internetten otomobil alirken nelere dikkat edilmeli

14:44 No Comments

Otomobilin motorundan, kaportasından, döşemesine kadar her yerini dikkatlice inceleyiniz. Ve mümkünse araca bakmaya giderken yanınızda bir de usta götürünüz.
Özellikle  küçük şehirlerin dışında, büyük şehirlerden araç alacakken, çalıntı olup olmadığını anlamak için, motor ve şase numaralarını, ruhsata işli olan motor ve şase numaraları ile karşılaştırınız. Bu konuya çok dikkat etmelisiniz, ödediğiniz para boşuna gideceği gibi aynı zamanda aracı sizin çalmadığınızı ispatlamanızda gerekecektir.
Otomobil sahibinden, her ne kadar yeni uygulamalar ile zorunlu hale gelmiş olsada, ruhsatı üzerinize kayıt ettirtmemek gibi bir durum söz konusu olursa anlaşmaya çalışınız. Eğer anlaşma sağlanamıyorsa başka bir araç ile ilgileniniz.
Karabük ilan sayfasında ücretsiz ve sınırsız şekilde, araç ilanı verebileceğinizi de aklınızdan çıkartmayınız.
Ayrıca son zamanlarda rent a car şirketlerinden kiralanan araçlarda satılmaya çalışılmaktadır. Mağdur olmamanız için kesinlikle aracı incelemeden kaparo vermeyiniz.

Araç sahibi olmak isteyenler için

Her zaman arabaya bakmaya gündüz gidiniz.
Yağmursuz bir havayı tercih etmenizde sizin için avantaj olacaktır.
Satıcıya araç hakkında sorular sormaktan çekinmeyiniz.
Aracı kontrol ve inceleme için yeterli zaman ayırın ve zaman isteyiniz acele ile hareket etmeyiniz.
Deneme sürüşünüzü ise 20-50 kmlik bir hızla duvar boyunca yapınız. Çünkü duvar arasında yaptığınız sürüş yankılanan ses sayesinde alışılmış sesler dışındaki sesleri duymanıza yardımcı olacaktır.
Satıcı ile randevulaştığınız zamandan 10 dk önce gidiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder