Hastaneden Yaşar Kemal açıklaması: Ümidimiz tükenmedi

08:27 No Comments

İSTANBUL Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde iki haftadır yoğun bakımda tutulan yazar Yaşar Kemal’in sağlık durumu ile ilgili hastanenin Başhekim Yardımcısı Prof Dr. Şükrü Öztürk dün bir açıklama yaptı.
Yaşar Kemal'in son durumu

Öztürk, “Hastaya yapay solunum tedavisi uygulanmaktadır” dedi. Yaşar Kemal’in 14 Ocak tarihinden bu yana yaklaşık 17 gündür İstanbul Tıp Fakültesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğünü belirten Öztürk, “1 Şubat tarihi itibariyle sağlıkdurumu şu şekildedir: Altta yatan kronik hastalıklara bağlı olarak hastanın çoğul organ yetersizliği mevcuttur. 

Kritik demek için erken

Bu nedenle de hastaya yapay solunum tedavisi uygulanmaktadır. Ancak bu sırada izlenen solunum, kalp atış sayısı gibi parametreler de kontrol altındadır. Yakın takip ve tedavisi devam etmektedir” dedi. Basın mensuplarının, “Daha önce durumu için stabil deniyordu. Bu sefer durumu kötüye gitti diye algılandı. Böyle mi acaba?” sorusu üzerine Öztürk, “Kötüye gitme olarak yorumlamayalım. Bu şekilde bir kelime doğru olmaz. Ancak klinik durumunda bazı parametrelerde bir miktar ağırlaşma olduğunu söyleyebiliriz. Kritik kelimesini kullanacak aşamada değiliz. Ama yoğun bakımda yatmakta ve yapay solunum desteğine ihtiyacı olan bir hastadan bahsediyoruz. Ümidimiz henüz tükenmiş değildir. Bunu söylemek isterim” dedi.


0 yorum:

Yorum Gönder