Hafta sonu kahvaltı keyfi yapın

07:37

Günün en güzel öğünü kahvaltı, atlanmaması gereken öğünler arasında yer alıyor. Yorucu iş temposunda atladığınız kahvaltınıza, hafta sonu özen göstermeniz için kahvaltı menüleri ile ünlü mekanları sizler için araştırdık.
Mangerie

Çengelköy Çınaraltı
Namlı Gurme Karaköy
Cafe Nar
 Van Kahvaltı Evi
5.Kat
Backyard
Atelier Real Food
bebek-mangerie
İstanbul Bebek’te bulunan Mengerie’de günün her saati kahvaltı edebilirsiniz. Popülerliği hızla yükselen mekana uzak şehirlerden sırf kahvaltısı için gelen misafirleri var. Kahvaltısı içinde yok yok. Özel yapım ekmek çeşitlerine çok güveniyorlar. Zeytinliden cevizliye onlarca çeşit bulmak mümkün, yumurtalı tostlar ve krepler de çok tercih edilenler listesinde. Kahvaltı tabağınızdakileri siz seçebiliyorsunuz. Farklı çeşitlerde özel peynirleri, Ordu’dan fındık ezmesi, el yapımı reçeller ve meyve salatası da mekanın vazgeçilmezlerinden. 
Mangerie'de içeceklerle birlikte iki kişilik kahvaltı yaklaşık 90 TL. Kahvaltı servisi her gün 08.00-00.00 arasında.
Adres: Cevdet Paşa Caddesi 69, Küçükbebek. (0212) 263 5199 
Boğaz köprüsünü tam karşınıza alarak kahvaltının tadını çıkarmayı sevenler için önerimiz, Çınaraltı Çay Bahçesi 1970’den bu yana hizmet veren mekan Çınarağacı gibi köklü. Salaş ve rahat mekanın kahvaltısı içinde; tere yağdan bala, kaymaktan reçele, peynirden zeytine her şey mevcut. Kahvaltınıza ek özel baharatlı Çınaraltı tostu ve meşhur sucuklu menemenine de tavsiye ediyoruz.
Çengelköy Çınaraltı'da Kahvaltı tabağının fiyatı yaklaşık 8 TL. Çay 1.50TL
Adres: Çengelköy Mh., Çınarlı Cami Sk, 34680 İstanbul (0216) 422 1036 
namlı-karakoy
Sevilen semtlerden Karaköy’de yer alan Namlı Gurme Karaköy, şarküteri ve resturant olarak hizmet veriyor. Zeytinyağlılardan farklı çeşitlerde peynirlere, salamdan jambona kadar zengin bir kahvaltı menüsü var. İstediğiniz büyüklükte bir tabağa seçtiğiniz ürünleri, diler iç mekanın da  dilerseniz dışarıda yer alan masalarında yiyerek kahvaltının tadını çıkarabilirsiniz. Sevdiğiniz Kahvaltı ürünlerini evinize götürme şansı da mekanın bonusu. 
 Namlı Gurme Karaköy‘de içeceklerle birlikte iki kişilik kahvaltı yaklaşık 90 TL. Kahvaltı servisi her gün 07.00-21.00 arasında.
Adres: Rıhtım Caddesi 1/1, Karaköy. (0212) 293 6880 
cafe-nar
Rumelihisarı’nda bulunan Nar Cafe’nin deniz manzaralı balkonunda kahvaltının tadını çıkarabilirsiniz. Kendisine özgü meyve ve meyve sularıyla mekanın kahvaltıları şehirde büyük bir üne sahip. İster kendi seçimlerinizle kahvaltı tabağınızı hazırlayabilir isterseniz de menüsünde bulunan özel kahvaltı tabaklarını tercih edebilirsiniz.
Cafe Nar’da özel kahvaltı tabakları 16TL ‘den başlayarak 29TL’ye kadar çıkıyor. Günün her saati kahvaltı yapabilirsiniz.
Adres: Yahya Kemal Cad. No.16/B Rumeli Hisarı, İstanbul (0212) 263 2446
van-kahvalti-ev
Van’ın meşhur kahvaltı sofrasını İstanbul’a taşıyan Van kahvaltı Evi üç şubesi ile kahvaltı severlerle hizmet veriyor. Cihangir, Nişantaşı ve Kuruçeşme’de bulunan mekanlar hafta sonları oldukça kalabalık bu yüzden mekana erken saatlerde gitmenizi tavsiye ederiz. Yöresel lezzetlerden hoşlananlardansanız burası tam size göre 20 çeşit kahvaltılığı bulunuyor. Zengin peynir çeşitlerinden ünlü otlu peynirini mutlaka tamdanız gereken lezzetlerinden aynı zamanda Kars gravyer peyniri, örgü peyniri, eski yeni kaşarları da oldukça lezzetli.  Van Kahvaltı Evi, yumurtayı kurutup getiren mekanlardan değil. Van geleneksel tatları kavrulmuş una yumurta kırılarak yapılan murtuğa ve sacda kavrulan unun ceviz ve bala karıştırılmasıyla yapılan kavut meraklısının seveceği tatlardan
Günün her saati kahvaltı edebilirsiniz. Hafta sonu gidecekseniz rezervasyon yaptırmayı unutmayın. İki kişilik kahvaltısının fiyatı 50TL.
Adres: Defterdar Yokuşu 52/A, Cihangir (0212) 293 64 37 
5kat-beyoglu
Cihangir’in 20 yıllık mekânı kentin tartışmasız en güzel teraslarından ve manzaralarından birine sahip.  Pazar günleri özel hazırlanan brunch’ı muhakkak deneyin. Fırından yeni çıkmış meyveli tartlar, kurabiye ve börekler, zeytinyağlılar, şarküteri çeşitleri ile zengin bir kahvaltı sofrasında haftaya başlayabilirsiniz.
5.Kat'da brunch kişi başı 45 TL. Kahvaltı servisi hafta içi 10.00-13.30, hafta sonu 11.00-14.30; brunch 11.00-15.00 arasında.
Adres: Soğancı Sokak 7, Cihangir. (0212) 293 37 74 
backyard
Burası organik beslenme konseptine kendini adamış bir mekân; tüm malzemeleri çiftlikten taptaze çıkıp masanıza getiriliyor. Taze ekmekler, ev yapımı granola ve müsliler hafif bir başlangıç yapmak için yapabileceğiniz tercihler arasında. 30 TL’lik kahvaltı tabağında ise peynir çeşitleri, kaymak, domates, salatalık, ev yapımı reçeller ve petek balı iki kişinin doyması için yetip de artıyor bile. Şehirde ağzınıza layık bacon bulmanın sıkıntısını çekenlerdenseniz, Backyard’da böyle bir problemle karşılaşmayacağınızı öğrenmek içinizi rahatlatacaktır; zira kendi tütsüleme ünitelerini kendileri kurmuşlar bile. Çilek, kivi, muz, akçaağaç şurubu ya da kremayla birlikte tercih edebileceğiniz Amerikan tarzı pancake’ler de şaşırtıcı derecede hafif.
Backyard'da içeceklerle birlikte iki kişilik kahvaltı yaklaşık 60 TL. Kahvaltı servisi her gün 08.30-22.00 arasında.
Adres: Otlukbeli Caddesi, Bebeköy Sokak 4, Etiler. (0212) 287 15 00
 istanbulda brunch mekanı
The Ritz-Carlton, İstanbul’un yepyeni restoranı Atelier Real Food; adını zanaatkarların üretimlerini gerçekleştirdikleri yerden esinlenerek alan ve “gerçek yemek” tabirini de adıyla birlikte kullanacak kadar iddialı bir mekanlardan, Pazar günlerinin tadı damağınızda kalacak brunch keyfi sunan restaurantın 70'den fazla lezzet seçeneği sunuyor.
“Sunday Roast” olarak adlandırılan Pazar Brunch’ları her Pazar saat 12:00-15.00 arası veriliyor. Kişi başı fiyatı 111TL
Adres: Süzer Plaza, Askerocağı Caddesi, No:6, Elmadağ-Şişli/ İstanbul (212) 334 44 44