Yumurta Kartonundan Tırtıl Yapımı

16:20

Merhabalar yepyeni konuyla karşınızdayım.
Sevimli tırtıl yapımı için gereken malzemeler:
Karton
Elişi kağıdı
Uhu
makas

1.adım:
Kartonlar'dan renkli Şekiller Kesin. :)
2.Adım=
Kesilmiş şeritler'den birincisi'nin, iki ucunu birbirine yapıştırıarak halka oluşturun. :)
3.adım=
Bundan sonra oluşturulacak halkaların uçlarını yapıştırmadan önceki'nin içinden geçirip yapıştırın. :)
4.adım=
yeterli uzunluğa eriştiğini düşünüyosanız yüzünü yapma zamanı.
5.adım=
Burnu için el işi kağıdını buruşturarak minik bir yuvarlak oluşturun. :)
6.adım:
Kartondan gözler yapıp tırtılınızın yüzüne yapıştırın. :)
7.adım=
turuncu kartondan ince kısa bir parça kesip uçlarını büküp burnunun altına yapıştırın.:)
8.adım=
Artık şirinmi şirin tırtılınız var. :)

Tırtılınızla iyi eğlenceler. :)
 
umurta kolisinden bir çok proje yapılabilmektedir. Çocuklara oyuncaklar, basit aksesuarlar ve dekoratif ürünleri yumurta kolisi ile yapabilirsiniz. Bunların dışında bir çok yumurta kolisi etkinlikleri bulunmaktadır. Bu yazımızda sizlere yumurta kolisinden tırtıl yapılışını resimli olarak paylaşacağım. Malzeme olarak ip, boya ve yumurta kolisi ile tırtıl yapabilirsiniz. Buyurun yumurta kolisinden tırtıl nasıl yapılırmış hep beraber görelim .
Yumurta Kolisinden Tırtıl

Yapacağımız ürün çocuğunuzun bir proje ödevi olabilir ya da kendinizi ve çocuğunuzu eğlendirmek amaçlı bir hobi çalışması olabilir.
Malzemelerimiz basit ana kullanacağımız madde elbette ki yumurta kolisinden olacak tırtılınızın uzun sürede ayakta kalmasını istiyorsanız kaliteli bir yumurta kolisi almaya dikkat edin. Diğer malzemelerimiz ip, kesici alet makas olabilir ve tırtılımızı boyayarak güzel bir görünüm kazandırmak için sulu boya ya da dilediğiniz başka bir boyama aracı tırtılımızı oluşturmak için yeterli olacaktır.
Yumurta kolimizin tek tek yumurtaları tutmaya yarayan karton kısımları yukarıdaki fotoğrafta gördüğümüz gibi ayırıyoruz tırtılınızın çok uzun olmasını istiyorsanız daha fazla koli alabilirsiniz ancak bizim yapmış olduğumuz tırtıl için yedi tane yumurta bölmesi yeterli olacaktır isteğe göre arttırılabilir. Daha sonra bu kartonlara fotoğraftaki gibi arkalı önlü delikler açıyoruz bir iğne yardımıyla bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Her bir yumurta bölmesine arkalı önlü delikler açtıktan sonra ipliğimizi bu deliklerden geçirerek en öndeki bölmemizin uç kısmına ve en arkadaki yumurta bölmesine bir düğüm atalım ki tırtılımız dağılmasın. Bu işlemden sonra da artık tırtılımız hazır duruma gelir ancak görsellik katmak isterseniz fotoğraftaki gibi bir boyama işlemi yapabilir tırtılımızın baş kısmına fotoğraftaki gibi süslemeler yapabiliriz. Fotoğraftaki gibi tırtılımıza kırmızı noktalar yapmak için pamuklu çubuklardan faydalanabilirsiniz. Ancak dikkat edin tırtılımızın baş kısmından çıkan ipinizi tırtılınızı çekerek gerçekçi bir tırtıl yapmak için biraz uzun tutmanız gerekir.