Muhafazakâr Kadın Dergisi

16:53


Zeynep Hasoğlu, “Tesettürlü hanımlarımız modern hayata ayak uydurmaya çalışıyor. Biz de bu talebi karşılamaya çalışacağız” dedi. Kadına hitap eden moda dergilerine bir yenisi daha eklendi. ‘Muhafazakâr Kadın Dergisi’ sloganı ile yayın hayatına başlayacak olan Hayyat’ı Mahir adlı dergi, yeni yılla birlikte kiosklarda yerini alacak.

Muteber Tasarımcılar Derneği’nin de destek verdiği ‘Hayyat Dergi’, Türkiye’de ve dünyada muhafazakâr yaşayan, estetiğe ve yaşam kalitesine önem veren kadınların rehberi olmayı amaçlıyor.

Dergide giyimin yanı sıra, güzellik, sağlık, gastronomi, kültür sanat, otomotiv, erkek-çocuk modası, mekan ve gezi ve söyleşiler yer alacak. Kadınların uzun yıllar tesettüre uygun kıyafetleri bulmakta zorlandığını ancak şimdilerde bu trendin tersine döndüğünü vurgulayan Hayyat’ın imtiyaz sahibi Zeynep Hasoğlu, şunları söyledi:

Piyasada tesettür firmaları ve tasarımcılarını okurlarla buluşturan bir dergi yok. İnsanlar dergilerde çok pahalı bir elbise görmek istemiyor. Satın alabilecekleri kıyafetleri görmek istiyor. Biz bunu yapmak istiyoruz. Dergide tesettür firmalarının ve tasarımcıların ürünlerine yoğun olarak yer vereceğiz.”

Zeynep Hasoğlu, bir süredir devam eden tesettür - moda dergilerine yönelik eleştirilere ise şu cevabı verdi: "Biz hiçbir zaman dergilerdeki kıyafetleri şöyle ya da böyle giyin gibi fetva vermedik. O kıyafetleri kadınlar iç giyim olarak da tercih edebilir, dışarı çıkarken üstüne pardösü ya da mantosunu giyebilir. Herkes kendi sınırlarınca giyinebilir. Tesettürün hassasiyetlerine riayet ediyoruz, o kadar."