Muhteşem İstanbul Manzarası

09:48 No Comments

İstanbul’un en bilinen yeri Taksim ve İstiklal Caddesidir herhalde. Özellikle gençlerin uğrak noktaları, buluşma noktaları arasında başı çeken Taksim ve İstiklal Caddesi pek çok mekana da ev sahipliği yapmakta. İstiklal Caddesi üzerindeki mekanlar genellikle gerek alışverişten, gerekse gezmekten yorulanların dinlenmek için uğradığı ve birşeyler yiyip içerken soluklandığı mekanlar iken, ara sokaklarda keşfedilmeyi bekleyen birer hazine niteliğindeki mekanlar bulunuyor. Şimdi sizlerle bu mekanlardan birini paylaşacağız. Tabi şimdiye kadar çoktan keşfetmemiş iseniz.
İyi bir kahve mekanından beklenecek en önemli özellik nedir diye soracak olursak, hemen herkes ortak olarak kahvelerinin güzelliğini söyleyecektir. Bir kahvekolik olarak sizlerle bugün paylaşacağımız Konak Patisserie & Cafe, kahvelerinin kalitesi ve lezzeti  ile çok da ön plana çıkan bir yer değil. Ancak bir özelliği var ki en kötü kahveden bile sizin en güzelkahve keyfi almanızı sağlayabilir.
Galata Kulesinin hemen alt tarafında, sokaktaki dar bir demir kapıdan girdiğiniz binanın üst katlarına kadar dar ve dik merdivenlerden tırmanmak zorundasınız. Tabi çok şanslı iseniz küçük asansörü boş yakalamanız olası ancak asansörü beklemektense o dar ve dik merdivenleri tırmanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. O merdivenlerin atmosferini görmelisiniz. Eğer beğenmezseniz inerken asansörü kullanabilirsiniz.
Mocha
Mocha
Konak Patisserie & Cafe öyle muhteşem bir manzaraya sahip ki, bu harika İstanbul manzarasına dalıp kahvenizi yudumlamayı unutabilirsiniz. Bir tarafta Galata Kulesi, hemen yanında Saint Peter ve Saint Paul kilisesinin çan kulesi, diğer tarafta Haliç ve muhteşem Süleymaniyesi’nden Ayasofyası ve Topkapı Sarayı’na varıncaya kadar tüm güzellikleri ile tarihi yarımada, diğer bir yanda ise muhteşem İstanbul Boğazı…Üç tarafınız olabildiğince geniş bir açı ile İstanbul manzarası… Ve siz bu bu güzel cafenin terasından İstanbul’u dinlerken kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Hele yanınızda çok sevdiğiniz bir arkadaşınız varsa, en az sizin kadar İstanbul aşığı, geçen zamanın tadına doyulmuyor.
Mocha
Mocha
Konak Patisserie & Cafe’nin kahveleri nasıl mı? Çok uzun süre kalamadığımızdan sadece bir Mocha sipariş etmiştim. Ona göre değerlendirecek olursam, kahvenin biraz soğuk geldiğini ifade etmem gerek. Üstelik yanında kedi dili bisküvisi de yoktu. Belki de benim alışkanlığım ama Mocha’nın yanında hep kedi dili biküvi ararım. En azından buna benzer birşeyler olmalı. Tadi hiç de fena değil ama. Havanın biraz serin olmasından dolayı da kahvenin soğukluğuna çok eksi puan vermeyeceğim. Tabi tek seçeneğiniz kahve değil. Oldukça çeşitli sıcak ve soğuk içecek menüsüne sahip. Tabi isterseniz karnınızı doyurmanız için güzel bir menüleri var. Daha önce koca bir pizza bitirmiş olduğumdan menüden birşey sipariş etmedim.
Henüz bu muhteşem manzaralı mekanı keşfetmemiş olanların mutlaka uğraması gerektiğini belirtmeliyim. Henüz havalar soğumamışken bu mekana bir uğramalısınız. Soğuk havalarda teras yerine iç mekanda durabilirsiniz. Üç tarafı açık olunca şiddetli rüzgar alacaktır.
Yazımla birlikte Konak Patisserie & Cafe’de çektiğim birkaç fotoğrafı da sizlerle paylaşıyorum.
haliç
Haliç
Gitmek isteyenler aşağıdaki haritadan tam olarak Cafenin yerine bakabilirler.


Kaynak: http://www.kahvekolik.net/2013/09/16/konak-patisserie-cafe-muhtesem-istanbul-manzarasi/


0 yorum:

Yorum Gönder