jilet kullanımı

07:27

Son derece yaygın ve pratik. Evde rahatlıkla uygulanabilmesi ve çabukluğu yüzünden pek çok kadının tercihi.

Nelere dikkat etmeli? Jilet kuru veya ıslak olarak uygulanabilir. Islak yöntemde traş bıçağıya birlikte ayrıca traş köpüğü de kullanmalısınız. Bunu yaparken cildi ıslatın ve traş köpüğü sürün. Batık oluşumunu engellemek için jileti kılların çıkış istikametinde kullanın.

Çok acil bir durum olmadıkça kuru cilt üzerinde jilet kullanmaktan kaçınmalısınız. İllaki kullanmanız gerekiyorsa traş edeceğiniz bölgeyi talk pudralayıp yumuşattıktan sonra kılların çıkış yönüne doğru jiletleyin.Uygulamadan sonra cildi mutlaka bir vücut nemlendiricisiyle nemlendirin.

Uzama süresi: Kılların en fazla iki gün sonra eski yerlerini almasına hazırlıklı olun. Kılların uçları jiletle kesildiğinden düzleşmiş olur bu yüzden daha sert ve daha koyu renk çıkmış izlenimine kapılırsınız. Bunun dışında jiletin kılları gürleştirici ve sertleştirici bir etkisi kesinlikle söz konusu değildir.

Acı faktörü: Jilet yaparken bir yerlerinizi kesmediğiniz sürece acı duymazsınız. Sadece uzarken hafif bir kaşıntı ve acı sözkonusu olabilir