Acaba çocuğum ilkokula başlama yeterlilik düzeyine sahip mi?

08:49 No Comments

İlkokula başlama sürecinde anne babaları en çok tedirgin eden sorun;
"Acaba çocuğum ilkokula başlama yeterlilik düzeyine sahip mi?, Çocuğumun eksik alanları var mı? Eksik alanları nelerdir? Nasıl telafi edilmelidir?" şeklinde sıralanabilir.
Pek çok çocuk ilkokula başlayacak genel yeterlilik düzeyine sahipken, ayrıntıya inildiğinde çocukların bazı alanlarda yetersiz olabildikleri gözlemlenebilmektedir.
Örneğin çocuk, kavram bilgisi alanında çok iyi düzeyde iken, matematiksel alanda yetersiz olabileceği gibi, matematiksel alanda çok iyi düzeyde iken, genel bilgi düzeyi veya birebir kopya etme düzeyi yeterlilik seviyesinde olmayabilir.
Dolayısıyla çocuğun sayısal yeterliliğinin üst düzeyde olması ilkokulda genel olarak başarılı olabilmesi için belirleyici kriter olarak kabul edilemez.

Çocuğun, ilkokula başlamadan önce her alanda, ayrı ayrı mevcut potansiyelinin ölçülmesi, var ise eksik alanlarının tesbit edilip telafi edilme şansının ortaya çıkartılması, çocuğun komple olarak kuşatılarak en üst düzeyde başarıya ulaşmasında büyük önem arz etmektedir.
Test, anne babanın yanı sıra çocuğun öğretmeni için de çocuğu yakından tanıma, mevcut potansiyelinin farkına varma, eksik alanlarını farketme ve bu yönde çalışma yapma noktasında da faydalı bir veri olacaktır.

Bu düşünceden hareketle uzman bir ekip oluşturularak " ilköğretime başlama yeterlilik testi" hazırlanmıştır. Tüm anne babaların ve eğitimcilerin istifade etmesi temennisiyle……


0 yorum:

Yorum Gönder