En Güzel Aşure Tarifi

20:22 No Comments

Muharrem Ayında Yapılan Aşure Tarifi, En Güzel Aşure Tarifi Nasıl Yapılır
Aşure ayında olmamız nedeniyle birçok kişinin yanan yakıla aşure tarifi aradığını duyar gibi olduk. Bugün yazımızda aşure yapmanın inceliklerini ve tarifini sizlerle paylaşacağız. Aşure için telaşlanmanıza gerek yoktur. Emeğin az ancak malzemenin çok olduğu bir tatlıdır diyerek aşure tarifine geçiyoruz.
aşure günü ne zaman

Gerekenler;

yarım kg. aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak ufak doğranmış
50 gr. kuş üzümü
100 gr. çekirdeksiz kuru üzüm
isteğe bağlı incir
1 kg. toz şeker
3-4 tane karanfil ve 2 çubuk tarçın
Ceviz
Fındık
Badem
Nar
Hazırlanışı;
Her şeyden evvel buğdayınızı temizce yıkayıp büyük bir tencereye geceden   koyun ve üzerini aşacak kadar da su ekledikten sonra bir miktar kaynatın. Aynı zamanda bir başka kapta nohut ve kuru fasulyeyi üstüne su koyarak sabaha kadar dinlendirin. Sabah ise bu kaptaki nohut ve fasulyeleri tencereye alarak yumuşak bir hale gelinceye kadar kaynatın. Daha önceden kaynatılan buğday ve sabah kaynatılan kuru fasulye ve nohutu tek bir tencerede buluşturun ve tencerenin altını yakın. Tenceredeki buğday ve diğer bakliyatlar tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. Zaman zaman tenceredekiler suyunu çekince üzerine su ilave edin. Ardından tencereye çekirdeksiz üzümü, kuş üzümünü ve kayısıları ekleyin. Bunlarla beraber, tenceredekileri 15 dakika daha kaynatın. Ardından aşurenin şekerini de tencereye ekleyin. Malzemelerde saydığımız tarçın ve karanfili bir cezvede kaynatın ve bunların aromasının bulaştığı suyu da tencereye ekleyin. İsteğinize bağlı olarak aşureye bir kaşık ta gülsuyu eklenebilir. Son olarak  aşurenin suyunun akışkanlığına bakılır ve artık servis edilmeye hazır olur. Arzu ve isteğe bağlı olarak tarçın, ceviz, fındık, nar ile üzeri süslenir.
Size bir tavsiyede bulunmak isterim ki aşurenizin pişmesinin ardından bir miktar portakal kabuğu rendeleyip tencerenize atın. Bu aşurenize çok hoş bir aroma verecektir.


0 yorum:

Yorum Gönder