Snow World - Kar Dünyası - Buz Heykel Müzesi 25 Mayıs 2015 22:00 Snow World - Kar Dünyası , Antalya

17:58

Türkiye’nin en eğlenceli kapalı kar alanı Snow World - Kar Dünyası, 25 Mayıs 2015 tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor.


1500 metrekare kapalı alan içerisinde yer alan Kar Dünyası, geceleri yağdırılan gerçek kar ile Türkiye’nin en eğlenceli kapalı kar alanı. İçerisinde igloların, Aziz Nikola’nın evinin ve kafelerin olduğu, dışarıda sıcaklık 40 derecelere yaklaşırken içeride -5 derecelik bir ortam bulunan Kar Dünyası’na, ziyaretçiler girişte kendilerine verilen özel koruyucu kıyafetlerle gerçek karın tadını çıkarıyorlar.


Doğal kar nasıl yapılıyor?

Doğal kar üretimi için, ortam sıcaklığın 0 C derecenin altında özel bir ısıda olması gerekiyor. Bunun nedeni çok basit; çünkü kar üreten makineler, çok yüksek basınçla, çok küçük su tanecikleri püskürtüyor ve su tanecikleri aynı doğada olduğu gibi donarak yere kar taneleri olarak düşüyor. Ortam 0 C dereceden daha sıcak veya aşırı soğuk olmadığı sürece taze ve doğal kar yumuşaklığını korumaya devam ediyor.


Kar keyfi için;

Kar Dünyası'nın havalandırma ve soğutma sistemleri dünyanın en gelişmiş teknolojileri kullanılarak tasarlandı. Bu sistemlerin sağladığı en büyük avantaj, oksijen oranı yüksek ve hijyenik bir havalandırma sağlamasıdır. Girişte ücretsiz verilen koruyucu kıyafetler ile kar botlarını giydiğiniz sürece, önceden yakalandığınız bir rahatsızlığınız yoksa, Kar Dünyası’nda hastalanmazsınız.


Noel Baba Antalyalı!

Noel Baba’nın (Aziz Nikola) Likya’nın liman kenti Patara’da 4. yüzyılda doğduğu kabul edilir. Gençliğinde Filistin ve Mısır’ı dolaşmış olan Noel Baba, Likya’ya (Antalya’ya) döndükten sonra Myra piskoposu oldu ve öldükden sonra Myra’daki kilisesinin mezarlığına gömüldü. 6. yy’a gelindiğinde mezarının ünü bayağı yayıldı, ardından 1087 yılında İtalyan denizciler tarafından kemikleri İtalya’nın Bari kentine götürüldü. Kar Dünyası’nda da zaman zaman görünen Noel Baba, çocuklara süpriz hediyeler dağıtmaya devam ediyor.


Aile boyu eğlence Kar Dünyası’nda!

Çocuklar igloların arasında saklambaç oynayıp kaydıraktan kayarlarken veya doğal kardan yapılan kar topları ile eğlenirken, siz de dağ evinde taze salep ve sucuk ekmek ile doğal soğuk havanın tadını çıkarabilirsiniz.


Buz gibi havada sıcacık lezzetler

Kar Dünyası’nda bulunan Snow Cafe'de dağ usulü ızgara sucuk ekmeğinin, özel yapım doğal salebin tadına bakmayı unutmayın.

Bilgi
1. Kategori - Tam 23.00 TL, Öğrenci 18.00 TL