Başarı nasıl elde edilir?

09:45 No Comments

Yeteneğinizi keşfedin ve başarıyı yakalayın.

“Başarı” kelimesinde harika şeyler saklıdır. Başarı – demek bolluk demektir: lüks ev, tatil yapmak için harika yazlıklar, oteller, finansal istikrar, çocukların müthiş geleceği yani kısaca para demektir. Başarı – liderliktir: başarılı insanlar iş hayatında ve sosyal hayatında rol model oluyorlar.
Başarı – özgürlüktür: rahatsızlıktan, korkudan, başarısızlıktan ve hüsrandan özgürlüktür. Başarı – kendi kendine saygı, mutluluk ve yaşam doyumudur, size bağlı olan kimseler için daha fazlasını yapma yeteneğidir.
Başarı – zaferdir!
Başarı – yaşam amacıdır!
Herkes başarılı olmak ister. Her insan hayatta en iyisini ister. Sıradanlığı kimse sevmez. Kimse emeklemek istemez, herkez uçmak ister.
Çalışın, sabredin ve başarıyı yakalayın. Kendi başarınıza güvenerek başarıyı yakalayabilirsiniz. Bazıları çok abartırlar ve yanılırlar, diyorlar ki kendinize güvenmek önemlidir, kendinize güvenin, özgüven önemlidir vs… Bu yalnış düşüncedir, eğer bilgisiz adam sadece kendine güvenerek başarıyı yakalamak istiyorsa bunu asla yapamaz. Çünkü başarıyı sadece özgüvenle yakalayamazsın, çalışmak, araştırmak, yaratıcı olmak ta gerekir. Her gün binlerce genç yeni işe başlıyorlar ve her birinin isteği bir gün başarıyı yakalamaktır. Ama çoğu umutsuzdur ve başarıyı yakalamak artık onlar için bir rüya haline gelmiştir. Ve böylece çoğu da başarısız olurlar. Ama şimdi onlar aksine, başarısız olacaklarına güveniyorlar. Onlar sıradan insan olarak yaşarlar, ama bu gençlerin bazıları da (çok az sayıda) başarılı olmak için çalışırlar, ve içlerinde bir umut vardır.
Bu başarılı olmak isteyen gençler başarı inancı ile başarıyı yakalamak için tırmanırlar yani çalışırlar. Onlar diğer üstadları izlerler, o üstadların nasıl problemleri çözdüğünü, nasıl iş hayatında başarılı olduklarını dikkatle izlerler ve örnek alırlar.
Onlar refah düzeyinin yükselmesini isterler.


0 yorum:

Yorum Gönder