Favori Çocuk Kitaplarımız

09:56 No Comments

Çocuklarımla en kaliteli geçirdiğim vakit kesinlikle beraber kitap okuduğumuz zamanlar.  Her ne kadar rutine oturmuş olmasada, gece yatmadan önce beraber kitap okumaya çalışıyoruz.  Çoğu kriz anında, ellerine birer kitap sıkıştırmakta buluyorum çareyi.  Bir AVM’ye uğradığımızda mutlaka bir kitapçıya girip, bir Kerem’e bir de Defne’ye kitap alıp çıkıyoruz.  Benim için değerli olduğunu gördükçe, onlarda daha çok ilgileniyorlar.  Zengin bir kütüphanemiz olmasına rağmen, dönem dönem bazı kitaplar daha çok sirkülasyonda oluyor.  İşte bizim evimizde son zamanlarda tercih edilen çocuk kitaplarının listesi.

Defne daha büyük olduğu için tabii ki çocuk hikaye kitaplarını tercih ediyor.
Annemin Çantası – Sara Şahinkanat tarafından yazılan ve Ayşe İnan Alican tarafından harika bir şekilde resimlenen bu kitap evdeki herkese hitap ediyor.  Bir annenin çantasının aslında bir dünyadan ibaret olduğunu anlatan bu kitapı okuması ve seyretmesi çok zevkli.  İlustrasyon o kadar zengin ki, Defne olmadığı zamanlar bir sayfayı Kerem’le onlarca dakika inceleyip, farklı farklı gözlemler yapabiliyoruz.  Ama en zevkli tarafı kitabın kahramanları anne, abla, erkek kardeş üçlüsünü “bizmiş” gibi hayal etmek ve kitabı birebir yaşamak.
Zogi - Bu kitabı aldığımda daha Defne yeni üç yaşına girmişti.  Karakterlere ilk başta anlam veremese de, sonraları çok benimsedi.  Zogi’nin ejderha (Kerem’e göre bir daynısoor) ana okulunda edindiği yetenekler üzerine olan bu kitabın da ilustrasyonları harika.
 Mamut Yıkama Rehberi – Bu Mamut’a çocuklardan çok ben bitiyorum. Bu aralar Defne’nin yıkanmakla arası pek iyi olmadığı için Mamut’un sahibine çektirdikleri bizim evde yaşananlarla hemen hemen aynı. Okurken özellikle şekilden şekile girip okuduğum için Defne bu aralar bu kitabı elime sık sık sıkıştırıyor. Sanırım o da kendisini gördüğü için okuması ona da zevkli geliyor.
cocuk_kitaplari_kerem
Kerem’in tercih ettiği çocuk kitapları ise  hala bol resimli olanlardan.
Yap-Boz Yapıyorum: Evcil Hayvanlar – Bir anne gözüyle bakınca, harika bir kitap.  İki parçalı yap-bozları çözdüğü için daha fazla parçalı puzzle ararken buldum bu kitabı.  Her bir sayfanın dört parçası olan  bu puzzle kitap, hem eğlendirici, hem öğretici, hem de pratik.  Pratikliği puzzle parçalarının kitabın sayfalarında olması – yani kaybetmek biraz daha zor.  Ayrıca sayıları öğrenmesi için ayrı parçaları var.  Gördüğü hayvanları sayıp, doğru rakamı son puzzle parçası olarak kitabın altına yerleştirebiliyor.  Henüz bu beceriyi kazanmadı ama bu özelliği kitabın öğreticiliğinin ömrünü uzatıyor.  Serinin kalanlarını almak için sabırsızlanıyorum.
Little People Haydi Hareket Edelim –  Kerem parçalarını kaldırıp altındaki resime bakılan kitaplara ba-yı-lı-yor! Hediye gelen bu kitapta o kadar çok keşfedecek ve öğrenecek şey var ki!  Hem kendi kendine bakarken eğleniyor, hem de beraber baktığımızda yaratıcı sorularla bir çok şeyi öğrenmesine yardımcı oluyorum.  Biraz pahalı olmasına rağmen bence almaya değer.
Maisy Kreşe Gidiyor – Henüz kreşe başlamadı ama bir ön hazırlık olarak bu kitabı almıştım.  Aslında bu kitap kısa ve öz bir hikaye kitabı. Ayrıca karton sayfa değil, normal kağıt sayfa.  Yani hem sabredip hikaye okunmasına alışması için, hem de sayfa çevirmeyi öğrenerek ince motor becerilerini geliştirmesi için güzel bir fırsat.  Defne için Bebek Koala serisini almıştım – ki çok zevkle okumuştuk.  Kerem içinse değişiklik olsun diye Maisy serisiyle devam edeceğim.


0 yorum:

Yorum Gönder