Göçebe bakış, güncel sanat sergisi ARTER'de

07:44

ARTER'de 17 Eylül 2014'ten itibaren, küratörlüğünü Lola Lenzi'nin üstlendiği bir grup sergisi yer alacak. Sergide, Güneydoğu Asya'nın çeşitli bölgelerinde yaşayan sanatçıların işleri yer alacak.
Beyoğlu ARTER galeri'den yeni sergi heycanı Göçebe bakış Güneydoğu Asya'dan güncel sanat sergisi
Güneydoğu Asya'nın çeşitli bölgelerinde yaşayan sanatçıların kültüre dair çoklu perspektiflerini ve kendi yerelliklerinin içinden ve dışından sundukları bakışları yansıtan çalışmalarına yer verildiği sergi de bu parçalı bakış, diaspora, etnik melezlik, bölgenin eski çağlardan beri süregelen ticari kimliği, kolonyal vepostkolonyal tarihi gibi konular etrafında kurgulanıyor. Sergide 40'tan fazla eser Grafik, video ve resim şeklinde sanatseverlerle buluşturuluyor.
'Göçebe Bakış' sergisi, Tayland, Filipinler, Singapur, Myanmar, Kamboçya, Vietnam, Endonezya ve Malezya gibi Güneydoğu Asya ülkelerinden sanatçıların Türkiye'de ilk kez bir arada izleyiciye sunulması açısından da önemli. 'Göçebe Bakış', yerel, kültürel ve dünyanın bu yakasına göre farklı malzemelerin, farklı estetik kodlarla buluşmasının yanında 'birey' ve 'toplum' kavramlarına da gerek sanatçıların, gerek ait oldukları kültürlerin nasıl baktığına dair birçok ipucu içeriyor.
Taksim İstiklal Caddesi üzerinde yer alan ARTER Galeri'de Sergi 18 Eylül 2014'den4 Ocak 2015'e kadar ziyarete açık.