Pürüzsüz Bir Cilt İçin 10 Süper Besin

00:00

Pürüzsüz bir ciltde sahip olmak için tüketmeniz gereken 10 süper besin…
Daha sağlıklı olmak, daha zayıf olmak ve daha genç görünmek için beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor. Uzman Diyetisyen Merve Tığılı, genç görünmeye yardımcı olan 10 süper besini ve faydalarını sıraladı.
1- Goji berry: İnflamasyonu azaltmada, sindirimi arttırmada ve sağlıklı kolajen (pürüzsüz ve genç bir cilt için gerekli olan proteinler) üretimini desteklemede yardımcı olur.

2- Acai üzümü: Antioksidanlardan (hastalıkla savaşan besin öğeleri) ve esansiyel yağ asitlerinden (EFA’lar- kalp sağlığı, beyin fonksiyonları ve yaşlanma karşıtı etkiyle pozitif ilişkili sağlıklı yağlar) zengindir.
3- Acı biber: Bu grup, dolmalık ve acı biberleri kapsar. Acı biberler; yağ yakıcıdırlar, antioksidanlar içerirler ve turunçgillerdeki C vitamininin 2 katını içerirler.
4- Alyum : Karaciğerdeki toksinleri ve karsinojenleri atar. Kuru soğan, frenk soğanı, yeşil soğan ve arpacık soğanında, sarımsakta ve pırasada bulunur.
5- Arpa: Arpayı pirinç yerine çorbalara, yahnilere veya kahvaltılık gevreklere ekleyin. Karbonhidrat, yağ ve kolesterol metabolizmasında yardımcıdır.
6- Yeşil yapraklı sebzeler : Ispanak, kıvırcık ve hardal yaprağı gibi yeşillikler; göz sağlığı ve görünümünü destekleyen bitki bazlı besin öğesi olan lutein de dahil olmak üzere önemli miktarda besin öğesi içerirler. Ayrıca yaşlı erişkinler için de önemli bir kalsiyum kaynağıdırlar.
7- Baklagiller : Antioksidanlar, potasyum ve folik asitle tıka basa doludurlar. Kolesterolü düşürürler.
8- Fındıklar : Omega-3 yağ asitleri içeren fındıklar ve yağlı tohumlar kalbinize büyük yararlar sağlar. Tuzsuz ve çiğ şekilde her gün tüketin.
9- Lahanalar : Yonca ve diğer lahanalar, C vitamini ve protein içerir. Bu yüzden bağışıklık sisteminizi güçlendirirler. Salatalara ekleyerek tüketin.
10- Kefir ve yoğurt : Bağışıklık sisteminize yardımcı olmak için kefir ve yoğurdu es geçmeyin. Bunların her ikisi de sindirim sisteminiz için yararlı bakterileri içerirler. Dilersiniz tatlıların içerisinde meyve veya fındıkla beraber tüketebilirsiniz.