Ombre Saç Nasıl Yapılır?

07:27 No Comments


“Ombre saç nasıl yapılır” sorusunun cevabına geçmeden önce bilmeyenler için ombre saç nedir? hakkında biraz bilgi verelim. Ombre saç, üst kısımları koyu, uçlara doğru daha açık (genellikle kontrast olacak kadar açık) saç rengidir. 1-2 senededir pek çok oyuncu ve şarkıcı bu saç rengini kullanarak popüler hale getirmiştir. Ombre saç için saç boyası kullanmanın dışında yazın şapka kullanıp saç uçlarını açıkta bırakabilirsiniz. Papatya suyu gibi saç rengini açan doğal ürünlerin uçların daha kısa sürede daha fazla açılmasına yardımcı olabilir. Özellikle uçların güneş ve boya nedeniyle fazla kurumaması ve kırılmaması içinse argan yağı veya zeytinyağıyla düzenli olarak bakım yapmanızı öneririm. Rengi ve ne kadar uygulamanız gerektiğine karar veremiyorsanız veya saçınızı daha önce hiç evde boyamadıysanız kuaföre gitmek (biraz maliyetli ama) en güvenli yoldur.



selam kızlar,
bu konuda şu sıralar sitede çok fazla soru olduğunu farkettim. tek yerde konu açarak belki bi nebze yardımcı olabilirim diye düşündüm. çok uzatmadan hemen anlatayım.
ombre aslında loreal feria wild ombre serisi ile çok kolay elde edilebiliyor. ancak türkiyede benim bildiğim kadarıyla satışı olmadığından yada ben ürünü bulamadığımdan geçen sene kendim palettenin röfle serisi ile yaptım..(yalnız çok kısa bir süre kullandığım için o dönemden hiç fotoğrafım yok =( daha sonra küllü takıntısı ile tüm saçımı açtım) gelelim uygulanışına;
1) saçımı ortadan ikiye ayırarak iki yana aldım..
2) çenemin hizasından(bunu siz nerden başlamak istiyorsanız ona göre de belirleyebilirsiniz) bir klips ile saçı tutturdum. iki tarafı da eşitledim.
3)önce saçlarımın uçlarından boyamaya başladım. renk geçişi yapacağımız için en açık yerler uçlar olmalı.. saçın uzunluğuna göre uç kısımlarına bir tarak yardımıyla boyayı sürdüm. burda tarak önemli bir detay.. küçük ve fazla derinliği olmayan bir fırça edindim. watsonstan almıştım vaktinde.. önce boyayı tarağa sıkıp saçıma o şekilde yedirdim. iyice taradım 10 dk bekledim.
4) 10 dk sonra saçın işaretlediğim kısmından boyanan yere kadar kalan ikinci kısmınıda yine tarakla boyadım ama burda aman dikkat! bu kısımda fırça dikey olarak kullanılmalı.. renk geçişi için şart.. yoksa üstü koyu altta bi anda sarı bir renk başlıyor saçta geçişten çok çizgi gibi hat oluşuyor... bizim yapmak istediğimiz saçın tamamını boyamak değil.. tarak yardımıyla aralara girmek.. böylece geçişi sağlıyoruz.. dikey olarak saçları boyuyoruz ve 10 dk daha bekliyoruz..( siz saçın açılma durumuna göre daha az yada daha çok da bekletebilirsiniz. ama önerilen bekleme süresini sakın aşmayın)
5) son olarak saçımızı yıkayıp ombre saçımızın keyfini sürüyoruz :KK16::KK16:

ben bu şekilde yaparak elde etmiştim. çok da güzel olmuştu.. zaten uygulanışı ile detaylı bilgi edinmek isteyen olursa youtube da videolar var. yapılışını oradan da izleyebilirsiniz..


Ombre saç modellerini hiç gördünüz mü? gördüğünüzde siz de bu saçlardan isteyeceksiniz!Ombre nasıl yapılır resimli yazımızda krepe balyaj yapımı hakkında size bilgiler vereceğiz, krepe balyaj uygulamasını resimlerle anlatacağız.
Kadınlar için güzel görünmek vazgeçilmezdir. Güzel görünmenin bir yoluda saça yapılan işlemlerdir.
Ombre yani krepe saç demek saç uçlarının açık veya koyu tonlarda renginin değişitirilmesi demektir, ombre Fransızca bir kelime olan gölge anlamı taşır, yani bir nevi ombre saç, gölgeli saçtır. 
Ombre yapımında dikkat edilmesi gereken husus, saç tellerini çok kalın almamak,
ince saç telleri alıp, saçların uçlarına röfle setinden veya ombre için olan özel boyalardan sürüp folyolamak ve yaklaşık yarım saat sonra saçı yıkamak, hepsi bu.
Omre saç nasıl yapılır ayrıntılı bilgi için tıklayınız

http://www.kadinlarkulubu.com/portal/guzellikkozmetik/krepe-balyaj-nasil-yapilir-73070.html


Ombre saç nasıl yapılır” sorusunun cevabına geçmeden önce bilmeyenler için ombre saç nedir? hakkında biraz bilgi verelim. Ombre saç, üst kısımları koyu, uçlara doğru daha açık (genellikle kontrast olacak kadar açık) saç rengidir. 1-2 senededir pek çok oyuncu ve şarkıcı bu saç rengini kullanarak popüler hale getirmiştir. Ombre saç için saç boyası kullanmanın dışında yazın şapka kullanıp saç uçlarını açıkta bırakabilirsiniz. Papatya suyu gibi saç rengini açan doğal ürünlerin uçların daha kısa sürede daha fazla açılmasına yardımcı olabilir. Özellikle uçların güneş ve boya nedeniyle fazla kurumaması ve kırılmaması içinse argan yağı veya zeytinyağıyla düzenli olarak bakım yapmanızı öneririm. Rengi ve ne kadar uygulamanız gerektiğine karar veremiyorsanız veya saçınızı daha önce hiç evde boyamadıysanız kuaföre gitmek (biraz maliyetli ama) en güvenli yoldur.
Son 2 yıldır bir çok ünlünün de kullanmaya başlaması ile yaygınlaşan bir tarz olan Ombre, saçlarında ufak bir değişikliğe gitmenin zamanının geldiğini düşünen kadınlar için hem kolay hem de maliyetsiz bir tercih olmaktadır. 
Ombre, koyu renk saç diplerinin uçlara doğru aşamalı olarak açılmasına verilen addır. Dipler ile saç uçları arasındaki bu fark kontrast olabilecek kadar fazla olabilir. Genel olarak bakır, kızıl, küllü sarı ve karamel renginin alt tonları ile uygulanabilir.
Bu renk modeli bir kuaför aracılığıyla yaptırılabileceği gibi küçük bir maliyet ve basit aşamalar ile evlerde de gerçekleştirilebilir. Bu sayede hem kullanılan üründen emin olmak, hem saçın salon uygulamaları sonucu yıpranmasını önlemek, hem de fazla ücretlerden kaçmak da mümkün olabilir.
Evde Ombre saç nasıl yapılır?
  • Saçınızın renginden 2-3 ton açık saç boyası. Saçınızın uzunluğuna ve sıklığına göre 2-3 kutu gerekli olabilir.
  • Eldiven,
  • Boya fırçası ve kabı,
  • Folyo.
Boyayı yaparken izlenmesi gereken adımlar;
  • Öncelikle saçlarınızın uçlarını (boyamak istediğiniz kısımları) bir tarak yardımıyla krepe yapın. Kabartılmış olan kısımları hafifçe yukarı alarak, aşağıda kalan ve boyanacak olan bölümleri bir toka yardımıyla toplayın.
  • Topladığınız kısımları hazırladığınız boya ile boyayın. Boyayı eşit miktarda sürmeye dikkat edin.
  • Boyadığınız kısımları folyo yardımıyla sarın. Boyanın saçınıza iyice işlemesini istiyorsanız folyolu kısımlara saç kurutma makinesi ile sıcak hava tutmayı deneyebilirsiniz.
  • 30-40 dakika sonunda saçlarınızı açarak yıkayın. Saçlarınıza daha pürüzsüz bir görünüm vermek ve yumuşatmak istiyorsanız yıkamadan sonra muhakkak kaliteli ve saç yapınıza uygun bir saç kremi kullanın. 
Dikkat edilmesi gereken şey, bir boyama sonrasında saçlar zamanla daha açık bir renge bürüneceklerdir. Bu sebeple ilk boyamada çok açık bir tonla boyamak akıllıca olmayabilir. Beklenen sonuç alınamazsa da üst üste boyama yapmak yerine en az 15 gün beklemek gerekir.
Çok koyu bir saç rengine sahip olanlar açık ton boya yerine doğruca açıcı da kullanabilir fakat kullanılacak açıcı saçı bir hayli yıpratabilir. Bu yüzden doğal ve kaliteli bir açıcı kullanmak gerekir.
Saçını boya ve açıcı ile yıpratmak istemeyen kadınlar daha doğal yöntemleri seçebilir. Kolayca bulunabilecek papatya suyunu saçların uçlarına uygulayarak da daha doğal bir Ombre modeli elde edilebilir. Yazın şapka takarak saçların uçlarını açıkta bırakmak da saçlarda açılma olmasına yardımcı olabilir.


0 yorum:

Yorum Gönder