Rüyada yılan görmek

07:41 No Comments

Rüyada yılan görmek hakkında çok çeşitli yorumlar bulunmaktadır.Rüya tabirleri yılan için genellikle düşmanı işaret eder. Farkında olmadığınız bir düşmanınız olabilir. Bu düşman genellikle kendisini gizler ve sizden menfaat sağlamaya çalışır.
Rüyada yılan görmek bir diğer taraftan hayra yorumlanır. Maddi durumunuzun güçleneceğine, ailevi hayatınızda yenilikler yaşayacağınıza işarettir. Bir çocuk sahibi olabilir veya evlilikle sonuçlanacak bir ilişkiye başlayabilirsiniz.

Rüya tabirleri yılan

Yılanın türüne göre rüya tabirleri

Rüyada zehirsiz yılan

Rüyanızda, korkmadığınız zehri olmayan, zararsız bir yılan görmeniz; elinize bol miktarda altın geçeceği şeklinde yorumlanır.

Rüyada arkadan gelen yılan

Rüyanızda, arkanızdan gelerek sizi takip eden bir yılan görmüşseniz, hileye başvuracak bir düşmanınız var demektir.

Rüyada kara yılanı görmek

Rüyanızda kara yılanı görürseniz ev veya eşya alabilirsiniz.

Rüyada su yılanı görmek

Rüyada görülen su yılanı, yeni bir arkadaşlığınız başlayacak ve bu kişi servet veya mevki sahibi birisi olacak demektir.

Rüyada siyah yılan görmek

Rüyada görülen siyah yılan, büyük veya uzun bir yılandan daha tehlikelidir. Düşmanınız gerçekten son derece güçlü ve tehlikeli.

Rüyada beyaz yılan görmek

Rüyada beyaz yılan görmek size zarar veremeyecek, çelimsiz ve güçsüz bir düşmanınız var demektir.

Yılanın ayakları varsa

Rüyanızda yılanın ayaklarının bulunduğunu görürseniz, mevki sahibi veya sizden daha güçlü bir düşmanınız var demektir.

Rüyada altından yılan görmek

Rüyanızda altından veya gümüşten yapılmış bir yılan görürseniz, hayırlı işlerle uğraşacaksınız demektir. Bu rüya, sadece iş yaşamını işaret etmez. Günlük yaşamınızda size hayrı dokunacak kişilerle karşılaşabilirsiniz.

Rüyada yeşil yılan görmek

Rüyanızda gördüğünüz yeşil renkli yılan, inancı zayıf bir kişiyi temsil eder. Bu kişiyle geçirdiğiniz zamanlarda, ondan etkilenebilirsiniz. Bu kişi sizi günaha girmeye teşvik edebilir.

Rüyada engerek yılanı görmek

Rüyada engerek yılanı görmek, düşmanınızın son derece tehlikeli olduğuna işaret eder.

Rüyada kobra yılanı görmek

Kobra yılanı, aynı engerek yılanı gibi çok tehlikelidir. Engerek yılanı ile aynı rüya tabiri geçerlidir.

Rüyada boğa yılanı görmek

Rüyada boğa yılanı görmek; sıkıntılı, karmaşık ve karanlık günlerin yaklaştığının habercisidir.

Yılanın pençe ve boynuzunun olması

Rüyanızda gördüğünüz yılanın tırnakları veya pençeleri varsa, düşmanınızın kini ve kötülüğü büyük seviyelere ulaşmış demektir.

Rüyada büyük yılan görmek

Rüyanızda gördüğünüz yılan büyükse, düşmanınız sizden daha güçlüdür.

Rüyada küçük yılan görmek

Rüyanızda gördüğünüz yılan küçükse, düşmanınız sizden daha zayıftır.

Rüyada uçan yılan görmek

Rüyanızda gördüğünüz yılan uçuyorsa, yakın zamanda sıkıntılı günleriniz son bulacak, kafanıza taktığınız problemler kolayca çözülecektir. Bu rüya yaşayacağınız neşe ve mutlulukların habercisidir.
Bir başka rivayete göre de düşmanınız sizden uzaklaşacak demektir.

Rüyada uzun, iri yılan görmek

Rüyanızdaki yılanın çok uzun ve iri olması, sizi rahatsız eden ve size korku veren bazı şeyler olduğu şeklinde yorumlanır. Bir diğer rüya tabirine göre de aile içinden bir kişinin size beslediği düşmanlığa işaret eder. İri yılanın bir başka tabiri de, düşmanın komşularınızdan biri olduğudur.
Eğer bu iri, uzun yılan rüyanızda size aitse, yakın zamanda mal ve mülk kapıları size açılacaktır. Böyle bir yılan evlat sahibi olabileceğinize de delalet etmektedir.

Rüyada yılanla boğuşmak

Rüyanızda yılanla boğuşuyorsanız, sizden hoşlanmayan birinin, size kötülüğü dokunacaktır.

Rüyada yılan öldürmek

Rüyanızda bir yılan öldürürseniz, düşmanlarınızı yeneceğiniz anlamına gelir. Eğer yılandan korkmayarak ona dokunur veya onu elinize alırsanız; iş veya aşk yaşamınızda mutlu günler sizi bekliyor demektir. Rüyada yılan öldürmek çoğu zaman da evliliğe işarettir.
Rüyanızda yılanı öldürüp, ardından yerden kaldırmışsanız veya yılanı parçalara ayırmışsanız; galip geldiğiniz düşmanınızın mallarını da alacağınız anlamına gelir.

Rüyada yılanın size yaklaşması

Rüyada yılanın bedeninizde olması

Eğer rüyanızda bedeninizden yılan veya çiyan çıkarsa, bir akrabanızdan zarar göreceğiniz anlamına gelir. Yılanın bedeninizden çıkması bu kişiyle aranızda bir kan bağı olduğunu simgeler. Bu kişi çok yakın bir dostunuz da olabilir.

Rüyada ağızdan yılan çıkması

Rüyanızda yılan ağzınızdan çıkarsa, bu sizin sözlerinizle ilgili olumsuz bir durum yaşayacağınız anlamına gelir. Sarf ettiğiniz sözlere dikkat etmelisiniz. Söylediğiniz şeyler size masumane gelebilir veya başkalarını incitmek amacı taşıyabilir ancak kendi gönderdiğiniz okların hedefi yine kendiniz olacaksınız. Bu nedenle bu uyarıcı niteliğindeki rüyayı dikkate almalı ve bir süre ağzınızdan çıkanı kulağınızın duymasına izin vermelisiniz.

Rüyada boğazdan yılan çıkması

Eğer yılan boğazdan çıkarak toprağa dönerse, bu rüyayı gören kişinin vefat edeceğine işaret eder.

Rüyada ağza yılan girmesi

Rüyanızda bir yılan ağzınıza girerse, bilgi hazineniz artacaktır. Kurslara yazılabilir, yeni eğitim olanaklarına sahip olabilirsiniz. Bu rüya tabiri bir diğer taraftan kişinin iç dünyasında yeni şeyleri keşfedeceği şeklinde de yorumlanabilir.

Rüyada kolda yılan görmek

Rüyanızda, kolunuzda veya yakanızda bulunan açık renkli küçük bir yılan gördüyseniz, bu size fayda getirecek bir para veya mal sahibi olacaksınız demektir.

Rüyada kulağından yılan çıkması

Rüyada kulağınızdan veya göbeğinizden yılan çıkarsa, ailenizden birinin size içten içe düşmanlık beslediğine delalet eder.

Rüyada burundan veye memeden yılan çıkması

Rüyanızda burnunuzdan veya memenizden yılan çıkarsa, çocuğunuzun size kızgın olduğu anlamına gelir. Rüyada cinsi organlardan çıkan yılan da aynı şekilde yorumlanır.

Rüyada koynundan yılan çıkması

Yılanın rüya sahibinin koynundan çıkması, erkek çocuğunun ona kızgın olacağı anlamına gelir. Oğlunuzla tartışma yaşayabilirsiniz.

Yılanın başın üstünde olması

Rüyanızda bir yılan başınızın üzerinde duruyorsa, devlet kapısında bir işiniz olumlu sonuçlanacak demektir. Devam eden bir mahkemeniz varsa, sizin lehinize sonuçlanır. Herhangi bir belge bekliyorsanız, kısa sürede elinize geçer. Devletle olan işlerde kısa sürede çözüme kavuşursunuz.

Evde yılan görmek

Yılanı evde gördüyseniz, ev halkından birinin size düşmanlık yapacağına delalet eder. Bu kişi illa sizden nefret ediyor demek değildir. Kendisi farkında olmadan da canınızı sıkacak bazı durumlara sebebiyet verebilir.
Evde yılan görmenin bir diğer tabiri de evdeki biriyle tartışma yaşayabileceğinizdir.
Eğer yılanı, dışarıdan eve siz sokmuşsanız, evinize aldığınız kişilere dikkat edin. Bu kişilerden zarar görebilirsiniz.
Evinizde birçok yılan bulunuyorsa ve siz bu yılanlardan korkmuyorsanız, evinizde günah işlemeye meyilli insanlar var demektir.
Yılanların evinize girip çıktığını ve size zarar vermediğini görürseniz, akrabalarınız arasında düşmanlarınız olabilir. Eğer rüyanızda gördüğünüze mekan sizin eviniz değilse, o halde bu düşmanlar aile veya akrabalar arasından değildir.

Rüyada yılanın yatakta olması

Eğer rüyayı gören kişi yılanı kendi yatağı üzerinde öldürürse, bu rüyanın meali de rüya sahibinin vefat edeceği yönündedir.

Rüyada çok yılan görmek

Rüyanızda birden çok yılanla karşılaştıysanız, yakın çevrenizden bir düşmanınız var. Bu kişi dostunuz veya akrabanız olabilir. Rüyasında birçok yılan tarafından sokulan bir kişi, akrabalarından veya yakın çevresinden zarar görecek demektir. Bu yılanlar rüya sahibini sokmazsa, düşmanlıklar devam etse de rüya sahibi bir zarar görmeyecektir.
Rüyanızda yılanların çok olduğu bir mekana girerseniz, bu Müslümanlara karşı düşman olan bir kişinin çevrenizde bulunduğu anlamına gelir.

Rüyada yılandan korkmak

Rüyanızda yılan görüp ondan korkuyorsanız, düşmanlarınızın kötülüğü size dokunamayacaktır.

Rüyada yılandan korkmamak

Rüyanızda yılandan korkmamışsanız fakat yine de yılandan kaçmışsanız, sıkıntılı günler geçireceksiniz demektir.

Rüyada gökten yılan düşmesi

Rüyada gökten yılan düşmüşse, yılanın düştüğü mekanı yöneten kişinin yaşamının sonuna yaklaştığına delalet eder.

Rüyada yılanla konuşmak

Rüyanızda bir yılanla konuştuğunuzu görürseniz, size düşman olan biri bu düşmanlıktan vazgeçecektir. Dargın olduğunuz bir yakınınızla da barışma ihtimaliniz olabilir. Rüyada yılanla konuşmanın bir diğer rüya tabiri de menfaatinize olacak durumlarla karşılaşacağınızdır.
Rüyanızda yılan size hoş olmayan sözler sarf ederse, düşmanınızla tartışmaya girebilirsiniz.

Rüyada yılan yumurtası görmek

Size düşmanlık besleyen biri var ancak korkmanıza gerek yok. Çünkü bu kişi gayet güçsüz ve size zararı dokunamayacaktır.

Rüyada yılan beslemek

Rüyanızda yılan beslediğinizi görmüşseniz, bu yaşamınızın herhangi bir alanında ilerleme yaşayacağınız anlamına gelir. Terfi edebilir, maaşınıza zam alabilirsiniz. Bu durum aşk yaşamınız için de yorumlanabilir. Yeni biriyle tanışabilir veya sevgilinizle ilişkinizi resmiyete dökebilirsiniz.

Rüyada ejderha görmek

Rüyada görülen ejderha, güçleneceğiniz anlamına gelir. Servetiniz ve gücünüz artacak, konumunuz kuvvetlenecek demektir. Eğer ejderhadan korkmamışsanız, servetiniz sınırsız olacak ve gücünüz daim kalacaktır.
Bir kimsenin rüyada gördüğü ve ondan korkmadığı ejderha, o kimsenin kuvvet ve devletidir.

Rüyada yılan ısırması

Düşmanınız tarafından bir kötülük gelebilir ve bazı konularda zarara uğrayabilirsiniz.

Rüyada yılan yakmak

Rüyanızda bir yılanı yakmışsanız, düşmanlarınıza galip gelmekle kalmayıp, siz onlara bir kötülük yapacaksınız demektir.

Sokakta gezen yılanlar

Sokakta gezen yılanlar görmüşseniz, bulunduğunuz çevrede kötü olaylar geçecektir. Bu yer düşman saldırısına uğrayabilir, herhangi bir afetten zarar görebilir.

Rüyada yılan avlamak

Düşmanınıza karşı hamlelerinizde başarılı olacaksınız ve bu başarının sonunda bir menfaat elde edeceksiniz.

Rüyada yılan eti yemek

Rüyanızda yediğiniz yılanın eti çiğ ise, düşmanınıza galip gelirsiniz. Onun mallarına sahip olursunuz. Eğer rüyanızda yediğiniz yılanın eti pişmişse, hakkınız olan şeyi düşmanınızdan geri alırsınız.

Rüyada yılan zehirlenmesi

Rüyanızda yılan sizi zehirlemişse, düşmanınız size bir kötülük yapacak ve bundan olumsuz etkileneceksiniz demektir.
Yılan zehirlenmesi sonucu öldüğünü gören kimse, düşmanı tarafından öldürülür.

Rüyada yılandan kaçmak

Rüyanızda bir yılan görüp, ona fark ettirmeden kaçarsanız, düşmanınıza galip gelirsiniz.

Rüyada ölü yılan görmek

Rüyada ölü yılan görmenin tabiri, Allahın rüya sahibine yardım edeceği ve rüya sahibinin hiç çabası olmadan düşmanlarından kurtulacağıdır.

Yüksek yerde yılan görmek

Rüyanızda bir yılan tırmanarak yüksek bir yere ulaşırsa, sıkıntılarınızdan kurtulursunuz. Mutlu günler sizi bekliyor demektir. Rahata ve feraha yakın zamanda kavuşacaksınız.
Rüyanızda yüksek yerden bir yılanın indiğini görürseniz, o bölgede liderlik yapacağınız bir konuma ulaşırsınız.

Rüyada yılan tarafından yenilmek

Rüyada yılan tarafından yenilmek her ne kadar olumsuz bir rüyaymış gibi gözükse de, aslında hayırlı bir rüyadır. Rüya sahibi devlet işlerine girişebilir. Girdiği devlet işlerinde başarılı olur. Eğer iş yeri sahibiyse, malında artış olur. Eğer bir yerde çalışıyorsa mevki sahibi olur.

Yılanların üstünden yürümek

Rüyanızda yerde bir sürü yılan bulunuyor ve siz bu yılanların üzerinden yürüyor ve geziyorsanız, bulunduğunuz bölgeye bol miktarda yağmur yağacaktır. Sel ve su basma tehlikesi olabilir.

Evden çıkan yılan

Herhangi bir evden yılan çıktığını görmek, o evde sıkıntılı günler yaşanacağına delalet eder.

Yılan tutan kimse

Rüyanızda birinin eliyle yılan tuttuğunu görmeniz durumunda, düşman olduğunuz kişiden, düşmanlığınızı gizleyerek sinsice hareket edeceksiniz demektir.

Rüyada yılan psikolojik yorum

Rüyada yılan görmek veya yılan tarafından ısırılmak gizli korkularınızın ve endişelerinizin olduğu anlamına gelir. Her şey çok yolunda gidiyor gibi gözükse de içten içe korktuğunuz bir durum, olay veya kişi olabilir. Rüyanızda gördüğünüz yılan, bilinçaltınızdan bu korkunuzun henüz su yüzüne çıkmadığının ancak yakın zamanda korkularınızı fark etmeniz gerektiğinin habercisidir.
Alternatif olarak, yılan günahları, tehlikeli ve yasak cinsel ilişkileri simgeler. Özellikle yatak üzerinde bulunan bir yılan görmek, cinsel korkularınızla ilintilidir. Bu cinsel korkular cinsel olarak özgüven eksikliği veya karşı tarafla ilgili olabilmektedir. Eğer yılandan korkuyorsanız
Olumlu bir sembol olarak yılanlar şifa, dönüşüm, bilgi ve bilgeliği temsil ederler. Bu kendini yenileme ve olumlu bir değişimin göstergesidir.
Rüyanızda bir yılan derisi görmek, hastalıklardan korunmayı temsil eder.
Rüyanızda iki kafalı bir yılan görmüşseniz, iki farklı ruh hali içinde olduğunuz anlamına gelebilir. Hissettiklerinizle, davranışlarınız birbirine ters olabilir. Bir diğer yandan karmaşık ilişkilerinizin de simgesi olabilir.
Rüyanızda gördüğünüz yılanın gözleri veya başı yoksa, çevrenizdeki tehlikeleri görmezden geliyorsunuz demektir. Sizi korkutan, kaygılandıran ve size tehlikeli gelen durumları kabullenmeniz gerekir.
Çocukların rüyasında yılan görmesi, arzu ve isteklerini temsil edebilir.

Rüyada anakonda görmek psikolojik yorum

Rüyanızda anakonda görmeniz yaratıcılık potansiyelinizi simgelemektedir. Bu tür büyük yılanlar ayrıca cinselliği de sembolize eder. Cinsel ilişkinizin daha uyumlu olmasını istiyor olabilirsiniz.

Rüyada boğa yılanı görmek psikolojik yorum

Rüyanızda boğa yılanı görmeniz, bazı kişisel ilişkilerinizde kısıtlanmışlık hissinizin açığa çıkmasıdır. Alternatif olarak, rüyada boğa yılanı görmek bastırılmış cinsel dürtüleri simgelemektedir.
Rüyada yılan görmek en genel rüya yorumuyla gizli düşmana, kadına, çocuğa, esenliğe, saltanata, beyliğe, kişinin geçimine işaret eder. Şimdi bunların teker teker daha detaylı rüya tabirlerine aşağıdan ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki yorumlar İslami rüya tabirlerini de içermektedir. Rüyada vücudunun herhangi bir yerinden yılan çıktığını görmek aile fertlerinden birinin düşmanlığına işaret eder. Rüyada ağızdan yılan çıkması kötü süz söyleyerek bundan zarar göreceğinizin göstergesidir. Rüyada bir insan yastık veya yatağı üzerinde bir yılan öldürdüyse eşinin vefat edeceği şeklinde yorumlanmıştır. Rüyada kişi kendi boğazından yılanın çıkıp toprağa girdiğini gördüyse bu rüya rüyayı gören kişinin ecelinin yaklaşması şeklinde yorumlanır. Rüyada yılanla boğuşmak düşmanından zarar görmeye delalet eder. Kişinin rüyada yılanı öldürmesi yahut kesmesi düşmanına galip geleceğinin göstergesidir. Rüyada yılan oynatan birini görmek sizin dışınızda olaylara gücü yeten birinin hayatınızı etkileyecek olmasına işarettir. Rüyada yavru yılanların suda kıvrıla kıvrıla yüzdüğünü görmek canınızı sıkan olayların psikolojinizi bozacak bir seviyeye geleceğine işaret eder. Rüyada kımıldamayan yılan görmek, bir düşmanınızın farkına varacağınıza ama onun size zarar veremeyeceği anlamına gelir. Rüyada gittikçe büyüyen bir yılan görmek, vesveselerinizi çok önemseyip anlamsız bir şekilde onları büyüteceğiniz anlamına gelir. Rüyanızda yılan tuttuğunuzu gördüyseniz, hayatta neden korkuyorsanız ondan emin olursunuz. Yılana sahip olup ondan korkmadığını görmek yüksek derecelere ereceğine ve bunun hayatında olumlu değişiklikler getireceğine işaret eder. Rüyada büyük yılan büyük ve güçlü düşmana, küçük yılan zayıf düşmana işaret eder. Büyüklüğünü anlamak için ondan ne kadar korktuğunuzu bir ölçü olarak alabilirsiniz. Ağzına yılan girdiğini görmek ilim ehli olacağınıza, kendinizi bir konuda geliştirip o konuda sürekli fikir üreteceğiniz anlamına gelir. Rüyada yılanın uçarak yükseldiğini görmek sevinç ve mutluluğa ermeye delildir. Yılanın yere yılan düşmesi, oranın yöneticisinin vefatına işaret eder. Rüyanızda başınızın üzerinde bir yılan gördüyseniz devlet kademesinde itibar sahibi olacaksınız, ya bir memur ya da üst kademeden bir devlet işine gireceksiniz demektir. Bir kabın içinde bir çok yılan görmek Müslümanlara karşı içten içe düşmanlık besleyeceğinize işarettir. Yeşil yılan din düşmanına işaret eder. Rüyada etrafında yılanlar görmek yakınlarının düşmanlığına şahit olacağına, onların görünüp korkutup sokmaması zarar veremeyeceklerine ancak sokmaları ya da ısırmaları sizi sıkıntıya sokacak davranışlarda bulunacaklarına delalet eder. Rüyanızda yılandan korktuğunuzu görüyorsanız, düşman şerrinden emin olursunuz. Evde görülen yılan evdeki düşmana, hariçte görülen yılan dışarıdaki düşmana işaret eder. Rüyada görülen yılanın eti, kemiği ve derisi düşmanın malına, o mala bir şekilde elinizin değeceğini veya o maldan size bir şey düşeceğinin delilidir. Rüyada yılanın kendisiyle konuştuğunu görmek düşmanı ile barışmaya yahut hayır ve menfaate ermeye, huzurlu günlerin yaklaştığına işarettir. Yılanın kendisine fena söz söylediğini görmek düşmanı ile kavga etmeye yahut düşmanı yüzünden zarara uğramaya delalet eder. Altın, gümüş ve diğer madenlerden yılan görmek büyük hayrın göstergesidir. Rüyada arkadan yürüyen yılanın görülmesi hileli düşman ile karşılaşacaksınız şeklinde yorumlanmıştır. Rüyada yılan görmek her türlü düşman demektir. Çok zehirli oldukları bilinen engerek, kobra, gibi yılanları görmek çok daha da tehlikeli düşman demektir. Rüyada yılanı evde görmek düşmanın size kötülük yapacağına yorumlanır. Bu rüya başka bir rivayete göre karı kocanın kavga etmesine işaret eder. Rüyada belli belirsiz görülen yılanlar hastalık ve kederi anlattığı gibi, düş kırıklıklarının da işaretçisidirler. Engerek yılanı bir bela anlamını taşır. Boğa yılanı ise, karışık ve kötü günlerin yaklaşması olarak değerlendirilir. Rüyada yılan görmek; iş hayatınızda karışık ve zor işlerle uğraşacağınıza, yılanın sürünerek size doğru geldiğini görmek; düşmanlarınızın birleşerek size karşı bir tehlike oluşturmaya çalıştırdıklarına işarettir, iş hayatınızda dikkatli olmanız gerektiği anlamına gelir. Rüyanızda bir yılanla boğuşup o yılanı öldürüyorsanız, bir düşmanınızı yeneceksiniz ve onun yapacağı musibetten ve hasardan kurtulacaksınız demektir. Rüyada yılan eti yemek; bir işten fayda elde etmeye, hiç ummadık bir şerden hayır elde edeceğinize işaret eder. Rüyada ağzı dili olmayan bir yılan ile konuşmak; düşman ile barışmaya işarettir. Yılanın eti, derisi, kafası, kuyruğu ve kemiği düşmanın malına işarettir. Bir yılanı öldürüp eliyle yerden kaldırdığını veya parçalayıp öylece kaldırdığını gören, düşmanına üstünlük sağlar ve malını alır. Rüyasında yılanın kendisine güzel bir söz söylediğini gören, düşman ile barışır. Rüyasında tırnaklı, pençeleri ve boynuzları olan yılan görmek, gayet şerli büyük bir düşmana işarettir. Bir yılan görüp korkmadığı halde ondan kaçtığını gören, kederlenir. Cabir'ül Magribi'ye göre; Rüyasında burnundan, memesinden cinsi organlarından yılan çıktığını görenin evladı kendisine düşman olur. Yılanın kulağından, göbeğinden veya ağzından çıktığını görmek, ev halkının rüyayı görene düşman olduklarına delalet eder. Halit el-Isfehani'ye göre; Koynundan yılan çıktığını görenin oğlu kendine düşman olur. Rüyasında yastığı veya yatağı üzerinde bir yılanı öldürdüğünü görenin, eşi vefat eder. Rüyada yılan yumurtası zayıf düşmanla tabir olunur. Rüyasında bir yılanla uğraştığını gören, düşmanı ile kavga eder, kendini bir yılanın soktuğunu gören, düşmanından zarar görür. Bir ev yılanı gören, düşman şerrinden uzak kalır. Bir yılanı kesip parçaladığını gören, düşmanından öcünü almış olur. Rüyasında bir yılan beslediğini ve ondan korkmadığını gören, büyük bir mevkie ulaşır. Kişi rüyasında ağzına bir yılan girdiğini görse, büyük bir ilim sahibi olur. Ebu Sait El-Vaiz'e göre; Kara yılanı görmek mal edinmeye; su yılanı görmek, hatırı sayılan biriyle arkadaşlığa; ejderha görmek, kuvvetinin ve kudretinin artmasına delalet eder. Rüyasında bir yılanın uçarak yüksek bir yere çıktığını gören kişi sevinir; bir yere gökten bir yılan düştüğünü görmek, o yerin idarecisinin ölümüne işarettir. Başının üzerinde yılan gören, hükümet makamlarınca itibarlı sayılır. Yılanlarla dolu bir yer görmek, Müslümanlara karsı düşmanlığa yorumlanır. Cafer-i Sadik'a (RA) göre; Rüyada yılan görmek on şekilde tabir olunur. Gizli düşmanlık, geçim, selamet, hükümet, emirlik, devlet, es, evlat, ölüm ve sel. Bir başka rivayete göre de; Rüyada iri ve uzun yılan görmek, korkuya işarettir. Bazen de, iri ve uzun yılan, aile, kadın ve evlattan düşmanlığa işarettir. Bazen de, bu rüya, yaramaz, korkunç ve şerli komşuya işarettir. Rüyada iri ve uzun bir yılana sahip olduğunu gören kimse büyük bir saltanata nail olur. Rüyada yılan, bir düşman yahut bir devlet ya da, bir hazine veya bir kadın yahut da bir çocuktur. Bir kimsenin rüyada gördüğü ve ondan korkmadığı ejderha, o kimsenin kuvvet ve devletidir. Yılan, mal sahibi düşmandır. Yılanı kendi evine soktuğunu gören kimse, o yılan kendisine hile edecek bir düşmandır. Yılanı tuttuğunu gören kimseye emniyet içerisinde bir düşman tarafından mal gelir. Kişi rüyasında eğer yılanı öldürdüyse düşmanına galip olur. Kendisini yılanın ısırdığını gören kimseye düşmanı tarafından bir eza ve meşakkat erişir. Kişi rüyada yılanı yaktığını görse, düşmanını katleder ve düşmanlarına galip gelir. Kişi rüyasında yılanın uçtuğunu görse, düşmanları başka bir yere gider. Eğer rüyanızda, sokaklarda yılanların gezdiğini gördüyseniz o yerde huzursuzluk meydana gelecek demektir. Rüyasında yılan avladığını gören kimse düşmanına hile yaparak onlardan bir şey elde eder. Siyah yılan, hile ve yaramazlığı sebebiyle düşmanın en şiddetlisidir. Yılanın beyazı, zayıf ve kuvvetsiz düşmandır. Bir kimse rüyada, yılanı deliğinden girip çıktığını görse, o kimseyi üzecek bir şeylerin kendini gösterdiğinin işaretidir. Rüyada yılanla kavga ettiğini görse, kuvvetli düşmanı ile bir münakaşa ya da savaş içerisine girer. Eğer bu kavgada yılan onu soksa, bir musibete düşer ve kendine gelemeden ümidi kesilir. İkiye bölünmüş bir yılanın parçalarını eline aldığını gören kimse, düşmanı olan bir kimseden istifade eder. Kişi rüyada yılanın etini çiğ olarak yediğini görse, düşmanı ve düşmanının malı üstünde zafer bulur ve bu sebeple sevince erişir. Kişi yılanın etini pişirerek yediğini görse, düşmanına galip gelir ve cihat yüzünden helal mala nail olur. Yılanın, kendisini zehirleyerek vücudunun şiştiğini gören kimsenin bir düşmanı ile düşmanlığı olur ve kendisine istenmeyen bir şey isabet eder. Kişi rüyasında yılanın zehri kendisine tesir edip et ve kemiklerinin birbirinden ayırdığını görürse, o kimse düşmanı ile savaş içerisine girer ve mağlup olur. Ailesi ve çoluk çocuğu muhtelif şehirlere dağılır. Eğer bu halden öldüğünü görse, düşmanı onu öldürür. Yılanın sivri dişleri düşmanın kuvvetidir. Kişi kendi evinin yılanlarla dolduğunu ve onlardan korkmadığını görse, o kimse kendi evinde nefsine düşkün insanları ve Müslüman düşmanlarını görür. Rüyada görülen su yılanları malın göstergesidir. Kişi rüyasında yakasında ve kımıldayan beyaz ve küçük bir yılan olduğunu görmüşse yakın bir zamanda faydalı bir mala erişecek demektir. Rüyada zehirsiz, sıkıntısız, kendisine itaat eden ve dilediği gibi hareket eden birtakım yumuşak yılanlara sahip olmak, rüyayı görenin eline iyi bir şekilde tutulmazsa çabucak elden gidecek çokça malın geçmesine, onları güzel muhafaza etmesi gerektiğine işarettir. Rüyada arkadan yürüyen yılan hileli düşmandır. Rüyasında yılanların gözü önünde yürüdüklerini ve etrafında dolaştıklarını gören kimseye, beraberinde bulunan ve ona bir zarar ve ziyan veremeyecek düşmana işarettir. Kişi bir yılanı görüp rüyasında ona görünmeksizin kaçsa, düşmanından emin olur ve ona zafer bulur. Rüyada ölmüş bir yılan gören kişinin düşmanını alt etmek için kendisinin çaba harcaması gerekmez, kendi çabası olmadan Allah-u Teala düşmanını helak eder. Rüyada zarar ve ziyan vermeksizin birtakım yılanların eve girip çıktıklarını görmek, akrabalardan olan düşmana işarettir. O yılanların yine aynı şekilde kendi evinden başka bir yerde görülmesi, düşmanının yabancılardan olmasına işarettir. Rüyada yılanı iki parça ettiğini gören kimse, düşmanın düşmanlığını yarıda keser, düşmanlık ve hilesini yapmaktan onu meneder. Bir şehirde yılanların öldürüldüklerini ve onların büyüklerinden birisini kendisinin öldürdüğünü görse, o şehre sahip olur. Rüyada yılanı yüksek bir yere çıkıyor görmek, rahat, ferahlık ve sevince erişmeye işaret eder. Yılanın yüksek bir yerden indiğini görmek, o yerde bir liderin öleceğinin işaretidir ölür. Yılan eti yediğini gören kimseye, sevinç, menfaat ve izzet isabet eder. Bir yerden bir yılan çıktığını görse, o yerde meydana çıkacak bir azaba işarettir. Yılanın, kendisini yuttuğunu gören kimse, devlet ve saltanata nail olur. Başında yılan olduğunu görenin şanı büyük olur, iyi mevkilere gelir. Rüyada yılanları çiğneyerek onların aralarında gezinmek, dereler dolusu, sellerin akacağı büyük bir yağmura işarettir.
rüyada evde yılan görmek: Rüyasında evinde evin içinde yılan görenin düşmanı, içeridedidir. evinin dışında yılan görenin düşmanı, dışarıdadır.
rüyada yılan öldürmek: Yılanın eti, derisi, kanı düşmanın malıdır. Bir yılanı öldüren, eliyle parçalayıp kaldıran; hem düşmanını yener, hemde onun malını alır.
rüyada yılanla konuşmak: Yılanın kendisine güzel bir şey söylediğini gören, düşmanıyla barışır. Bir rivayete göre hayır ve menfaat bulur yahut sevinmesine vesile olacak bir mala kavuşur.
Yılanın kendisine kötü bir söz söylediğini gören, düşmanıyla kavga eder veya onun yüzünden zarara uğrar. Yılanın kendisine itaat ettiğini gören, nimet, makam ve itibar sahibi olur. Serveti artar.
rüyada Gümüş veya Altın yılan görmek: Madenden bilhassa altın ve gümüşten yılan görmek; büyük hayırdır.
rüyada beyaz yılan tutmak: Kirmani yılan rüya tabiri, beyaz bir yılan tuttuğunu gören, büyük mertebeye nail olur. Yanında küçük yılanlar olan siyah bir yılan görenin; malı, itibarı ve yardımcıları artar.
Rüyada yeşil yılan, din düşmanının sembolüdür. Rüyada sarı yılan; hastalık ve zayıf düşmandır. Rüyada kırmızı yılan, akrabaları ve taraftarları çok ve kuvvetli bir düşmana delalettir.
rüyada kanatlı yılan görmek: Kanatlı yılan gören ve onu istediği gibi idare eden, servet sahibi olur. Talihi yaver gider.
rüyada ayaklı yılan görmek. Ayaklı yılan; Güçlü bir düşmanın ifadesidir. Etrafında birçok yılanlar görenin akrabaları, kendisine düşmanlık ederler. Bu yılanların kendisini soktuğunu gören, akrabalarının zararına uğrar.
Rüyada kobra yılanı görmek: Çok zehirli oldukları bilinen engerek, kobra, gibi yılanları görmek çok daha da tehlikeli düşman demektir.
Rüyada yılanı evde görmek düşmanın size kötülük yapacağına yorumlanır. Bu rüya karı ve kocanın kavga etmesine delalet eder.
Cafer-i Sâdık (r.a) demiştir ki: Rüyada yılan görmek on şekilde tâbir olunur:
  1. Gizli düşmanlık
  2. Geçim, Geçinme
  3. Selamet,
  4. Saltanat
  5. Emirlik
  6. Devlet
  7. Evlat
  8. Ölüm
  9. Sel
rüyada uçan yılan görmek Rüyada bir yılanın uçarak yüksek bir yere konduğunu görmek, gönül süruruna işaret eder.
rüyada yılan yemek: Bir kimsenin rüyada bir yılanın etini çiğ olarak yediğini görmesi, düşman üzerine galip gelmeye ve düşmanın malından nasiplenmeye delâlet eder.
Rüyada yılanın eti, kemiği, derisi, kanı düşmanın malına işaret eder. Rüyada yılanın kendisine güzel bir sözle hitap etitğini görmek, düşman ile sulh olmaya delâlet eder.
Rüyada beyaz yılan görmek: Kirmanî demiştir ki: Bir beyaz yılan görüp bunu tuttuğunu ve bu yılana malik olduğunu görmek, yüksek mertebelere nailiyete delâlet eder.
Rüyada Yeşil Yılan görmek: Rüyada yeşil yılan görmek, dinin düşmanı olarak tâbir edilir.
Rüyada yılan ısırması: Bir kimsenin rüyada kendisini bir yılanın ısırdığını görmesi, düşmanı tarafından erişecek eza ve meşakkate işarettir.
Rüyada sokakların yılanlarla dolması: Rüyada bütün sokakların yılanların istilasına uğradığını ve sokaklarda yılanların gezdiğini görmek, o yerde harbin meydana gelmesine ve düşmanın galebe etmesine alâmettir.
Rüyada bir yılandan iki elleri üzerine mal bulaştığını görmek,düşmanın ölümüne ve onun malından geçecek menfaata işaret eder.
Rüyada yılan eti yemek: Rüyada yılan eti yediğini görmek, sevinç, menfaat ve izzete delâlet eder.
Rüyada başında yılan olduğunu görmek, rüya sahibinin şanının melikler yanında yüce olacağına alâmettir.
Bir kimsenin rüyada bahçe ve bostanının yılanlarla dolu olduğunu görmesi, o bostandan meydana gelecek büyüme ve gelişmeye, nebatatın fazlalığına ve bereketine delâlet eder.
Rüyada yılanın derisini altın olarak bulduğunu görmek, meliklerin hazinesinin ele geçmesine delâlet eder.
Nablusî demiştir ki: Rüyada koynunda yılan olduğunu ve bunu keserek üç parça ettiğini gören kimse zevcesini üç talakla boşar. Eğer iki parça etse, düşmanından intikamını alır.
Bir kimsenin rüyada yılanın yüksek bir yerden indiğini görmesi, o mahalde şanlı birinin veya oranın reisinin ölümüne delâlet eder.
Yine bir kişinin rüyada yılanları çiğneyerek onların aralarında gezindiğini görmesi, dereler dolusu sellerin akacağı büyük bir yağmura alâmettir.
Rüyada karın yılanı (yani solucan) görmek, insan ile beraber sofrasında yemek yiyen akraba ve ailesine işarettir. Çünkü solucan da insanın gıdasına ortaktır ve onu yer bitirir.
Rüyada bir yılanı beline sardığını görmek, bele takılan kemere delâlet eder.
rüyada yılan öldürmek: yastık veya yatağı üzerinde yılan öldürmek işinin vefat etmesine, rüyada yılanı öldürmek yahut kesmek düşmanına galip gelmeye işarettir.
Tırnaklı, pençeli ve boynuzlu yılan; çok sert, haset (kıskanç) ve büyük bir düşmanının ifadesidir.
Bir yılandan korktuğunu gören, düşmanının şerrinden emin olur. Gördüğü yılandan korkmadığı halde kaçan, üzüntüye düşer.
Cabir'ül Mağribi diyor ki: Rüyasında burnundan, memesinden veya cinsel organından yılan çıktığını yahut çıkardığını görenin evladı, kendisine düşman olur. Yılanın kulağından yahut göbeğinden çıktığını görenin ailesi, kendisine düşmanlık eder. Ağzından yılan çıkan, söylediği kötü bir söz yüzünden zarara uğrar.
Halid'ül-Isfahani bu rüyayı şöyle yorumluyor: Yeninden yılan çıkanın oğlu, kendisine düşman olur. Yastığının veya yatağının üzerinde yılan öldürenin, karısı vefat eder. Boğazından yılan çıkıp toprağa girdiğini gören, yakın zamanda vefat eder. Yılan yumurtası, zayıf düşmanlı tabir olunur. Bir yılanla uğraştığını gören, düşmanının zararına uğrar. Ölü yılan gören, düşman şerrinden muhafaza olur. Yılanı kesip parçalayan, düşmanına galip gelir ve ondan hakkını alır. Bir yılana sahip olduğunu ve ondan korkmadığını gören, yüksek bir dereceye nail olur. Önünde giden bir yılanı tutan, korktuğundan kurtulur.
Büyük yılan; düşmanlıklarla ifade edilir. Ağzına yılan girdiğini gören, büyük bir ilme nail olur.
Ebu Said'ül Vaaz diyor ki: Kara yılan, mal husulüdür.
Su yılanı gören, hatırlı bir zatla arkadaşlık eder. Bir yılanın uçarak yüksek bir yere çıktığını gören, sevinir.
Başının üzerinde yılan görenin şanı, hükumet yanında yüce olur. Yılanlarla dolu bir kap gören, müslümanlara düşmanlık eder. Ejderha kuvvette ziyadeliktir. rüyada yılan sokması:Eğer yılan onu soksa, bir musibete düşer ve halas olmadan ümid kesilir.
Rüyada yılan Görmek Benzer Rüyalar
Tiflisi Tabirleri : » İmam Cafer Sadık (a.s): Rüyada yılan görmenin on tabiri vardır:

1-Gizli düşman

2-Geçim

3-Esenlik

4-Yöneticilik

5-Ordu komutanlığı

6-Baht

7-Kadın

8-Murat

9-Erkek evlat

10-Sel.

» Allame Meclisî: Yılan görmek; cimri bir arkadaş edineceğinize…

Yılan eti yemek; mal ve menfaat elde edeceğinize…

Yılanla dövüştüğünüzü ve onu alt ettiğinizi görmek; düşmana galip geleceğinize…

Yılanı bir sandığa veya torbaya koyduğunuzu veya kucağınıza aldığınızı görmek; mal ve menfaat elde edeceğinize…

Evinize yılan girdiğini görmek; bir sıkıntı yaşayacağınıza…

Yılan öldürmek; düşmanı öldüreceğinize veya etkisiz hâle getireceğinize işarettir.

» İbn-i Sîrîn: Yılan; gizli düşmana yorulur.

Evde yılan olduğunu görmek; gizli düşmanınızın aileden biri olduğuna…

Çölde yılan görmek; düşmanınızın yabancı olduğuna…

Yılanla boğuştuğunuzu görmek; düşmanla husumet edeceğinize…

Yılanın size galip geldiğini görmek; düşmanınıza yenik düşeceğinize…

Sizin yılana galip geldiğinizi görmek; düşmanınızı alt edeceğinize…

Yılan eti yediğinizi görmek; hükümet işlerinde yüksek bir mevkie geleceğinize…

Yılanı ikiye ayırdığınızı görmek; düşmanınızın malını yiyeceğinize…

Ölmüş bir yılan görmek; bir afetin sizden uzaklaşacağına işarettir.

» Kirmanî: Beyaz bir yılan yakaladığınızı görmek; büyüklüğe…

Yılanın sizden kaçtığını görmek; düşmanınızın zayıf olduğuna…

Siyah yılanlar görmek; düşmanınızın çokluğuna…

Yeşil yılan görmek; düşmanınızın zahit ve salih biri olduğuna…

Sarı yılan görmek; düşmanınızın hasta olduğuna…

Kırmızı yılan görmek; düşmanınızın zevke düşkün biri olduğuna…

Etrafınıza çok sayıda yılan toplandığını görmek; akrabalarınızın size düşman olacağına işarettir.

» Cabir Mağribî: Ağzınızdan, burnunuzdan, kulağınızdan vs. yılan çıktığını görmek; çocuklarınızın size düşman olduğuna veya olacağına…

Herhangi bir zarar görmeden yılan yakalamak; saygınlık kazanacağınıza, muradınıza ereceğinize ve arzu ettiğiniz şeyleri elde edeceğinize işarettir.

» Çağdaş Ulema: Yılan görmek; bir entrikaya karşı dikkatli olmanız gerektiğine…

Yılan tarafından sokulmak; bir kimsenin hile ve entrikaları yüzünden sıkıntı yaşayacağınıza…

Kobra yılanı görmek; aşkta mutluluğa ve evlilikte tehlikeye…

Kobra yılanı tarafından ısırılmak; kötü arkadaşlardan veya arkadaşlıklardan uzak durmanız gerektiğine, aksi takdirde zarar göreceğinize işarettir.

İhya Rüya Tabirleri :
  • Gizli düşmana, kadına, çocuğa, esenliğe, saltanata, beyliğe, kişinin geçimine;
  • Vücudunun herhangi bir yerinden yılan çıktığını görmek aile fertlerinden birinin düşmanlığına,
  • Ağızdan yılan çıkması kötü söz söyleyerek bundan zarar görmeye,
  • Yastık veya yatağı üzerinde yılan öldürmek işinin vefat etmesine,
  • Boğazından yılan çıkıp toprağa girdiğini görmek ecelinin yaklaşmasına,
  • Yılanla boğuşmak düşmanından zarar görmeye,
  • Yılanı öldürmek yahut kesmek düşmanına galip gelmeye,
  • Yılan tutmak korktuğu şeyden eminolmaya,
  • yılana sahip olup ondan korkmadığını görmek yüksek derecelere,
  • Büyük yılan büyük ve güçlü düşmana,
  • Küçük yılan zayıf düşmana,
  • Ağzına yılan girdiğini görmek ilim ehli olmaya,
  • Yılanın uçarak yükseldiğini görmek sevinç ve sürura ermeye,
  • Yir yere yılan düşmesi, oranın yöneticisinin vefatına,
  • Başının üzerinde yılan görmek devlet kademesinde itibar sahibi olmaya,
  • Kab dolusu yılan görmek müslümanlara buğzetmeye,
  • Yeşil yılan din düşmanına
  • Etrafında yılanlar görmek yakınlarının düşmanlığına, onların sokamaması zarar verememelerine,
  • Yılandan korkmak düşman şerrinden emin olmaya,
  • Evde görülen yılan evdeki düşmana, hariçte görülen yılan dışarıdaki düşmana,
  • Yılanın eti, kemiği ve derisi düşmanın malına,
  • Yılanın kendisiyle konuştuğunu görmek düşmanı ile barışmaya yahut hayır ve menfaate ermeye,
  • Yılanın kendisine fena söz söylediğini görmek düşmanı ile kavga etmeye yahut düşmanı yüzünden zarara uğramaya,
  • Altın, gümüş ve diğer madenlerden yılan görmek büyük hayra,
  • Arkadan yürüyen yılan hileli düşmana, .............

    Seyyid Süleyman : Yılın hilekar bir düşmanı temsil eder. Evinde yılan görenin düşmanı, içeridedir. Hanesinin dışında yılan görenin düşmanı, dışarıdadır. Yılanın eti, derisi, kanı vs. düşmanın malıdır. Bir yılanı öldüren, eliyle parçalayıp kaldıran; hem düşmanını yener, hemde onun malını alır. Yılanın kendisine güzel bir şey söylediğini gören, düşmanıyla barışır. Bir rivayete göre hayır ve menfaat bulur yahut sevinmesine vesile olacak bir mala kavuşur. Yılanın kendisine kötü bir söz söylediğini gören, düşmanıyla kavga eder veya onun yüzünden zarara uğrar. Yılanın kendisine itaat ettiğini gören, ni'met, makam ve i'tibar sahibi olur. Serveti artar. Madenden bilhassa altın ve gümüşten yılan görmek; büyük hayırdır.
    Kirmani demiştir ki: Beyaz bir yılan tuttuğunu gören, büyük mertebeye nail olur. Yanında küçük yılanlar olan siyah bir yılan görenin; malı, itibarı ve yardımcıları artar. Yeşil yılan, din düşmanının sembolüdür. Sarı yılan; hastalık ve zayıf düşmandır. Kırmızı yılan, akrabaları ve taraftarları çok ve kuvvetli bir düşmana delalettir. Kanatlı yılan gören ve onu istediği gibi idare eden, servet sahibi olur. Talihi yaver gider. Ayaklı yılan; Güçlü bir düşmanın ifadesidir. Etrafında birçok yılanlar görenin akrabaları, kendisine düşmanlık ederler. Bu yılanların kendisini soktuğunu gören, akrabalarının zararına uğrar.

    MollaCami Tabiri : Rüyada iri ve uzun yılan görmek, korkuya işarettir.Bazen de, iri ve uzun yılan, aile, kadın ve evlattan düşmanlığa işarettir. Bazen de, bu rüya, yaramaz, korkunç ve şerli komşuya işarettir.İri ve uzun bir yılana sahip olduğunu gören kimse büyük bir saltanata nail otur. Rüyada yılan, bir düşman yahut bir devlet ya da, bir hazine veya bir kadın yahut da bir çocuktur. Bir kimsenin rüyada gördüğü ve ondan korkmadığı ejderha, o kimsenin kuvvet ve devletidir.Yılan, mal sahibi düşmandır. Yılanı kendi evine soktuğunu gören kimse, o yılan kendisine hile edecek bir düşmanıdır. Yılanı tuttuğunu gören kimseye emniyet içerisinde bir düşman tarafından mal gelir. Eğer yılanı öldürdüysedüşmanına galip olur. Kendisini yılanın ısırdığını gören kimseye düşmanı tarafından bir eza ve meşakkat erişir.Rüyada yılanı yaktığını görse, düşmanım katleder ve düşmanlarına galip gelir. Yılanın uçtuğunu görse, düşmanları başka bir yere gider.Küçük yılan, küçük çocuktur. Küçük bir yılanı öldürdüğünü görse, küçük çocuğu vefat eder.Rüyada, sokaklarda yılanların gezdiğini görmek o yerde harbin meydana gelmesine işarettir. Yılan avladığını gören kimse düşmanına hile yapmakla onlardan bir şey elde eder. Siyah yılan, hile ve yaramazlığı cihetiyle düşmanının en şiddeti isidir. Yılanın beyazı, zayıf ve kuvvetsiz düşmandır.Bir kimse rüyada, yılanı deliğinden girip çıktığını görse, o kimseyi mahzun edecek şeytanın tasallutuna işarettir.Rüyada yılanla kavga ettiğini görse, kuvvetli düşmanı ile harbeder ve düşmanından korkar ve birbirlerinden ayrılırlar.Eğer yılan onu soksa, bir musibete düşer ve halas olmadan ümid kesilir.Kendi döşeğinde bir yılan öldürdüğünü gören kimsenin hanımı vefat eder.İki parça edilmiş yılanın parçalarını eline aldığını gören kimse, düşmanı bulunan bir kimseden istifade eder. Rüyada yılanın erini çiğ olarak yediğini görse, düşmanına ve düşmanının malına zafer bulur ve bu sebeple sevince erişir. Yılanın etini pişirerek yediğini görse, düşmanına galip ve cihat yüzünden helal mala nail olur. Yılanın, kendisini zehirleyerek vücudunun şiştiğini gören kimsenin bir düşmanı ile düşmanlığı otur ve kendisine istenmeyen bir şey isabet eder. Yılanın zehiri kendisine tesir edip et ve kemiklerini birbirinden ayırdığını görse, o kimse düşmanı ile harbeder ve mağlup olur. Ailesi ve çoluk çocuğu muhtelif şehirlere dağılır.
  • İhya:
  • Gizli düşmana, kadına, çocuğa, esenliğe, saltanata, beyliğe, kişinin geçimine;
  • Vücudunun herhangi bir yerinden yılan çıktığını görmek aile fertlerinden birinin düşmanlığına,
  • Ağızdan yılan çıkması kötü söz söyleyerek bundan zarar görmeye,
  • Yastık veya yatağı üzerinde yılan öldürmek işinin vefat etmesine,
  • Boğazından yılan çıkıp toprağa girdiğini görmek ecelinin yaklaşmasına,
  • Yılanla boğuşmak düşmanından zarar görmeye,
  • Yılanı öldürmek yahut kesmek düşmanına galip gelmeye,
  • Yılan tutmak korktuğu şeyden eminolmaya,
  • yılana sahip olup ondan korkmadığını görmek yüksek derecelere,
  • Büyük yılan büyük ve güçlü düşmana,
  • Küçük yılan zayıf düşmana,
  • Ağzına yılan girdiğini görmek ilim ehli olmaya,
  • Yılanın uçarak yükseldiğini görmek sevinç ve sürura ermeye,
  • Yir yere yılan düşmesi, oranın yöneticisinin vefatına,
  • Başının üzerinde yılan görmek devlet kademesinde itibar sahibi olmaya,
  • Kab dolusu yılan görmek müslümanlara buğzetmeye,
  • Yeşil yılan din düşmanına
  • Etrafında yılanlar görmek yakınlarının düşmanlığına, onların sokamaması zarar verememelerine,
  • Yılandan korkmak düşman şerrinden emin olmaya,
  • Evde görülen yılan evdeki düşmana, hariçte görülen yılan dışarıdaki düşmana,
  • Yılanın eti, kemiği ve derisi düşmanın malına,
  • Yılanın kendisiyle konuştuğunu görmek düşmanı ile barışmaya yahut hayır ve menfaate ermeye,
  • Yılanın kendisine fena söz söylediğini görmek düşmanı ile kavga etmeye yahut düşmanı yüzünden zarara uğramaya,
  • Altın, gümüş ve diğer madenlerden yılan görmek büyük hayra,
  • Arkadan yürüyen yılan hileli düşmana, .............

    Molla Cami: Rüyada iri ve uzun yılan görmek, korkuya işarettir.Bazen de, iri ve uzun yılan, aile, kadın ve evlattan düşmanlığa işarettir. Bazen de, bu rüya, yaramaz, korkunç ve şerli komşuya işarettir.İri ve uzun bir yılana sahip olduğunu gören kimse büyük bir saltanata nail otur. Rüyada yılan, bir düşman yahut bir devlet ya da, bir hazine veya bir kadın yahut da bir çocuktur. Bir kimsenin rüyada gördüğü ve ondan korkmadığı ejderha, o kimsenin kuvvet ve devletidir.Yılan, mal sahibi düşmandır. Yılanı kendi evine soktuğunu gören kimse, o yılan kendisine hile edecek bir düşmanıdır. Yılanı tuttuğunu gören kimseye emniyet içerisinde bir düşman tarafından mal gelir. Eğer yılanı öldürdüysedüşmanına galip olur. Kendisini yılanın ısırdığını gören kimseye düşmanı tarafından bir eza ve meşakkat erişir.Rüyada yılanı yaktığını görse, düşmanım katleder ve düşmanlarına galip gelir. Yılanın uçtuğunu görse, düşmanları başka bir yere gider.Küçük yılan, küçük çocuktur. Küçük bir yılanı öldürdüğünü görse, küçük çocuğu vefat eder.Rüyada, sokaklarda yılanların gezdiğini görmek o yerde harbin meydana gelmesine işarettir. Yılan avladığını gören kimse düşmanına hile yapmakla onlardan bir şey elde eder. Siyah yılan, hile ve yaramazlığı cihetiyle düşmanının en şiddeti isidir. Yılanın beyazı, zayıf ve kuvvetsiz düşmandır.Bir kimse rüyada, yılanı deliğinden girip çıktığını görse, o kimseyi mahzun edecek şeytanın tasallutuna işarettir.Rüyada yılanla kavga ettiğini görse, kuvvetli düşmanı ile harbeder ve düşmanından korkar ve birbirlerinden ayrılırlar.Eğer yılan onu soksa, bir musibete düşer ve halas olmadan ümid kesilir.Kendi döşeğinde bir yılan öldürdüğünü gören kimsenin hanımı vefat eder.İki parça edilmiş yılanın parçalarını eline aldığını gören kimse, düşmanı bulunan bir kimseden istifade eder. Rüyada yılanın erini çiğ olarak yediğini görse, düşmanına ve düşmanının malına zafer bulur ve bu sebeple sevince erişir. Yılanın etini pişirerek yediğini görse, düşmanına galip ve cihat yüzünden helal mala nail olur. Yılanın, kendisini zehirleyerek vücudunun şiştiğini gören kimsenin bir düşmanı ile düşmanlığı otur ve kendisine istenmeyen bir şey isabet eder. Yılanın zehiri kendisine tesir edip et ve kemiklerini birbirinden ayırdığını görse, o kimse düşmanı ile harbeder ve mağlup olur. Ailesi ve çoluk çocuğu muhtelif şehirlere dağılır.

    Nablusi: Rüyada iri ve uzun yılan görmek, sahra ve vadi ile korkuya delalet eder. Bazan da, iri ve uzun yılan, aile, kadın ve evlattan düşmanlığa delalet eder. Bazan da, bu rüya, yaramaz, korkunç ve şerli komşuya delalet eder.
    İri ve uzun su yılanı zalim için yardımcıya, hakim için ilama delalet eder. İri ve uzun bir yılana sahip olduğunu gören kimse büyük saltanata ve kuvvetli velayete nail olur. Bu-yılanın tenasül uzvunu yuttuğunu gören kimsenin hanımı kötü sözlü olur.
    Rüyada yılan, bir düşman yahut bir devlet ya da, bir hazine veya bir kadın yahut da bir çocuktur.
    Bir kimsenin rüyada gördüğü ve ondan korkmadığı ejderha, o kimsenin kuvvet ve devletidir.
    Yılan, mal sahibi düşmandır. Çünkü rüyada zehirin tabiri maldır.
    Yılanı kendi evine soktuğunu gören kimse o yılan kendisine hile edecek bir düşmanıdır.
    Yılanı tuttuğunu gören kimseye emniyet içerisinde bir düşman tarafından mal gelir. Eğer yılanı öldürdüyse düşmanına galip olur.
    O yılandan iki elleri üzerine mal bulaştığını gören kimsenin düşmanı ölür ve kendisi onun malına varis olur.
    Kendisini yılanın ısırdığını gören kimseye düşmanı tarafından bir eza ve meşakkat erişir.
    Rüyada yılanı yaktığını görse, sultan o kimsenin düşmanını katleder ve düşmanlarına galip gelir. Yılanın uçtuğunu görse, düşmanları başka bir yere gider.
    Küçük yılan, küçük çocuktur. Küçük bir yılanı öldürdüğünü görse, küçük çocuğu vefat eder.

    Rüyada, sokaklarda yılanların gezdiğini görmek o yerde harbin meydana gelmesine delalet eder ve düşman o yer halkına galip olur.
    Yılan avladığını gören kimse düşmanına hile yapmakla onlardan bir şey elde eder.
    Yılan, sultana mensup, çok zalim ve düşmanlığı gizli ve kahredici kötü görünüşlü bir kimsedir.
    Siyah yılan, hile ve yaramazlığı cihetiyle düşmanının en şiddetli-sidir.
    Yılanın beyazı, zayıf ve kuvvetsiz düşmandır.
    Bir kimseye bir yılan yumuşak ve latif söz söylese, o kimseye, düşmanı tarafından halkın taaccüb edeceği bir hayır erişir. Eğer yılan kendisine, gök gürler ve şimşek çakar gibi şiddetli ve dehşetli söz söylese zulüm düşmanına döner. Ancak, bununla beraber yılan sokar ve ısırırsa bu halde zulüm düşmana ait değildir. Çünkü iş, sözden kuvvetlidir. Bu tabir iş üzerine yapılır ve söz terkedilir. Sonunda zafer zulmedilenler üzerine olur ve o düşmandan kurtulur.
    Bir kimse rüyada, yılanı deliğinden girip çıktığını görse, o kimseyi mahzun edecek şeytanın tasallutuna delalet eder.
    Rüyada yılanla kavga ettiğini görse, kuvvetli düşmanı ile harbe-der ve düşmanından korkar ve birbirlerinden ayrılırlar.
    Zafer, onlardan galip gelen içindir. Eğer yılan onu soksa, bir musibete düşer ve halas olmadan ümid kesilir. Kendi döşeğinde bir yılan öldürdüğünü gören kimsenin hanımı vefat eder.

    Rüyada boynunda yılan olduğunu ve bunu keserek üç parça ettiğini gören kimse hanımını üç talakla boşar. Eğer iki parça etse, düşmanından intikamını alır.
    İki parça edilmiş yılanın parçalarını eline aldığını gören kimse, evlad ve akraba sahibi reis ve düşmanı bulunan bir kimseden istifade eder.
    Yılanı kesip üç parça ettiğini görse, düşmanı ile kavgaya girişir ve düşmanına galip gelir ve kendisine düşmanından üç kimsenin boynu eğri ve itaatkar olur. Onlardan birisi reis, diğeri zengin, ötekisi ise akraba ve evlad sahibi biridir.
    Rüyada yılanın etini çiğ olarak yediğini görse, düşmanına ve düşmanının malına zafer bulur ve bu sebeple sevince erişir.
    Yılanın etini pişirerek yediğini görse, düşmanına galip ve cihad yüzünden helal mala nail olur.
    Yılanın, kendisini zehirleyerek vücudunun şiştiğini gören kimsenin bir düşmanı ile düşmanlığı olur ve kendisine istenmeyen bir şey isabet eder.
    Yılanın zehiri kendisine tesir edip et ve kemiklerini birbirinden ayırdığını görse, o kimse düşmanı ile harbeder ve mağlup olur. Ailesi ve çoluk çocuğu muhtelif şehirlere dağılır. Eğer bu halden öldüğünü görse, düşmanı onu öldürür.
    Yılanın sivri dişleri düşmanın kuvvetidir.
    Yılana döndüğünü gören kimse bir halden diğer hale geçer, Müslüman cemaatına düşman olur.

    Kendi evinin yılanlarla dolduğunu ve onlardan korkmadığını görse, o kimse kendi evinde nefsine düşkün insanları ve Müslüman düşmanlarını görür.
    Rüyada görülen su yılanları maldır.
    Rüyada yakasında ve kolunda korkmadığı beyaz ve küçük yılanın olduğunu görmesi, faydalı maldır.
    Rüyada zehirsiz, sıkıntısız, kendisine itaat ve dilediği gibi hareket eden bir takım yumuşak yılanlara sahip olmak, rüyayı görenin eline eritilmiş bir takım altın ve külçeler geçmesine ve onları bir yere gömüp gizlemesine delalet eder.
    Rüyada arkadan yürüyen yılan hileli düşmandır.
    Yılanların gözü önünde yürüdüklerini ve etrafında dolaştıklarını gören kimseye, beraberinde bulunan ve ona bir zarar ve ziyan veremeyecek düşmana delalet eder.
    Bir yılanı görüp fakat ona görünmeksizin kaçsa, düşmanından emin olur ve ona zafer bulur. Çünkü bir kimse bir şeyden korksa halbuki o şey tarafından görülmese, o korktuğu şeyden emin olmasına delalet eder.
    Bir kimse rüyada yılanı kendisine doğru çektiğini görse, düşmanın haram olarak malını alır ve ona galip gelir.
    Ölmüş bir yılan görse, kendi çabası olmadan Allahü Teala düşmanını helak eder.
    Zarar ve ziyan vermeksizin birtakım yılanların evine girip çıktıklarım görse, bu rüya akrabalaarından olan düşmana delalet eder. O yılanları yine aynı şekilde kendi evinden başka yerde görse, düşmanının yabancılardan olmasına delalet eder.

    Yılanın iç yağı ve eti, düşman tarafından helal mal veya düşmandan elde edilecek tiryaktır.
    Yılanı iki parça ettiğini görse, düşmanın düşmanlığını yarıda keser, düşmanlık ve hilesini yapmaktan onu meneder. Bu rüyayı gören meükse, diğer bir meliki kahreder veya zahmet çekmeden onu öldür-tür.
    Yılanın derisini altından olarak bulduğunu görse, Kisra meliklerinden bir hazine bulur.
    Bir şehirde yılanların öldürüldüklerini ve onların büyüklerinden birisini kendisinin öldürdüğünü görse, o şehire sahip olur. Öldürdüğü yılanlar diğer yılanlar gibiyse, melikin askerlerinden birini öldürür.
    Yılanı yüksek bir yere çıkıyor görse, rahat, ferahlık ve sevince erişir.
    Yılanın yüksek bir yerden indiğini görse, o yerde bir reis ölür. Yılanla konuştuğunu görene Mısır Firavunlarından bir düşman çıkar.
    Yılan eti yediğini gören kimseye, sevinç, menfaat ve izzet isabet eder.
    Bir yerden bir yılan çıktığını görse, o yerde meydana çıkacak bir azaba delalet eder.
    Yılanın, kendisini yuttuğunu gören kimse, devlet ve saltanata nail olur.
    Başında yılan olduğunu görenin şanı melikler yanında yüce olur.
    Rüyada yılanları çiğneyerek onların aralarında gezinmek, dereler dolusu sellerin akacağı büyük bir yağmura delalet eder. Boynuzlu yılan görse, eğer layıksa Melikin veziri olur, tüccarsa ticaretinde kazanç sağlar.
    Bazen de yılan küffara ve bid'at sahiplerine delalet eder.
    Bir kimse siyah yılanlardan büyük bir topluluğa sahip olduğunu görse, askere kumandan ve büyük mülke nail olur.
    Sidik yolundan çıkan yılan, çocuğa delalet eder. Su yılanı maldır.
    Bostanının yılanlarla dolduğunu görse, o bostandan meydana gelecek büyüme ve gelişmeye, nebatatın fazlalığına ve bereketine delalet eder.
    Yılan, sel ve devlete delalet eder.Bir kimse bir yılan öldürdüğünü görse, bir kadınla evlenir.
    Eğer yılanın bir evden çıktığını görse, o ev harap olur. Ve içerisinde yaşayanlar helak olurlar.
    Hasta olan kimsenin ağzından yılan çıksa, ölmesine delalet eder.
    Ağzına yılanın girdiğini gören kimse düşmanını kahreder.
    Bir kimse kendi ağzından, burnundan, sırtından yahut tenasül uzvunun deliğinden bir yılan çıktığını görse o kimsenin bir çocuğu dünyaya gelir. Eğer yılanı kulağından, karnından ön ve arkasından çıktığını görse o kimse günah işler ve dininde aşırılığa gider.
    Karın yılanı (solucan), insan ile beraber sofrasından yemek yiyen akraba ve ailesine delalet eder. Bundan dolayı solucandan nefret edilen bir şeyi görse, birlikte yemek yediği birisinden ayrılır.
    Bir yılanı beline sardığını görse, o kimse beline kemer takar.Arkasından eliyle yılan çıkardığını gören kimseye akrabaları tarafından bir musibet erişir.Ev yılanı komşu, sahra yılanı, yol kesicidir.Yılan, şer, kıskançlık, hile ve düşmanlıkla yardımdır.

    Seyyid Süleyman: Yılın hilekar bir düşmanı temsil eder. Evinde yılan görenin düşmanı, içeridedir. Hanesinin dışında yılan görenin düşmanı, dışarıdadır. Yılanın eti, derisi, kanı vs. düşmanın malıdır. Bir yılanı öldüren, eliyle parçalayıp kaldıran; hem düşmanını yener, hemde onun malını alır. Yılanın kendisine güzel bir şey söylediğini gören, düşmanıyla barışır. Bir rivayete göre hayır ve menfaat bulur yahut sevinmesine vesile olacak bir mala kavuşur. Yılanın kendisine kötü bir söz söylediğini gören, düşmanıyla kavga eder veya onun yüzünden zarara uğrar. Yılanın kendisine itaat ettiğini gören, ni'met, makam ve i'tibar sahibi olur. Serveti artar. Madenden bilhassa altın ve gümüşten yılan görmek; büyük hayırdır.
    Kirmani demiştir ki: Beyaz bir yılan tuttuğunu gören, büyük mertebeye nail olur. Yanında küçük yılanlar olan siyah bir yılan görenin; malı, itibarı ve yardımcıları artar. Yeşil yılan, din düşmanının sembolüdür. Sarı yılan; hastalık ve zayıf düşmandır. Kırmızı yılan, akrabaları ve taraftarları çok ve kuvvetli bir düşmana delalettir. Kanatlı yılan gören ve onu istediği gibi idare eden, servet sahibi olur. Talihi yaver gider. Ayaklı yılan; Güçlü bir düşmanın ifadesidir. Etrafında birçok yılanlar görenin akrabaları, kendisine düşmanlık ederler. Bu yılanların kendisini soktuğunu gören, akrabalarının zararına uğrar.
    Tırnaklı, pençeli ve boynuzlu yılan; çok sert, haset (kıskanç) ve büyük bir düşmanının ifadesidir. Bir yılandan korktuğunu gören, düşmanının şerrinden emin olur. Gördüğü yılandan korkmadığı halde kaçan, üzüntüye düşer.
    Cabir'ül Mağribi diyor ki: Rüyasında burnundan, memesinden veya cinsel organından yılan çıktığını yahut çıkardığını görenin evladı, kendisine düşman olur. Yılanın kulağından yahut göbeğinden çıktığını görenin ailesi, kendisine düşmanlık eder. Ağzından yılan çıkan, söylediği kötü bir söz yüzünden zarara uğrar.
    Halid'ül-Isfahani bu rüyayı şöyle yorumluyor: Yeninden yılan çıkanın oğlu, kendisine düşman olur. Yastığının veya yatağının üzerinde yılan öldürenin, karısı vefat eder. Boğazından yılan çıkıp toprağa girdiğini gören, yakın zamanda vefat eder. Yılan yumurtası, zayıf düşmanlı tabir olunur. Bir yılanla uğraştığını gören, düşmanının zararına uğrar. Ölü yılan gören, düşman şerrinden muhafaza olur. Yılanı kesip parçalayan, düşmanına galip gelir ve ondan hakkını alır. Bir yılana sahip olduğunu ve ondan korkmadığını gören, yüksek bir dereceye nail olur. Önünde giden bir yılanı tutan, korktuğundan kurtulur.
    Büyük yılan; düşmanlıklarla ifade edilir. Ağzına yılan girdiğini gören, büyük bir ilme nail olur. Ejderhaya sahip olan, bir mevkie gelir. Ejderhanın cinsel organını yuttuğunu görenin, karısı zina eder.
    Ebu Said'ül Vaaz diyor ki: Kara yılan, mal husulüdür.
    Su yılanı gören, hatırlı bir zatla arkadaşlık eder. Bir yılanın uçarak yüksek bir yere çıktığını gören, sevinir. Bir mahalle yılan düştüğünü görmek; o bölge reisinin vefatına işarettir. Başının üzerinde yılan görenin şanı, hükumet yanında yüce olur. Yılanlarla dolu bir kap gören, müslümanlara düşmanlık eder. Ejderha kuvvette ziyadeliktir.
    Cafer-i Sadık rüyayı şunlarla yorumluyor: Gizli düşmanlık, geçim, selamet, saltanat, emirlik, devlet, zevce, evlat, ölüm ve sel.

    Guncel: Rüyada yılan ya da yılan tarafından ısırıldığını görmek, sizi tehdit eden saklı korku ve endişelere işaret eder. Bu rüya, gerçek hayatınızda farkında olmadığınız ya da henüz ortaya çıkmamış gizli bir tehlike ile ilgili uyarı da olabilir. Yılan rüyaları, yanlış ve tehlikeli gönül ilişkileriyle de yorumlanır. Rüyaya giren yılan çevrenizde güvenilmez ve acımasız bir insanı da simgeleyebilir. Pozitif yorum olarak, yılanlar değişimi ve bilgeliği temsil eder. Pozitif değişimin ve kendini yenilemenin rüyalardaki sembollerindendir.
    • rüyada Beyaz Yılan görmekRüyada Beyaz Yılan görmek
      Kirmanî demiştir ki: Rüyada bir beyaz yılan görmek, beyaz yılan görüp bunu tuttuğunu ve bu yılana sahip olduğunu görmek, yüksek
    • rüyada Yılan Balığı görmekRüyada Yılan Balığı görmek
      Rüyada yılan balığı görmek, etrafınızdaki kimselerin sizi kıskanacağına işaret eder. Yılan balığı yakaladığınızı görmek,
    • rüyada Yılan Isırması görmekRüyada Yılan Isırması görmek
      Rüyada yılan ve akrep gibi zehirli bir hayvanın ısırdığını görmek, ısırılan kimsenin haram olarak kazandığı mala işaret
    • rüyada Yılan görmekRüyada Yılan görmek
      Rüyada yılan görmek; iş hayatınızda karışık ve zor işlerle uğraşacağınıza işarettir. Rüyada yılanın sürünerek size doğru
    • rüyada Sokmak görmekRüyada Sokmak görmek
      Yılan, akreb gibi yaratıkların sokması yasak ve sakıncalı iş yapmaya, Bir yerinden iki kez sokulduğunu görmek ahmaklığa delalet


    0 yorum:

    Yorum Gönder