLGESİNDE YAĞLANMA VARSA İNSÜLİN SEVİYESİNE DİKKAT

Karın bölgesindeki yağlanmanın temeli insülin hormonu seviyesindeki dengesizliktir. Eğer gün içerisinde “poğaçanın ucundan bir parça”, “bir-iki lokma”, “üç-beş tane atıştırılan kuru meyve” gibi besinleri gözardı ediyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Çünkü kan şekerini yükselten tüm besinler insülin seviyesinin de artmasına neden olur.