Tv dizilerindeki basma elbise

09:11



Tv dizilerindeki basma elbise
Tv dizilerindeki basma elbise

Basma elbisenin sırrı 
Son birkaç yıldır TV dizilerinde iyi kalpli, talihsiz ve yoksul kadın başrol karakterlerinin giydiği çiçekli elbiseler sizin de dikkatinizi çekti mi? Genellikle Anadolu'da ya da İstanbul'un kenar mahallelerinde yaşayan bu karakterler hafif göğüs dekolteli, bel kıs
mı üzerlerine oturan etekleri bollaşan bu elbiseleri giyiyorlar. İşte dikkatli seyircinin gözünden kaçmayan, bazıları birbirine benzeyen o çiçekli basma elbiseler ve onları giyen ünlü oyuncular.
Ekranda çiçekli basma elbise modasını başlatan, Fatmagül rolünde yer alan Beren Saat oldu.
Bazen kırmızı, bazen mavi bazen de daha koyu renklerde çiçekli elbiseler giydi Fatmagül karakteri.
Bir dizide Ceyda Ateş'in oynadığı Nursen karakteri de sürekli çizgili elbiseler giydi.
O da İstanbul'un eski semtlerinden birinde oturuyordu. Maddi güçlükler içinde bir ailenin kızıydı.

Şükran Ovalı'nın oynadığı dizide, Nuran karakteri ise İstanbul'a ilk geldiğinde üzerinde koyu renk çiçekli, önden düğmeli ve hafif göğüs dekoltesi olan bu elbise vardı.
Nuran sosyal durumu değiştikçe kıyafet tercihlerini de değiştirdi.Dizide Özgü Namal'ın oynadığı Güllü karakteri de tıpkı Ovalı'nın canlandırdığı Nuran'ınkine benzer desende bir elbise giyiyordu. Tek farkı, Güllü'nün elbisesinin vücut hatlarını gizlemesiydi.

Tv dizilerindeki basma elbiseHatice Şendil'in oynadığı bir dizide , Elif karakteri beyaz üzerine desenli elbisesiyle defalarca seyirci karşısına çıktı.Elif, daha sonra da çiçekli basma elbiselerle göründü.

Tv dizilerindeki basma elbise
Nurgül Yeşilçay'ın yer aldığı dizide ,canlandırdığı Gülseren karakterinin giydiği göğüs dekolteli çiçekli elbiseler Fatmagül'ün kıyafetlerini anımsatıyor.

Tv dizilerindeki basma elbise

Tv dizilerindeki basma elbise

Dizide Burcu Biricik'in oynadığı Kübra da ilk bölümlerde çiçek desenli kırmızı bir elbiseyle göründü.