Başarılı Hayatın 10 Sırrı

09:44 No Comments

İnsanlar çoğu zaman başarılı olmayı dilerler. Bu durum yaşantımız içerisinde çoğu kez karşımıza çıkar. Başarılı, mutlu ve huzurlu bir hayat sürmek isteyen insanlar topluluğu ile karşılaşabiliriz. Ancak çok az sayıda insan bu dileklerini gerçekleştirmek için çaba sarfeder. Bu çaba aynı zamanda birşeyi gerçekten istiyor olmanın sonucu olarak açığa çıkar.
başarılı hayat içinEtrafımızda az sayıda birey başarılı bir hayatın içerisinde olduğunu düşünür. Başarılı bir hayat normları doğal olarak kişiden kişiye değişiyor. Bazı insanlar öncelikli olarak sağlık durumlarını baz alırken çoğunlukla ekonomik durum baz alınıyor. Bireyler başarılı bir hayat düşününce akıllarına ilk gelen şey para oluyor. Bu durum para ile küçük yaştan itibaren şartlanmış olduğumuz sonucunu beraberinde getiriyor. Bireyler genellikle dengeli bir yaşamdan uzak oldukları için para, sağlık ve iş gibi ölçütleri kendi hayat görüşlerine göre şekillendirebiliyorlar. İnsan ne kadar az şeye ihtiyaç duyarsa o kadar zengindir. Bu dengeli bir yaşamın ilk basamağı olarak görülebilir. Başarılı hayatın 10 kuralı şu şekilde açıklanabilir :
  • Mümkün olduğunca az şeye ihtiyaç duyun. Ancak gerçekten ihtiyacınız olan şeyleri önemseyin.
  • Başarılı bir hayat, başarılı ilişkilerden geçer. İnsanlar ile pozitif ilişkiler kurmaya özen gösterin.
  • Hayatınızda gerçekleşen negatif olaylar sizi daha iyi bir seviyeye çıkarmak için sizin yaşamınızda açığa çıkıyor. Bunu unutmayın.
  • Pozitif olayların kendiliğinden gerçekleşmesini beklemek yerine kalkın ve yeni bişeyler yapın. Hayatınızdan yenilikleri eksik etmeyin.
  • Olumsuz durumlar karşısında sabır her zaman en iyi seçenektir.
  • Günlük hayatınızı planlı bir şekilde yaşayın. Kendinizden alabileceğiniz maksimum performansı almaya çalışın. Gittikçe performansınızın yükseldiğini göreceksiniz.
  • Olumlu-olumsuz deneyimleriniz geçmişte kaldı. Ancak siz bulunduğunuz bu an içerisinde onları düşünmeye devam ederseniz geleceğinizin bir özgünlüğü kalmayabilir.
  • Acılarınızı sevin. Anlatılmaya çalışılan durum çoğunlukla deneyim sonucunda gerçekleşebilir. Yaşadığınız acıları sevmek sizlere tarifsiz bir olgunluk katar.
  • Başarılı olmak ile tatmin olmak aynı taban içerisinde değerlendirilemez. Ego her zaman tatmin olmak ister. Tatmin gerçekleştiği an farklı bir arzuya yönelir.
  • Başarılı olmak, zengin olmak ya da sağlıklı olmak değildir. Başarılı olmak birşeylere sahip olmak değildir. Mıknatıs ve demir ilişkisini düşünün. Mıknatıs her zaman demir ile bir arada olsaydı farklı metalleri kendisine çekemiyor olacaktı. Bu açıdan bakıldığında insan başarıyı sadelik, yalınlık ve özgünlük içerisinde yakalayabilir.
Ayrıca “Başarısızlığın nedeni; yetersiz uyku” ya da “Biraz cesaret lüten”  başlıklı makalelerimize de göz atabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder