Hafta sonu kaçamağı; Sapanca karda da güzel

07:13

Hafta sonunda; Sapanca
Soğuklar her geçen gün daha da hissedilirken tatil uzak bir hayal olmasın. Haftanın yorgunluğunu atmak, ailece birlikte vakit geçirmek, evdeki işlerden iki günlüğüne olsa da uzaklaşmak herkesin en doğal hakkı. Bu vesileyle ailenin tüm bireylerinin keyif alacağı bir hafta sonu içinse Sapanca son derece uygun.

İster cuma akşamından giderek kısa bir yürüyüş ve temiz havayla başlayın hafta sonunuza, ister cumartesi sabahı güzel bir kahvaltıyla. Sıkı giyinmeyi unutmayın ki özellikle göl kenarı yürüyüşlerinizi uzatabilesiniz. Türkiye'nin her köşesinde olduğu gibi yine tarihi bir yerleşimdesiniz. M.Ö. 1200 yılında Frigyalılar'ın yerleştiği Sapanca'da göl kenarında arzu ederseniz bisikletle de gezebilirsiniz.

Sapanca'nın kendi kadar meşhur beldesi Maşuki'yede alabalık yemeden dönmek olmaz. Bu sevimli köyün içinde de dolaşılmasında fayda var.

Kırkpınar, göl kenarında bulunan gezginler için favori bir yerleşim yeri. Tamamen doğa ile iç içe nefis orman kokusunu içinize çekerek yürüyüşler yapmanız için birebir.

Kartepe, kayak  tutkunlarının son yıllardaki alternatifi. Hazır Sapanca'dayken kış sporlarını da eksik etmeyelim diyenler için bulunmaz fırsat.

Sapanca'nın bir diğer önemli özelliği ise yaylaları. Çiğdem Yaylası, Soğucak Yaylası, Sultanpınar Yaylası, Dikmen Yaylası ve İnönü Yaylası gibi pek çok seçenek arasında şehirden uzak doğayla baş başa saatler geçirmek mümkün.

Son olarak Sapanca'da hemen hemen kalabileceğiniz her yerde bulabileceğiniz şömine sohbetleri... Ateşin başında geçecek bir Cumartesi akşamı yıllarca unutulmayacak bir anı olacaktır...